Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Σπουδαία νίκη της Λαμίας στη Λάρισα!

ΑΕΛ - Λαμία 0-3: Πετάει με Μάντζιο!
Τη δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Λαμία που πέρασε από την έδρα της ΑΕΛ με 3-0 στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση της δέκατης αγωνιστικής της Super League 1.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι αλλά η άμυνα των Φθιωτών χαλούσε κάθε επιθετική προσπάθεια του Ουάρντα που είχε τον ρόλο του δημιουργού για τους Θεσσαλούς. Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας οι

70 χρόνια από την ίδρυση του σωματείου «Ο Ψηλορείτης».- Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τάσου Γκιολή η εκδήλωση της Ένωσης Κρητών Κορινθίας «Τα βάσανά μου χαίρομαι…»


                                                                 
 Κόρινθος 12/11/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στην εκδήλωση της Ένωσης Κρητών Κορινθίας «Τα βάσανά μου χαίρομαι…» στα πλαίσια εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου «Ο Ψηλορείτης». 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μία άλλη ιστορική πτυχή, αυτή των μουσουλμάνων της Κρήτης κατά την περίοδο 1645 – 1924. Φώτισε αθέατες πλευρές της Κρητικής Ιστορίας και μουσικής μέσα από εξαιρετικές εισηγήσεις, χορούς και τραγούδια. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης, ανάμεσα σε όλους όσους παρευρίσκονταν, συνομίλησε και στάθηκε με φίλους, απολαμβάνοντας και θαυμάζοντας τόσο τα χορευτικά τμήματα του «Ψηλορείτη» όσο  και αυτά της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου συνοδευόμενα με μουσική από εξαίρετους και καταξιωμένους μουσικούς στο χώρο της παράδοσης .

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Απονομή του βραβείου Ανθρώπινες Αξίες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 10 Νοεμβρίου 2019

Απονομή του βραβείου Ανθρώπινες Αξίες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Η Βουλή των Ελλήνων απένειμε το καθιερωμένο βραβείο της Ανθρώπινες Αξίες στο 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το βραβείο απέσπασε η ταινία του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος «Το νου σου στα παιδιά» του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ, συμπαραγωγή Νορβηγίας και Σουηδίας.
Την απονομή έκανε η βουλευτής κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία ανέφερε ότι πρόκειται για «μια ταινία που, με αφορμή τον θάνατο ενός μαθητή, ανατέμνει σε βάθος τη νεωτερική κοινωνία, φωτίζοντας κρυφά μυστικά, ενοχές και ανθρώπινες αδυναμίες, και επαναπροσδιορίζει τις έννοιες της ευθύνης, της συγχώρεσης και της ανθρωπιάς, στον ολοένα και πιο περίπλοκο σύγχρονο κόσμο». Η κ. Κεφαλογιάννη συνεχάρη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το μεσημέρι της Τρίτης (12-11-2019) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Ιόνιο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες:
1. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (12-11-2019)
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες η δυτική, η νότια Πελοπόννησος και τη νύχτα η δυτική Μακεδονία.
2. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (13-11-2019)
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία και οι Σποράδες. Από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το βράδυ η δυτική Κρήτη, σταδιακά οι Κυκλάδες, η ανατολική Μακεδονία και η υπόλοιπη Κρήτη. Αργά το βράδυ η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 
3. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (14-11-2019)
Η Θράκη τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οπότε τα φαινόμενα προβλέπεται να εξασθενήσουν.

Αγριογούρουνο τραυμάτισε διαρρήκτη που κρυβόταν από αστυνομικούς στη Μάνη.



Ένας διαρρήκτης τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης. Ο κακοποιός δεν τραυματίστηκε όμως από αστυνομικούς αλλά από ένα αγριογούρουνο.
Το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη σε τοπική κοινότητα του δήμου Ανατολικής Μάνης. Ένας 28χρονος, μαζί με 39χρονο και έναν άγνωστο συνεργό του, διέρρηξαν σπίτι και άρπαξαν χρυσαφικά, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ο ΣΤΙΒΟΣ ΤΟΥ Α.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


 
Μετά από την αξιολόγηση των σωματείων του κλασσικού αθλητισμού που εξέδωσε η ομοσπονδία ΣΕΓΑΣ για το 2019, ο Ποσειδών Λουτρακίου κατετάγη στην 46η θέση σε σύνολο πανελλαδικά 340 σωματείων και έτσι είναι πρωταθλητής περιφέρειας  Πελοποννήσου για το 2019.  Είναι η δεύτερη διαδοχικά χρονιά  που ο όμιλός μας,   με το τμήμα του στίβου, αναδεικνύεται πρωταθλητής στην περιφέρεια μας, ανεβαίνοντας μάλιστα κατά δύο θέσεις στην γενική κατάταξη συγκριτικά με το 2018.

Πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου.


 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ)




Το 2ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Νοέμβρη, στην Μεσσήνη. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, έγινε συνέλευση που αποφάσισε το πρόγραμμα δράσης, ενώ ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΔΣ και  Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.
Η απόφαση που ομόφωνα επικύρωσε η Γενική Συνέλευση, ήταν η υιοθέτηση των αιτημάτων πάλης της  Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και η συμμετοχή της Ομοσπονδίας, στην διευρυμένη επιτροπή της.
Από την εισήγηση και τις ομιλίες των συνέδρων,

Κοινή ανακοίνωση των βουλευτών Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ


Σχετική εικόνα
9.11.2019

«Μοναδικό μέλημα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πεδίο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης φαίνεται να είναι η αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων. Μετά την κατάργηση της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου των Πατρών και της ελεύθερης πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τελευταίο τους κατόρθωμα είναι η αναστολή λειτουργίας 37 νέων πανεπιστημιακών Τμημάτων. Μεταξύ τους, και 3

Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...

Της Λέττας Καλαμαρά

Γοητευμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας από την Κίνα εξήρε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τον πολιτισμό της, ενόψει της επίσκεψης του ομολόγου του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της κ.Σικ Ζιν Πινγκ. Μας θύμισε την ανεπανάληπτη

Ο Τάσος Γκιολής παρών στην Ανοιχτή Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα ¨Πρόληψη και προστασία από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές»


Κόρινθος 10/11/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στην Ανοιχτή Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα ¨Πρόληψη και προστασία από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές» που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο – στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορινθίων – από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο πλαίσιο του προγράμματος

ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ


Της Λέττας Καλαμαρά /

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019


Αποφασιστικό χτύπημα στην τρομοκρατία από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοϊδη αποτελεί η σημερινή εξάρθρωση της γιάφκας στο Χολαργό και σύλληψη τρομοκρατών. Ο Υπουργός αποδεικνύει με αυτό τον τρόπο ότι ένα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής στην έναρξη του 46ου Ετήσιου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.


 Ο Αντιπεριφεειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής και η πρόεδρος 
του συνδέσμου φιλολόγων Κορινθίας κα Αντιγόνη Βογιατζή

Κόρινθος 9/11/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, στην έναρξη του 46ου Ετήσιου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, με θέμα «Βυζάντιο: Ιστορία και Πολιτισμός» στο Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης» στην Κόρινθο, προσκεκλημένος του Συνδέσμου φιλολόγων Κορινθίας.

  
Ο Ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Θεοδόσης Τάσιος



Μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του μετέφερε το μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκα, όπου λόγο αναλυμένων υποχρεώσεων στην Έδρα της Περιφέρειας δε κατάφερε να παραβρεθεί. Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης ως καθηγητής με σπουδές στη Φιλοσοφική και Νομική Αθηνών, αντιλαμβάνεται, γνωρίζει και συμμερίζεται άμεσα τις αγωνίες και τον καθημερινό και δύσκολο μόχθο των καθηγητών και εύχεται καλή επιτυχία στη διεξαγωγή του Συνεδρίου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε επίσης πως τόσο η Περιφέρεια όσο και ο ίδιος προσωπικά θα είναι δίπλα στο Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Κορινθίας και σε τέτοιου είδους ενέργειες και δράσεις.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη