Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Μάχες αύριο στο Κύπελλο Κοριννθίας - Η Κόρινθος 2006 - κόντρα στον Αστέρα Δερβενίου


 https://protinewskorinthias.gr/wp-content/uploads/2019/01/KYO8MucH_o.jpg
Αύριο  Τετάρτη  ( 18/12/2019 – 14:30) συμπληρώνεται το πάζλ  της  Γ΄ φάσης (φάση των «16») του Κυπέλλου Κορινθίας με την διεξαγωγή 4 αγώνων.
Η Γ φάση του κυπέλλου Κορινθίας άρχισε τη προηγούμενη Τετάρτη (11/12)  με την διεξαγωγή 4 αγώνων  . Από τους αγώνες  εκείνους προκρίθηκαν ο Ισθμιακός ( 2-1 επί του ΠΑΣ Κένια), ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου ( 3 -1 εκτός έδρας επί του Ηρακλή Λεχαίου) ο Παννεμεατικός ( συνέτριψε με 6 – 0 τον ΑΟ Ζευγολατιού και ο Σαρωνικός Γαλατακίου (απέκλεισε με 3 – 2 τον Ολυμπιακό Λουτρακίου).
Αύριο θα διεξαχθούν  οι υπόλοιποι  4 αγώνες της Γ΄ φάσης για να συμπληρωθούν   οι 8 ομάδες των προημιτελικών  του Κυπέλλου Κορινθίας.
Η Κόρινθος 2006, στο ΔΑΚ Κορίνθου υποδέχεται τον ελλιπή Αστέρα Δερβενίου που θα στερηθει των υπηρεσιών του Μάκη Κριαρά, του Ντούρου και του Φειδάκη, .  Στο Πετρί η τοπική Θύελλα  μάχεται για το Κύπελλο  με τον ΑΟ Λουτρακίου. Οι δύο ομάδες το προηγούμενο Σάββατο είχαν αγωνισθεί για το πρωτάθλημα στο  Λουτράκι όπου  ο ΑΟΛ είχε νικήσει με σκορ 3 -  2.. Στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» οι Αγιοι Θεόδωροι μάχονται κόντρα στον Πέλοπα  Κιάτου , ενώ τέλος  η Ελλάς Βέλου αντιμετωπίζει εντός τον Ολυμπιακό Άσσου


Οι αγώνες
Άγιοι Θεόδωροι – Πέλοπας Κιάτου
Θύελλα Πετρίου – ΑΟ Λουτρακίου
Ελλάς Βέλου – Ολυμπιακός Άσσου
Κόρινθος ’06 – Αστέρας Δερβενίου

 


Σε λίγες ημέρες μαζί σας το Κorintiako Radiofono. Εκπομπές από την Κορινθία σε όλο τον πλανήτη

 

Σε λίγες ημέρες  ένας ακόμα ραδιοφωνικός σταθμός θα αρχίσει τις καθημερινές του εκπομπές από την Κορινθία σε όλη την Υδρόγειο και
θα σας κρατά συντροφιά το νέο
Κορινθιακό Ραδιόφωνο
Korinthiako Radiofono
με
Μεταδόσεις δράσεων&εκδηλώσεων!
  Μουσική,ενημέρωση & ψυχαγωγία...

Με το σήμα του Κορινθιακού Ραδιοφώνου...
στα πέρατα της γης!



The News,music and sports live web radio in Corinthia! Live events , live breaking news! Music flights all the time fullfilling all preferations and listening exciting games sportcasting!Stay tuned in our station and be informed for every news or events!


Στη γραμμή Αίγιο-Άγιος Νικόλαος το πρώτο ηλεκτρικό ferry boat στην Ελλάδα!

http://www.fokidanews.gr/wp-content/uploads/%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%86%CE%AD%CF%81%CF%81%CF%85.jpg 
Μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κάνει την εμφάνιση του το πρώτο ηλεκτρικό ferry boat στην Ελλάδα, το οποίο θα τοποθετηθεί στην γραμμή Αίγιο – Άγιος Νικόλαος (Δωρίδος), η οποία έχει σταματήσει την λειτουργία της από το 2011.
Το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα του ηλεκτρικού ferry boat στην Ελλάδα αποτελεί συνεργασία των Δήμων Αιγίου και Αγίου Νικολάου Δωρίδος με την συνεργασία

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Παραμύθια Λαϊκά για μικρούς και μεγάλους " Ο Δέντρος "

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στα Τρίκαλα Κορινθίας - 26 Δεκεμβρίου

ΔΕΡΒΕΝΙ¨: Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το ΚΑΠΗ Ευρωστίνης - Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το ΚΑΠΗ Ευρωστίνης

ΕΥ ΖΗΝ : Η Ευχή του Νικόλα την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό σχολείο Λυγιάς | ώρα 18.30

Η Ευχή του Νικόλα

Ο Μαθητευόμενος Μάγος την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου | Θέατρο " 'Αγγελος Σικελιανός " Ξυλοκάστρου.

Οι ¨"ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" για το τεχνικό πρόγραμμα έτους 2020 στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.


 https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/54390839_296629827681701_5278657124820320256_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_ohc=XpYur-tBj5MAQnN9jqluL4v9JTB2jA51QESJ9BYkFe4RtDM9QPLHLZWaQ&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=cf708abe5ddb9e2e1e1000718dc6f376&oe=5E691A29
Από τον συνδυασμό " ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" του Δήμου Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης με επικεφαλή τον κ. Σπύρο Καρραβά, λάβαμε το από  17 Δεκεμβρίου 2019 Δελτίο τύπου  και το οποίο δημοσιοποιούμε: 

" Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου το 7ο κατά σειρά δημοτικό συμβούλιο της νέας δημοτικής περιόδου,με κύριο θέμα το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2020.Μια συνεδρίαση που ξεκίνησε με τη συνηθισμένη πλέον προσβλητική καθυστέρηση της μισής ώρας,εξελίχθηκε εν μέσω ύβρεων και προσβλητικών συμπεριφορών παριστάμενου εργολάβου,ο οποίος κατήγγειλε αθέτηση συμφωνιών με τον δήμαρχο εκτός των άλλων,ενώ στο κυρίαρχο θέμα του τεχνικού προγράμματος υποβληθήκαμε σύμβουλοι και παριστάμενοι δημότες σε πολύωρη,καταχρηστική και προσβλητική για το σώμα προεκλογική ομιλία του δημάρχου για τα όνειρα και τις επιθυμίες του για το Ξυλόκαστρο και την Ευρωστίνη της επόμενης 20ετίας,αδιαφορώντας παντελώς να αναφερθεί στο τεχνικό του πρόγραμμα και τους άμεσους στόχους που αυτό καθορίζει.
Στα αξιοσημείωτα των προ ημερησίας θεμάτων να τονίσουμε την απολογία του προέδρου της τοπικής κοινότητας Ξυλοκάστρου για το γεγονός της άτυπης ανάθεσης(άκουσον άκουσον!!) σε ιδιώτη της εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών με αντίτιμο στην πλατεία του Ξυλοκάστρου,χωρίς αδειοδοτήσεις,χωρίς σύμβαση,χωρίς ενημέρωση κανενός... 
Επί της ουσίας στο κυρίαρχο θέμα του τεχνικού προγράμματος είχαμε μια πιστή αντιγραφή του περσινού της δημοτικής αρχής Ανδρικόπουλου, με μικρές αλλαγές ποσών,ενώ να σημειώσουμε ότι οι παρατάξεις είχαμε λάβει διαφορετικό σχέδιο τεχνικού προγράμματος από αυτό που παρουσίασε η κα Μαστέλλου,χωρίς τεχνική περιγραφή για την οποία μη αποστολή της ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη ο δήμαρχος,ενώ οι πρόεδροι διαμαρτυρήθηκαν ότι πολλοί από αυτούς ουδέποτε έλαβαν το τεχνικό πρόγραμμα για να το μελετήσουν.
Τα ποσά του νέου κυρίως για αγροτική οδοποιία και μελέτες κρίνονται πενιχρά και αντιαναπτυξιακά,καθώς χωρίς μελέτες πως θα αναζητήσουμε χρηματοδοτήσεις?Αν δεχτούμε ότι τα νούμερα είναι ενδεικτικά και ότι στο τεχνικό πρόγραμμα γίνεται απλή αναγραφή κατηγοριών έργων,τότε η πλήρης αντιγραφή αυτών από το περσινό ουδεμία αναπτυξιακή διάσταση προσδίδει στο νέο,καμιά αλλαγή πορείας δεν υποκρύπτει για τον δήμο μας.
Στο ίδιο ακριβώς περσινό τεχνικό πορόγραμμα για το 2019 ο νυν δήμαρχος έλεγε στις 17/10/2018 : ''Tο Τεχνικό Πρόγραμμα θα πρέπει να υπηρετεί το στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου και αυτό το τεχνικό πρόγραμμα δεν έχει παραγωγικά έργα υποδομές και αναγκαίες δράσεις.
 Μπορεί να γίνει εξοικονόμηση σε πολλές δαπάνες όπως με χρησιμοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δημοτικά κτίρια, με λειτουργία δημοτικού πρατηρίου καυσίμων. 
Δεν γίνεται σωστή ιεράρχηση των έργων και θα καταψηφίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα.''Βλάσης Τσιώτος....Και το καταψήφισαν....Το ίδιο θα έκαναν προφανώς και αν χθες βρίσκονταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης και κάποιος άλλος δήμαρχος έφερνε προς ψήφιση ακριβώς το ίδιο τεχνικό πρόγραμμα 2020. 
Οι ορίζοντες δημιουργίας σεβόμενοι το ρόλο τους και μη έχοντας καμιά διάθεση για στείρα αντιπολίτευση,μικροπολιτικές σκοπιμότητες και πολύωρες συζητήσεις σε δημοτικά συμβούλια άνευ νοήματος που κουράζουν και αποπροσανατολίζουν,ψήφισαν χθες το τεχνικό πρόγραμμα και μετά αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξιωτική προς το σώμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα στάση της δημοτικής αρχής. 
 Με εκτίμηση Ορίζοντες Δημιουργίας

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ RETHINK COOPERATIVE- Αγροκτημα Φοίφα


RE:THINK ΚΟΙΝ.Σ ΕΠ
Αγρόκτημα Φοίφα, Ηρώων Πολυτεχνείου, Καλαμάτας
τηλ. 2721022505


Καλησπέρα σας, 
για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και συνεργασία μας τωρινή ή και μελλοντική, σας  στελνουμε την ταυτότητα του φορέα μας , όπου και παρουσιάζεται συνοπτικά το έργο μας και η πορεία μας απο το 2014 μέχρι και τώρα. Στόχος μας είναι η βιωματική εκπαίδευση στην αειφορία και η ανάπτυξη της βιωματικής οικοκεντρικής αλλα και δημοκρατικής εκπαίδευσης ,τόσο μέσα από ποικίλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, για όλες τις ηλικίες, στο Αγρόκτημα Φυσικής

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αντίθετο με την περικοπή των χρηματοδοτήσεων για την Αυτοδιοίκηση



Ισχυρό πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση έστειλε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εκφράζοντας την ρητή αντίθεσή του στην επιχειρούμενη μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων και επιχορηγήσεων προς την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, διεκδικώντας ταυτόχρονα την αύξηση των πόρων που σχετίζονται με αναγκαίες αναπτυξιακές δράσεις και παρεμβάσεις, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης να επιτελέσει τον κρίσιμο αναπτυξιακό του ρόλο.
Τη θέση αυτή ενσωμάτωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην απόφαση υπερψήφισης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το οικονομικό έτος 2020, ύστερα από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο», Γιώργου Δέδε, ο οποίος

Ενημέρωση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών



Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημέρωσε για τα συμπεράσματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ανοίγοντας τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, αναφέρθηκε στις κρίσιμες συγκυρίες εν μέσω των οποίων διεξήχθη η Σύνοδος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της έγκαιρης ενημέρωσης του Κοινοβουλίου προκειμένου να υπάρχει συνεργασία και συντονισμός για τα κρίσιμα εθνικά θέματα.

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Νέες καταγγελίες για αποκλεισμό ΑμεΑ εκτός ΟΠΕΚΑ (λίστα)

 
Νέες καταγγελίες για μη χορήγηση του Κοινωνικού Μερίσματος 2019 σε ΑμεΑ έλαβε σήμερα, μετά τις χθεσινές, η aftodioikisi.gr. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν αναγνώστες της ιστοσελίδας.
«Δεν δικαιούνται όλοι οι ΑΜΕΑ το κοινωνικό μέρισμα. Το δικαιούνται ΜΟΝΟ όσοι λαμβάνουν προνοιακό επίδομα.
Σύμφωνα με το την περίπτωση ε, της παραγράφου 1, του άρθρου 4 του νόμου 4520/2018:
Ο ΟΠΕΚΑ χορηγεί και διαχειρίζεται τις ακόλουθες προνοιακές παροχές σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία: