Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 0-0 , Έχασε τα… άχαστα στο τέλος και το «πλήρωσε»!

 Ολυμπιακός – Ατρόμητος 0-0: Έχασε τα… άχαστα στο τέλος και το «πλήρωσε»!  

Στο τελευταίο 25λεπτο ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά τον Ατρόμητο, αλλά έχασε τα… άχαστα με Ελ Αραμπί, Τικίνιο και Ονιεκούρου, με αποτέλεσμα να χάσει τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα (0-0). Ο Ολυμπιακός τελικά δεν ξεκίνησε με το δεξί… Μπορεί στο μεγαλύτερο διάστημα να μην ήταν τόσο δημιουργικός και να δυσκολευόταν με την καλοστημένη άμυνα του Ατρομήτου, αλλά στο τελευταίο 25λεπτο είχε ρίξει στα… σχοινιά τους Περιστεριώτες, τους «σφυροκοπούσε» ανελέητα, αλλά οι Ελ Αραμπί, Τικίνιο (αυτοί οι δύο κυρίως) και Ονιεκούρου έχασαν γκολ που για την κλάση τους δεν χάνονται και κάπως έτσι ήρθε το 0-0. Στο 93’, στο 94’ και στο 96’ οι Ανδρούτσος, Αλγκασίμ και Κούντε αντίστοιχα έχασαν άλλες τρεις τεράστιες ευκαιρίες!

Η ΑΕΚ 3 - 0 τον Ιωνικό που έπαιζε από το 33' με δέκα παίκτες

ΑΕΚ - Ιωνικός 3-0: Λάμψη Τσούμπερ, ευκαιρίες οι φιλοξενούμενοι στο ξεκίνημα αλλά έμειναν με δέκα...

 Η ΑΕΚ κέρδισε εύκολα 3-0 στο ΟΑΚΑ τον Ιωνικό που έπαιζε από το 33' με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ρομαό με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Ιωνικός μέχρι και το 30’ ήταν η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες για γκολ αλλά η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0 στο σκορ, με το τέρμα του Λε Ταλέκ (7’ κεφαλιά), μετά την εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και την κακή αντιμετώπιση της φάσης από τον Σάντσες.

Super League: Ο ΠΑΣ «σόκαρε» 1- 0 τον ΠΑΟΚ - πανάξιος «Άγιαξ» και γιούχα στην Τούμπα! - Με το... δεξί ο Βόλος, καθάρισε τη Λαμία στο πρώτο 45λεπτο…

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Ρεσιτάλ «ασπρόμαυρης» γκάφας, πανάξιος «Άγιαξ» και γιούχα στην Τούμπα!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έριξε... βόμβα στην πρεμιέρα και επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Οι Ηπειρώτες με σκόρερ τον Κόντε που εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ με αποκορύφωμα το «τσαφ» του Ζίβκοβιτς και με γκολ στο 86’ έφυγαν νικητές από τη Θεσσαλονίκη. 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε και στην Τούμπα ότι τη φετινή σεζόν έχει βλέψεις για πολύ ψηλά! Ακόμα και να μην κέρδιζε στην Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ με ένα

Superleague: Πρεμιέρα για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

 Superleague: Πρεμιέρα για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις του στη Superleague, μετά το 4-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης. Ανάλογο ξεκίνημα θέλουν να πραγματοποιήσουν σήμερα (12/9) ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο (11/9)

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 0-0
Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 4-0

Κυριακή (12/9)

Βόλος – Λαμία (18:15, Cosmote Sport 2 HD)
ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (19:00)
Ολυμπιακός – Ατρόμητος (20:30, Novasports Prime)
ΑΕΚ – Ιωνικός (20:30, Cosmote Sport 1 HD)

Δευτέρα (13/9)

Άρης – ΟΦΗ (19:30, Novasports Prime)

 

Η πρώτη αγωνιστική της Superleague συνεχίζεται με τη διεξαγωγή τεσσάρων αναμετρήσεων. Το πρόγραμμα ξεκινάει με την αναμέτρηση του Βόλου με τη Λαμία στο Πανθεσσαλικό και συνεχίζεται με τις εντός έδρας αποστολές των μεγάλων.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 19:00, ενώ στις 20:30 θα διεξαχθούν δύο αγώνες. Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ κι ο Ολυμπιακός ξεκινάει την υπεράσπιση του περσινού πρωταθλήματος, υποδεχόμενος τον Ατρόμητο στο “Γ. Καραϊσκάκης”. 

ΔΕΘ 2021 – Συνέντευξη Τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία»

 ΔΕΘ 2021 – Συνέντευξη Τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία» 

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία», δήλωσε κατηγορηματικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής (12.09.2021), στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2021, απορρίπτοντας για άλλη μία φορά τα σενάρια για πρόωρες κάλπες.

«Τι θα είχα να κερδίσω από τις πρόωρες εκλογές; Ποτέ δεν σκέφτηκα πρόωρες εκλογές. Έχουμε ισχυρή αυτοδυναμία… Θα ήταν πράξη πολιτικού τακτικισμού. Δεν το συνηθίζω», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Ο Φινλανδός Κάλε Ροβάνπερα είναι ο μεγάλος νικητής

Ράλι Ακρόπολις: Άπιαστος ο Ροβάνπερα, αυξάνει τη διαφορά του από Οζιέ και Τάνακ – Διεκόπη η ειδική στο Ελευθεροχώρι λόγω θεατών 

O 20χρονος Κάλε Ροβάνπερα είναι ο μεγάλος νικητής του Ράλι Ακρόπολις μιμούμενος τον πατέρα του Χάρι ο οποίος και αυτός είχε καταφέρει να πάρει την πρωτιά στο παρελθόν.

Ο Κάλε Ροβάνπερα ήταν ο πρωταγωνιστής και στην πρώτη διαδρομή της σημερινής ημέρας, τη θρυλική ειδική «Ταρζάν». Ακολούθησε ο Τάνακ και ο Οζιέ. Στη 14η, και προτελευταία του προγράμματος (Πύργος), ο νεαρός Φινλανδός, έχοντας «χτίσει» διαφορά ασφαλείας, αποφάσισε να μη ρισκάρει και τερμάτισε τρίτος.

Η τελευταία ειδική της ημέρας –και της διοργάνωσης-, ήταν η «Ταρζάν 2». Ο «ιπτάμενος Φινλανδός» πήρε την πρωτιά και ακολούθησαν Έβανς και Οζιέ.

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αθήνα και προκάλεσε ανησυχία στα εκατομμύρια των κατοίκων του λεκανοπεδίου.Σεισμός 3,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αθήνα και προκάλεσε ανησυχία στα εκατομμύρια των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

σεισμός

Ο σεισμός στην Αθήνα δεν ήταν ισχυρός όμως το χαμηλό εστιακό βάθος και το γεγονός πως είχε το επίκεντρο κοντά στη Μεταμόρφωση τον έκανε τόσο αισθητό στις περιοχές της Αττικής.

Για το σεισμό στην Αθήνα μίλησε ο αναπληρωτής διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης τονίζοντας πως «ήταν μια ασθενής σεισμική δόνηση, ιδιαίτερα συνηθισμένη για τα ελληνικά δεδομένα. Προκάλεσε ωστόσο ανησυχία τους Αθηναίους εξαιτίας του γεγονότος πως το επίκεντρό ήταν κάτω από τον αστικό ιστό της πόλης και συγκεκριμένα κοντά στη Μεταμόρφωση».

«Το μέγεθος είναι τόσο μικρό ώστε δεν έχει νόημα να μιλάμε καν για κύριο σεισμό και να κάνουμε αξιολόγησε αυτού του μεγέθους. Θα μπορούσε να ενταχθεί στη φυσική σεισμικότητα της περιοχής. Ούτε μετασεισμούς περιμένουμε λόγω του μικρού μεγέθους. Κάποιος μικρός που έγινε 1,9 Ρίχτερ δεν εμπνέει καμία ανησυχία».


 

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 139 νέα κρούσματα σήμερα (21 στην Κορινθία - 54 στην Αχαΐα.)

Μεγάλη μείωση , σε σχέση με χθες,  κρουσμάτων κορωνοϊού (-117), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 139  νέες μολύνσεις, εκ των οποίων  μόνο η Αχαΐα με 74 νέα κρούσματα ,παρουσιάζει σήμερα  υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων .

Εβδομηνταενέα (79) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 21 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 16 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 42 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (18), Αρκαδίας (16) και Λακωνίας (8).

Επίσης άλλα 60 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (54) και Ηλείας (6).   

Σήμερα  12 / 9 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 139 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 43.924 ( 20.774) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο  12 / 9 /21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (54),  Μεσσηνίας  (16) ,  Κορινθίας (21), Ηλείας (6), Αργολίδας (18), Αρκαδίας (16) και Λακωνίας (8)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                17.950

Π.Ε. Κορινθίας             6.831

Π.Ε. Ηλείας                  5.381

Π.Ε. Μεσσηνίας           5.246

Π.Ε. Αργολίδας           3.830

Π.Ε. Αρκαδίας             3.116

Π.Ε. Λακωνίας            2.023