Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Super League: Ο ΠΑΣ «σόκαρε» 1- 0 τον ΠΑΟΚ - πανάξιος «Άγιαξ» και γιούχα στην Τούμπα! - Με το... δεξί ο Βόλος, καθάρισε τη Λαμία στο πρώτο 45λεπτο…

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Ρεσιτάλ «ασπρόμαυρης» γκάφας, πανάξιος «Άγιαξ» και γιούχα στην Τούμπα!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έριξε... βόμβα στην πρεμιέρα και επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Οι Ηπειρώτες με σκόρερ τον Κόντε που εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ με αποκορύφωμα το «τσαφ» του Ζίβκοβιτς και με γκολ στο 86’ έφυγαν νικητές από τη Θεσσαλονίκη. 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε και στην Τούμπα ότι τη φετινή σεζόν έχει βλέψεις για πολύ ψηλά! Ακόμα και να μην κέρδιζε στην Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ με ένα

περιπετειώδες γκολ ή για την ακρίβεια με ένα «δώρο του Ζίβκοβιτς στον Κόντε, πάλι το ίδιο θα γράφαμε. Ο «Άγιαξ» είχε καταφέρει στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα να κρατήσει τον «Δικέφαλο» μακριά από την εστία του, αναγκάζοντάς τον να απειλεί μόνο με μακρινά σουτ. Τελικά κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από την Τούμπα με 0-1, φανερώνοντας μεταξύ άλλων και τις σοβαρές αδυναμίες του ΠΑΟΚ στο δημιουργικό κομμάτι. Ένας ΠΑΟΚ που ξεκίνησε με το… αριστερό και με γκρίνια στις εξέδρες.

Λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο από τον ΠΑΟΚ, με τον Λουτσέσκου να επιλέγει σύστημα 4-2-3-1, να βάζει τον Ζίβκοβιτς αντί του Πασχαλάκη στα γκολπόστ και τον Καγκάβα σε έναν ελεύθερο ρόλο. Δεν του βγήκε στο πρώτο 45λεπτο η επιλογή του Γιαπωνέζου πίσω από τον Σφιντέρσκι. Ο δε ΠΑΣ (με 4-4-2) είχε θωρακιστεί καλά στην άμυνά του και με τις κατάλληλες αλληλοκαλύψεις από τους μεσοεπιθετικούς, κατάφερε στο μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου να κρατήσει τον ΠΑΟΚ μακριά από την περιοχή του. Οι γηπεδούχοι είχαν τις περισσότερες τελικές, αλλά ο ΠΑΣ την καλύτερη ευκαιρία στο φινάλε του ημιχρόνου με τον Σνάιντερ που έδιωξε ενστικτωδώς ο Ζίβκοβιτς (45+2’). Ο «Δικέφαλο» προσπαθούσε κυρίως με τον Σβαμπ και δευτερευόντως με τους Μπίσεσβαρ και Μουργκ να βρουν διαδρόμους προς την περιοχή του Λοντίγκιν, ωστόσο, ο πορτιέρε του ΠΑΣ μόνο μία φορά απειλήθηκε σοβαρά. Στο 23’ με την κεφαλιά του Σβαμπ έπειτα από κόρνερ του Μουργκ και τον Σάλιακα να απομακρύνει πάνω από τη γραμμή. Κατά τ’ άλλα, μπλοκαρίστηκε από την γιαννιώτικη άμυνα και δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις. Κάποια μακριά σουτ των Αουγκούστο (22’) και Σφιντέρσκι (41’) δεν είχαν καμία τύχη.

Ο ΠΑΟΚ ό,τι είχε να επιδείξει στο β' μέρος, το έκανε έως το 60' όταν έχασε μία τεράστια ευκαιρία ο Καγκάβα. Νωρίτερα είχε άλλες δύο τελικές με Μουργκ (46') και Σφιντέρσκι (58'), ενώ στο 74' ο Κούρτιτς με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Τελικά, ο ΠΑΣ που είχε υπομονή στο παιχνίδι του, κατάφερε να πάρει τη νίκη έπειτα από ρεσιτάλ λαθών της άμυνας του ΠΑΟΚ με αποκορύφωμα το «τσαφ» του Ζίβκοβιτς. Ο Κόντε σιγά μην έχανε την ευκαιρία στο 86' να πλασάρει σε κενή εστία μετά το λάθος του γκολκίπερ των γηπεδούχων, χαρίζοντας το τρίποντο στον ΠΑΣ και προκαλώντας μπόλικη μουρμούρα στις τάξεις του «Δικεφάλου».

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς – Τέιλορ, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (75’ Σίντκλεϊ) – Σβαμπ, Αουγκούστο (61’ Κούρτιτς) – Μουργκ (75’ Άκπομ), Καγκάβα (61’ Μίτριτσα), Μπίσεσβαρ – Σφιντέρσκι

ΠΑΣ Γιάννινα : Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν – Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ (89’ Λώλης) – Περέα (79’ Μορέιρα), Κόντε (91’ Μιλιντσεάνου).

=======

 
Βόλος – Λαμία 2-1: Καθάρισε το ματς στο πρώτο 45λεπτο…(highlights) 


Ο Βόλος με δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο επικράτησε της Λαμίας (2-1) στο Πανθεσσαλικό στάδιο  και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στη Super League.
Οι Βολιώτες μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και την πρώτη τους αξιόλογη επίθεση άνοιξαν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 8’ Ρομέρο εκτέλεσε το φάουλ, την μπάλα βρήκε ο Σαράνοφ και κατέληξε αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μπαρτόλο με προβολή πέτυχε το 1-0 (ευθύνεται ο Αντέτζο). Ο Μπαρτόλο στο 30’ έχασε μοναδική ευκαιρία να ζευγαρώσει τα τέρματα για την ομάδα του καθώς το σουτ του απέκρουσε σε κόρνερ ο Σαράνοφ. Το συγκρότημα της Μαγνησίας διπλασίασε τα τέρματά της στο 41’ με πλασέ του Φαν Βέερτ, μετά από ωραία πάσα του Ρεγκατίν.
Στην επανάληψη η ομάδα της Φθιώτιδας μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι και στο 52’ μείωσε σε 2-1 με σουτ του Τιρόνε, αφού εκμεταλλεύθηκε τραγικό λάθος του γκολκίπερ του Βόλου, Κλέιμαν που πάσαρε άθελά του την μπάλα στο σκόρερ.

ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φερράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (77’ Σοάρες), Ρεγκατίν, Μπαρτόλο, Φερνάντες (85’ Βοϊτκόφσκι), Φαν Βέερτ (67’ Ροσέρο).

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Αντέτζο (46’ Μαζουλουξής), Τζανετόπουλος (83’ λ.τ. Βύντρα), Μαρτίνεθ, Σκόνδρας, Τζανδάρης, Νούνιες, Ελευθεριάδης (46’ Μανουσάκης), Γκέντζογλου (46’ Τιρόνε), Καραμάνος (73’ Μανούσος), Ρόμανιτς.