Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 0-0 , Έχασε τα… άχαστα στο τέλος και το «πλήρωσε»!

 Ολυμπιακός – Ατρόμητος 0-0: Έχασε τα… άχαστα στο τέλος και το «πλήρωσε»!  

Στο τελευταίο 25λεπτο ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά τον Ατρόμητο, αλλά έχασε τα… άχαστα με Ελ Αραμπί, Τικίνιο και Ονιεκούρου, με αποτέλεσμα να χάσει τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα (0-0). Ο Ολυμπιακός τελικά δεν ξεκίνησε με το δεξί… Μπορεί στο μεγαλύτερο διάστημα να μην ήταν τόσο δημιουργικός και να δυσκολευόταν με την καλοστημένη άμυνα του Ατρομήτου, αλλά στο τελευταίο 25λεπτο είχε ρίξει στα… σχοινιά τους Περιστεριώτες, τους «σφυροκοπούσε» ανελέητα, αλλά οι Ελ Αραμπί, Τικίνιο (αυτοί οι δύο κυρίως) και Ονιεκούρου έχασαν γκολ που για την κλάση τους δεν χάνονται και κάπως έτσι ήρθε το 0-0. Στο 93’, στο 94’ και στο 96’ οι Ανδρούτσος, Αλγκασίμ και Κούντε αντίστοιχα έχασαν άλλες τρεις τεράστιες ευκαιρίες!

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε έναν Ολυμπιακό φουλ επιθετικό. Με 4-4-2 και τους Ελ Αραμπί – Τικίνιο στην κορυφή, ενώ συμπαραστάτες τους ήταν οι Ρόνι Λόπες και Βαλμπουενά. Στα χαφ οι Εμβιλά – Μπουχαλάκης και στην αμυντική τετράδα οι Καρμπόβνικ (δεξιά), Σωκράτης, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ, ενώ τα γκολπόστ υπερασπίστηκε ο Βατσλίκ μετά το τελικό τεστ που έκανε πριν από τη σέντρα.

Το πρώτο 45λεπτο είχε καλό ρυθμό. Ή μάλλον έως το 35’. Ο Ατρόμητος δεν κατέβηκε στο Καραϊσκάκη για να παίξει άμυνα. Βγήκε για να κυνηγήσει το γκολ, να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό και η αλήθεια είναι ότι δεν ήπιε θάλασσα όταν στο 4’ ο Βαλμπουενά σούταρε από καλή θέση πάνω στα σώματα. Στο 10’ ο Βατσλίκ είπε «όχι» σε κοντινή κεφαλιά του Κουλούρη, ενώ στο 13’ ήταν και πάλι εκεί που έπρεπε σε σουτ του Μουνίθ. Στο 27’ ήρθε και η μεγαλύτερη ευκαιρία έως εκείνο το σημείο με το δοκάρι του Μουνίθ. Μπορεί να φαίνεται ότι ο Ατρόμητος είχε τις φάσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, δίχως όμως να την μετουσιώσει σε κάποια σοβαρή ευκαιρία έως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Οι όχι τόσο γρήγορες μεταβιβάσεις της μπάλας στην επίθεση είχαν ως αποτέλεσμα να μην νιώσουν ιδιαίτερη απειλή στο τελευταίο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι. Σε γενικές γραμμές επρόκειτο για ένα ανοικτό ματς…

Μέχρι το 65’ και την κεφαλιά του Σισέ, ο Ολυμπιακός δεν είχε να επιδείξει κάτι στο δημιουργικό κομμάτι. Αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό και στην αλλαγή τακτικής από τον Άνχελ Λόπεθ, ο οποίος αποφάσισε να κατεβάσει… πούλμαν στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά την κεφαλιά του Σισέ άρχισε το… ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών σε βαθμό εκνευριστικό. Εν ολίγοις, οι Ελ Αραμπί, Τικίνιο και Ονιεκούρου έχασαν τα άχαστα. Αρχικά στο 71’ ο Ελ Αραμπί, μετά στο 78’ με τους Ελ Αραμπί και Ονιεκούρου, μετά στο 85’ με τον Ονιεκούρου και στο 86’ ήταν το… κερασάκι στην τούρτα, με το γύρισμα του Ονιεκούρου και τους Ελ Αραμπί-Τικίνιο να μην μπορούν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα πάνω από τη γραμμή! Στο 93’ ήρθε η ευκαιρία του Ανδρούτσου, στο 94’ του Αλγκασίμ και στο 96’ ο Κούντε, αλλά και πάλι… τίποτα. Ο Ατρόμητος δεινοπάθησε, γλίτωσε από την καταιγίδα στο τελευταίο 20-25λεπτο και έφυγε με έναν ανέλπιστο βαθμό έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Καρμπόβνικ (69’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Βαλμπουενά (88’ Αλγκασίμ Μπα), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (68’ Κούντε), Λόπες (46’ Ονιεκούρου), Τικίνιο, Ελ Αραμπί

Ατρόμητος: Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Χατζηισαΐας, Παπαδόπουλος, Καστεγιάνο, Ντένιτς, Σάλομον, Καρτάλης (82’ Κωτσόπουλος), Μουνίθ (89’ Νάτσος), Κλωναρίδης (68’ Μπεντινέλι), Κουλούρης.