Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ - εκλογές στις 6 Μαΐου

Σήμερα επισκέφθηκα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησα τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών την 6η Μαΐου. Η παρούσα κυβέρνηση ολοκλήρωσε το κύριο έργο που της είχε ανατεθεί. Μια νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, θα κληθεί να συνεχίσει την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Στις 10 Νοεμβρίου, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της χώρας, έλαβα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ύστερα από πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργου Καρατζαφέρη.
Η κυβέρνηση αυτή είχε συγκεκριμένο και δύσκολο έργο να επιτελέσει σε περιορισμένο χρονικό διάστημα. Το έργο αυτό το φέραμε σε πέρας με επιτυχία:
Καταρτίστηκε, ύστερα από σκληρές και επίπονες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας για την τριετία 2012-2014, το οποίο ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή.
Εγκρίθηκε το δεύτερο χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης της Ελλάδας, ύψους 130 δισ. ευρώ, που καλύπτει τις δανειακές ανάγκες της χώρας ως το 2015.
Επιτεύχθηκε συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με την οποία μειώθηκαν δραστικά οι δανειακές υποχρεώσεις που βαρύνουν τον ελληνικό λαό κατά περίπου 100 δισ. ευρώ.
Με αυτόν τον τρόπο αποφύγαμε τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας και διαμορφώσαμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη συνέχιση της αναγκαίας προσπάθειας με διττό σκοπό:
Πρώτον, την εξυγίανση του κράτους και τη διασφάλιση δημοσιονομικής σταθερότητας, και
Δεύτερον, την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Η επίτευξη αυτών των σκοπών αποτελεί προϋπόθεση για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.
Στο χρονικό αυτό διάστημα προωθήθηκαν επίσης πολιτικές που θα στηρίξουν την ανάπτυξη της οικονομίας, μεταξύ άλλων:
Αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την αναδιάρθρωση και την καλύτερη απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ώστε να χρηματοδοτηθούν μεγάλα έργα, να ενισχυθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ιδίως για τους νέους.
Εκπονήθηκε και υλοποιείται ευρύ πρόγραμμα μεταρρύθμισης του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης.
Δρομολογήθηκε η προκήρυξη διαγωνισμών για την διεξαγωγή ερευνών για την ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ξεκίνησαν διαδικασίες για την αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας, τη διασφάλιση της τάξης και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Ψηφίστηκαν σημαντικοί νόμοι για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, την καταπολέμηση της διαφθοράς στο Δημόσιο, την περιστολή της σπατάλης στους τομείς της πρόνοιας και του φαρμάκου, την προώθηση μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Δεν είναι ώρα για αναλυτικό απολογισμό του έργου της κυβέρνησης. Αυτός άλλωστε γίνεται καλύτερα από τους πολίτες. Όμως θεωρώ ότι επιβάλλεται μια επισήμανση: οι τελευταίοι πέντε μήνες έδειξαν ότι, αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα και εξαιρετικούς κινδύνους, μπορούμε τελικά να συνεργαζόμαστε, μπορούμε να ξεπερνάμε τις διαφορές μας και χρόνιες παθογένειες της πολιτικής μας ζωής, μπορούμε να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Δημιουργήσαμε μια γέφυρα ελπίδας και ευκαιριών.
Σε λιγότερο από ένα μήνα οι έλληνες πολίτες καλούνται στις κάλπες προκειμένου να αποφασίσουν ποιό δρόμο θα ακολουθήσει η χώρα. Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσον μιας δύσκολης διαδρομής. Το οικονομικό και κοινωνικό κόστος είναι βαρύ. Η κόπωση, η δυσαρέσκεια, σε ορισμένες περιπτώσεις και η αγανάκτηση, είναι κατανοητές και ενίοτε δικαιολογημένες, ιδίως όταν τα βάρη δεν κατανέμονται δίκαια. Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών έχει πιεστεί έντονα και αντιδρά στις πολιτικές που εφαρμόζονται. Θέλω να πω σ’ αυτούς του συμπολίτες μας ότι ανώδυνα κανένας δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ότι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από την κατάσταση που βρισκόμαστε πρέπει να παλέψουμε με τις δυνάμεις μας και να μειώσουμε τις εξωτερικές εξαρτήσεις μας. Πολλές από τις συνθήκες που δημιουργήσαμε στο παρελθόν στηρίζονταν στον υπερδανεισμό, ήταν συνθήκες επίπλαστης ευημερίας, δεν ήταν βιώσιμες, ήταν άδικες, ήταν διαβρωτικές για την πορεία μας και πρέπει να αλλάξουν.
Αυτό απαιτεί σκληρή, συστηματική και πειθαρχημένη προσπάθεια, με όραμα και συνέπεια ώστε να μην καταστρέφουμε τον επόμενο χρόνο ό,τι πετύχαμε τον προηγούμενο. Οι θυσίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια δεν πρέπει να πάνε χαμένες.
Είμαι σίγουρος ότι ως κοινωνία θα επενδύσουμε στη δημιουργία και όχι στην αποδόμηση. Αυτό σημαίνει να επιλέξουμε το δρόμο που διασφαλίζει τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ. Το δρόμο της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών αλλαγών που θα οδηγήσει σε μια σύγχρονη ανταγωνιστική οικονομία, σε βιώσιμη αύξηση των εισοδημάτων και σε μείωση της ανεργίας.
Από τις επιλογές που θα κάνουμε δεν θα κριθεί μόνο ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί την επομένη των εκλογών. Θα κριθεί η πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες. Οι αποφάσεις μας δεν πρέπει να είναι στραμμένες στο χθες αλλά στο αύριο. Στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.
Από σήμερα ξεκινάει η προεκλογική περίοδος. Σε μια εποχή υψηλής φόρτισης και μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων χρειάζεται όλοι να δείξουμε ευθύνη και αυτοσυγκράτηση. Ο προεκλογικός αγώνας επιβάλλεται να διεξαχθεί σε πνεύμα δημοκρατικού διαλόγου κι εντός του πλαισίου που έχουμε θεσπίσει ως οργανωμένη κοινωνία. Πρέπει να διατυπωθούν ελεύθερα όλες οι απόψεις και οι πολίτες να κάνουν τις επιλογές τους έχοντας πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας.
Προεκλογική περίοδος δεν σημαίνει ότι το έργο της κυβέρνησης σταματάει σήμερα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο. Τα προβλήματα δεν περιμένουν. Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου έχει δύσκολο έργο μπροστά της. Κι εμείς πρέπει να εργαστούμε ώστε η νέα κυβέρνηση να παραλάβει κράτος σε πλήρη λειτουργία και να παραδώσουμε επεξεργασμένες εναλλακτικές επιλογές ώστε να πάρει με πληρέστερο τρόπο τις αποφάσεις της. Αυτό θα κάνουμε.
Εύχομαι σε όλες και όλους Καλό Πάσχα.

Αντώνης Σαμαράς: Κάποιοι δεν ήθελαν τις εκλογές. Σήμερα παίρνουν την απάντησή τους. . Και ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει με τις εκλογές για το μέλλον του.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάποιοι δεν ήθελαν τις εκλογές. Σήμερα παίρνουν την απάντησή τους.
Κάποιοι δεν πίστευαν ότι θα γίνουν εκλογές. Κι αυτοί σήμερα παίρνουν την απάντησή τους…
Τώρα ανοίγει μια νέα σελίδα για τη χώρα...
Ο λαός, την τελευταία φορά, τον Οκτώβριο του 2009, ψήφισε πιστεύοντας κούφιες υποσχέσεις. Το πλήρωσε ακριβά. Και σήμερα είναι σοφότερος.
Του είπαν πολλές φορές ότι τον «έσωσαν». Και του δημιούργησαν πρόβλημα πολύ μεγαλύτερο…
Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην χειρότερη κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ σε περίοδο ειρήνης.
Και εξακολουθεί να δοκιμάζεται. Αλλά τουλάχιστον έχει κερδίσει χρόνο.
Και ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει με τις εκλογές για το μέλλον του.
Κάποιοι θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι όλα όσα έγιναν είναι… για το καλό σας. Μην τους πιστέψετε. Είχαμε προβλήματα, αλλά βρεθήκαμε εδώ που βρεθήκαμε από τα απίστευτα λάθη, το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου. Με τον οποίο ταυτίστηκε απόλυτα ο κ. Βενιζέλος, από την αρχή ως το τέλος…
Κάποιοι ακόμα θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι όλα πια είναι μάταια. Ότι όλα χάθηκαν! Ότι η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα να σηκωθεί στα πόδια της. Μη τους πιστέψετε. Κερδοσκοπούν στην κρίση από τη δική σας αγωνία. Παίζουν επικίνδυνα παιγνίδια με την απελπισία του κόσμου.
Η Ελλάδα θα τα καταφέρει! Χρειάζεται λαό που πιστεύει στον εαυτό του. Και κυβέρνηση που βάζει πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον. Που μπορεί να πάρει αποφάσεις και μπορεί να διαπραγματευθεί στο εξωτερικό.
Στο χέρι σας είναι πλέον…
Μόνο στο χέρι σας.
Θέλω να αναλογιστείτε τη δύναμή σας.
Τη δύναμη να τα αλλάξουμε όλα! Στις 6 Μαΐου
…».

Η Αλήθεια του Εσταυρωμένου, κρατά άσβεστο το άδολο Φως το Ελληνικό

Μόνο η Ελληνική φυλή μπόρεσε να νιώσει τόσο έντονα την μυστηριακή οδό του φωτός, του μαρτυρίου και της Αναστάσεως. Ήταν η αποθέωση μίας οδού που γνώριζε καλά. Μόνον ο Χριστός μέσα στις χιλιετίες είχε μεγαλύτερο βάρος, μεγαλύτερο Χρέος από αυτό που κληροδοτεί ο Ελληνισμός στα παιδιά του: Την διαφύλαξη και την μεταλαμπάδευση του Φωτός. Γι' αυτό και οι Έλληνες ένιωσαν την Σταύρωση του Κυρίου ως την υπέρτατη προσφορά στο Θείο και την Ανάσταση ως απόλυτη Αλήθεια.
Ο Έλληνας μέσα στην δίνη του χρόνου, γνώρισε το μαρτύριο, την θυσία και την παλινόρθωση του γένους πολλές φορές. Η Ηρωική πορεία από την βάπτιση έως τον Σταυρό ξύπνησε την συλλογική του μνήμη. Ο Έλλην ήταν αυτός που πίστεψε βαθιά, διαφύλαξε την πίστη και την σκόρπισε στα πέρατα της οικουμένης μέσω του Θεόπνευστου Ελληνικού Ευαγγελίου, ως μία αυτονόητη συνέχεια του. Μα ολόκληρη η ύπαρξη του Έλληνα βασιζόταν στην αέναη μάχη του Φωτός ενάντια στο σκότος. Με κάθε τίμημα, οι αρετές του ανθρωπισμού, της δικαιοσύνης και της Ελευθερίας ζυμώνονταν με το αίμα του Γένους για να κρατηθούν ζωντανές στις επόμενες γενιές. Μόνο ένα Έθνος Θερμοπυλών θα μπορούσε να αντιληφθεί το βαθύτερο νόημα του Γολγοθά και να πιστέψει στην Ανάσταση.
Μόνο ένα Έθνος Χριστού έχει να επιδείξει Θυσία και αυταπάρνηση μέσα στους αιώνες. Από την Θυσία του Μαρμαρωμένου και το Ζάλογγο μέχρι τα οχυρά του Ρούπελ, ο Ελληνισμός τιμά Μαρτύριο, Θυσία, μα και Ανάσταση. Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από το ότι είμαστε όρθιοι μέσα σε αιώνες διωγμών και θυσιών; Συγκρίνετε τις εορτές μνήμης του Ελληνισμού με τις γιορτές μίσους άλλων εθνών που καμαρώνουν για τις σφαγές και τις κατακτητικές - ληστρικές τους επιδόσεις. Θα μπορούσαν ποτέ αυτοί να «πιστέψουν»; Θα μπορούσαν οι αιώνιοι σταυρωτές να μεταλαμπαδεύσουν Φως;
Όχι. Μια ζωή τους τύφλωνε, γι' αυτό και προσπαθούσαν να το σβήσουν, να το καταπνίξουν.
Αυτή λοιπόν η ιερουργία της Μεγάλης Εβδομάδας με την κορύφωση του Θείου δράματος και την Ανάσταση τιμάται στην Ελλάδα περισσότερο από όλον τον πλανήτη ως επιστέγασμα της Ορθής Πίστης, της Ορθοδοξίας. Ο Έλληνας αντιλαμβάνεται το Θείο Πάθος ως Ηρωϊκό δρώμενο και όχι ως μοιραία κατάληξη. Ο Χριστός άλλωστε θα μπορούσε πολλάκις να αποφύγει τον δρόμο της προδοσίας και του μαρτυρίου.
Τότε όμως για ποιά Ανάσταση θα μιλούσαμε; Πως θα αφυπνίζοντο οι Έλληνες εάν δεν υπήρχε η θυσία του Λεωνίδα; Πως θα ξεσηκωνόταν ο Μοριάς εάν δεν υπήρχε το Μανιάκι;
Σε αυτό το σημείο αξίζει να ανατρέξουμε στην ομιλία του κορυφαίου Έλληνα ιεράρχη, του Μακαριστού Χριστόδουλου την Μεγάλη Παρασκευή του 1999 στην πλατεία Συντάγματος. Μία ομιλία σταθμό που όμως έχει «εξαφανιστεί».
Εκεί λοιπόν, σε ένα δρώμενο βγαλμένο από τους αιώνες, 7 επιτάφιοι συναντήθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, τις σκοτεινές εποχές της επίπλαστης μακαριότητας του χρηματιστηρίου, του σημιτισμού και της σφαγής στην Σερβία που μόλις είχε ξεκινήσει. Εκεί ο Χριστόδουλος αποκρυπτογράφησε την ψυχή και την διαχρονική ευσέβεια του Έλληνα. αφού κατακεραύνωσε τους βομβαρδισμούς στους οποίους συμμετείχε και το καθεστώς Σημίτη την ίδια στιγμή που η σιωπή εξαγοραζόταν από το εύκολο (και έωλο) κέρδος, έκανε τον παραλληλισμό: «Από την μία, έχουμε τον δρόμο των σταυρωτών. Τον εύκολο, τον βολικό. Από την άλλη, έχουμε την οδό του Εσταυρωμένου. Το δρόμο της Θυσίας και του Μαρτυρίου. Εμείς οι Έλληνες, δεν πρέπει να έχουμε δισταγμό σε αυτό το σταυροδρόμι. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον δρόμο που πρέπει να επιλέξουμε. Μην διστάσετε λοιπόν ούτε στιγμή, γιατί αυτός ο δρόμος οδηγεί στην Ανάσταση».
Εάν είχαμε ακούσει τότε τον Πατέρα των Ελλήνων, σήμερα καμιά κρίση δεν θα μπορούσε να μας αγγίξει, Δυστυχώς προτιμήσαμε τον δρόμο των κούφιων υποσχέσεων και της επίπλαστης ευδαιμονίας. Ας είναι τούτη η άνοιξη, ετούτο το Θείο δράμα που θα κάνουμε την σωστή επιλογή. Την επιλογή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και των Αγίων του Ελληνισμού. Τα τελευταία λόγια του Αθανασίου Διάκου:
"Πατέρα παντοδύναμε, ἄκουσες τὴν εὐχὴ μού• μου φύτεψες μέσ’ στὴν καρδιὰ ἀγάπη, πίστη, ἐλπίδα, ἔδωκες μία ἀχτίδα Σου ἀθέρα στὸ σπαθί μου καὶ μοῦ’πές: Τώρα πέθανε γιὰ Μέ, γιὰ τὴν Πατρίδα."
Καλή Ανάσταση Ελλάδα!
newsbomb.gr

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΙΟΥ - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 6 Μαΐου.
O πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι πρόκειται να τοποθετηθεί με μήνυμα που θα απευθύνει στον Ελληνικό λαό το βράδυ.
Μετά την συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε στην έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών στις 6 Μαΐου.


 

Ντόρα Μπακογιάννη: έφτασε επιτέλους η ώρα να μιλήσει ο λαός

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):
«Μετά από δυόμιση χρόνια καταστροφικής πορείας για τις ελληνίδες και τους έλληνες, έφτασε επιτέλους η ώρα να μιλήσει ο λαός. Σήμερα οι έλληνες γνωρίζουν ότι φταίει το κράτος και όχι οι πολίτες. Και ότι είναι ώρα να το αλλάξουμε.Ψηφίζοντας Δημοκρατική Συμμαχία μπορούν να εμπιστευτούν τον τρίτο δρόμο, την τρίτη ευρωπαϊκή δύναμη, η οποία θα είναι καταλύτης στις μετεκλογικές εξελίξεις. Δύναμη συνέπειας και πάνω απ’ όλα δύναμη αλήθειας».

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ

                     ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Το 1998 υπογράφηκε η σύμβαση για την αγορά των υποβρυχίων με απευθείας ανάθεση.Ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή από τον Μάρτιο του 2000 όπου έθετε τα εξής ερωτήματα για τους ασύμφορους όρους της σύμβασης με τα γερμανικά ναυπηγεία HDW:
Α. Πως το κόστος ενός υποβρυχίου από 265 εκατομμύρια δολάρια πήγε σε 400 εκατομμύρια δολάρια;
Β. Γιατί η παράδοση ορίστηκε σε 11 χρόνια τη στιγμή κατά την οποία η απευθείας ανάθεση έγινε για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών;
 Γ. Πως επελέγη ο τύπος του υποβρυχίου S-214 που δεν υπήρχε ούτε σε σχέδιο;
Ο Πάνος Καμμένος από τις 24 Ιανουαρίου 2000 είπε στη Βουλή ότι η Τουρκία είχε παραγγείλει υποβρύχια με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά έναντι 280 εκατομμυρίων δολαρίων.
Από τον Αύγουστο του 2001 υπέβαλε αναφορά.Κατέθεσε ως μάρτυρας τον Μάρτιο του 2010 στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση,δίνοντας στοιχεία για το σκάνδαλο.
Φθάσαμε τον Μάρτιο του 2012 να γίνει η πρώτη σύλληψη πολιτικού προσώπου.
Ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος κάνει την εξής δήλωση:
"Οι υπεύθυνοι της συγκυβέρνησης που σήμερα αλληλοστηρίζονται δεν θα αποφύγουν την ποινική τιμωρία των πολιτικών που εμπλέκονται σε σκάνδαλα προβάλοντας την ημέρα των εκλογών μια σύλληψη που ζητούσαμε εδώ και 14 χρόνια.
Θα αποδοθούν ποινικές και αστικές ευθύνες.Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα κάνουν καμιά συμφωνία όπως οι συγκυβερνούντες.Όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν επικοινωνιακό προπέτασμα καπνού να νξέρουν ότι η τιμωρία δεν τελειώνει με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σήμερα".

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαϊου.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ
ΓΚΙΛΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΤΣΙΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΡΟΤΖΙΩΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΦΑΡΜΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΛΑΚΩΝΙΑ
ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΑΝΤΙΑ)
ΚΑΛΟΓΕΡΕΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΗΛΕΙΑ
ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΜΑΡΙΑ
ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΨΑΡΡΟΥ ΜΕΓΔΑΛΙΝΗ
ΒΟΥΡΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΑΧΑΙΑ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΓΓΕΛΑ
ΚΑΝΙΣΤΡΑ ΜΑΡΙΛΙΑ
ΛΑΖΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΡΟΥΠΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΚΟΥΡΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Την Τρίτη του Πάσχα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στο Αίγιο με ομιλητή τον Μάκη Βορίδη.

Με την παρουσία του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη του Πάσχα, 17 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στο Αίγιο, με την ταυτόχρονη παρουσία των υποψηφίων του ψηφοδελτίου για την Αχαΐα. Η πρόσκληση της Τ.Ο. ΝΔ Αιγίου που οργανώνει τη συγκέντρωση είναι ανοιχτή για όλους τους δημότες.

ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΣΥΛΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκ προοιμίου παραιτούνται από τη βουλευτική ασυλία, ανέφερε ο πρόεδρος του κόμμαστος, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σημερινή του ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος. Καμία εγκληματική...
πράξη δεν προστατεύεται από την ασυλία ή από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τόνισε. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ο τέως πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου, θα είναι υποψήφιος στην Αχαϊα, ενώ ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη ή το Ηράκλειο Κρήτης.
Ο Ε. Βενιζέλος είπε, επίσης, ότι στα ψηφοδέλτια δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, ότι όλοι στρατεύονται και πως όλοι θα κριθούν από τους πολίτες. «Κοιτάμε τους Ελληνες στα μάτια, τους λέμε ότι μαζί αγωνιζόμαστε και θα τα καταφέρουμε, γιατί μπορούμε και στα δύσκολα»,τόνισε. Μιλώντας για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «η εκλογική μάχη είναι εξαιρετικά δύσκολη και εξαιρετικά γοητευτική. Ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική ευκαιρία να ξανασυνδεθούμε με τους πολίτες».

FIMOTRO

Ονόματα - έκπληξη στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ


Ονόματα δημοσιογράφων αλλά και γνωστών αθλητών θα συμπεριλάβει και το ΠΑΣΟΚ στα ψηφοδέλτιά του. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ θα είναι:
- Ο δημοσιογράφος του Mega Αντώνης Λιάρος στην περιφέρεια Αττικής
- Ο παλιός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Γιάννης Γούναρης στην Α Θεσσαλονίκης
- Ο παλιός μπασκετμπολίστας του ΠΑΟ Κώστας Παταβούκας στα Τρίκαλα
- Ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ, Διονύσης Μποτώνης στην Ζάκυνθο
- Η Μιλένα Αποστολάκη στην Β Αθήνας
- Ο Χρίστος Βερελής στην Αιτωλοακαρνανία
- Ο Γιάννης Ραγκούσης στην Β Αθήνας
- Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Περιφέρεια Αττικής
- Ο Δημήτρης Ρέππας κατεβαίνει στην Β Αθήνας εγκαταλείποντας για πρώτη φορά την Αρκαδία
- Η Ροδούλα Ζήση από την ασφαλή Μαγνησία κατεβαίνει στην αχανή Β Αθήνας
- Η Άννα Βερούλη στην Β Αθήνας
- Με μια γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός , Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε ότι θα κατέβει υποψήφιος στην  Αχαϊα.
-Η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη στη Β Αθήνας

Έκτακτα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το Πάσχα στη γραμμή Κιάτο - Πάτρα - Κιάτο

Για την εξυπηρέτηση των επιβατών με προορισμό την Πάτρα έχει αυξηθεί ο αριθμός των λεωφορείων που εκτελούν τη γραμμή Κιάτο - Πάτρα - Κιάτο, για το χρονικό διάστημα από τη Μεγ. Πέμπτη, 12 Απριλίου έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, 16 Απριλίου 2012.
Παράλληλα, λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης ορισμένων τοπικών και προαστιακών γραμμών τις ημέρες Μ. Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα, αναστέλλονται μόνο για αυτές τις ημέρες συγκεκριμένα δρομολόγια στις παρακάτω διαδρομές:
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΡΙΟΥ-ΠΑΤΡΑΣ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ-ΚΙΑΤΟΥ

Συλλήψεις, για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναμένεται να οδηγηθούν ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο Ν. Ζήγρας που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για εμπλοκή στην υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργό.
Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη βάσει σχετικών ενταλμάτων που εκδόθηκαν από τις ανακριτικές αρχές της Αθήνας. Κατηγορούνται δε ότι λειτούργησαν ως παρένθετα πρόσωπα, για να μπορεί ο πρώην υπουργός να αποκρύπτει τα περιουσιακά του στοιχεία. Σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει αποδοθεί η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Όπως έγινε γνωστό, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού φέρεται ως διαχειριστής υπεράκτιας εταιρίας, μέσω της οποίας γίνονταν αγορές ακινήτων. Σε ό,τι αφορά τον 62χρονο Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία, ο οποίος είναι μέτοχος στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αυτός συνδέεται εδώ και πολλά χρόνια πολιτικά και προσωπικά με τον πρώην υπουργό. Ο Γ. Σαχπατζίδης στα μέσα της δεκαετίας του 80 εμφανιζόταν στο περιβάλλον τού τότε υπουργού Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ακριτίδη. Ενώ για μια μεγάλη χρονική περίοδο δεν είχε εμφανίσει κάποια ιδιαίτερα επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα, την περίοδο 1998-1999 συμμετέχει στην εξαγορά των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» από τον Γ. Ραυτόπουλο. Σε μικρό χρονικό διάστημα ο Γ. Σαχπατζίδης προχωρεί στην εξαγορά του «Ελληνικού Βορρά» και των «Σπορ του Βορρά».
Επίσης στην Καρδίτσα συνελήφθη η λογίστρια του κ. Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.
Οι εμπλεκόμενοι συνολικά στην υπόθεση φτάνουν στους 8.
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στα σπίτια του Τσοχατζόπουλου.Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι της κόρης του Αρετής, βρέθηκαν 10 πλάκες χρυσού. Επίσης κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Επίσης, βρέθηκαν κρίσιμα έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών.
Η έρευνες έγιναν, παρουσία του εισαγγελέα Γ. Δραγάτση, στα δύο σπίτια της κόρης του κ.Τσοχατζόπουλου, Αρετής, σε Κολωνάκι και Παλαιό Ψυχικό. Η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου, όπως και η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, είναι εμπλεκόμενες στην υπόθεση, αλλά δεν περιλαμβάνονται στα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τον ανακριτή.

Γιάννης Μιχελάκης: ...ο Α. Τσοχατζόπουλος παίρνει, το δρόμο που έδειξε η Δικαιοσύνη

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έστω και αργά, ο πρώην υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και για σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεών του κ. Α. Τσοχατζόπουλος παίρνει, το δρόμο που έδειξε η Δικαιοσύνη:
Είναι ο τρίτος που κατηγορείται από τις Δικαστικές Αρχές, μετά τους κυρίους Μαντέλη και Τσουκάτο, επίσης κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Η αλήθεια για τη διαφθορά και την καταλήστευση του Δημοσίου αποκαλύπτεται. Και αποκαλύπτει με ποιο τρόπο διαχειρίζονταν επί χρόνια το δημόσιο χρήμα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

Η Εθνική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά συγκροτήθηκε Εθνική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα.
Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής θα γίνει την Τρίτη, 17 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι.
Στην επιτροπή μετέχουν:
Αντώνης Σαμαράς, Πρόεδρος
Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αντιπρόεδρος
Σταύρος Δήμας, Αντιπρόεδρος
Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής
Κωνσταντίνος Τασούλας, Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Βύρωνας Πολύδωρας, Αντιπρόεδρος Βουλής
Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Πρόεδρος Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων/νου Καραμανλή
Νίκος Δένδιας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Μάριος Σαλμάς, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Θανάσης Σκορδάς, Γενικός Διευθυντής του Κόμματος
Ευριπίδης Στυλιανίδης, Γραμματέας Προγράμματος
Μάξιμος Χαρακόπουλος, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού
Πάνος Παναγιωτόπουλος, Τομεάρχης Εξωτερικών
Μαριέττα Γιαννάκου, Επικεφαλής Κ.Ο. της Ν.Δ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ανδρέας Παπαμιμίκος, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
Ελευθέριος Ζαγορίτης, πρώην Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής
Μενέλαος Δασκαλάκης, πρ. Γεν. Δ/ντης – Γραμμ. Πολιτικής Τεκμηρίωσης & Προγραμματισμού
Βασίλης Μιχαλολιάκος, Δήμαρχος Πειραιά
Κωνσταντίνος Ζωντανός, Γραμματέας Οργανωτικού
Ρόδη Κράτσα, Ευρωβουλευτής Ν.Δ.
Γιώργος Παπαστάμκος, Ευρωβουλευτής Ν.Δ.
Κώστας Πουπάκης, Ευρωβουλευτής Ν.Δ.
Γιώργος Κουμουτσάκος, Ευρωβουλευτής Ν.Δ.
Γιώργος Παπανικολάου, Ευρωβουλευτής Ν.Δ.
Γιάννης Τσουκαλάς, Ευρωβουλευτής Ν.Δ.
Θεόδωρος Δραβίλλας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Κόμματος
Θεόδωρος Σκρέκας, Γραμματέας τέως βουλευτών και πολιτευτών
Λεωνίδας Κουρής, Γραμματέας Αυτοδιοίκησης
Φίλιππος Ταυρής, Γραμματέας Συνδικαλισμού
Δημήτρης Πτωχός, Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας
Δημήτρης Τσάμης, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης
Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γραμματέας Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής
Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων
Παναγής Καρέλας, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών
Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος ΕΣΕΕ
Γιώργος Σουφλιάς, Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων
Αντώνης Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΔΑΚΜΜΕ
Νώντας Λεκέας, Γραμματέας Εκλογών
Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Κωνσταντίνος Τζανακούλης, Δήμαρχος Λαρισαίων
Γιώργος Δακής, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Σπυρίδων Σπύρου, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου
Σταματίνα Γαλενιανού, Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Ιωάννα Γκελεστάθη, Δικηγόρος
Κρινιώ Κανελλοπούλου, πρ. Βουλευτής
Βάσω Κόλλια, τέως Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς
Άννυ Ευθυμίου, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου
Γιώργος Μουρούτης, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας
Γιάννης Μιχελάκης, Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ


Τις άγιες αυτές ημέρες της μεγαλύτερης εορτής του Ελληνισμού απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους συντοπίτες μου.
Οι σκέψεις μου θα σταθούν σε όλους αυτούς που την δύσκολη αυτή περίοδο αντιμετωπίζουν το φάσμα της κρίσης στην οικογένεια τους, στη δουλειά τους και στον περίγυρο τους.
Οι ευχές για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αφορούν την ελπίδα που φωλιάζει στην σκέψη και στους πόθους όλων μας, να βγει ο τόπος από την βαθιά και άδικη αυτή κατάσταση της αναξιοπρέπειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης.
Υγεία, δύναμη και ενότητα είναι αυτά που χρειάζεται ο τόπος μας για να τον οδηγήσουμε στη δική του Ανάσταση.
Τις καλύτερες ευχές μου

Πέτρος Τατούλης

Π. Τατούλης: Θεωρούμε αδιανόητο ο ρόλος της Περιφέρειας να μην είναι κυρίαρχος στην αδειοδότηση παραγωγή ΑΠΕ

Κατηγορηματικά αντίθετη  είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης στο Νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με το οποίο οι άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων να ανήκουν πλέον στους Δήμους στα όρια των οποίων λειτουργεί το έργο.
Ο κ. Τατούλης έκανε άμεση παρέμβαση κατά την συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και ανέφερε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι καταστροφικό καθώς η ενέργεια αυτή συντελεί στην αποδυνάμωση του πολιτικού χαρακτήρα  της Περιφέρειας τον οποίο έχουμε ρητά δηλώσει στο παρελθόν ότι θα διαφυλάξουμε αλλά και θα ενισχύσουμε.
Η έκδοση των αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  συναρτάται άμεσα με τη διαχείριση της κρίσιμης παραμέτρου για την Περιφερειακή ανάπτυξη αυτή της ενέργειας. Θεωρούμε λοιπόν αδιανόητο ο ρόλος της Περιφέρειας να μην είναι κυρίαρχος καθώς αυτήν εμπιστεύθηκαν οι πολίτες για να διαχειριστεί τα σημαντικά αυτά ζητήματα.
Η Περιφερειακή λογική αντιμετώπισης τέτοιων βασικών ζητημάτων πολιτικής προσφέρει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα στην ολοκληρωμένη διαχείριση της ενέργειας και όχι στην αποσπασματική και τοπικιστική ανάπτυξη της.
Αποτρέπεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η ανάπτυξη συγκεκριμένων περιοχών εις βάρος άλλων αλλά και εξασφαλίζεται η περιβαλλοντική προστασία και ο στόχος της αειφορίας για όλους προσαρμόζοντας κατάλληλα τα δεδομένα στο επίπεδο της Περιφέρειας

Οι αγορές αποφάσισαν να χτυπήσουν τη Μέρκελ

Ένας από τους (πολλούς) αστικούς μύθους με τους οποίους ενηλικιώνεται η σημερινή ευρωζώνη, περιγράφει τη Γερμανία ως τη χώρα-φετίχ της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Που υλοποιεί, με τη δύναμη της οικονομικής υπεροχής, όσα δεν πέτυχε με τη δύναμη των όπλων σε δυο Παγκοσμίους Πολέμους, τους οποίους προκάλεσε η ίδια.
Ο ίδιος μύθος, που περιγράφει το Βερολίνο ως την οικονομική καρδιά της Ευρώπης, δείχνει στην κατεύθυνση της αφαίμαξης των ευρωπαϊκών λαών, χωρών που βρίσκονται σε προχωρημένη και πολυεπίπεδη κρίση, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την Ελλάδα, προκειμένου η Γερμανία να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από τη… δυστυχία των υπολοίπων.
Η αφήγηση του παραπάνω αστικού μύθου δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Μόνο που και αυτή ακόμη η πραγματικότητα, φαίνεται να… δυσανασχετεί με τη βαριά και δύστροπη «πολιτική γραμματική» του Βερολίνου. Και φροντίζει να «τσαλακώνει» τη Γερμανία, όπου χρειάζεται.
Κάτι τέτοιο συνέβη για παράδειγμα στη δημοπρασία για την αγορά 10ετών γερμανικών ομολόγων. Μπορεί το Βερολίνο να διέρρευσε ικανοποίηση για την έκβαση της δημοπρασίας, σημειώνοντας τη δύσκολη συγκυρία και τις αμφιβολίες των αγορών, στην πραγματικότητα ωστόσο η ζήτηση ήταν μικρή.
Ήταν απρόσμενα μικρή για τη, θεωρητικά, μοναδική εναπομείνασα οικονομία της ευρωζώνης που προσφέρει ασφάλεια για το μέλλον στις αγορές. Οι τελευταίες απέδειξαν ότι έχουν τους δικούς τους κώδικες ανάγνωσης των εξελίξεων. Και η στρατηγική διαχείρισης της κρίσης την οποία έχει ενστερνιστεί η Γερμανία, κάθε άλλο παρά πείθει όσους έχουν μάθει να «διαβάζουν» πέρα από τους αριθμούς και τα ποσοστά.
Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η επόμενη στην οποία στρέφουν τα βέλη τους οι αγορές. Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι η Γερμανία θα εισέλθει το επόμενο διάστημα σε προεκλογική περίοδο, ενόψει της αναμέτρησης του 2013, το Βερολίνο δεν θα έχει εκ των πραγμάτων την ευχέρεια να συνεχίσει να παριστάνει τον διεθνή… κατηχητή περί των οικονομικών. Το «πάρτι», αρχίζει.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

O Γ. Μπήτρος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στη Δημοκρατική Συμμαχία


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, παρουσίασε σήμερα τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος καθηγητή Γιώργο Μπήτρο. Επίσης οι κύριοι Φώτης Περλικός, τέως πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, Γιώργος Σαρηγιαννίδης, τέως πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας και Δημήτρης Σκάλκος, γενικός διευθυντής του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών, ανακοίνωσαν την προσχώρησή τους στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: «Επιτέλους, μετά από όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η δικαιοσύνη λειτούργησε, συλλαμβάνοντας τον κύριο Άκη Τσοχατζόπουλο.Πρέπει όμως να σημειώσω ότι όταν αυτό γίνεται την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, υπάρχει ο φόβος να εκληφθεί από τους πολίτες ως ένας φερετζές του πολιτικού συστήματος, το οποίο καταρρέει και το οποίο λίγες μέρες πριν αθώωσε τη Siemens».  

ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ :Υπάρχει θυμός. Υπάρχει προβληματισμός, υπάρχει αγανάκτηση στην κοινωνία, στους πολίτες. Το ζω καθημερινά. Το βιώνω καθημερινά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΣΤΟ Ρ/Σ "ΒΗΜΑ FM" 
ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Α. ΡΑΒΑΝΟ ( κυριότερα σημεία)

Το διακύβευμα των εκλογών
Είναι, θα έλεγα, το πιο σημαντικό διακύβευμα που έχει να διαχειριστεί το πολιτικό σύστημα της χώρας μετά τη μεταπολίτευση. Είναι η σταθερότητα της χώρας, η σταθερή της πορεία, σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης τόσο στη χώρα αλλά και γενικότερα στο διεθνές και ευρωπαϊκό σύστημα, είναι η εμπέδωση των κατακτήσεων των τελευταίων 2 χρόνων.
  Είναι η υπεράσπιση των θυσιών του ελληνικού λαού για να σταθεί στα πόδια η χώρα. Είναι το δίλημμα της υπευθυνότητας, του ορθού λόγου, των δυνάμεων της λογικής και του ορθολογισμού απέναντι στις δυνάμεις της ανευθυνότητας, στις δυνάμεις του ανορθολογισμού και της ισοπέδωσης του πολιτικού συστήματος.
  Είναι ένα διακύβευμα που μπορεί να φαίνεται αρκετά ασαφές στο πρώτο άκουσμα, αλλά είναι ένα ουσιαστικό εθνικό διακύβευμα για τη σταθερότητα της χώρας, για να αποτραπεί η εθνική περιπέτεια. Άρα λοιπόν, σ’ αυτές τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε όλες οι δημιουργικές δυνάμεις με πρώτη τη δημοκρατική παράταξη, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, ένα μεγάλο στοίχημα: πως θα πορευτούμε ως χώρα, ως λαός συλλογικά τα επόμενα χρόνια.
  Κι αυτό δεν είναι ένα ερώτημα ή ένα στοίχημα, το οποίο είναι συγκυριακό. Έχει βάθος χρόνου και πρέπει να υπερασπιστούμε τις δυνάμεις εκείνες, πρωτίστως ο ελληνικός λαός, που έχουν αντοχές, που έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν τη χώρα από την κρίση και να σταθεροποιήσουν την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Η Αριάδνη Αγάτσα συμπορεύεται με τη Ν.Δ , υποψήφια στη Βοιωτία,

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, συνάντηση με την ανεξάρτητη βουλευτή Βοιωτίας κα Αριάδνη Αγάτσα, η οποία του γνωστοποίησε την απόφασή της να συμπορευτεί με τη Νέα Δημοκρατία.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς και η βουλευτής κα Αριάδνη Αγάτσα έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:
Αντώνης Σαμαράς: Καλωσορίζω στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και της εθνικής προσπάθειας μια νέα πολιτικό που τολμά, μια δυναμική γυναίκα, που – ακούγοντας τη φωνή της συνείδησής της – θα δώσει τη δική της μάχη για την Ελλάδα του αύριο. Στο πρόσωπό της, η Νέα Δημοκρατία καλωσορίζει όσους και όσες, από οποιονδήποτε χώρο κι αν προέρχονται, παλεύουν μαζί μας για την ελπίδα και την ανόρθωση της χώρας. Παλεύουν και νικούν.
Αριάδνη Αγάτσα: Στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές θα είμαι υποψήφια στη Βοιωτία, με τη Ν.Δ. Με την απόφασή μου αυτή, στηρίζω με τις μικρές μου δυνάμεις, την προσπάθεια, του Αντώνη Σαμαρά και της Ν.Δ. για μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, πού, τη δραματικά κρίσιμη αυτή περίοδο, έχει ανάγκη η Ελλάδα.
Το πρωτεύον και κυρίαρχο για μένα, είναι η Βοιωτία και τα συμφέροντα των πολιτών της. Αυτός είναι για μένα ο υπέρτατος λόγος συμμετοχής μου στην πολιτική.
Αυτό υπηρετούσα κι αυτό θα συνεχίσω να υπηρετώ.

Κώστας Κόλλιας: «Οι αγρότες πληρώνουν την ανευθυνότητα

Επιστολή προς τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου σχετικά με τη διαδικασία επιστροφής του αγροτικού Φ.Π.Α. απέστειλε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Η πολιτική του ποδαριού που ακολουθήθηκε επί δύο χρόνια από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σε θέματα δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων αποκαλύπτει σήμερα την ανευθυνότητα και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι αντιρρήσεις των τοπικών κοινωνιών στον ακρωτηριασμό της δημόσιας διοίκησης. Παρ΄όλες τις αντιρρήσεις που με κάθε μέσο εκφράσαμε στα λουκέτα ή την υποβάθμιση τοπικών Εφοριών, η Κυβέρνηση έμεινε ανυποχώρητη. Σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτής της εμμονής, με πρώτα θύματα τους αγρότες.
Όπως έχει γίνει γνωστό, το Υπουργείο Οικονομικών έχει εκδώσει οδηγίες προς τις Δ.Ο.Υ. να παραλάβουν τις εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις των αγροτών, μαζί με τα αντίστοιχα πρωτότυπα φορολογικά στοιχεία, δηλαδή τιμολόγια, δελτία αποστολής και λοιπά, φορολογικές δηλώσεις και Ε9, δηλώσεις καλλιέργειας και άλλα. Έπειτα οφείλουν να διεξάγουν προληπτικούς ελέγχους, διασταυρώνοντας όλα αυτά τα στοιχεία, προκειμένου να καθοριστεί και να καταβληθεί το ποσό της επιστροφής ΦΠΑ σε κάθε παραγωγό. Αυτό σημαίνει ότι οι Ενώσεις θα πρέπει να παραδώσουν στοιχεία για όλα τους τα μέλη και στη συνέχεια οι Δ.Ο.Υ. να τα ελέγξουν.
 Πλην όμως στην Κορινθία, έπειτα από τη σάρωση της δημόσιας διοίκησης, η μοναδική Δ.Ο.Υ. που διαθέτει Τμήμα Ελέγχου είναι η Δ.Ο.Υ. Κορίνθου. Οι Εφορίες Δερβενίου και Νεμέας έχουν καταργηθεί ολοσχερώς και οι Δ.Ο.Υ. Ξυλοκάστρου και Κιάτου δεν διαθέτουν πλέον Τμήμα Ελέγχου. Αποτέλεσμα τούτου είναι ότι το σύνολο των αιτήσεων του Νομού μου θα καταλήξουν στη Δ.Ο.Υ. Κορίνθου, η οποία δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί  εντός εύλογου χρονικού διαστήματος στον φόρτο. Εφόσον συμβεί αυτό, η διαδικασία θα διαρκέσει το λιγότερο τέσσερις μήνες και οι παραγωγοί μας, οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, θα δεχθούν καίριο πλήγμα στη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους.
 Επειδή είναι απολύτως κρίσιμο να ολοκληρωθεί η διαδικασία άμεσα, πρότεινα με επιστολή μου στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Οικονόμου τρεις λύσεις. Η πρώτη είναι να οριστεί ένας αριθμός αιτήσεων από κάθε αγροτική Ένωση για δειγματοληπτικό έλεγχο και οι υπόλοιπες αιτήσεις να διεκπεραιωθούν άμεσα. Η δεύτερη είναι να καταβληθεί η επιστροφή που προκύπτει ότι αναλογεί σε κάθε παραγωγό, εφόσον πρόκειται για ποσά μέχρι ένα ύψος, και οι προληπτικοί έλεγχοι να μετατεθούν χρονικά. Δεν πρόκειται για κάτι νέο, καθώς αυτές οι διαδικασίες έχουν ακολουθηθεί επανειλημμένα κατά το παρελθόν. Η τρίτη είναι να δοθεί έγγραφη οδηγία στις Εφορείες, οι οποίες δεν διαθέτουν πλέον Τμήματα Ελέγχου, προκειμένου να τους αποδοθεί η αρμοδιότητα ελέγχου των αιτήσεων και να εκδώσουν ημερήσια διαταγή ώστε να διαθέσουν υπαλλήλους προς τον σκοπό αυτό – ωστόσο αυτή η λύση δεν καλύπτει Δ.Ο.Υ. οι οποίες έχουν καταργηθεί.
 Είναι βέβαιο ότι οι αγρότες μας δεν πρόκειται να κάνουν Πάσχα έχοντας στο χέρι τα χρήματα που τους οφείλονται. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να επανορθώσει πλέον αυτό το κακό, μπορεί όμως να προλάβει μία καταστροφική τετράμηνη καθυστέρηση. Είναι βέβαιο ότι σκοπός του Υπουργείου είναι ακριβώς να καθυστερήσει τις επιστροφές. Καλώ το Υπουργείο να εγκαταλείψει αυτήν την απαράδεκτη μεθόδευση και να επιστρέψει εδώ και τώρα τον ΦΠΑ στους αγρότες.»

Αμετανόητοι για το παρελθόν, αόριστοι για το μέλλον. Φταίνε όλοι εκτός από τους ίδιους

Tης Σοφίας Βούλτεψη

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και αυτήν την τακτική ακολούθησαν χθες τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο πρώην «τσάρος» Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο τελευταίος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε αμετανόητος όσον αφορά στην είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν μετάνιωσα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Το μνημόνιο ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει για να συνεχίσει η χώρα να συνεχίσει να στέκεται όρθια στα πόδια της», καθώς, όπως είπε, «προδοσία θα ήταν να πτώχευε η χώρα»! (Η οποία… πτώχευσε)!
Δεν δίστασε μάλιστα να πει πως ακόμη και ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλος… έπεσε έξω!
«Γιατί να φουσκώσω το έλλειμμα;», διερωτήθηκε με το πιο αθώο ύφος. «Ακόμα και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είπε πριν τις εκλογές ότι το έλλειμμα θα φτάσει το 10% και μετεκλογικά ότι θα φτάσει το 12% και έφτασε το 16%, ακόμη και ο κ. Προβόπουλος το υποεκτίμησε τελικά»!
Επιπλέον, διαμαρτυρήθηκε και για το… «τεράστιο προσωπικό και πολιτικό κόστος», καθώς, όπως είπε, «δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στον κόσμο να βγω έξω να πιω έναν καφέ με τη γυναίκα μου»!
Είναι προφανές πως το γεγονός ότι όλοι οι Έλληνες δεν μπορούν να βγουν για έναν καφέ (αλλά για διαφορετικούς λόγους), όπως και το γεγονός ότι η βενζίνη βρίσκεται στα ύψη και δεν μπορούν να βγουν ούτε για μια πασχαλινή εκδρομή, δεν φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα.
Την οδό της επίθεσης επέλεξε και ο κ. Βενιζέλος, που χθες επιτέθηκε από το βήμα της Βουλής τόσο στη Ν.Δ., όσο και στον Α. Σαμαρά και στον Κ. Καραμανλή προσωπικά, υποστηρίζοντας πως δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για το παρελθόν, σε αντίθεση με τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ που… τις αναλαμβάνουν!
Απευθύνοντας την τελευταία του ομιλία πριν κλείσει η Βουλή – σήμερα το απόγευμα ο κ. Παπαδήμος επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – ο κ. Βενιζέλος εμφάνισε και πάλι το ΠΑΣΟΚ και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα ως… αμνό που ήρε τις αμαρτίες των τελευταίων χρόνων.
Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι πολλές από τις αποφάσεις που ελήφθησαν αδίκησαν τους πολίτες, προκαλώντας την οργή της κοινωνίας, ήταν επιβεβλημένες έξωθεν, γιατί η χώρα έπρεπε να βρει λεφτά.
Φυσικά, για άλλη μια φορά υποσχέθηκε πρωτογενή πλεονάσματα – υποστηρίζοντας πως «έχουμε διανύσει τα δύο τρίτα του δύσκολου δρόμου» και εμφάνισε την εαυτό του ως μέγα διαπραγματευτή του PSI.
Αλλά επειδή... εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε με νέες προτάσεις – πέντε σημεία που, όπως είπε, θα κάνουν… πιο αναπτυξιακό το περιβάλλον του Ιουνίου:
1. Επέκταση της εφαρμογής του προγράμματος μέχρι το τέλος του 2015 και όχι του 2014.
2. Αξιοποίηση της επιτυχίας του PSI. Ήδη, είπε, έχουμε ξεπεράσει το 97% σε συμμετοχή ιδιωτών και πάμε στο 100%.
3. Περιορισμός των τελικών αναγκών ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
4. Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι πόροι του ΕΣΠΑ και οι ιδιωτικοποιήσεις να γίνουν μοχλός ιδιωτικών επενδύσεων ανάπτυξης αρκεί να μην παρεμποδίζονται οι ενέργειες μας για νομικούς λόγους. Όπως είπε, αποστέλλεται επιστολή σχετική στον κ. Μπαρόζο γιατί τα κονδύλια και οι δυνατότητες της ΕΚΤ υπάρχουν και το θέμα είναι να παραχθεί η γραφειοκρατία ώστε να πέσει χρήμα στην αγορά.
5. Απόλυτη και καθαρή προστασία χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων.
Πρόκειται για την απόλυτη επιστροφή στην αοριστία, καθώς ουδείς είναι σε θέση να εξηγήσει τι εννοεί ο κ. Βενιζέλος όταν μιλά για «απόλυτη και καθαρή προστασία χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων», πώς θα αξιοποιήσει την «επιτυχία» του PSI, γιατί δεν έχει παταχθεί η γραφειοκρατία ώστε να έλθουν οι πολυπόθητες επενδύσεις  και πώς θα περιοριστούν οι ανάγκες των τραπεζών.
Το μόνο που προκύπτει είναι πως ο κ. Βενιζέλος – αφού τα κάνει όλα αυτά τον… Ιούνιο – θα επεκτείνει και το πρόγραμμα που έχει βυθίσει τη χώρα στην ύφεση ως το 2015.
Και στο μεταξύ μια ολόκληρη χώρα περνά τη ζωή της στα συσσίτια…

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Πυρηνική συνεργασία Τουρκίας - Κίνας. ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ ΣΚΟΠΩΝ»


ΛΙΑΝΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Έξι συμφωνίες υπέγραψε με τον ομόλογό του στην Κίνα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν, κατά την «ιστορική», όπως την ονόμασε, επίσκεψή του, στην οποία συνοδευόταν από 300 επιχειρηματίες.
Μία από τις συμφωνίες αφορά στη συνεργασία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας , η οποία φυσικά θα χρησιμοποιηθεί για ειρηνικούς σκοπούς…
Τώρα, για το  πώς  μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί την Άγκυρα ότι θα χρησιμοποιήσει την πυρηνική της ενέργεια μόνο για ειρηνικούς σκοπούς είναι θέμα απλών  ιστορικών γνώσεων…
Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας κ. Τανέρ Γιλντίζ αναφερόμενος στη συμφωνία τόνισε ότι συνεργάζεται παράλληλα και με την  Ρωσία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σινώπη.
Η Άγκυρα καταφέρνει να ελίσσεται και να κάνει τη δουλειά της όπως αυτή θέλει .
Με αυτό το  πνεύμα ο κ. Ερντογάν επισκέφθηκε τους Τουρκογενείς Ουιγούρους που ζουν στην Κίνα και έκανε ένα επικοινωνιακό, εθνικοπατριωτικό σόου που δεν καταδέχθηκε καν να σχολιάσει η κινεζική ηγεσία…
Σε βάθος χρόνου η Τουρκία  φιλοδοξεί να δρέψει καρπούς και από αυτούς τους μακρινούς, λησμονημένους συγγενείς!
Σημειώστε ότι ο υπουργός των Εξωτερικών Νταβούτογλου, που συνόδευε τον Ερντογάν, διέκοψε το ταξίδι του στην Κίνα και επέστρεψε στην Τουρκία, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στα σύνορα με την Συρία.

elzoni.gr

Μαζί με τη χώρα «έσωσαν» και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Έχω την υποψία πως μέσα στο μπαράζ των αλλεπάλληλων «σωτηριών» της χώρας, μας έχει διαφύγει ο… σωσμός των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Σωτήρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος (ως υπουργός Άμυνας) επί μήνες πανηγύριζε (το 2010) για τη… σωτήρια συμφωνία που ο ίδιος «διαπραγματεύτηκε» και έφερε σε πέρας, αναλαμβάνοντας, βέβαια, ένα σωρό δεσμεύσεις, οι οποίες εξαφανίστηκαν από την ειδησεογραφία.
Η υπόθεση των Ναυπηγείων αποτελεί μια ακόμη πολύ οδυνηρή χάντρα στο κομπολόι των... διαπραγματευτικών ικανοτήτων του μετέπειτα «τσάρου» και σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που μάλιστα επιδιώκει και την πρωτιά.
Πλέον είναι δύσκολο να διακρίνουμε ποιος (μεταξύ Παπανδρέου και Βενιζέλου) είναι ο πρωταθλητής σ’ αυτήν την πρωτοφανή σκυταλοδρομία, στη διάρκεια της οποίας πηγαίναμε από σωσμό σε σωσμό.
Ειδικά στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, από τον πολύ… σωσμό, οι νέοι ιδιοκτήτες ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα εκ περιτροπής εργασία - μία ημέρα την εβδομάδα ξεκινώντας από τις 18 Απριλίου - υπογραμμίζοντας πως για πάνω από έναν χρόνο η εταιρία εξοφλούσε το σύνολο των αποδοχών των εργαζομένων, χωρίς να λαμβάνει χρήματα από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, που είναι ο μοναδικός πελάτης της – σύμφωνα με τη «σωτήρια» συμφωνία του κ. Βενιζέλου, η οποία μάλιστα νομοθετήθηκε (Ν. 3885/2010).
Οι… σωτήρες του σωτήρα υπενθύμισαν επίσης ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση να αναλαμβάνει το Ναυπηγείο εργασίες από ξένες χώρες, ενώ, όπως λένε, με την ερμηνεία, που δίνει το υπουργείο Άμυνας, απαγορεύεται ακόμη και η συμμετοχή της εταιρείας σε διαγωνισμούς, που προκηρύσσονται από το Πολεμικό Ναυτικό.
«Το υπάρχον πρόγραμμα κατασκευής υποβρυχίων διακόπηκε, διότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν καταβάλλει τις προβλεπόμενες από τη σύμβαση πληρωμές», κατέληγε η σχετική ανακοίνωση.
Το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα» είχε από τις 20 Φεβρουαρίου προειδοποιήσει ότι απειλείται η ίδια η ύπαρξη του ναυπηγείου, αλλά έπεσε θύμα της γνωστής κώφωσης.
Πώς «σώθηκαν» τα Ναυπηγεία
Προφανώς. Διότι αν δινόταν έστω και η παραμικρή σημασία, τότε θα αποκαλύπτονταν οι συνθήκες υπό τις οποίες ο κ. Βενιζέλος «έσωσε» τα Ναυπηγεία.
Η συμφωνία για την οποία πανηγύρισε, περιλαμβάνει τα εξής πρωτοφανή:
Περισσότερα στο elzoni.gr

"Κινδυνεύει από τσουνάμι όλος ο νότιος Ινδικός Ωκεανός - Εκκενώνονται και τα παράλια της Σρι Λάνκα


Μετά τον σεισμό μεγέθους 8,7 βαθμών της κλιμακας ρίχτερ που έγινε στην Ινδονησία εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι σε 7 χώρες και πιο συγκεκριμένα στην Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Αυστραλία, τις Σεϋχέλλες, την Σομαλία, το Ομάν και την Νότια Αφρική.
Οι αρχές της Ταϊλάνδης ήδη έχουν ενημερώσει τους κατοίκους στην ακτή Ανταμάν να εγκαταλείψουν την περιοχή υπό τον φόβο επερχόμενου τσουναμι. Η περιοχή είναι η ίδια που είχε πληγεί το 2004.
Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι της Ινδίας ανακοίνωσε ότι κύματα ύψους έξι μέτρων αναμένονται σε τμήματα της ανατολικής ακτής της χώρας, ενώ μικρότερα κύματα αναμένονται στα απομακρυσμένα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ.
Οπως δήλωσε στο Newsit ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κώστας Συνολάκης "είχαμε έναν μεγάλο σεισμό μεγέθους 8,7 εως 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, δεν ξέρουμε ακόμη το ακριβές μέγεθος. Ο σεισμός είναι σε εστιακό βάθος λιγότερο από 30 χιλιόμετρα που σημαίνει οτι θα έχει τσουνάμι.
Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο ειναι η βόρειος Σουμάτρα, το Πανγκ Ατσε και από την άλλη πλευρά του ινδικού ωκεανού το τσουνάμι μπορει να φτάσει στις Μαλδίβες, στη Ριγιουανιόν ακόμη και στη Μαδαγασκάρη. Εξαρτάται από το ποια είναι η κατεύθυνση του ρήγματος, ακόμη δεν ξέρουμε. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δε θα ειναι τόσο μεγάλο όσο το 2004 αλλά θα επηρρεάσει πάρα πολλούς ανθρώπους. Ηδη υπάρχουν εκκενώσεις στην Ινδία και απ΄ότι κατάλαβα στη Σρι Λάνκα αλλά θα προχωρήσει μέχρι και τις ακτές της Αφρικής. Είναι νωρίς ακόμη αλλά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.
Τηρουμένων των αναλογιών, αν και ειναι νωρίς για να ξέρουμε τον μηχανισμό του σεισμού, αν όμως ειναι αυτό που φαίνεται τώρα τότε τα κύματα θα φτάσουν σε ύψος και τα 10 μέτρα. Στο Πανγκ Ατσε που είχε πληγεί και το 2004 και ζουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, θα υπάρξει πρόβλημα. Ελπίζω να ειναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι αυτή τη φορά και σίγουρα θα είναι αλλά δυστυχώς τα πρώτα στοιχεία που βλέπω μιλάνε για αρκετά μεγάλες πλημμύρες" είπε τέλος ο καθηγητής κύριος Συνολάκης.
Εκκενώνονται και τα παράλια της Σρι Λάνκα

Οι αρχές της Σρι Λάνκα εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι σε όλο το νησί και διέταξαν τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να μετακινηθούν το συντομότερο δυνατόν προς το εσωτερικό.
   Η κυβέρνηση φοβάται ότι παλιρροϊκά κύματα θα πλήξουν τα ανατολικά παράλια, μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό, μεγέθους 8,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε νωρίτερα στα ανοιχτά της Σουμάτρας, στην Ινδονησία.
"Εγκαταλείψετε αμέσως τα παράλια και ανεβείτε σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο", αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών. "Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Απειλούνται περισσότερο οι νότιες και ανατολικές ακτές του νησιού, αλλά είναι προτιμότερο και όσοι μένουν σε άλλες περιοχές να φύγουν για τοποθεσίες με μεγαλύτερο υψόμετρο", είπε ο υποδιευθυντής του Κέντρου, Σαράτ Κουμάρα.
   Κάτοικοι του Τρινκομαλί, ενός λιμανιού στα ανατολικά της χώρας, ανέφεραν ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους και ότι διακόπηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία. Στο Γκάλε, μια άλλη πόλη στα νότια, αναφέρθηκαν παρόμοιες εικόνες εκκένωσης.
   Ο σεισμός της Σουμάτρας έγινε αισθητός και στη Σρι Λάνκα, που απέχει περίπου 1.340 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του επικέντρου.
   Το τσουνάμι του 2004 είχε στοιχίσει τη ζωή σε 30.000 ανθρώπους στη Σρι Λάνκα.

Η περιοχή του Ειρηνικού πλήττεται συχνά από μεγάλους σεισμούς, ωστόσο ο μεγάλος κίνδυνος είναι το τσουνάμι, όπως στην περίπτωση του 2004. Ειδικά οι σεισμοί μεγέθους κοντά στα εννέα Ρίχτερ μπορούν να προκαλέσουν τσουνάμι ύψους πάνω από 10 μέτρα.

newsit.gr

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Η στιγμή του σεισμού των 8,7 Ρίχτερ – Συγκλονιστικό βίντεο – 7 χώρες εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι

Ένας από τους ισχυρότερους σεισμούς που έχουν καταγραφεί στην ιστορία σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Ινδονησία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επίκεντρο του σεισμού είναι κοντά στον Άτσεx της Ινδονησίας σε θαλάσσια περιοχή.
Το μέγεθος του σεισμού είναι 8,7 Ρίχτερ αλλά και το επίκεντρο σε θαλάσσιο χώρο του Ινδικού Ωκεανού, σήμανε συναγερμό για τη δημιουργία τσουνάμι. Αρχικά ο σεισμός είχε ανακοινωθεί ότι έφτασε τα 8,9 Ρίχτερ όμως αργότερα είπαν πως ήταν 8,7.
Είναι επί της ουσίας στην ίδια περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός πριν οκτώ χρόνια σκορπώντας τον όλεθρο και το θάνατο σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους (ο τελικός απολογισμός ήταν 186.983 νεκροί, 42.883 αγνοούμενοι, και πάνω από ένα εκατομμύριο άστεγοι).
Κάτοικοι της περιοχής βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους αναζητώντας καταφύγιο.
 Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 308 μίλια νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της επαρχίας Μπάντα Άτσεχ.
Οπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Ρόιτερς, ο σεισμός έγινε αισθητός στη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και τη νότια Ινδία.
Η Γεωφυσική Υπηρεσία της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι δεν έχει πληροφορίες για καταστροφές από τον σεισμό ή για άνοδο της στάθμης του νερού. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι στη μία ώρα Ελλάδος ο πρόεδρος της Ινδονησίας δήλωσε πως ναι μεν η χώρα είναι σε επιφυλακή, ωστόσο οι πιθανότητα τσουνάμι είναι μικρή.
Οι αρμόδιες ινδονησιακές αρχές απέστειλαν ομάδα διασωστών στην Άτσεχ.
Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Αυστραλία, τις Σεϋχέλλες, την Σομαλία, το Ομάν και την Νότια Αφρική, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.
Οι αρχές της Ταϊλάνδης ήδη έχουν ενημερώσει τους κατοίκους στην ακτή Ανταμάν να εγκαταλείψουν την περιοχή υπό τον φόβο επερχόμενου τσουναμι. Η περιοχή είναι η ίδια που είχε πληγεί το 2004.
Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι της Ινδίας ανακοίνωσε ότι κύματα ύψους έξι μέτρων αναμένονται σε τμήματα της ανατολικής ακτής της χώρας, ενώ μικρότερα κύματα αναμένονται στα απομακρυσμένα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ.
Το βίντεο που ακολουθεί ανέβασε πριν από λίγο κάτοικος παραθαλάσσιας περιοχής. Δείχνει την θάλασσα την ώρα του σεισμού που "πηγαίνει προς τα μέσα". Ότι γίνεται δηλαδή πριν το τσουνάμι.



Η περιοχή του Ειρηνικού πλήττεται συχνά από μεγάλους σεισμούς, ωστόσο ο μεγάλος κίνδυνος είναι το τσουνάμι, όπως στην περίπτωση του 2004. Ειδικά οι σεισμοί μεγέθους κοντά στα εννέα Ρίχτερ μπορούν να προκαλέσουν τσουνάμι ύψους πάνω από 10 μέτρα.

NEWSIT.GR

ON CAMERA: Η σύλληψη του 'Ακη Τσοχατζόπουλου στο σπίτι του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Ήταν λίγο πριν τις 11 το πρωί όταν άνοιξε η μεγάλη σιδερένια πόρτα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στον αριθμό 33. Μια μελαχροινή γυναίκα, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, βγήκε από αυτήν και κατευθύνθηκε προς ένα αυτοκίνητο. Οταν ρωτήθηκε από το Newsit εαν είναι μέσα ο σύζυγός της εκείνη απάντησε: "Δεν θέλω να πω τίποτα". Όμως ο οδηγός της γύρισε και είπε: "Παιδιά, υπομονή 5 λεπτα".
Και πριν καλά - καλά συμπληρωθούν άνοιγε ξανά η πόρτα και έβγαινε - χωρίς χειροπέδες - ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος. Περπάτησε προς το αυτοκίνητο της ασφάλειας και κοίταξε με νόημα στα δεξιά του. Λίγο μετά, μπήκε στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς την ΓΑΔΑ.
Φθάνοντας στην ασφάλεια, ο κ.Τσοχατζόπουλος έκανε την εξής δήλωση: "Στον ανακριτή πάμε. Θα τα πούμε εκεί πέρα."
Όλα έγιναν λίγο πριν το ρολόι δείξει 11. Από νωρίς το πρωι, πρώτα ως φήμη και μετά ως ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, κυκλοφορούσε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Τελικά, επιβεβαιώθηκε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και αφορά την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Από εδώ και πέρα και μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες θα πρέπει να έχει απολογηθεί και να έχει κριθεί το θέμα της προσωρινής ή μη του κράτησης.
Νωρίτερα, μέσα στο σπίτι και έξω από αυτό ήταν και οι δικηγόροι του πρώην υπουργού και γίνονταν διαβουλεύσεις.
Το ένταλμα εκδόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ανακρίτρια η οποία ερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων.
Αφορά την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιων εταιρειών από την γερμανική εταιρεία Ferostal μίζα οκτώ εκατομμυρίων ευρώ με την οποία αγόρασε ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας και στην οδό Κομνά Τράκα.
Τα χρήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαβιβάστηκαν μέσω της τράπεζας Morgan Stanley στην Ελβετία.
Μόλις χθες, ο εισαγγελέας Εφετών, Γαληνός Μπρής ζήτησε να παραπεμφθεί ο κ. Τσοχατζόπουλος σε δίκη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2010 (χρήση 2009).
Ο εισαγγελέας υπέβαλλε την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών και εισηγήθηκε πέραν την παραπομπής σε δίκη και την απαλλαγή λόγω παραγραφής του πρώην υπουργού για «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» των ετών 1998-2005.
Πρότεινε όμως να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του.
Μεταξύ άλλων είναι: η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο φέρεται πως δεν είχε δηλώσει, όπως προέκυψε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής. Επίσης παραμένει η υποχρέωση της εγγυοδοσίας των 150.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, τα 150.000 από το οποίο δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων.
Δεν έχει δηλώσει όμως το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα του.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που κατά την άποψή του δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία
newsit.gr

ΒΟΜΒΕΣ ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗ ! - Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΜΙΑΣ "ΩΡΑΙΑΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ" !

Αγαπητοί Κορίνθιοι και Πελοποννήσιοι επισκέπτες θέλουμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο να καταγγείλουμε σήμερα κάποια πράγματα που έγιναν τόσο εξόφθαλμα αλλά και τόσα ατζαμίδικα στη διάρκεια της χθεσινής παρωδίας ενημέρωσης που τύποις ονομαζόταν “συνέντευξη τύπου” του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή ότι δεν θέλουμε ούτε να υπερασπιστούμε ούτε να ενοχοποιήσουμε κανένα πολιτικό πρόσωπο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την ουσία των απαράδεκτων γεγονότων βίας και τραμπουκισμού της περασμένης Πέμπτης. Αν τελικά πρέπει να αναζητηθούν ηθικοί αυτουργοί,αυτοί πρέπει να βρίσκονται στους άστοχους και προκλητικούς χειρισμούς του θέματος επί σειρά μηνών για την εγκατάσταση της μονάδας βιοαερίου στην περιοχή της Μαντινείας.
Εκείνο όμως που μας ενόχλησε αφάνταστα πιστεύοντας στην πραγματικά ανεξάρτητη αντικειμενική και αδέσμευτη λειτουργία της ενημέρωσης ήταν η γκεμπελίστικη συμπεριφορά της αντιπεριφερειάρχου Ντίνας Νικολακου που ήταν υπεύθυνη της οργάνωσης και του συντονισμού της συνέντευξης τύπου.
Μετά την δική της εισαγωγή και αφού έδωσε τον λόγο στον Περιφερειάρχη , αγνοώντας προκλητικά για πολλοστή φορά τους αντιπεριφερειάρχες που συμμετείχαν σε ρόλο “γλάστρας”, άρχισε επιλεκτικά να δίνει τον λόγο για ερωτήσεις στους δημοσιογράφους. Δεν χρειαζόταν να είσαι και πολύ έμπειρος δημοσιογράφος για να καταλάβεις ότι η κυρία Νικολάκου προκειμένου να διαμορφώσει το κλίμα που επιθυμούσε στην αίθουσα άρχισε να δίνει το λόγο εκεί που είχε “μοιράσει” ερωτήσεις.
Αφού είχε δώσει το λόγο τουλάχιστον σε πέντε τέτοιες καραμπινάτες περιπτώσεις-ακόμα και σε “δημοσιογράφο” που μόλις πριν λίγο είχε μπει στην αίθουσα και δεν είχε ακούσει την εισήγηση Τατούλη ώστε να του δημιουργηθούν απορίες και να ρωτήσει-καταλάβαμε που παίζεται το παιχνίδι στην Περιφέρεια.
Ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που βρισκόμασταν προσωπικά σε μια τέτοια συνέντευξη τύπου.
Θεωρήσαμε λοιπόν απαραίτητο να προφυλάξουμε την προσωπικότητά μας και την ιστορία μας από το κακόγουστο αυτό θέατρο με σκηνοθέτη την κυρία Νικολάκου.
Ποτέ δεν επιτρέψαμε άλλωστε στον εαυτό μας στην διάρκεια της πολύχρονης ιστορίας μας να είναι το ντεκόρ μιας απαράδεκτης μεθοδευμένης εικόνας.
Και έτσι αποχωρήσαμε επιδεικτικά από την συνέντευξη τύπου.
Με την ευκαιρία θέλουμε να απευθυνθούμε στον αγαπητό Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη με εντελώς καλοπροαίρετη διάθεση και να του επισημάνουμε κάποια σοβαρά πράγματα σύμφωνα πάντα με την ταπεινή μας άποψη.
Αγαπητέ Περιφερειάρχη ,
ο κόσμος της Πελοποννήσου έχει πιστέψει σε σένα ως πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη και δεν έχεις το δικαίωμά να τον απογοητεύσεις.
Σε θεωρούμε ικανότατο πολιτικό και ένα”ευφυή και ανυπότακτο ” άνθρωπο όπως σε είχε αποκαλέσει και ο κορυφαίος μας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.
Θεωρούμε ότι πρέπει να κάνεις κάποιες άκρως απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις στην πορεία του σκάφους.
Πρέπει να πάψεις ενδεχομένως να δέχεσαι συμβουλές από ανθρώπους που μπορεί να σε οδηγήσουν πάνω σε ξέρες!
Μπορούσες να είχες αποφύγει την μετωπική σύγκρουση με τους κατοίκους της Μαντινείας με κατάλληλους χειρισμούς.
Δεν νομίζουμε ότι ο χειρισμός της συνέντευξης τύπου σας τιμάει και σας προσδίδει κύρος.
Δεν έχετε ανάγκη ούτε από στημένες ερωτήσεις , ούτε από την εκτροφή αυλοκολάκων!
Δεν είναι δυνατόν κύριε Περιφερειάρχα ένα κορυφαίο πολιτικό θέμα όπως είναι η προσφυγή στον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου να αναδεικνύεται από πληροφορίες(!!!) ενός δημοσιογράφου και εσείς απλά να το επαληθεύεται!
Κάνουν μπαμ αυτά τα πράγματα και οι εμπνευστές τους σας κάνουν κακό αντί για καλό.
Επίσης δεν είναι καθόλου ωραίο αλλά και χρήσιμο τέσσερις ικανότατοι αντιπεριφερειάρχες να στέκονται επί δύο και πλέον ώρες δίπλα σας ώς “γλάστρες”σε ένα ντεκόρ που στήνει η στενή σας συνεργάτης . Να μην τους δοθεί έστω από 2-3 λεπτά λόγος για μια τοποθέτηση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως ήταν τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης.
Να ξέρετε ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να σας φανούν χρήσιμοι με τις ιδέες τις σκέψεις αλλά και με την έντιμη κριτική τους διάθεση.
Δεν είναι ανάγκη να είναι ούτε αυλοκόλακες ,ούτε οσφυοκάμπτες αλλά και ούτε ΟΦΑτζήδες ή κολοτούμπες!
Έχετε τον τρόπο και την ικανότητα να αναδείξετε γόνιμες συνεργασίες και όχι κάποιοι να να σας οδηγούν στην ανακάλυψη “εχθρών” δικών σας και της Περιφέρειας.
Θεωρούμε ότι μια σοβαρή και ουσιαστική ανασυγκρότηση για την Νέα Πελοπόννησο τώρα που διαπιστώσατε λάθη και παραλείψειςτων πρώτων 15 μηνών είναι κατι παραπάνω από επιβεβλημένη.
θα ήταν ότι πιο χρήσιμο,τόσο για εσάς,αλλά κυρίως για τους πολίτες της Πελοποννήσου οι οποίοι σας πίστεψαν , σας τίμησαν με την ψήφο τους και προσδοκούν από εσάς να οδηγήσετε την Πελοπόννησο εκεί που της αξίζει!

Λάκης Γιαννιδάκης από τη Sfedona.gr


Σχόλιο Diaprisios.GR :
Αυτή ήταν μάλλον μια "ωραία ατμόσφαιρα" ...

Ώρα Άκη…

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπήρξε μια από τις πλέον εμβληματικές πολιτικές φυσιογνωμίες του ΠΑΣΟΚ. «Συνιδρυτής» κι εκείνος του Κινήματος, για να δανειστούμε την έκφραση που είχε χρησιμοποιήσει για τον εαυτό του ο Κώστας Σημίτης, είδε το πολιτικό μέλλον του να γλιστρά μέσα από τα χέρια του, δυο φορές εντός εξαμήνου.
Στις αρχές του 1996, έχασε την πρωθυπουργία από τον Κώστα Σημίτη, και το καλοκαίρι του ίδιου έτους έχασε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, πάλι από τον ίδιο πολιτικό αντίπαλο. Και στις δυο περιπτώσεις ωστόσο, συγκέντρωσε μια ισχυρή μειοψηφία, που κάθε άλλα παρά ως αμελητέα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξει κανείς ότι με τον Άκη Τσοχατζόπουλο συμπορεύτηκε, από το 1995 μέχρι και το 2000, το μισό… παρά κάτι ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, οι περισσότεροι από όσους κατέλαβαν δημόσια αξιώματα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, και σίγουρα αριθμητικά περισσότεροι από όσους το 2007 στήριξαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου.
Αριθμητικά και ποιοτικά, ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είχε καταφέρει ως «αντίπαλο δέος», να στηριχτεί μαζικά όπως είχε συμβεί με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, όταν ο τελευταίος λειτούργησε ως το «αντίπαλο δέος» του Κώστα Σημίτη. Και αυτό το γεγονός λέει από μόνο του πολλά, για το πόσο βαθιά ριζωμένος στην ιστορική διαδρομή, στο dna του ΠΑΣΟΚ είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Ο άλλοτε πανίσχυρος «αντ’ αυτού» του Ανδρέα Παπανδρέου βέβαια, καταγράφηκε στην εθνική μνήμη και ως πρωταγωνιστής ενός πολιτικού ανέκδοτου, που τον ήθελε να απαντά «ό, τι ώρα πείτε εσείς, κύριε Πρόεδρε», στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, όταν ο ηγέτης της Αλλαγής τον είχε ρωτήσει «τι ώρα είναι, Άκη;».
Σήμερα, με τα τηλεοπτικά συνεργεία να είναι συγκεντρωμένα έξω από το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, περιμένοντας να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απειλείται ευθέως να περάσει το Πάσχα στη φυλακή, εφόσον αποφασιστεί η προφυλάκισή του. Όπως συνέβη παραμονές Χριστουγέννων με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. Ώρα Άκη, λοιπόν…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesmen.gr

Ο Βενιζέλος “διαγράφει” τον παπανδρεϊσμό

H στρατηγική «αποπανδρεοποίησης» του ΠΑΣΟΚ αποτελεί κεντρικό στοιχείο των εισηγήσεων που έχει δεχθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος από στενούς συνεργάτες αλλά και κορυφαία στελέχη, στην προσπάθεια να πετύχει το Κίνημα μια όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία στις πρόωρες εκλογές.
Παρόλο που η μετάβαση της ηγεσίας από τον Γιώργο Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο έγινε… χωρίς να ανοίξει μύτη, και χωρίς ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να έχει καν αντίπαλο στην κάλπη, φαίνεται ότι ο άλλοτε αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι πλέον αποφασισμένος να λάβει αποστάσεις ασφαλείας από το Καστρί.
Το κάνει δε, με έμμεσο αλλά εξόχως αποκαλυπτικό τρόπο, ανοίγοντας πολεμικό μέτωπο με τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Δηλαδή, τους δυο στενότερους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου από το 2007 μέχρι και τουλάχιστον το 2010, τα μόνα προβεβλημένα στελέχη που αναδείχτηκαν από τον πρώην πρωθυπουργό και τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στα χρόνια της ηγετικής παρουσίας του στη Χαριλάου Τρικούπη και την Ιπποκράτους.
Η πιο ακραία εισήγηση που έχει δεχθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι να μην συμμετέχει κανείς εκ των δυο στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις πρόωρες εκλογές που έρχονται. Η πιο… πονηρή ωστόσο, είναι να μην αποκλειστούν οι υποψηφιότητες Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου από τις εκλογές που έρχονται, αλλά να αφεθούν αμφότεροι μόνοι τους, να δώσουν τη μάχη της εκλογής τους.

Με τον Κουβέλη τα “ορφανά” του Σημίτη
Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, η οποία εξελίσσεται σε κόμμα… ακορντεόν με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, συνεχίζει να συγκεντρώνει σαν κυψέλη, στελέχη από το λεγόμενο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, που πέρασαν στην πολιτική ιστορία με τον χαρακτηρισμό «ορφανά» του Κώστα Σημίτη.
Χθες για παράδειγμα, ανακοινώθηκε η πολιτική σύμπραξη με τη Δημοκρατική Αριστερά, στελεχών όπως ο Στέφανος Μανίκας, ο Ευάγγελος Μαλέσιος και ο Γιάννης Νικολάου, που δεν θα συμμετάσχουν ωστόσο στις εθνικές εκλογές με εκπροσώπηση στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ.
Πρόκειται ουσιαστικά για τα εναπομείναντα στελέχη της πάλαι ποτέ πανίσχυρης εσωκομματικά ομάδας των «λοχαγών», οι οποίοι στήριξαν την υποψηφιότητα του Κώστα Σημίτη για την πρωθυπουργία και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, το εξαιρετικά δύσκολο πολιτικά και με πολωμένο κλίμα 1996.
Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στην ομάδα των «λοχαγών» αξιοποιήθηκαν κατά την οκταετία του Κώστα Σημίτη, είτε σε θέσεις υπουργών και υφυπουργών, είτε καταλαμβάνοντας αξιώματα στη δημόσια διοίκηση, ως επικεφαλείς φορέων και οργανισμών.
Ο πλέον αναγνωρίσιμος «λοχαγός» βέβαια, δεν συμμετέχει σήμερα σε εκείνους που προσχώρησαν ουσιαστικά στη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς παραμένει κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχοντας μάλιστα και στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο Δημήτρης Ρέππας… παραμένει ΠΑΣΟΚ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / statesmen.gr

Πρωτότυπος ισχυρισµός πανεπιστηµιακού «Τετάρτη έγινε τελικά ο Μυστικός ∆είπνος»

Στο κλαµπ των σταθερών εορτών θα µπορούσε να µπει το Πάσχα, εάν γίνει δεκτός ο οµολογουµένως πρωτότυπος ισχυρισµός ενός καθηγητή του Κέµπριτζ ότι ο Μυστικός ∆είπνος έγινε τη Μεγάλη Τετάρτη αντί για τη Μεγάλη Πέµπτη όπως πιστεύεται σήµερα.
Ο σερ Κόλιν Χάµφρεϊς, καθηγητής στο φηµισµένο πανεπιστήµιο της Βρετανίας, κατέφυγε στηνΑστρονοµία, τα ιερά κείµενακαι ένα αρχαίο εβραϊκό ηµερολόγιο για να καταλήξει σε ένα συµπέρασµα που είναι εξαιρετικά αµφίβολο ότι θα γίνει αποδεκτό από τις χριστιανικές Εκκλησίες. Ο βρετανός καθηγητής έσκυψε µε το επιστηµονικότου οπλοστάσιο πάνω από έναζήτηµα που σύµφωνα µε µελετητές της Αγίας Γραφής αποτελεί ένα από τα πλέον ακανθώδη προβλήµατα της Καινής ∆ιαθήκης: στα ευαγγέλια του Ματθαίου, του Μάρκου και του Λουκά αναφέρεται ότι ο Μυστικός ∆είπνος συµπίπτει µε το εβραϊκό Πάσχα, αντίθετα µε τον Ιωάννη που υποστηρίζει ότι ο Χριστός και οι δώδεκα µαθητές του συνέφαγαν µία ηµέρα πριν.
Το πρόβληµα µε τον ισχυρισµό των τριών πρώτων ευαγγελιστών είναι ότι δεν «βγαίνουν» οι ώρες καιτα γεγονότα –από τη σύλληψη και τη δίκη έως την καταδίκη – που έλαβανχώρα πριν από τη Σταύρωση του Ιησού τη Μεγάλη Παρασκευή.
Αλλες ενστάσεις αφορούν το γεγονός ότι το ιουδαϊκό δικαστήριο δεν επιτρεπόταν να συνεδριάσει τη νύχτα αλλά και ότι η Μεγάλη Τετάρτη απουσιάζει περιέργως από το χρονολόγιο του ευαγγελίου. «Ο,τι και να πιστεύετε για τη Βίβλο, γεγονός είναι ότι οεβραϊκός λαός δεν θα µπέρδευε ποτέ το γεύµα του Πάσχα µε ένα άλλογεύµα. Εποµένως είναι δύσκολο να κατανοήσουµε τον λόγο για τον οποίο τα ευαγγέλια αντιφάσκουν µεταξύ τους» δήλωσε ο σερ Κόλιν Χάµφρεϊς στην εφηµερίδα «Γκάρντιαν». «Πολλοί µελετητές της Βίβλου υποστηρίζουν ότι µόνο γι’ αυτό το γεγονόςδεν πρέπει να εµπιστευόµαστε τα ευαγγέλια» πρόσθεσε. «Αν όµως συνδυάσουµε την επιστήµη µε τα ευαγγέλια, µπορούµε να αποδείξουµε ότι δεν υπάρχει καµία αντίφαση» ήταν τοσυµπέρασµά του. Ο βρετανός καθηγητής υποστηρίζει στο βιβλίο του «Το Μυστήριο του Μυστικού ∆είπνου» ότι το χαµένο κοµµάτι του παζλ βρίσκεται σε ένα παλιό εβραϊκό ηµερολόγιο, το οποίο µπορεί να χρησιµοποίησαν ο Ιησούς καιοι µαθητές του ως «αντάρτες» σε µια χώρα µε πολύ αυστηρό θρησκευτικό πλαίσιο.Το 2007 ο Πάπας είχε υποστηρίξει ότι ο Ιησούς ήταν πιθανό να είχε ακολουθήσει το ηλιακό ηµερολόγιο της κοινότητας Κουµράν, το οποίο χρησιµοποιούσε η αίρεση Εσέν και περιγράφεται στα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας.
«Το πρόβληµα µε αυτό είναι ότι το Πάσχα θα έπεφτε µία εβδοµάδα µετά τον Μυστικό ∆είπνο και τον θάνατο του Ιησού» υποστηρίζει ο σερ Κόλιν Χάµφρεϊς. Σύµφωνα όµως µε ένα τρίτο ηµερολόγιο που χρησιµοποιούνταν εκείνη την εποχή, το 33 µ.Χ. το εβραϊκό Πάσχα έπεσε την Τετάρτη 1η Απριλίου της Μεγάλης Εβδοµάδας. Με βάση αυτό το γεγονός, το χριστιανικό Πάσχα θα µπορούσε να αποκτήσει µια σταθερή ηµεροµηνία. Σήµερα η γιορτή του Πάσχα προσδιορίζεται µε βάση την πρώτη πανσέληνο µετά την εαρινή ισηµερία.

Οι λέξεις της εβδομάδας: Λέξεις και ονόματα του Πάσχα

Μεγάλο Αφιέρωμα για το Πάσχα με 30 άρθρα στις 3 πρώτες
Τι σημαίνει η λέξη Πάσχα;
Τι σημαίνει η λέξη Σταυρός;
Αβγό ή αυγό; Τι σημαίνει οβελίας, σούβλα; 
Τι σημαίνουν τα ονόματα: Χριστός, Αναστάσιος, Μαρία Μαγδαληνή, Θωμάς 
για την απάντηση κλικ ΕΔΩ

24grammata.com

Οι εκλογές της κρίσης - Στον Κ. Παπούλια ο Πρωθυπουργός στις 17.00

Μέσα στο ναρκοπέδιο του μνημονίου θα βαδίσουν οι πολίτες μέχρι τις κάλπες καθώς καλούνται να επιλέξουν το... λιγότερο χειρότερο.
Πρόκειται για τις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης και βάσει των δημοσκοπήσεων τις εκλογές που ίσως βάλουν τέλος στο “μονοπώλιο” των δυο μεγάλων κομμάτων.
Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και στις 15:00 αναμένεται να συνεδριάσει για τελευταία φορά το υπουργικό Συμβούλιο για το Προεδρικό Διάταγμα Διαλύσεως της Βουλής και προκηρύξεως εκλογών , δυο ώρες πριν ο Λ. Παπαδήμος πάει στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραδώσει πέντε μήνες μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Η 6η Μαϊου θα είναι η ημερομηνία των εκλογών και όλα αυτή τη στιγμή μοιάζουν στον αέρα για τα κόμματα που δεν έχουν ολοκληρώσει τις λίστες των υποψηφίων. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει ένα ποσοστό 80% των υποψηφίων ανά την επικράτεια.
Στις 16.00, υπό την προεδρία του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με μοναδικό θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για τις εθνικές εκλογές.
Την ίδια ώρα, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, να επιτίθεται χθες στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, απαντώντας σε όσα δήλωσε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.
Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τον κ. Σαμαρά ότι θέλει «να είναι οπωσδήποτε πρωθυπουργός και να έχει αυτοδυναμία ή παντοδυναμία», αλλά δεν βρίσκει να πει τίποτε για την ευθύνη του κόμματος του και την ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή, της οποίας υπήρξε μέλος .
Απαντώντας στον κ. Βενιζέλο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για θράσος.
Καταλόγισε επίσης στον κ. Βενιζέλο ότι ως αντιπολίτευση, μαζί με τον Παπανδρέου, «έλεγε "όχι σε όλα" και μοίραζε δημαγωγικά υποσχέσεις πως "λεφτά υπάρχουν"» και ότι ο ίδιος ήταν που «όρθιος χειροκροτούσε την ολέθρια εξαγγελία του δημοψηφίσματος» και που «σιωπά μπροστά στις ομολογίες των συντρόφων του ότι, με τα εγκλήματά τους, οδήγησαν τον Τόπο στην καταστροφή» .
25 ημέρες μέχρι τις κάλπες όλα μπορεί να αλλάξουν καθώς λιγότερο από έναν μήνα πριν τις εκλογές οι λεγόμενοι αναποφάσιστοι των δημοσκοπήσεων εξακολουθούν να συγκεντρώνουν ποσοστά μεγαλύτερα από εκείνα του κόμματος που έρχεται πρώτο...

Ένταλμα σύλληψης του Ακη Τσοχατζόπουλου .

Ένταλμα για την σύλληψη του Ακη Τσοχατζόπουλου εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές. Το ένταλμα έχει διαβιβαστεί στην αστυνομία προκειμένου να εκτελεστεί. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, τρία οχήματα της ασφάλειας και τέσσερις αστυνομικοί βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από την οικία του Ακη Τσοχατζόπουλου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Πιθανότατα πρόκειται για άνδρες του ΣΔΟΕ. Μέχρι στιγμής ο πρώην υπουργός δεν έχει εντοπιστεί
Μόλις χθες, ο εισαγγελέας Εφετών, Γαληνός Μπρής ζήτησε να παραπεμφθεί ο κ. Τσοχατζόπουλος σε δίκη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2010 (χρήση 2009).
Ο εισαγγελέας υπέβαλλε την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών και εισηγήθηκε πέραν την παραπομπής σε δίκη και την απαλλαγή λόγω παραγραφής του πρώην υπουργού για «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» των ετών 1998-2005.
Πρότεινε όμως να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του.
Μεταξύ άλλων είναι: η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο φέρεται πως δεν είχε δηλώσει, όπως προέκυψε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής. Επίσης παραμένει η υποχρέωση της εγγυοδοσίας των 150.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, τα 150.000 από το οποίο δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων.
Δεν έχει δηλώσει όμως το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα του.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που κατά την άποψή του δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.
newsit

Μια… περίεργη συνάντηση... Το μέλλον ξεκίνησε

Σε μια εποχή στην οποία η επικοινωνία έχει προ πολλού υποκαταστήσει την πολιτική ως πράξη και θεωρία, κάθε παρέμβαση, πρωτοβουλία, ενέργεια, ακόμη και συνάντηση, έχει τη σημειολογική σημασία της.
Σήμερα, ο Λουκάς Παπαδήμος παραδίδει ουσιαστικά τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου, και μετατρέπεται από μεταβατικό σε υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησής του, η συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών και πιθανότατα ένα τηλεοπτικό διάγγελμα απολογισμού της διαδρομής των τελευταίων μηνών, συνθέτουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πολιτική ατζέντα.
Στο περιθώριο του παραπάνω βεβαρημένου προγράμματος ωστόσο, ο μεταβατικός πρωθυπουργός έχει ακόμη μια… περίεργη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Το πρωί θα δεχθεί τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Κρίστοφερ Σμαρτ, ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας.
Η συνάντηση δεν μπορεί να ειδωθεί με… ανώφελη διάθεση. Ο πρωθυπουργός μιας χώρας σε βαθιά κρίση, που αντιμετωπίζει εγγενή δυσκολία να πείσει τις αγορές ότι αξίζει να την εμπιστευτούν ξανά, και έχει ουσιώδη παράπονα από τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων και δανειστών της, συναντάται με τον υφυπουργό Οικονομικών της μοναδικής εναπομείνασας υπερδύναμης.
Σε μια εποχή κατά την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες κάθε άλλο παρά έχουν κρύψει την πρόθεσή τους να συνδράμουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, και συνολικά της ευρωζώνης, προφανώς με τα κατάλληλα… ανταλλάγματα. Μια συνάντηση με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ   

Το μέλλον ξεκίνησεΣτο τέλος του δρόμου φτάνει σήμερα ο Λουκάς Παπαδήμος, που συναντάται με τον Κάρολο Παπούλια και συγκαλεί το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της μεταβατικού χαρακτήρα πρωθυπουργίας του.
Ο άλλοτε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ξεκίνησε τη θητεία του στο Μέγαρο Μαξίμου με την εκκωφαντική διευκρίνιση από τον ίδιο ότι «δεν είναι πολιτικός», σήμερα ωστόσο που πέφτει η αυλαία, έχει κουραστεί να διαβάζει και να ακούει σενάρια περί εμπλοκής του στην «πραγματική» πολιτική.
Η διαδρομή του κ. Παπαδήμου από το ένα άκρο… σχεδόν στο άλλο, είναι ενδεικτική της κατάστασης σύγχυσης που επικρατεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Και εξηγεί επαρκώς γιατί η Ελλάδα αδυνατεί να κάνει ένα άλμα πιο γρήγορα από τη φθορά, όπως έλεγε ο Ελύτης.
Να αφήσει πίσω της τους αποπροσανατολισμούς που αποδείχτηκαν μοιραίοι, και αντί να ρίξει στο ανάθεμα την πολιτική, να επιχειρήσει να την επανακαλύψει. Με νέους ανθρώπους, νέες ιδέες, νέα αισθητική. Όχι με… outsourcing σε τεχνοκράτες.

MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

 statesmen.gr