Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Χάος και καταστροφές στο λεκανοπέδιο λόγω βροχής


 Πολλά προβλήματα φέρνει για άλλη μια φορά στην Αττική η βροχή. Στη Νίκαια, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ δεκάδες αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν.
Στο Ίλιον, αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο γκαράζ μεγάλου σούπερ - μάρκετ που πλημμύρισε. Το νερό στο υπόγειο ξεπέρασε το ένα μέτρο, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Πυροσβεστική δεν έχει πληροφορίες για εγκλωβισμένους σε κανένα σημείο της Αττικής.

Ανάλογες ζημιές υπήρξαν και στον Πειραιά, ενώ σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα και σε αρκετές περιοχές των δυτικών προαστίων, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Ως το απόγευμα της Παρασκευής η Πυροσβεστική είχε δεχτεί περισσότερες από 600 κλήσεις για να επέμβει. Επιχειρούν 70 οχήματα με 150 πυροσβέστες.

Τις τελευταίες ώρες τα προβλήματα επικεντρώνονται σε Περιστέρι, Πετρούπολη, Ίλιον και Μενίδι. Στην οδό Κύπρου στο Μενίδι, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τρία άτομα μέσα από ένα αυτοκίνητο, που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά ρέματος.

Διεκόπη η κυκλοφορία στο Διακοφτό – Καλάβρυτα λόγω κατολισθήσεων που σημειώθηκαν από την ισχυρή νεροποντή

Διεκόπη η κυκλοφορία στο Διακοφτό – Καλάβρυτα λόγω κατολισθήσεων που σημειώθηκαν από την ισχυρή νεροποντή Προβλήματα σε πολλά επαρχιακά οδικά δικτυα
 Διεκόπη η κυκλοφορία στο Διακοφτό – Καλάβρυτα λόγω κατολισθήσεων που σημειώθηκαν από την ισχυρή νεροποντή

Χάος στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας από ανεμοστρόβιλο!

Χάος σε χωριό της Τρίπολης από ανεμοστρόβιλο! - `Κάθησε` ο δρόμος στην περιφερειακή οδό - BINTEO
 Η σφοδρή κακοκαιρία "χτύπησε" το χωριό  Βλαχοκερασιά Αρκαδίας, με έντονη βροχόπτωση και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Δέντρα έχουν πέσει στο οδικό δίκτυο της Βλαχοκερασιάς - Κερασιάς, αλλά και μέσα στο χωριό, όπου επιχειρούν οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς κάποια δέντρα έχουν πέσει πάνω σε κολώνες της ΔΕΗ.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, κάτοικοι να μείνουν για αρκετή ώρα χωρίς ρεύμα, ενώ συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς που διέρχονται από την περιοχή, λόγω του πολύ δυνατού αέρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η κακοκαιρία, που από το πρωί εξελίσσεται στην Πελοπόννησο, έχει δημιουργήσει προβλήματα τόσο στην Τρίπολη όσο και στην περιοχή της Σκυρίτιδας.

Η έντονη βροχόπτωση και η καταιγίδα που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην Τρίπολη, ήταν η αιτία να προκληθεί καθίζηση στην περιφερειακή οδό της πόλης, σε σημείο που το προηγούμενο διάστημα γίνονταν έργα, με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να πέσει μέσα στο χαντάκι που δημιουργήθηκε, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί η οδηγός.

Η κυκλοφορία στο σημείο διακόπηκε ενώ πήγε συνεργείο της ΔΕΥΑ Τρίπολης και άνδρες της Τροχαίας, για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία.

Τα μηχανήματα έκλεισαν το χαντάκι που είχε δημιουργηθεί και δόθηκε στην κυκλοφορία η μια κατεύθυνση του περιφερειακού δρόμου, ενώ συνεργείο της ΔΕΥΑ εκτελούσε εργασίες στην άλλη κατεύθυνση του δρόμου για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Τέλος, σε διάφορα σημεία της Τρίπολης, εξαιτίας των σκουπιδιών που βρίσκονται στο δρόμο επί περίπου δύο μήνες, τα νερά της καταιγίδας μετέφεραν σκουπίδια και έφραξαν πολλά φρεάτια.

Δύο τροχαία στο Δομοκό - Η ομίχλη έχει καλύψει τα πάντα - ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ από το LamiaStar
 Δυο τροχαία έχουν γίνει μέσα σε λίγη ώρα, στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, όπου επικρατεί έντονη βροχόπτωση και πυκνή ομίχλη.
Αρχικά ένα ΙΧ γλίστρησε και βγήκε εκτός δρόμου, χωρίς ευτυχώς ο οδηγός να τραυματιστεί.
 ΦΩΤΟ από το LamiaStarΦΩΤΟ από το LamiaStar
Στο δεύτερο ατύχημα που έγινε στο 17ο χιλιόμετρο, ένα αυτοκίνητο με κατεύθυνση τη Λαμία χτύπησε το πίσω μέρος νταλίκα γεμάτη με ζωοτροφές, που προπορεύονταν. Το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί ο τροχός της και το βαρύ όχημα να ντελαπάρει. 
ΦΩΤΟ από το LamiaStar ΦΩΤΟ από το LamiaStar
Στο σημείο βρίσκονται Αστυνομία και Πυροσβεστική ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από όλους τους οδηγούς αφού οι καιρικές συνθήκες καθιστούν επικίνδυνη την οδήγηση...
Πηγή: LamiaStar

ALCO: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 4,4 μονάδες

dimoskopisi
Δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του newsit.gr δίνει προβάδισμα 4,4% στον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, απέναντι στην ΝΔ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με μειωμένο το ποσοστό της, τέταρτο το Ποτάμι.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

Κόμμα Ποσοστό
Νέα Δημοκρατία 23,5%
ΣΥΡΙΖΑ 27,9%
ΠΑΣΟΚ 4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,9%
Χρυσή Αυγή 5,4%
ΚΚΕ 4,3%
Το Ποτάμι 4,5%
Αναποφάσιστοι 12,7%
Άλλο 6,3%
Λευκό 3,6%
Αποχή 4,9%

Επίσης σύμφωνα με την δημοσκόπηση ο κόσμος φαίνεται επίσης ότι δεν επιθυμεί εκλογές αφού στο δίλημμα εκλογές ή Πρόεδρος Δημοκρατίας απαντά, εκλογή Προέδρου.
Αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οι ψηφοφόροι εκτιμούν ότι θα τον ωφελήσει και πάρα πολύ.
Εντυπωσιακό είναι και το αποτέλεσμα της αξιοπιστίας μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα. Μια μονάδα χωρίζει τους δυο με τα ποσοστά να είναι Σαμαράς 32% και Τσιπρας 31% ysterografa.gr

Ανδρέας Παχατουρίδης: Άνοιξαν οι Ουρανοί «Στο Περιστέρι έχουν πλημμυρίσει σπίτια, εκκλησίες και μαγαζιά…»

Από την πρώτη στιγμή της Θεομηνίας (και) στο Περιστέρι ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης και το επιτελείο του βρίσκονται παντού σε όλα τα μήκη και πλάτη της πόλης για να στηρίξουν και να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους. Σε δήλωση που έκανε πριν λίγα λεπτά (στο enikos.gr) ο κ. Παχατουρίδης τόνισε πως στην πόλη του Περιστερίου έχουν πλημμυρίσει σπίτια, εκκλησίες και μαγαζιά. Υπογράμμισε πως…Άνοιξαν οι Ουρανοί!
Ακούστε το ηχητικό 

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Ανακοίνωση επιτροπής αγώνα Πανφενεατικής κινητοποίησης



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1RXLyk-YV_Jab5obPvmJXVGplPISF_BbEYTpLS7aTRHC2ZbjOuXRCy3l-y1_f_L4GgxczNNhHrCZtREQVMM3vEhD5Qe3rhcwPCOGHxjVn_47LQjaSCxdMR_eKr1-P5onHOvdjFlA1wq4/s1600/28005.jpg 
Η επιτροπή αγώνα Πανφενεατικής κινητοποίησης, καλεί όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων του τ. Δήμου Φενεού, των Πολιτιστικών Συλλόγων, τους Επιχειρηματίες τις εστίασης που δραστηριοποιούνται στο Φενεό, Αγρότες, φίλους του Φενεού και κάθε ενεργό πολίτη Φενεάτη και όχι μόνο, να συμμετάσχει και να συνδράμει δια της παρουσίας του, την επιτροπή αγώνα για την πρωτοβουλία που ανέλαβε, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και έντονη προτροπή πολλών Φενεατών, φίλων και όχι μόνο, ώστε:
   Σε λίγο καιρό προτίθεται  να καλέσει τα Μ.Μ.Ε. της Κορινθίας, τους Πολιτικούς όλων των βαθμίδων διοίκησης, τον Δήμαρχο Σικυωνίων και τον αντιδήμαρχο Φενεού  σε συνάντηση μπροστά στον ανδριάντα του Παπανίκα, στη Καστανιά (πλησίον Κοιμητηρίου), με σκοπό όλοι μαζί, να ενημερώσουμε  και να διαμαρτυρηθούμε ανυποχώρητα αυτή τη φορά, για τον επί τρεις και πλέον δεκαετίες εμπαιγμό που γίνεται σε βάρος της περιοχής Φενεού, των Φενεατών, των φίλων και επισκεπτών, για την μη αποπεράτωση του έργου παράκαμψης της Καστανιάς! 
     Προκειμένου να μην ενταφιάσουμε τις ελπίδες των Φενεατών στο κοιμητήριο της Καστανιάς, πλησίον του οποίου σκηνοθετήθηκαν κι' αυτή τη φορά προεκλογικές παραστάσεις και με σύνθημα: Οι Φενεάτες δεν εμπαίζονται πλέον! Τα 33 χρόνια είναι πολλά! Οι Φενεάτες πλέον δεν επιτρέπουν την συνέχιση του εμπαιγμού των!!!!!!!!  33 μαρτυρικά χρόνια είναι πάρα πολλά!!!!!!

Για το λόγο αυτό και για άλλους, που θα αναρτηθούν σύντομα στο διαδίκτυο που θα θορυβήσουν πολλούς για τις διαχρονικές ευθύνες τους,  παρακαλεί όλους τους προαναφερόμενους, πρόσωπα, φορείς κ.λ.π να είναι παρόντες και να συνδράμουν στη προσπάθεια! Αδιαφορία, αμέλεια, ολιγωρία και ό,τι άλλο,  αυτή τη φορά είναι "εγκληματικά" αδικαιολόγητα και για το πρόσθετο λόγο ότι θεωρείται η τελευταία! Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να αναλογισθεί ο καθένας μας, για το τί θα έχει ν' απαντήσει στους μελλοντικούς επικριτές του!

                                                               Η επιτροπή αγώνα
-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΕΝΕΟΥ
-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΕΝΕΟΥ
-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Α.ΚΑΤΩ ΤΑΡΣΟΥ
-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΕΝΟΥ
-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΣΙΑΣ
-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΙΝΟΥ

(συνεχίζονται οι εγγραφές….)

Σ.Σ. Εμείς όμως είμαστε εδώ σε επιφυλακή , ας μας συγχωρέσουν οι υπεύθυνοι που ακόμα και τώρα είμαστε άπιστοι "Θωμάδες", άλλωστε τριάντα χρόνια όπως έλεγε και η μακαρίτισσα η μάνα μου « τι να σου θυμηθώ κρεμμυδάκι μου,  την καούρα σου !!
Και ως δια μαγείας, τα έργα στην Καστανιά ξανάρχισαν…
Πείτε μας καχύποπτους πείτε μας περίεργους αλλά μην μας χαρακτηρίστε κακεντρεχείς. Δεν φταίμε εμείς.
Τρεις εβδομάδες πριν με την ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΥ στο "Πολιτιστικό Βήμα Φενεού" σας κάναμε γνωστό ότι οι εργασίες στον δρόμο Λαύκας-Καστανιάς είχαν σταματήσει εδώ και ένα μήνα κι ενώ δεν υπήρχε κάτι σε μηχάνημα εργάτη ή εργαλείο ο δρόμος παρέμεινε κλειστός.
Σήμερα 22 Οκτωβρίου τα έργα ξανάρχισαν, ΝΑΙ είναι γεγονός άρχισαν οι εργασίες σε πυρετώδεις ρυθμούς για να μπορέσουμε να προλάβουμε τον επερχόμενο χειμώνα…. φυσικά ο δρόμος είναι κλειστός λόγω των εργασιών για την ασφάλεια των διερχομένων αυτοκινήτων αλλά και για την απρόσκοπτη εργασία των συνεργείων…
Σ.Σ. Εμείς όμως είμαστε εδώ σε επιφυλακή , ας μας συγχωρέσουν οι υπεύθυνοι που ακόμα και τώρα είμαστε άπιστοι "Θωμάδες", άλλωστε τριάντα χρόνια όπως έλεγε και η μακαρίτισσα η μάνα μου « τι να σου θυμηθώ κρεμμυδάκι μου,  την καούρα σου !!

Ντέρμπι στο Δερβένι ανάμεσα στον πρωτοπόρο Αστερα και στην Κόρινθο



http://1.t.imgbox.com/tmwVWfnN.jpgMε ενδιαφέροντες αγώνες συνεχίζεται στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής , αύριο Σάββατο , στις 4 το απόγευμα, το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας. Στο "Κώστας Βυζάς" , στο Δερβένι , ο εκ των πρωτοπόρων Αστέρας Δερβενίου αντιμετωπίζει σε αγώνα ντέρμπι την Κόρινθο. Στόχος του Αστέρα είναι το τρίποντο της νίκης που θα τον διατηρήσει απόλυτο κυρίαρχο της κατηγορίας, απέναντι στην ομάδα της Κορίνθου που θα επιδειώξει να πάρει θετικό αποτέλεσμα
http://stats.onsports.gr/statsapp/uploads/soccer/teams-roster/korinthos-jpg-48_on.jpgΤον αγωνα Αστέρας Δερβενίου - Κόρινθος, θα διευθύνει ο Γιάννης Νεοφυτιάδης με βοηθούς τους Σεφέρη και Ψυχογιό. Στο Χιλιομόδι , κόντρα στον Ατρόμητο , αγωνίζεται η έτερη των πρωτοπόρων Θύελλα Πετρίου , με τους γηπεδούχους να αναζητούν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. 
Συμαντική είναι και η αναμέτρηση Ολυμπιακός Λουτρακίου - ΑΟ Ζευγολατιού., στο "Γιάννης Στέφας" των Ίσθμιων όπου θα σφυρίξει ο Δημήτρης Πάγκας με βοηθούς τους Πυργάκη και Σπηλιώτη. Ενδιαφέρον και ο αγώνας στο Βέλο ανάμεσα στην τοπική Ελλάδα και τον Ηρακλή Ξυλοκάστου , όπως και η αναμέτρηση του Πανκαμαριακού με τον Πέλοπα Κιάτου, στο Ξυλόκαστρο
Α1 Κατηγορία . Την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα αναζητούν Παννεμεατικός , Τενεάτης Αθικίων και Κύψελος Κορίνθου, που στις έδρες τους αντιμετωπίζουν Κόρινθο ΄06, Αγίους Θεοδώρους και Σπαθοβούνι, αντίστοιχα.

Η 4η αγωνιστική
 ΤΕΝΕΑΤΗΣ -ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ -ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ -ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ -ΠΕΛΟΠΑΣ
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ -ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. -ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ

Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς -- Κακοκαιρία Καταιγίδες - βροχές και χιόνια

ΦΩΤΟ από epirusgate 

Προσοχή στις μετακινήσεις αυτή την ώρα συνιστά η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας
Σήμερα, Παρασκευή, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Υφεση των φαινομένων προβλέπεται απο τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.
Το Σάββατο τα έντονα φαινομενα θα επηρεάσουν τις ανατολικές και βόρειες περιοχές με βαθμιαία εξασθένιση από το μεσημέρι. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που στο Αιγαίο η έντασή τους θα φτάσει τοποικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως τα κεντρικά και βόρεια.
Το νέο κύμα κακοκαιρίας με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες και έντονα τοπικά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, θα "χτυπήσει" κυρίως την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Πρέβεζα, την Πάτρα, την Αρτα και αργότερα τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα προς την Άμφισσα, τη Λαμία, το Βόλο, τον Πύργο και την Καλαμάτα. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Κρήτη κυρίως τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Στη βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Κατερίνη, την περιοχή της Θεσσαλονίκης, τη Χαλκιδική και αργότερα την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και θα επηρεάσουν τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και αργότερα τη Ρόδο όπου εκεί περιμένουμε ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα γυρίσουν στο Ιόνιο σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο αρχικά θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και αργότερα θα γυρίσουν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς.
 Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 8 εως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 14 εως 20 βαθμούς και στα νησιά από 20 εως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που σιγά σιγά θα γυρίσουν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 εως 20 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιές με βροχές τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 εως 16 βαθμούς κελσίου.
Ξημέρωσε αλλά για λίγο στην Αττική. Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας άρχισε και πάλι να χτυπά και θα μείνει μείνει για το Σαββατοκύριακο. Αστραπές, βροχές, κεραυνοί και ο ουρανός κατάμαυρος από τα απειλητικά σύννεφα...
 Κι αν στη νότια Ελλάδα μπορεί το κρύο να μην είναι τσουχτερό, δεν συμβαίνει το ίδιο και στα βόρεια!
Στη Θεσσαλονίκη η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή. Στους 8 βαθμούς Κελσίου, με συννεφιά και υγρασία 87%, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Κατερίνη, τη Βέροια, και τις Σέρρες. Στους 7 βαθμούς, με συννεφιά και υγρασία 79%, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο και στους 9 στη Λάρισα. Στους 5 βαθμούς, με βροχή και υγρασία 93% είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη και τη Φλώρινα. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και στο Μιτσικέλι. Δεν είναι βέβαια μόνο οι βροχές και οι καταιγίδες.
Στα βόρεια, έφτασε για τα καλά ο χειμώνας και ήδη στην Ήπειρο και την Καστοριά έχει χιονίσει! Στη Σαμαρίνα το χιόνι έχει φτάσει στα 10 εκατοστά, ενώ το έστρωσε και στην Ιεροπηγή της Καστοριάς!
Το Σαββατοκύριακο ο καιρός προβλέπεται άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βορειανατολικά τμήματα της χώρας, αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνειας. Χιόνια θα εξακολουθήσουν να πέφτουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά, ακόμη και στον Παρνασσό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο ακόμη και 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση δεν πρόκειται να ξεπεράσει ούτε και τη Δευτέρα τους 18 με 19 βαθμούς.

Στα Περιβόλια το φιλικό της Εθνικής με τη Σερβία

Στα Περιβόλια το φιλικό της Εθνικής με τη Σερβία
Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 18 Νοεμβρίου η Εθνική Ανδρών θα δώσει φιλικό αγώνα με την αντίστοιχη της Σερβίας στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων. Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο παιχνίδι θα δοθούν όταν αυτές οριστικοποιηθούν, κατόπιν των επαφών μεταξύ των δύο ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.

Δεκτή νέα τροπολογία του Κώστα Κόλλια για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Κορινθίας



Δεκτή έκανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τροπολογία του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια, σχετικά με τη λειτουργία των αγροτικών συνεταιρισμών. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
« Έχω επανειλημμένα επισημάνει ότι ο νόμος 4015 που ψηφίστηκε το 2011 δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων. Τα προβλήματα ήταν και ερμηνευτικά, αλλά και ουσίας, και προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, ακόμα και δικαστικές προσφυγές.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του νόμου,  αλλεπάλληλες παρατάσεις και πλήθος τροπολογιών. Δυστυχώς ακόμα τρία χρόνια μετά εξακολουθούμε να έχουμε προβλήματα. Πολλοί μικροί συνεταιρισμοί της Κορινθίας με προσέγγισαν, θέτοντάς μου δύο σοβαρά ζητήματα. Το πρώτο αφορούσε τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της μετατροπής. Με την τροπολογία καλύπτονται κάποια κενά και ασάφειες σε αυτήν την ιδιαίτερα περίπλοκη, όπως αποδείχθηκε, διαδικασία και πιστεύω ότι θα θεραπεύσει οριστικά τα όποια ζητήματα δημιουργήθηκαν και θα δώσει τη δυνατότητα στους συνεταιρισμούς του Νομού και στα μέλη τους να προσαρμοστούν ομαλά.
Το δεύτερο αφορούσε τη συμμετοχή των συνεταιρισμών μας στις διαδικασίες εκλογής του ανώτατου συνδικαλιστικού τους οργάνου, της ΠΑΣΕΓΕΣ. Ο νόμος προβλέπει ότι σε αυτές τις διαδικασίες μπορούν να συμμετάσχουν μόνο ενεργοί συνεταιρισμοί. Όριζε επίσης ότι οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Πλην όμως, η Υπουργική Απόφαση για να οριστεί αν οι συνεταιρισμοί είναι ενεργοί ή όχι εκδόθηκε πολύ πρόσφατα. Υπήρχε δηλαδή κίνδυνος πολλοί συνεταιρισμοί μας να αποκλειστούν από τη διαδικασία εκλογής.
Η τροπολογία, η πολλοστή που κατατέθηκε στον νόμο 4015, καλύπτει και αυτό το κενό. Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί πλέον να επανέλθουμε στο θέμα, όπως όμως έχω επισημάνει και στο αρμόδιο Υπουργείο, απαιτείται όλη η νομοθεσία, όλες αυτές οι τροπολογίες και οι διατάξεις που έχουν ψηφιστεί, να κωδικοποιηθούν σε έναν νόμο που θα είναι εφαρμόσιμος και χρηστικός για τους συνεταιρισμούς και τους αγρότες».

Συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευ. Μεϊμαράκη με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου κ. Vujanovic και τον ομόλογό του κ. Krivokapic

Κατά τη σημερινή επίσημη επίσκεψή του στο Μαυροβούνιο ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής του Μαυροβουνίου κ. Ranko Krivokapic, ο οποίος τον υποδέχθηκε θερμά στο Κοινοβούλιο της χώρας του. Στη συνάντησή τους επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές, παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, ενώ κατά τη συζήτηση την οποία είχαν επεσήμαναν ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης απαιτείται ψυχραιμία και σύνεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, πολύ περισσότερο που σε τέτοιες καταστάσεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ακραίες φωνές. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Βουλής του Μαυροβουνίου συμφώνησε με τον κ. Μεϊμαράκη ότι στις αποφάσεις που λαμβάνονται τον κυρίαρχο ρόλο πρέπει να έχουν τα κοινοβούλια και όχι οι τεχνοκράτες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχετε δει ποτέ μνημείο αφιερωμένο σε τεχνοκράτη;»

Γιατί παίζει το "χαρτί Βορίδη" ο Σαμαράς


Alexandros-VeliosΑναδρομικά, καθώς ο αναβρασμός στο εσωτερικό της ΝΔ γίνεται ολοένα και πιο αισθητός, η επιλογή Σαμαρά να ορίσει τον Μάκη Βορίδη αντ’αυτού στην πρόσφατη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, μπορεί να θεωρηθεί πως ήταν στρατηγικού χαρακτήρα. Αποτελούσε μια πρόταση ηγεσίας –άρα και δυνητικής διαδοχής—προς τη βάση της ΝΔ. Σημαίνει αυτό ότι ο νυν πρωθυπουργός έδωσε το «δαχτυλίδι» στον υπουργό Υγείας; Και ναι και όχι. Η επιλογή Σαμαρά ήταν ένας εσωκομματικός ελιγμός διπλής σκοπιμότητας: Από τη μια, προωθώντας τον Βορίδη δημιούργησε ένα ανάχωμα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Από την άλλη, θέλει και να προετοιμάσει μια φιλική διάδοχη κατάσταση στην ηγεσία της ΝΔ διά παν ενδεχόμενο—καθώς η αυξανόμενη δημοσκοπική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ προδιαγράφει τον κίνδυνο μιας εκλογικής συντριβής που θα ανοίξει,μετεκλογικά, τους ασκούς του Αιόλου…

Τραμ παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένη στον Φλοίσβο!


tram-570Άτυχη στάθηκε μια ηλικιωμένη  στον Φλοίσβο, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο τραμ στην προσπάθειά της να περάσει τις γραμμές.
Στο σημείο βρέθηκαν  10 πυροσβέστες με 4 οχήματα για να την απεγκλωβίσουν.

Η απόφαση για το Σερβία – Αλβανία

serbia_albania-3
 Ανακοινώθηκε η απόφαση για όλα όσα έγιναν στο Σερβία – Αλβανία και οι γηπεδούχοι πήραν τυπικά τη νίκη με 3-0, αλλά τους αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί για τα επεισόδια στο Βελιγράδι.

Η αναμέτρηση για τα προκριματικά του EURO 2016 ανάμεσα στη Σερβία και την Αλβανία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς έκανε την... εμφάνιση της η σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» με τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι πάνω από τον αγωνιστικό χώρο και ο Μίτροβιτς των γηπεδούχων την κατέβασε με αποτέλεσμα να γίνει ο χαμός στο χορτάρι. Οι παίκτες των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια, αλλά και οπαδοί μπήκαν μέσα στο γήπεδο με τον διαιτητή να διακόπτει οριστικά το παιχνίδι.
ADVERTISEMENT
Τελικά, η απόφαση που πάρθηκε για τα επεισόδια ήταν η Σερβία να επικρατήσει με 3-0 στα χαρτιά επί της Αλβανίας και στους γηπεδούχους να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί, ενώ θα παίξουν και δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών. 
Επίσης, οι δύο ομοσπονδίες θα πληρώσουν από 100.000 ευρώ πρόστιμο.
Η Εθνική Αλβανίας θα κάνει έφεση επειδή έχασε το ματς στα χαρτιά.

Καθηγητής έκοψε τις φλέβες του σε Λύκειο της Πάτρας!

asthenoforo-EKAV
 Απίστευτο περιστατικό συνέβη σε Λύκειο της Πάτρας, όταν ένας καθηγητής έκοψε με χαρτοκόπτη τις φλέβες του μπροστά στα μάτια των έκπληκτων μαθητών του!
Άμεσα δόθηκε εντολή για απομάκρυνσή του, καθώς αποδείχθηκε ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
Σύμφωνα μάλιστα με το thebest.gr ο εν λόγω καθηγητής είχε και πέρυσι γίνει πρωταγωνιστής αρνητικού περιστατικού σε Γυμνάσιο στο οποίο υπηρετούσε και γι’ αυτό μετατέθηκε.

Τζιχαντιστής επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς στην Ν. Υόρκη! (video)

tzixant

Σύμφωνα με την αμερικάνικη αστυνομία υποστηρικτής των τζιχάντ ήταν ο άνδρας που επιτέθηκε με τσεκούρι σε δύο αστυνομικούς στην Ν. Υόρκη.
Ο δράστης είναι νεκρός, ενώ o ένας από τους δύο αστυνομικούς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας ένας άνδρας με τσεκούρι επιτέθηκε κατά των αστυνομικών κτυπώντας τον ένα στο δεξί χέρι και τον δεύτερο στο κεφάλι.
Οι δύο άλλοι αστυνομικοί έβγαλαν τα όπλα τους και πυροβόλησαν τον 30χρονο δράστη της επίθεσης, ο οποίος εξέπνευσε επί τόπου. Μία 29χρονη περαστική τραυματίσθηκε από αδέσποτη σφαίρα και νοσηλεύεται.
Ο δράστης ονομαζόταν Ζάλε Τόμσον και τον περασμένο μήνα είχε ανεβάσει σε ισλαμιστική ιστοσελίδα βίντεο όπου εμφανιζόταν να είναι υπέρμαχος των τζιχαντιστών.

Video

 

ysterografa.gr

Ο Μαρκόπουλος (πιθανότερος) Υπουργός Εσωτερικών, αντί του Ντινόπουλου

Kostas-Markopoulos

Το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες γύρω από τον Αργύρη Ντινόπουλο, με αφορμή και την υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ, σε συνδυασμό με το “μέτωπο” που είχε ανοίξει το προηγούμενο διάστημα με το Μέγαρο Μαξίμου, φαίνεται ότι οδηγεί στην αντικατάσταση του Υπουργού Εσωτερικών, στο πλαίσιο των κυβερνητικών αλλαγών που προκαλεί η αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν σχεδίαζε να προχωρήσει σε θεαματικές και ευρείες αλλαγές, είναι ωστόσο περίπου βέβαιο ότι εκτός από τον νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, θα υπάρξουν ακόμη 1-2 αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Πλέον, οι περισσότεροι… ποντάρουν τα χρήματά τους στη βεβαιότητα της αντικατάστασης του Αργύρη Ντινόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών, και μάλιστα βλέπουν τον βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλο ως επικρατέστερο διάδοχό του, στην τελική ευθεία για τις πρόωρες εκλογές του Μαρτίου.

ysterografa.gr

«Κλείδωσε» στις Βρυξέλλες η προληπτική γραμμή στήριξης για την Ελλάδα

samaras1
Στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών οι εταίροι άναψαν το« πράσινο φως» για την προληπτική γραμμή στήριξης της Ελλάδας, που θα βοηθήσει την χώρα μας να βγει από το Μνημόνιο.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Αθήνα η προληπτική γραμμή στήριξης θα χρηματοδοτηθεί από κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , το ύψος των οποίων θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των stress tests για τις τράπεζες.
Η συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, που θα διεξαχθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.
Αυτή η γραμμή στήριξης θα έχει ετήσια διάρκεια και θα ενεργοποιείται μόνον αν οι αγορές κλείνουν χωρίς ευθύνη της Ελλάδας, αλλά θα συνοδεύεται από όρους δημοσιονομικούς και διαρθρωτικούς που θα αναφέρονται σε συγκεκριμένα επίπεδα για το ύψος των πλεονασμάτων , αλλά και για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Συνετή έξοδος στην πραγματικότητα»
«Μια συνετή έξοδο στην κανονικότητα» διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «Διαπραγματευόμαστε στενά με τους δανειστές μας την επόμενη μέρα μετά το τέλος του προγράμματος, για μία συνετή έξοδο στην κανονικότητα».


υστερογραφα

Πατούλης και Αγοραστός απέναντι σε μια αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Nea-Dimokratia-grafeia-Syggrou

Με τις δημοσκοπήσεις να προδιαγράφουν την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, εφόσον η κυβέρνηση δεν καταφέρει να πετύχει κάποια θεαματική ανατροπή στο βαρύ για την ίδια κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε επίπεδο κοινωνίας, είναι εύλογο να κοιτάζει κανείς πώς διαμορφώνεται το σκηνικό της επόμενης ημέρας.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να υποστηρίζει βάσιμα ότι πέτυχε δυο στρατηγικού χαρακτήρα νίκες, με την επικράτηση του Γιώργου Πατούλη στην ΚΕΔΕ και του Κώστα Αγοραστού στην ΕΝΠΕ, καθώς οι δυο κεντρικοί πυλώνες της Αυτοδιοίκησης, μπορούν να διαμορφώσουν πρόσφορο έδαφος για την άσκηση αντιπολίτευσης σε μια αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Και να δημιουργήσουν έτσι από την πρώτη στιγμή ρωγμές, που δεν θα επιτρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει… ούριο άνεμο, στα παρθενικά βήματά του στην εξουσία, με δεδομένο ότι ο χώρος της Αυτοδιοίκησης, περισσότερο προσιτός από κάθε άλλον στους πολίτες και τις κοινωνίες, προσφέρει ευκαιρίες για αντιπολίτευση και κινητοποιήσεις.
Γι’ αυτό άλλωστε και η Συγγρού είχε ρίξει όλες τις δυνάμεις της στην εκλογή τόσο του Γιώργου Πατούλη στην ΚΕΔΕ, όσο και σε εκείνη του Κώστα Αγοραστού στην ΕΝΠΕ, ώστε η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει θεσμικά βήματα… δια παν ενδεχόμενο.

υστερόγραφα

Συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για την εκλογή Προεδρείου και Εκτελεστικής Επιτροπής



Συνεδριάζει αύριο, Σάββατο 25 Οκτωβρίου, στις 11.30 το πρωί, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, 3ος όροφος) προκειμένου να εκλέξει τα μέλη του Προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής για τη δημοτική περίοδο 2014 - 2019.
Ακολούθως θα γίνει η εκλογή του Προεδρείου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Ως γνωστόν  με απόλυτη πλειοψηφία εξελέγη πρώτη δύναμη στην ΚΕΔΕ το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», με επικεφαλής το δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Σε σύνολο 487 ψηφισάντων, η παράταξη του κ. Πατούλη έλαβε 251 ψήφους και την απόλυτη πλειοψηφία με 16 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ
 ( ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΑΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΝΙΚΟΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ)
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», με επικεφαλής το δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, έλαβε 124 ψήφους και 8 έδρες.
(  ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΙΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΤΣΙΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ)
 Η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία, με επικεφαλής το δήμαρχο Αιγάλεω, που πρόσκεται στο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 47 ψήφους και κατέλαβε 3 έδρες. ( ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ)
Τρεις έδρες κατέλαβε και η «Νέα Αυτοδιοίκηση», με επικεφαλής το δήμαρχο Αγ. Ιωάννη Ρέντη- Νίκαιας Γιώργο Ιωακειμίδη που έλαβε 51 ψήφους. ( ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ )
Την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδίκαια ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. 
 Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έλαβε 11 ψήφους και δεν καταλαμβάνει καμία έδρα στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
Οι ψήφοι ανά Συνδυασμό

Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ: 80
ΔΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ: 79
ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: 102
ΔΡΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: 63
ΕΣΕΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ:27
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 131
ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ: 155
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 169
ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 78
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ: 58
ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: 54
ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 110
ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ:225
ΠΑΤΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ: 24
ΠΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ: 70
ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 47
ΤΖΙΑΧΡΗΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 102
ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 95
ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ: 144
ΒΑΤΖΙΑΣ ΑΝΤΙΓΟΝΟΣ : 41
ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 55
ΓΚΙΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: 86
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 55
ΚΟΣΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: 49
ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: 76
ΜΑΡΑΣΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: 28
ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ: 145
ΜΠΑΡΜΠΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: 167
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ: 19
ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 27
ΣΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ: 19
ΤΕΝΤΟΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: 60
ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 183.

Αυτοδιοικητικό Κίνημα

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 29
ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ: 62
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ: 44
ΚΑΡΠΕΤΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: 49
ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: 97
ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: 29
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: 77
ΤΣΙΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 89
ΤΣΙΒΟΛΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ: 22
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: 27
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: 43
ΒΟΣΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 18
ΔΙΑΚΟΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΣΑΒΒΑΣ: 34
ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ: 26
ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 46
ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ: 45
ΞΟΥΛΟΓΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ: 34
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ: 29
ΤΣΙΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 62
ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 21
ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: 35.

Νέα Αυτοδιοίκηση

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ: 16
ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ ΤΑΣΟΣ: 30
ΖΟΥΤΣΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: 32
ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: 37
ΚΑΣΣΑΒΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: 18
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: 16
ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: 30
ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ: 15
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ: 11
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: 14
ΒΑΡΕΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: 8
ΓΑΒΑΛΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ: 8
ΖΟΥΜΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ: 16
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ: 7
ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ: 31
ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: 11
ΚΑΤΣΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ: 8
ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: 12
ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ: 22
ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΝΕΛΛΗ: 12
ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΦΩΤΙΟΣ: 12
ΠΟΝΤΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 13.

Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία

ΓΚΟΤΣΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ: 13
ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ: 12
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: 16
ΚΟΝΤΟΣΤΑΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: 9
ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 31
ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: 27
ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ: 16
ΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ: 10
ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΥΜΕΩΝ: 21
ΔΕΣΠΟΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: 8
ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: 30
ΚΙΤΣΑΝΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΤΣΑ: 11
ΚΟΚΟΤΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: 12
ΚΟΥΝΕΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 9
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ: 38
ΣΑΚΟΥΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 22
ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: 8
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ: 15
ΣΥΡΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ: 14
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ: 16
ΨΗΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: 4.

Λαϊκή Συσπείρωση

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: 3
ΣΕΛΕΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ: 3
ΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: 3
ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ: 2
ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: 3
ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ: 7
ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ: 3
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΕΛΠΙΔΑ: 10
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΙΜΟΛΕΩΝ 3.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας

 http://www.alfavita.gr/sites/default/files/df700d1daa43e58cc12f777071d5e771.jpg
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), στο
πλαίσιο του Έργου: «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις
πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής» του
ΕΠ Διοικητική Μεταρρύθμιση, βρίσκεται στη διαδικασία σχεδιασμού επιμορφωτικών
δράσεων.
Ειδικότερα, πρόκειται να υλοποιηθούν 15 επιμορφωτικά σεμινάρια δύο Κύκλων (Α και Β
Κύκλος), σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, με κύριο στόχο την ενίσχυση και εμψύχωση των
ίδιων των γυναικών προκειμένου να διεκδικήσουν και να επιτύχουν όχι μόνο τη συμμετοχή
τους στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά και την εκλογή τους σε εθνικό και ευρωπαϊκό
επίπεδο. Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας θα διοργανωθούν
δύο επιπλέον σεμινάρια.
Τα σεμινάρια θα είναι διάρκειας 12 ωρών και θα απευθύνονται σε αιρετές ή σε γυναίκες
που επιθυμούν να συμμετέχουν σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής. Θα
περιλαμβάνουν θεωρητικό και βιωματικό μέρος και θα διαρθρώνονται στις εξής θεματικές
ενότητες: α) Φύλο, Κοινωνία, Πολιτική, β) Δομές Πολιτικής Εξουσίας, γ) Πολιτική
Επικοινωνία – Ζητήματα Επικοινωνίας και Φύλου, δ) Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πολιτικές.
Δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την έναρξη των επιμορφωτικών
σεμιναρίων στο προσεχές διάστημα, σας ενημερώνουμε ότι έχει αναρτηθεί φόρμα
εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση των σεμιναρίων στο site
www.gynaikes-politiki.gr (βλ. εδώ: http://bit.ly/Ye4OTA ) και σας καλούμε να πλαισιώσετε
την προσπάθειά μας και να υποβάλετε την αίτησή σας.
Για τις συμμετέχουσες στα σεμινάρια, προβλέπεται η κάλυψη εξόδων διαμονής και
μετακίνησης.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Ερευνών για
Θέματα Ισότητας μέσω e-mail (kethi@gynaikes-politiki.gr ).
Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ)


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

H πατρίδα θέλει και τους δύο σωτήρες και όχι «ολετήρες»!..


Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ -τις πολύ δύσκολες- ώρες για την πατρίδα έχουμε να κάνουμε με μια μειοψηφία ψύχραιμων Ελλήνων και με μια πλειοψηφία οργισμένων. Η «αποδώ πλευρά» παλεύει να κερδίσει χρόνο μήπως και επικρατήσουν οι ψύχραιμοι Έλληνες. Η «αποκεί» πλευρά σκοτώνεται να πάμε το ταχύτερο σε εκλογές, μήπως και ξεθυμάνει η λαϊκή οργή. Αμφότερες oι πλευρές συγκρούονται, άλλοτε με καθαρά, άλλοτε με βρόμικα μέσα, με λάσπες και με... κουμπαράδες!..
ΟΣΟ ΟΜΩΣ πλησιάζει ο Φλεβάρης η πολιτική ένταση κορυφώνεται. Οι δύο αρχηγοί έχουν κυριολεκτικά παλαβώσει με τον αριθμό «180». Η προεδρική εκλογή είναι ο εφιάλτης τους. Σαν να μη νοιάζονται που οι δανειστές μαστιγώνουν την πατρίδα και που οι σπεκουλαδόροι βάζουν μπουρλότο στο ελληνικό χρηματιστήριο, στα ομόλογα και στα spreads. Σαν να μη διαβάζουν τις ξένες φυλλάδες που μιλάνε για επιστροφή μας στη χρεοκοπία. Σαν να μη καταλαβαίνουν ότι η ξένη κατοχή, τρομαγμένη από την πανευρωπαϊκή κρίση, «μας τις έβρεξε» αυτές τις μέρες για να ξαναγίνουμε «φρόνιμα παιδιά», να μην ξανακάνουμε «αταξίες» του στιλ «τέρμα τα μνημόνια» και να συνεχίσουμε τη ζητιανιά, έστω με άλλης μορφής παρακάλια!..
ΣΤΑ 72 ΧΡΟΝΙΑ της διαδρομής στο... αναθεματισμένο λειτούργημα (όπου δυο - τρεις «καραγκιόζηδες» προσκυνούν τη μία μέρα τον έναν και την αμέσως επομένη τον άλλον αρχηγό) δεν θυμάμαι πολιτικές αθλιότητες όπως οι σημερινές. Δεν θυμάμαι κυβέρνηση να ρίχνει, ενόψει εκλογών, αναισθητικό βάλσαμο στις πληγές του λαού που η ίδια τον έγδερνε επί δυόμισι χρόνια υπακούοντας τυφλά στα μνημόνια. Δεν θυμάμαι αρχηγό αντιπολίτευσης να απειλεί επίσημα ότι, αν γίνει πρωθυπουργός, δεν θα εφαρμόσει καμιά από τις συμφωνίες του αντιπάλου του… Θυμάμαι όμως ότι για χάρη της πατρίδας ο Ντίνος Τσαλδάρης είχε δεχθεί, επί εμφυλίου πολέμου, να παραχωρήσει την πρωθυπουργία στον αντίπαλό του Θεμιστοκλή Σοφούλη και να κάνουν μαζί συμμαχική κυβέρνηση…
ΣΗΜΕΡΑ όλες οι σφυγμομετρήσεις φέρνουν τον Τσίπρα βέβαιο νικητή (ΑΝ ΚΑΙ η πλειοψηφία των ερωτωμένων δηλώνει ότι δεν θέλει πρόωρες εκλογές, ΑΝ ΚΑΙ το 20% δηλώνει αναποφάσιστο, ΑΝ ΚΑΙ ο Σαμαράς εξακολουθεί να θεωρείται «καταλληλότερος πρωθυπουργός»). Θυμάμαι ότι σαν σήμερα, στις 19 Οκτωβρίου του1981, όταν ο θριαμβευτής των εκλογών Ανδρέας Παπανδρέου σχημάτιζε την πρώτη κυβέρνηση της «Αλλαγής», οι βετεράνοι σύντροφοί του (όπως ο αείμνηστος πλέον Γιάννης Χαραλαμπόπουλος) έλεγαν με κάποια μελαγχολία: «Σήμερα είναι το τέλος του ρομαντικού ΠΑΣΟΚ»! Και πράγματι ο Ανδρέας του «Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΟΚ», ο Ανδρέας του «Έξω οι βάσεις του θανάτου», ο Ανδρέας του «Η Ελλάδα στους Έλληνες», έγινε με την εκπληκτική ικανότητα προσαρμογής που τον διέκρινε το χαϊδεμένο παιδί της ξενοκρατίας. Γιατί ήξερε ότι αλλιώς δεν θα έμενε ούτε έναν χρόνο στην καρέκλα του. Γεγονότα που καλώς γνωρίζει ο, μέχρι προχθές, «ρομαντικός επαναστάτης» και σημερινός προσκυνητής του Αγίου Όρους και του Βατικανού Αλέξης Τσίπρας.
Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο υπογράφων και μερικοί ακόμη αδέκαστοι λειτουργοί του Τύπου αγωνιζόμαστε επίμονα και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της αγαπημένης μας πατρίδας να φτιάξουμε κλίμα εθνικής ομοψυχίας, τουλάχιστον για τα μεγάλα εθνικά θέματα. Να ιδούμε τους πολιτικούς ηγέτες αδελφωμένους, να χαίρονται που η Ελλάδα της Αμφίπολης και των Αντικυθήρων γίνεται παγκόσμιο είδωλο. Να μπαίνουν και του λόγου τους στη μάχη των Ελγινείων (που την ξεκίνησε η αξέχαστη Μελίνα). Να σφιχταγκαλιάζουν από κοινού τους μοναδικούς εθνικούς θησαυρούς μας, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, τον υπόγειο πλούτο, τη στρατηγική θέση και τον πανέξυπνο, πανούργο, ατίθασο (έστω και με κάποια ελαττώματα) λαό μας. Να αντιστέκονται με θάρρος στην ξενοκρατία, ιδιαίτερα ετούτες τις μέρες, αντί να τρώγονται για τους «180». Να πνίγουν την αλαζονεία που τους δέρνει. Και κάποια ώρα να δώσουν αθόρυβα τα χέρια και να σχεδιάσουν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ πώς θα ξεσκλαβώσουν την Ελλάδα (την πατρίδα τους) μια για πάντα από τα κάθε μορφής μνημόνια. Αν το καταφέρουν οι επόμενες γενιές θα στήσουν τα αγάλματά τους στο Σύνταγμα. Αν όχι θα περάσουν, πρώτοι αυτοί, στη μαύρη λίστα της μεταπολεμικής μας Ιστορίας…
(Από τη Real News)

elzoni.gr

Ελπίδες κρεμασμένες σε μια επέτειο…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Από την κορυφογραμμή της 28ης Οκτωβρίου, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έστειλαν μήνυμα νίκης και ενότητας.
Έτσι γινόταν πάντα σε όλους τους Αγώνες του Έθνους.
Μόνο αυτό;
Δυστυχώς, όχι.
Οι περισσότεροι – σχεδόν όλοι – από τους μεγάλους εθνικούς αγώνες, συνοδεύθηκαν σχεδόν αμέσως από εμφύλιους σπαραγμούς, εθνικό διχασμό, αδελφοκτόνες μάχες.
Πολεμούσαμε πάντα εναντίον του κοινού εχθρού και… μεταξύ μας.
Ο εθνικός διχασμός υπήρξε πάντα η κατάρα της φυλής.
Είναι απίστευτο με πόση ευκολία ριχνόμαστε σε τέτοιες ταπεινωτικές μάχες, που αμαυρώνουν κάθε εθνική προσπάθεια.