Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η Τότεναμ νίκησε τον Αστέρα, που πάλεψε, αλλά κατέρρευσε και διασύρθηκε με 5 -1

http://content-mcdn.sentragoal.gr/filesystem/images/20141024/engine/pegasus_LARGE_t_1041_106397840_type12395.jpg
Βαριά ήττα υπέστη ο Αστέρας Τρίπολης στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», με την Τότεναμ να κάνει επίδειξη ποιότητας και να επικρατεί 5-1.
Τα «σπιρούνια» ήταν εξαιρετικά και απέδειξαν πως είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα σε σχέση με τον Αστέρα. Με τρία γκολ του Κέιν και δύο Λαμέλα έφτασαν στη νίκη, ενώ οι Αρκάδες δικαιούνταν κάποιο γκολ, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες με τους Μάσα, Πάρα και Ουσέρο. Το γκολ της τιμής πέτυχε στο 89’ ο Μπαράλες με εκτέλεση φάουλ, όπου τερματοφύλακας λόγω αποβολής του Γιορίς, έπαιξε ο Κέιν.
Χωρίς αλλαγές στα πλάνα του, αλλά με τον Τσοκάνη στο βασικό σχήμα παρέταξε ο Στάικος Βεργέτης τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Στόχος των Αρκάδων ήταν να κρατήσουν μπάλα και να μην αφήσουν χώρους απέναντι στην Τότεναμ, που είχε τους Κέιν και Αντεμπαγιόρ στην επίθεση.
Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά, με τους Αρκάδες να καταφέρνουν να κρατήσουν τα «σπιρούνια» εκτός περιοχής, και στο 6’ ο Μάσα βρέθηκε μόνος του στην περιοχή από μπαλιά του Ουσέρο, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ. Στο 13’ ο Κέιν με εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κοσίτσκι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Η ελληνική ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 25’ απείλησε με την κεφαλιά του Ζησόπουλου που πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Γιορίς.
Στο 29’ ο Αστέρας Τρίπολης έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Πάρα μετά από μπαλιά του Ουσέρο βρέθηκε απέναντι από τον Γιορίς, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια ο Φάζιο έδιωξε πάνω στην γραμμή τη νέα προσπάθεια του Αργεντινού. Κι επειδή η μπάλα τιμωρεί, στο επόμενο λεπτό ο Λαμέλα με εντυπωσιακό σουτ από τη γραμμή της περιοχής έκανε το 2-0. Ως το τέλος του ημιχρόνου, οι Αρκάδες δεν απειλήθηκαν, αλλά δεν μπόρεσαν και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ της Τότεναμ.
Στο δεύτερο μέρος, ο Αστέρας μπήκε λιγότερο... ψαρωμένος και προσπάθησε να απειλήσει, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Γιορίς. Ωστόσο απασχολούσε την άμυνα της Τότεναμ με τρία κόρνερ στο πρώτο δεκάλεπτο. Γκολ η ομάδα του Βεργέτη δεν πέτυχε και στο 65’ σε μια επίθεση της αγγλικής ομάδας, ο Λαμέλα κέρδισε κόντρες μέσα στην περιοχή με σουτ νίκησε τον Κοσίτσκι πέτυχε το 3-0.
Ο Αστέρας προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ και στο 69’ ο Ουσέρο έχασε μοναδική ευκαιρία να το πετύχει, όταν έπιασε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γιόρις απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ. Όσο περνούσε η ώρα οι Αρκάδες έμεναν από δυνάμεις και στο 76’ ο Κέιν από κοντά πέτυχε το 4-0. Στο 81’ ο Κέιν με κεφαλιά πέτυχε το 5-0, καθώς μετά από φάση διαρκείας βρήκε δίχτυα, μετατρέποντας σε εφιάλτη τη βραδιά για τον Αστέρα. Στο 86’ ο Γιορίς ανέτρεψε τον Τσοκάνη έξω από την περιοχή και ο διαιτητής τον απέβαλε. Χρέη τερματοφύλακα εκτέλεσε ο Κέιν και ο Μπαράλες κατάφερε να σκοράρει στο 89’ για το 5-1.
Τον τίτλο διεκδικούν οι Κέιν και Λαμέλα που βρέθηκαν σε μεγάλη βραδιά. Ο Αργεντινός πέτυχε ένα γκολ ραμπόνα που θα μνημονεύεται για χρόνια, ενώ ο Κέιν πέτυχε χατ τρικ, αλλά ως τερματοφύλακας δεν θα έκανε καριέρα...
Τότεναμ (Ποκετίνο): Γιορίς, Φερτόνγκεν, Φάζιο, Ντέιβις, Ντίερ, Ντεμπελέ, Καπουέ, Λαμέλα (76’ Έρικσεν), Τάουνσεντ (83’ Λένον), Κέιν, Αντεμπαγιόρ (76’ Τσαντλί)
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Μουνάφο, Ουσέρο, Ρόλε (73’ Μπαράλες), Τσοκάνης, Μάσα (82’ Μπακασέτας), Πάρα (80’ Νίκο Φερνάντες)