Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Euro 2020: Φινλανδία - Βέλγιο 0-2: Δεν χαρίστηκαν οι «κόκκινοι διάβολοι» / Ρωσία - Δανία 1-4: Κατασπάραξε την «Αρκούδα» και προκρίθηκε στους «16»!

Euro 2020: Φινλανδία - Βέλγιο 0-2: Δεν χαρίστηκαν οι «κόκκινοι διάβολοι»  


Αντίθετα, η Φινλανδία έμεινε στην τρίτη θέση στην τριπλή ισοβαθμία που διαμορφώθηκε στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης (από το γκρουπ προκρίθηκε δεύτερη η Δανία) και περιμένει με λίγες ελπίδες πρόκρισης -έχοντας μόνο τρεις πόντους στο ενεργητικό της- να ολοκληρωθούν οι όμιλοι της διοργάνωσης.

 Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται σε ματς όπως αυτό που έδωσε το Βέλγιο κόντρα στην Φινλανδία, στην Αγία Πετρούπολη. Εκεί όπου οι «κόκκινοι διάβολοι» αν και είχαν διασφαλίσει την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης δεν χαρίστηκαν στους αντιπάλους τους, κέρδισαν 2-0 και πέρασαν πανηγυρικά με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ξυλόκαστρο για τον Άγγελο Σικελιανό

 

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο Ξυλόκαστρο ( Συκιά ) , στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού “Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021”, με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από τον θάνατο του ποιητή Άγγελου Σικελιανού.

Οι Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 ολοκληρώνονται στις 11 Ιουλίου, λαμβάνουν δε χώρα σε έξι περιοχές όπου έζησε και έδρασε ο ποιητής.

Συγκεκριμένα, εκδηλώσεις γίνονται στους Δελφούς, την Συκιά Κορινθίας (στην βίλα του ποιητή), την Λευκάδα, την Σαλαμίνα, την Αίγινα και την Αθήνα.


Ναύπακτος: Νεκρός από μαχαίρωμα στην καρδιά πρώην αντιδήμαρχος

  Γαλατάς Μεσολογγίου: Πρώην αυτοδιοικητικός ο 56χρονος που εντοπίστηκε  νεκρός | AgrinioPress

Σοκ στην τοπική κοινωνία από το άγριο περιστατικό στον Γαλατά Ναυπακτίας με θύμα έναν πρώην αντιδήμαρχο.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες κλιμακίου εγκληματικών ερευνών της Ασφάλειας Μεσολογγίου για τη διακρίβωση των συνθηκών θανάτου, του 56χρονου πρώην αντιδημάρχου Χάλκειας, Χρήστου Τσορτού που βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του, στον Γαλατά Ναυπακτίας , με καρφωμένο μαχαίρι στο στήθος του

Εuro 2020: Το 3 στα 3 της Ολλανδίας και το αντίο του Πάντεφ / Ουκρανία - Αυστρία 0-1: Στους «16» για πρώτη φορά στα χρονικά!

Με ανατροπή η Ολλανδία στον τελικό του UEFA Nations League 3-1 την Αγγλία 

Με το απόλυτο νικών ολοκλήρωσε η Ολλανδία την Α΄ φάση του EURO 2020. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Γ΄ ομίλου, οι «οράνιε» πρόσφεραν σκορ και θέαμα στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Αμστερνταμ, απέναντι στην -αποκλεισμένη- Β. Μ., επιβλήθηκαν 3-0 με γκολ του Ντεπάι στο 24΄ και

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 19 νέα κρούσματα σήμερα (10 στην Αχαΐα - 3 στην Κορινθία.)

 

Μικρή αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού , (+4) καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 19 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι μισές (10) καταγράφονται στην Αχαΐα. Επίσης μονοψήφια   νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν  οι υπόλοιποι νομοί της περιοχής, πλην Αρκαδίας και Μεσσηνίας, όπου δεν αναφέρθηκαν νέες μολύνσεις .

Οχτώ (8) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. με τα 6 εξ αυτών  να ανακοινώνονται στις Π. Ε. Αργολίδας ( 3) , Κορινθίας (3). Επίσης 2 νέες μολύνσεις κατεγράφησαν στην Π.Ε. Λακωνίας, ενώ δεν αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

 Επίσης άλλα 11 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (10) και Ηλείας (1). 

Σήμερα  21 / 6 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 19 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 25.426 ( 11.002 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα 21 / 6 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (10),  Μεσσηνίας  (-) ,  Κορινθίας (3), Ηλείας (1), Αργολίδας (3), Αρκαδίας (-) και Λακωνίας (2) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 


Π.Ε. Αχαΐας                11.714

Π.Ε. Κορινθίας             3.895

Π.Ε. Ηλείας                  2.699

Π.Ε. Αργολίδας            2.347

Π.Ε. Αρκαδίας             2.117

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.649    

Π.Ε. Λακωνίας               994