Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας καταγγέλει ο Β.Μεϊμαράκης - Εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στο Ν.Χατζηνικολάου - Τι απαντά ο εκδότης

- Δάκρυσε δυο φορές μίλησε για αλήτικη και μαφιόζικη επίθεση και είπε σε έντονο ύφος μεταξύ άλλων:
- "Δεν βάλλομαι εγώ αλλά ο θεσμός του Προέδρου της Βουλής"
- "Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να περπατάω με το κεφάλι ψηλά"
- "Αν χρειαστεί θα βγάλω και το κοστούμι του Προέδρου"
- Ζωγραφάκης στο ΣΚΑΙ: "Μπλεγμένοι στα σκάνδαλα είναι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Με μεγάλο θυμό και οργή για όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες μίλησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που δάκρυσε δυο φορές.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση εναντίον του εκδότη Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος με την σειρά του απάντησε με γραπτή ανακοίνωση.

Ο κ.Μεϊμαράκης έκανε ειδική αναφορά στον εκδότη της εφημερίδας Real News λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Χατζηνικολάου εναντίον μου είναι μαφιόζικη, εκβιαστική και αλήτικη. Ξέρω ότι ο Χατζηνικολάου είναι σοβαρός παίχτης, ξέρω ποιοι είναι από πίσω, ξέρω που πάω να δώσω τη μάχη, εγώ όμως θα την δώσω και δεν πρόκειται να με περιορίσει το κουστούμι του Προέδρου. Λάθος πρόσωπο χτύπησε. Θα κατέβω στην αρένα, δεν θα πάω μόνο νομικά και σαλονάτα. Ο φίλος μου ο Νίκος έχει πάρει το καλαμάκι και θέλει να μου πιει το αίμα, δεν θα τον διευκολύνω."

Και συνέχισε: "Δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο ο Νίκος Χατζηνικολάου για να ζητήσει τη γνώμη μου πριν απ' το δημοσίευμα - αυτή είναι η αξιοπιστία του. Και αν δεν ήταν δημοσιογράφος του μεγέθους και του κύρους του Νίκου, δεν θα έδινα καν σημασία. "

Ο κ. Χατζηνικολάου απάντησε:

«Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και ύβρεις εναντίον μου, διαπράττοντας πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ολίσθημα, για το οποίο θα μπορούσα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Δεν θα το πράξω. Θα συνεχίσω απερίσπαστος τη δημοσιογραφική έρευνα. Δεν πτοούμαι. Οφείλω όμως να επισημάνω ότι από τον πολύπειρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ιδίως τώρα που φέρει και τον τίτλο του Προέδρου της Βουλής, θα ανέμενα ψύχραιμη και θεσμική αντίδραση. Το μέγα σκάνδαλο, άλλωστε, είναι η συγκάλυψη επί 1,5 και πλέον έτος της καταγγελίας που έφερε στο φως η Real news. Και σε αυτό το σκάνδαλο η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: πλήρης δικαστικός έλεγχος, με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιρειών. Αυτός είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής σε όσους δικαίως ή αδίκως τον κατήγγειλαν και όχι οι ύβρεις και οι απειλές εναντίον μου».

 Όλα όσα είπε ο πρόεδρος της Βουλής στους δημοσιογράφους


Ο κ. Μεϊμαράκης, αρνήθηκε επανειλημμένα να προβεί σε εκτιμήσεις σχετικά με τις σκοπιμότητες όποιων ενέπλεξαν το όνομά του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το κοστούμι του Προέδρου δεν του το επιτρέπει». Ο ίδιος ωστόσο, σε συνθήκες συναισθηματικής φόρτισης κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους δημοσιογράφους, «έβγαλε το κουστούμι του» προκειμένου να καταγγείλει την «μαφιόζικη, εκβιαστική και αλήτικη επίθεση» που δέχθηκε, όπως είπε, από την εφημερίδα Real News και τον διευθυντή της Νίκο Χατζηνικολάου. Και, αν και δεν απέκλεισε να προσφύγει στο μέλλον στη Δικαιοσύνη, προς το παρόν, όπως εξήγησε, αποζητά την δικαίωσή του «στην αρένα, στο πλήθος των συγκεντρωμένων στην Πλατεία (σ.σ. Συντάγματος), εκεί οπού με έδωσε βορά το δημοσίευμα. Η κοινωνία θα καταλάβει ότι είμαι αθώος μόνο εάν ένα όργανο κύρους όπως το ΣΔΟΕ με έχει βγάλει ότι είμαι αθώος...».

«Με βγάζουν σε όλα τα κανάλια στο εξωτερικό. Ό,τι κάναμε τόσο καιρό για την ανόρθωση του κύρους της χώρας, εξανεμίστηκε. Μιλάνε για «μεγάλη διαφθορά στην Ελλάδα με αναμεμειγμένο τον Πρόεδρο της Βουλής»…» διαμαρτυρήθηκε ο κος Μεϊμαράκης. «Το πολιτικό σύστημα κινείται με διαρροές και με φήμες, και όλα εξαρτώνται απ' την εμπιστοσύνη που έχουμε στις πηγές μας.

«Οι λογαριασμοί μου έχουν ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ επί ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν, με αφορμή την υπόθεση των υποβρυχίων - και θα ξαναγίνουν φύλο και φτερό. Τώρα, επειδή ο Νίκος βλέπει πως δεν του βγαίνει, βγάζει παλιές υποθέσεις που έχουν κριθεί και νομικά και πολιτικά. Δεν έχω πρόβλημα. Ας τις βγάλει μία-μία. Και μετά χαράς να βγουν αυτοί οι τύποι σε όλα τα κανάλια, να καταλάβει ο κόσμος ποιοι είναι» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής για τους καταγγέλλοντες επιχειρηματίες κ.κ. Ζωγραφάκη και Λιβανό.

«Έρχεται ο κύριος και λέει πως ξεπλένω 10,2 δις ευρώ την περίοδο 2005-8. Λέει πως δεν έχει στοιχεία, πως το άκουσε». Επί της ουσίας του δημοσιεύματος, ο κος Μεϊμαράκης παρατήρησε πως για το «ξέπλυμα» 10,5 δις ευρώ μέσω αγοράς ακινήτων, χρειάζεται κανείς να έχει επενδύσει τουλάχιστον 65 δις. «Ο Νίκος πιστεύει πως μπορείς να επενδύσεις 65 δις σε ακίνητα χωρίς να σε πάρει κανείς χαμπάρι - και μάλιστα, όχι σε off shore εταιρεία, αλλά σε ελληνική» σχολίασε. Διευκρίνισε δε, πως δεν βάφτισε αυτός τα παιδιά του επιχειρηματία Ι. Καρούζου, αλλά η σύζυγός του - λόγω φιλίας με την τότε σύζυγο του κου Καρούζου, η οποία σήμερα βρίσκεται σε διάσταση με εκείνον.

Σε ό,τι αφορά την παραμονή του στη θέση του Προέδρου της Βουλής, ο κος Μεϊμαράκης διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να παραιτείται, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η λέξη παραίτηση δεν υπάρχει σε μένα» και αντιπροτείνοντας παντού την υποκατάστασή του από τους αντιπροέδρους της Βουλής, μέχρι την δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΔΟΕ.

«Ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει να διαχειριστεί ένα τέτοιο ζήτημα και να το αποπλέξει απ' την κοινοβουλευτική διαδικασία. Είπα στις συναντήσεις μου με τις γραμματείες των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων: «Όποιος θέλει ας κάνει πρόταση μομφής. Είναι ελεύθεροι οι βουλευτές να ζητήσουν Εξεταστική Επιτροπή. Εγώ θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να φανεί η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ανίκητη, αλλά θέλει το χρόνο της…»

«Ως Πρόεδρος της Βουλής, έχω την στήριξη των αρχηγών. Είμαι ικανοποιημένος από την στάση του Μαξίμου. Δεν χρειάζεται ανακοίνωση απ' την κυβέρνηση - δεν τη θέλω. Οφείλω να μην δημιουργήσω κλίμα αποσταθεροποίησης. Καταλαβαίνω πως υπάρχουν επιφυλάξεις για μένα, όπως θα είχα και εγώ για κάποιον άλλο, αλλά συμφωνούμε να πάει η έρευνα σε βάθος και για όλους, με προτεραιότητα βεβαίως στα πολιτικά πρόσωπα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε για την έρευνα του ΣΔΟΕ είπε: "Δεν το ήξερα! Εγώ το 2010 – 2011 ψάχτηκα, ελέγχτηκα για το θέμα των υποβρυχίων. Ελέγχτηκαν οι λογαριασμοί μου και δίνω τώρα ελεύθερο να τους ξανανοίξουν. Δεν έχω πρόβλημα ας τα ανοίξουν όλα!"

Είπε επίσης ότι το κανάλι της Βουλής δεν θα κλείσει. "Αντίθετα θα φέρω διάταξη που για να πουληθεί κάτι στη Βουλή θα θέλει τη σύμφωνη γνώμη των 4/5 του σώματος."

Πρόσθεσε: "Η αλήθεια είναι ανίκητη, αλλά θέλει το χρόνο της για να φανεί, εγώ την ξέρω, ξέρω ότι είμαι καθαρός 100%, μιλάω μόνο για μένα, όχι για άλλα πρόσωπα, όποιος άλλος τα έχει κάνει να τα λουστεί. Εμένα οι λογαριασμοί μου έχουν ελεγχθεί όλοι το 2009 και ξαναδίνω εντολή να γίνουν όλοι φύλλο και φτερό. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λιβανός, Ζωγραφάκης, Καρούζος: Ποιοι είναι οι μεσίτες που έκαναν πολλούς...
newsit.gr

Έδωσε το πράσινο φως ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, στο πακέτο των επώδυνων μέτρων

Έδωσε το πράσινο φως ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο πακέτο των επώδυνων μέτρων
Σύσκεψη στις 10,30 το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να τοποθετηθούν για το σύνολο των μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ αλλά και το φορολογικό πακέτο που αναμένεται να αποφέρει έσοδα 2 δισ. Για το περιεχόμενο των μέτρων ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας ανέλαβε να ενημερώσει το απόγευμα της Τετάρτης, τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.
Τα μέτρα ενέκρινε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, λίγες ώρες πριν αρχίσει η προγραμματισμένη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.  Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα των μέτρων περιλαμβάνεται η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και σε λειτουργικές δαπάνες, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για απολύσεις στο Δημόσιο. Ακόμη προβλέπεται η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου στους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα φορολογούνται με ενιαίο φόρο 30%, ενώ αποσύρθηκε η πρόταση για τον κεφαλικό φόρο.
Ως ιδιαίτερα κρίσιμη κρίνεται, επομένως, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς ο χρόνος των αντιρρήσεων φαίνεται να εκπνέει και τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν ή όχι και στη Βουλή με την ψήφιση των παραπάνω μέτρων, ή θα άρουν την εμπιστοσύνη τους, καθώς τα νέα μέτρα υπερβαίνουν κατά πολύ τα συμφωνηθέντα στην προγραμματική συμφωνία.
Οι εξελίξεις είναι όμως «γόρδιος δεσμός», καθώς το διεθνές οικονομικό περιβάλλον διαρκώς επιβαρύνεται σύμφωνα με τις δηλώσεις των επικεφαλής του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε, ενώ πυκνώνουν και πάλι οι εκτιμήσεις των διεθνών οίκων για χρεοκοπία της χώρας. Από την άλλη, οι εσωκομματικές αντιρρήσεις αυξάνουν  κυρίως σε ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, αλλά και στη ΝΔ με βουλευτές των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να δηλώνουν δημόσια ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, ενώ  προαναγγέλλονται ακόμη και νέοι κομματικοί σχηματισμοί  εάν εγκριθεί η λήψη τόσο επώδυνων μέτρων...
Σε λίγες ημέρες έχουμε και την επιστροφή των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα, για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, αλλά και της συνόδου του Eurogroup, στις 8 Οκτωβρίου και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 18-19 Οκτωβρίου.
Εφόσον επέλθει συμφωνία των αρχηγών, ενδέχεται το πακέτο των μέτρων να έχει ψηφιστεί το αργότερο έως το προσεχές Σάββατο 6 Οκτωβρίου. Μέχρι στιγμής ο σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει και το πακέτο των μέτρων θα έλθει προς ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος και σε ένα μόνο άρθρο προκειμένου να αποφευχθούν οι διαρροές.
Δριμεία κριτική ΣΥΡΙΖΑ
 Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για το νέο πακέτο μέτρων:
«Από την «επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου», στα «κοινωνικά δίκαια» και «ισοδύναμα» μέτρα και τώρα στην πλήρη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, η θεατρική ομάδα της συγκυβέρνησης ολοκληρώνει το γύρο των παραστάσεών της σε Ελλάδα και Βρυξέλλες.
Τα νέα μέτρα έρχονται να ολοκληρώσουν το κατεδαφιστικό έργο των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Παπανδρέου, να αυξήσουν την ύφεση και την ανεργία, να πολλαπλασιάσουν τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, να διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες. Η επιμήκυνση του μνημονιακού προγράμματος που παρουσιάζεται ως θείο δώρο δεν είναι τίποτα άλλο παρά επιμήκυνση της λιτότητας και νέα μνημόνια, σε μια οικονομία απονεκρωμένη από τις επιπτώσεις του μνημονίου»  και καταλήγει πως «το στρατηγικό σχέδιο της Αριστεράς για ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ανάπτυξη, αναδιανομή του πλούτου και κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί το μοναδικό κοινωνικά δίκαιο δρόμο εξόδου από την κρίση».

eklogika.gr

Πολύ μεγάλη γενική απεργία, μεγάλες συγκεντρώσεις, κοινό αίτημα: «Φτάνει πιά!»

Σε απεργιακό «πυρετό» όλη η χώρα ενάντια στα νέα μέτρα – Ποιοι απεργούν
Εάν μόνο οι άνεργοι της χώρας συμμετείχαν στα παλλαϊκά συλλαλητήρια της σημερινής γενικής απεργίας, οι συγκεντρωθέντες θα ήταν πάνω από ένα εκατομμύριο στην Αθήνα... Ωστόσο, οι δύο πορείες εργαζομένων των Συνδικάτων και του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, εκτιμάται σύμφωνα με τους διοργανωτές, ότι ξεπέρασαν τις 100.000 διαδηλωτές και κατέγραψαν μία από τις σημαντικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, ενάντια στα νέα μέτρα. Η αστυνομία τους ανεβάζει σε 30.000 κόσμου.
Ωστόσο, παρέλυσε ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας από την παλλαϊκή συμμετοχή στη γενική απεργία, με κοινό αίτημα την αντίθεσή των Ελλήνων εργαζομένων στο Μνημόνιο και στα επιμέρους οδυνηρά μέτρα που επιφυλάσσει για κάθε ομάδα εργαζομένων ξεχωριστά. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε το 80% (τράπεζες 80%,  τομέας μετάλλου το 85%, οικοδομή και λιμάνια  90%), και σε κάποιες περιπτώσεις (διυλιστήρια, μεταφορές, ναυπηγεία) ήταν καθολική και έφθανε το 100%. Μικρότερα ποσοστά κατέγραψε στον ιδιωτικό τομέα, όπου με την απειλή απόλυσης, οι μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις παρέμειναν ανοιχτές.

 Συλλαλητήρια
Ογκώδη συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο και σε όλες σχεδόν τις πρωτεύουσες των νομών. Στην Αθήνα οι πορείες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμιων σωματείων, ΠΑΜΕ και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς είχαν σαν τελικό προορισμό το Σύνταγμα, όπου επέδωσαν  στη Βουλή ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης. Στην Αθήνα μετά τη συγκέντρωση, έγιναν μικροεπεισόδια.

Ανακοινώσεις για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις είχαν εκδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, o ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Στις πορείες παρέστησαν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε αυτή την ΓΣΕΕ και η Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην πορεία του ΠΑΜΕ.
Οι δύο αρχηγοί δήλωσαν:
Δήλωση Τσίπρα: «Αφού η συγκυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και είναι πλέον αυτή η οποία ανέχεται και συνυπογράφει μέτρα βάρβαρα που οδηγούν σε ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα, το λόγο δεν μπορεί παρά να τον έχει η κοινωνία. Και η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση πρέπει να είναι ένα ορόσημο μιας μεγάλης κοινωνικής αντεπίθεσης με όριο την τελική νίκη του λαού μας απέναντι στην τρόικα εξωτερικού και την τρόικα εσωτερικού».
Δήλωση Παραρήγα: « Για να υπάρχουν αποτελέσματα στους αγώνες χρειάζεται ένα καινούριο ξεκίνημα στη συσπείρωση δυνάμεων, στα ριζοσπαστικά αιτήματα, στις ανεβασμένες μορφές πάλης. Ο λαός πρέπει να πιστέψει ότι μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ, μια Ελλάδα όπου ο λαός κάνει κουμάντο μπορεί να εξασφαλίσει την κοινωνική ευημερία και να αποτρέψει τα χειρότερα. Αν δεν το πιστέψει αυτό ο λαός τότε το πάνω χέρι θα το έχουν τα κόμματα εξουσίας, οι πλουτοκράτες και οι διάφοροι διαχειριστές που τον κοροϊδεύουν ασύστολα».

Μικροεπεισόδια
Το μεσημέρι και ενώ το τέλος της πορείας έφθανε στην πλατεία Συντάγματος, ομάδες νεαρών επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ στο ύψος του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετάνια".
Η Αστυνομία απάντησε με βομβίδες κρότου- λάμψης και χημικά, ενώ τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε όλη την έκταση της πλατείας Συντάγματος και στους γύρω δρόμους.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ένα διαφημιστικό κιόσκι. Ακολούθησαν περισσότερες από 100 προσαγωγές από την Αστυνομία, από τις οποίες περισσότερες από 20 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ τραυματίσθηκαν οκτώ αστυνομικοί.
eklogika.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 23 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη.
Του αγωνιστή, που πάλεψε για την επιστροφή της Δημοκρατίας στον Tόπο που τη γέννησε.
Του πολιτικού, που πρωτοστάτησε στην ποιοτική αναβάθμιση του Δημοκρατικού Κοινοβουλευτικού Πολιτεύματος. Αλλά και στην εθνική συμφιλίωση, τη συνεννόηση, τη σύνθεση, τη συναίνεση στα μεγάλα και τα σπουδαία.
Του ανθρώπου, που δίδαξε ότι η αξία και η ποιότητα της Δημοκρατίας, βρίσκονται πάντα μακριά από άκρα και ακρότητες. Που, κέρδισε με το ήθος και την προσφορά του, το σεβασμό όλων των Ελλήνων. Και που σφράγισε, με το ίδιο του το αίμα, πολιτικές παρακαταθήκες, ενότητας και αγώνα».

Ανάσα ελπίδας η Έκθεση "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2012"

Από σήμερα η Κορινθία και η Πελοπόννησος κινούνται στους ρυθμούς της 4ης Γενικής Πανελλαδικής Εκθεσης "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2012".

Ένα μοναδικό γεγονός, πραγματικός θεσμός για την Κορινθία που εδώ και χρόνια συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα και δίνει ανάσες αξιοπρέπειας στο έμψυχο δυναμικό της Κορινθίας, στις επιχειρήσεις, στους επαγγελματίες.

Απόψε το απόγευμα, στις 6.30, διεξάγονται τα εγκαίνια της έκθεσης και όλοι θα βρίσκονται εκεί, παρά τη μικρότητα κάποιων πολιτικάντηδων της Κορινθίας και του ΟΠΑΔ που είχαν τη φαεινή ιδέα να κάνουν αντίπραξη στην Έκθεση διοργανώνοντας ακριβώς την ίδια μέρα εκδήλωση σε δημοτική υποδομή της Κορίνθου.

Η "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2012" όμως σηματοδοτεί κάτι πολύ παραπέρα από όλους αυτούς. Δείχνει το δρόμο στο μέλλον, είναι η πορεία προς την ανατροπή που έρχεται και για την Κόρινθο πολύ σύντομα, όπως ελπίζουμε όλοι μας να έρθει σε όλη τη χώρα.

Με αξιοπρέπεια, αξιοσύνη, προσδοκίες, η Κορινθία ανοίγει σήμερα τις πύλες της με το μεγαλύτερο και μοναδικό επιμελητηριακό θεσμό της που λειτουργεί εδώ και χρόνια ως προμετωπίδα του Νομού.

Οι μικροπολιτικοί "ευνοημένοι" του συστήματος θα παραμείνουν κλεισμένοι σε μια άδεια αίθουσα, να τα λένε μεταξύ τους, αποκομμένοι από την ίδια την κοινωνία.

Όλοι οι δρόμοι απόψε οδηγούν στις εγκαταστάσεις της πρώην Σωληνουργείας Κορίνθου, στο 5ο χλμ. Π.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών.


Καλή επιτυχία στην Έκθεση, καλή επιτυχία στην Κορινθία !

Διαπρύσιος

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΡΑΕ



«Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Ελλάδα της κρίσης»
Μήνυμα ελπίδας έστειλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την Τρίπολη στην συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Βασιλάκο, τον αντιπρόεδρο κ. Δημήτριο Ραχιώτη και το μέλος της ολομέλειας κ. Γεώργιο Λάγαρη. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΡΑΕ και Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Με την συμφωνία αυτή εξασφαλίζεται η ανάδειξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως σημαντικού ενεργειακού κόμβου στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
«Γίνεται ένα ακόμη βήμα για την στήριξη της τοπικής μας οικονομίας και την ανάπτυξη μεγάλων πρωτοβουλιών και δράσεων στον Τομέα της Ενέργειας στην Περιφέρειά μας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΡΑΕ ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχει μεγάλος αριθμός επενδυτών που ενδιαφέρονται για τον τομέα της ενέργειας. Ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε παράλληλα ότι «η γεωγραφική αλλά και η γεωπολιτική θέση της Πελοποννήσου είναι ιδιαιτέρως ελκυστικές για παραγωγή και μεταφορά ενέργειας προς την Ευρώπη. Εργαζόμαστε μεθοδικά προκειμένου η Πελοπόννησος να μετατραπεί στο ενεργειακό κέντρο της Νοτίου Ελλάδος» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στις συνομιλίες με τους εκπροσώπους της ΡΑΕ στην πολιτική πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, λέγοντας ότι «η έξοδος της χώρας από την οικονομική κρίση περνά μέσα από τις Περιφερειακές αρχές και ότι η Περιφέρειά μας καταδεικνύει με το παράδειγμά της ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα της ελπίδας, της προσπάθειας και της δημιουργίας. Με τη ρεαλιστική και οραματική πολιτική μας εντάσσουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου στα διαμεσογειακά δίκτυα και την καθιστούμε στρατηγικό κόμβο στις γεωπολιτικές λεωφόρους».
Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ κ. Βασιλάκος αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και χαρακτήρισε την Τετάρτη 26η Σεπτεμβρίου, ημέρα υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας, ως ιδιαίτερα σημαντική για την ΡΑΕ γιατί με αυτό τον τρόπο θα έχει την δυνατότητα έγκυρης και συστηματικής ενημέρωσης από έναν αξιόπιστο φορέα, όπως η αιρετή Περιφέρεια «που εκφράζει τις ανησυχίες και τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας». Ο κ. Βασιλάκος ενημέρωσε ακόμα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για δυο σοβαρά ζητήματα που είχαν τεθεί από τον κ. Τατούλη στην ΡΑΕ και τα οποία βρίσκουν το δρόμο της επίλυσής τους.
«α. Επιλύεται το πρόβλημα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών για οικιακή χρήση β. Πρόταση νομοθετικής ρύθμισης εξορθολογισμού για τον κορεσμό του δικτύου»
Συγκεκριμένα «στην προσεχή συνεδρίαση του συμβουλίου της ΡΑΕ, τόνισε ο κ. Βασιλάκος, επανέρχεται προς συζήτηση το θέμα της εξαίρεσης των φωτοβολταϊκών για οικιακή χρήση, μετά την απόφαση για τον κορεσμό του δικτύου της Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα η ΡΑΕ έχει ήδη καταθέσει στον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος κο Παπαγεωργίου μια δέσμη προτάσεων νομοθετικών ρυθμίσεων για τον εξορθολογισμό της υφιστάμενης διαδικασίας αδειοδότησης σε περιοχές όπου θεωρούνται σήμερα ότι έχουν κορεσμένο δίκτυο λόγω δέσμευσης ηλεκτρικού χώρου.
Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την θετική εξέλιξη των δυο πολύ σημαντικών αυτών ζητημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που ανοίγει τους ορίζοντες και απεγκλωβίζει τις διαδικασίες καθυστέρησης αρκετών επενδυτών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανεξαρτήτως τεχνολογίας και μεγέθους, και επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου τα ζητήματα αυτά τα αντιμετώπισε εξαρχής με ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα διεκδικώντας οριστικές και ολοκληρωμένες λύσεις από τους αρμόδιους φορείς».
«ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΛΩΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ»
Εναρκτήρια πράξη της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπήρξε η συμφωνία για την ίδρυση Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου Έρευνας για τη θαλάσσια αιολική ενέργεια καθώς και την εγκατάσταση του πρώτου πλωτού αιολικού πάρκου με ταυτόχρονη εκμετάλλευση της κυματικής ενέργειας.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Hexicon AB παρουσίασε στον Περιφερειάρχη και την αντιπροσωπεία της ΡΑΕ, την πρωτοποριακή τεχνολογικά αυτή επένδυση, την οποία η ΡΑΕ χαρακτήρισε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Παράλληλα ορίστηκε ομάδα εργασίας, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της ΡΑΕ κ. Δημήτριο Ραχιώτη με συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΡΑΕ Ελλάδας, της ΡΑΕ Κύπρου και των φορέων τεχνογνωσίας, η οποία θα επεξεργασθεί τη συγκεκριμένη πρόταση.
Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στην συγκεκριμένη πρόταση για την ίδρυση του πρώτου Μεσογειακού Πλωτού Αιολικού Πάρκου στην Πελοπόννησο δήλωσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για καινοτόμες έξυπνες λύσεις που δίνουν ουσιαστικές προοπτικές ανάπτυξης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ




«ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΔΟΓΜΑ:
ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ»


Ήταν δύο λεπτά μετά τις 8 το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου του 1989. Μία από τις χειρότερες μέρες στη δημοσιογραφική μου καριέρα. Μπροστά στο μικρόφωνο του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή μου «Πρωινή Γραμμή», ανήγγειλα τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τα καθάρματα, τα αποβράσματα της «17Ν».

Ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες της Εθνικής Συμφιλίωσης, που συνέβαλλε στο γεφύρωμα του μετεμφυλιοπολεμικού χάσματος Δεξιάς και Αριστεράς έπεσε νεκρός από τα θρασύδειλα ανθρωπάρια που τον πυροβόλησαν πισώπλατα στην είσοδο του γραφείου του.

Για άλλους αγωνιστές της Δημοκρατίας το Ελληνικό Κοινοβούλιο, κόμματα, αυτοδιοικητικοί φορείς, οργανώσεις και σύλλογοι είναι πλούσιοι σε δράσεις τιμής σε ανάμνησή τους. Για τον Παύλο Μπακογιάννη τα ελάχιστα.

Απλά θυμίζω τα λίγα λόγια που είναι γραμμένα πάνω στον τάφο του:

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Και ο λαός, που βγήκε σήμερα στους δρόμους αυτό το ξέρει καλά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΤΙΝΟΣ 2013


ΚΟΤΙΝΟΣ 2013

5ος Πανελλήνιος διαγωνισμός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου

Στο πλαίσιο της έκθεσης:
θα απονεμηθούν τα βραβεία


ΧΡΥΣΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΣ, ΧΑΛΚΙΝΟΣ
ΚΟΤΙΝΟΣ 2013

Σκοπός του διαγωνισμού είναι:

Η προσπάθεια ενημέρωσης των ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών και λιανοπωλητών οι οποίοι διαθέτουν νομίμως τυποποιημένο το προϊόν τους, να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του επωνύμου προϊόντος τους προωθώντας την χρήση του ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας σε όλη την γκάμα των πεδίων χρήσης και κατανάλωσής του.

Η προώθηση της γνώσης της ιδιαίτερης αξίας και των υγιεινών / θρεπτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου και της Ελληνικής (και Μεσογειακής) διατροφής σε νέους καταναλωτές μικρής ηλικίας (σχολεία), σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, βιοτέχνες, ιδιαίτερα σε σχολές μαγειρικής γαστρονομίας και σε εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.




ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ στο www.Eleotexnia.gr Πληροφορίες: 2107568888-info@eleotexnia.gr

Τριάντης: γιατί «έφυγα» από την Πάτρα…

Πηγή:  http://patrablog.blogspot.com





 
 
 
 
 
 
 
 
Από το σημείο αυτό "έφυγε" ο άνθρωπός μας...
Το είπαμε και άλλες φορές, το λέμε πάλι και σήμερα.
Αυτές οί κλοπές καλωδίων, χαλκού, σιδήρου και άλλων μετάλλων στις οποίες επιδίδονται κάποιοι πρωτόγονοι και βάρβαροι  άνθρωποι, όπου για 10 ευρώ κέρδος μπορούν να βάλουν φωτιά και να κάψουν μια πολιτεία, ή να γεμίσουν ένα χωριό ολόκληρο με δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις, νά  κλέψουν ένα αντλιοστάσιο, ή μια γραμμή τραίνου και να διαλύσουν τις συγκοινωνίες, πρέπει κάποτε να τελειώσει…


 Ρομά είναι; αλλοδαποί είναι; αλλόδοξοι είναι; αλλόφρονες είναι; Ότι κι΄ άν είναι, τώρα φόρτωσαν καί φεύγουν...
------------------------------
 

Στούς απόντες από την Βουλή τοπικούς βουλευτές  μας ( πλήν 1-2 πού κάπως κινούνται…),  και πού ενώ μισθοδοτούνται κανονικά με χιλιάδες ευρώ μηνιαίως από τον  Έλληνα φορολογούμενο πολίτη πού συνήθως πεινάει , εν τούτοις ΟΥΔΕΜΙΑ  δραστηριότητα επιδεικνύουν για την προβολή τοπικών θεμάτων και την επίλυσή τους ( εφημερ.  «Π») πρέπει επιτέλους να τονιστεί:

Ότι είναι καιρός πιά κάτι να κάνουν κι΄ αυτοί, καταθέτοντας στην Βουλή προτάσεις ώστε να αλλάξει το Νομοθετικό πλαίσιο για κλοπές ειδικού χαρακτήρα, όπως για  παρακώλυση συγκοινωνιών, επικοινωνίας, και μεταφορών, και να χαρακτηρίζονται οί κλοπές αυτές ιδιώνυμο κακούργημα με ποινή τον άμεσο εγκλεισμό των δραστών στις φυλακές, ,ή τουλάχιστον τον εκτοπισμό τους μέσα σε 48 ώρες σε απόμακρες περιοχές στην άλλη άκρη της χώρας όπως γινόταν με τον Νόμο περί ζωοκλοπής παλαιότερα, χωρίς εφέσεις, αναβολές, αναστολές και άλλα τερτίπια...

Κι΄ ακόμη, να γίνεται τακτικός και αιφνιδιαστικός έλεγχος στις μάντρες σκράπ και στα χυτήρια, κλείνοντας άμεσα και ταχύτατα όσα απ΄ αυτά δέχονται χωρίς παραστατικά ύποπτα φορτία, τροφοδοτώντας έτσι και πληρώνοντας στην ουσία τους κλεφτες !

Γιατί όταν οί κλέφτες δεν έχουν πού να τα πουλήσουν καί δεν τα αγοράζει κανένας, αυτομάτως θά σταματήσουν καί να κλέβουν.


H αποπεράτωση του έργου παράκαμψης των στροφών της Καστανιάς «Πείτε μας πότε θα τελειώσει»

neo aa 3-7-12 χωρισ ελτα.png
Aπό τις 4 Μαρτίου του 1981 επί υπουργίας Δημοσίων έργων του Γεωργίου  Σουφλιά δόθηκε η εντολή στην τότε ΜΟΜΑ να γίνει ο δρόμος της παράκαμψης της Καστανιάς, (ο οποίος άρχισε το 1982) έως σήμερα, έχουν περάσει 30 ολόκληρα χρόνια ψεύτικων υποσχέσεων.  Η  αγανάκτησή μας σε λίγο καιρό θα γίνει οργή… Εκείνο που μας ενοχλεί και μας εξοργίζει δεν είναι το έργο μα… τα πολλά τα «ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ», φτάνει πλέον, όχι άλλα. Καλά είναι τα λόγια μα… τα λόγια που γίνονται έργα είναι τα προτιμότερα, τα ουσιαστικότερα κι αυτά που δείχνουν το σεβασμό της (όποιας) πολιτείας τους πολίτες της. 
 Ο κόσμος  του Φενεού ανησυχεί γιατί ενώ ο καιρός περνάει , ο δρόμος στη Καστανιά πηγαίνει με βήματα χελώνας. Από  τον Ιούνιο του 2007 μας διαβεβαιώσατε πως το έργο θα παραδοθεί στο τέλος της θητείας του πρώην Νομάρχη Νίκου Ταγαρά.
 Γιατί δεν έχει τελειώσει στα χρονοδιαγράμματα που τότε βάλατε; Πού κολλάει εντέλει το θέμα;
Δυστυχώς για τον τόπο, η πραγματικότητα είναι που δεν μας επιτρέπει να  λέμε μεγάλα λόγια. Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη, σκληρή.
Ποιο μεγάλο έργο είδε ο Φενεός  τα τελευταία χρόνια και δεν το είδαμε εμείς; Τον δρόμο, το έργο-όνειρο και προσδοκία όλων των Φενεατών που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί;
Για όλα αυτά κανείς δεν πήγε όχι φυλακή, αλλά ούτε καν στο σπίτι του. Η Κορινθία  και η τύχη των έργων της καταδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο γιατί βούλιαξε η χώρα. Για να μην κοροϊδευόμαστε και να μην υποκρινόμαστε, η εικόνα της Κορινθίας επιβεβαιώνει τους λόγους χρεοκοπίας της χώρας. Μετά από όλα αυτά μπορεί κανείς να πανηγυρίζει και να λιβανίζει;
Η ευθύνη δεν είναι δική μας, δεν είναι των Φενεατών , είναι της πολιτείας και πρέπει άμεσα να την αναλάβει, πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν τα έργα, ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ  και μάλιστα Τάχιστα….

Προς:  τους Βουλευτές Κορινθίας όλων των κομμάτων, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Περιφερειακούς Συμβούλους !
ΘΕΜΑ: Παράκαμψη της Καστανιάς στο Διάσελο.

Κ.κ. υπεύθυνοι
-Παρ’ όλες τις εκκλήσεις της εφημερίδας μας για άμεση συνέχιση του έργου της Καστανιάς, για άλλη μια φορά δεν έγινε ΤΙΠΟΤΕ.
-Η ανικανότητα και η αδιαφορία που διακατέχει τις αρμόδιες Υπηρεσίες, μας αφήνει άναυδους. Τι περιμένετε;-Επιτέλους μπορεί κάποιος σ’ αυτό το τόπο να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει την δουλειά του, αντί να σκέφτεται την καρεκλίτσα του και την πολιτικο-κομματική του καριέρα;-Μήπως σας διαφεύγει το πιο βασικό στοιχείο, ότι δηλαδή είστε στην θέση που είστε, για να υπηρετείτε το κράτος , δηλαδή τους πολίτες;
-Μήπως ήρθε η ώρα να παραιτηθείτε, κάνοντας τόπο σε κάποιον άλλο που ίσως μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του με συνέπεια;
-Μήπως η αδιαφορία σας για την περιοχή του Φενεού είναι  εσκεμμένη;-Μετά από  χρόνια εκκλήσεων για το αυτονόητο, που έπρεπε από μόνοι σας να έχετε ενεργήσει χωρίς καθυστερήσεις, όλα περνούν από το μυαλό μας και όλα είναι πιθανά.
-Και τώρα τι γίνεται κύριοι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ;  Τι;

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ  ΝΟ 40

Π.Β.ΦΕΝΕΟΥ

Αίγιο: Ξεπέρασε το 95% η συμμετοχή των εμπόρων στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση

Ξεπέρασε το 95% η συμμετοχή των εμπόρων της Αιγίου στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος. Ο Σύλλογος θεωρεί ότι εστάλη ένα ηχηρό μήνυμα και υπόσχεται αγώνες για την διεκδίκηση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιάλειας ευχαριστεί τους συναδέλφους εμπόρους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για καθολική στάση εργασίας, την 26η/9/2012, με ποσοστό επιτυχίας που ξεπέρασε το 95%. Την επιτυχία αυτή την οφείλουμε και την αφιερώνουμε σε εκείνους τους συναδέλφους και συνανθρώπους μας, που η σημερινή κοινωνική και οικονομική κατάσταση και κυρίως η αναλγησία των κυβερνόντων, τους οδήγησε στο να γίνουν αυτόχειρες.
Το μήνυμα  σήμερα εστάλη και είναι σαφές και ηχηρό, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η αγορά του Αιγίου ένωσε τη φωνή της με χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις βροντοφωνάζοντας ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Με έναυσμα τη σημερινή συστράτευση, ο εμπορικός κόσμος γίνεται μία γροθιά και υπόσχεται νέους αγώνες μέχρι να ανατρέψουμε αυτή την οδυνηρή κατάσταση που με ιδιαίτερη ένταση επιβάλλεται στη χώρα μας. Υποσχόμαστε αγώνες μέσω των οποίων θα διεκδικήσουμε τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας, τη βιωσιμότητα των ίδιων μας των οικογενειών. Δεν διαπραγματευόμαστε πλέον την ύπαρξή μας. Δεν αντέχουμε άλλες θυσίες».

aigialeianews.gr