Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

ΝΕΜΕΑ: Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες μαύρης κορινθιακής σταφίδας ,σουλτανίνας αλλά και οινοποιήσιμων ποικιλιών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                     Νεμέα : 02-08-2023                   ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                   

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

  Ο Δήμαρχος Νεμέας ,κος Φρούσιος ,ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου ,κος Καραμάνης και ο Πρόεδρος του Οιν/κου Συνεταιρισμού Νεμέας , κος Μάζος , συνυπέγραψαν επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ,κο Αυγενάκη , η οποία κοινοποιήθηκε στον Υφυπουργό Πολιτισμού, κο Δήμα,στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ,κο Ταγαρά ,στους Βουλευτές  ,κα Σούκουλη και κο Ψυχογιό, στον Περιφερειάρχη Πελ/σου, κο Νίκα και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κο Λυκουρέντζο. Η επιστολή έχει ως στόχο να τονίσει τις δυσμενείς συνθήκες που βιώνει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής λόγω του παρατεταμένου καύσωνα και να τονιστεί η ανάγκη άμεσης παρέμβασης .

Παρακάτω παρατίθεται το κείμενο της   επιστολής :

Κονδυλώματα, μυρμηγκιές, Human Papilloma Virus HPV. Τρόπος μετάδοσης; Εμβολιασμός και πρόληψη

HPV HUMAN PAPILLOMA VIRUS 

των Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., Γιώργου Μονεμβασίτη, M.D., medlabnews.gr

Τα κονδυλώματα είναι μικρές διογκώσεις του δέρματος και είναι μια από τις πιο συχνές σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες. Τα κονδυλώματα οφείλονται στον ιό HPV (Human Pappiloma Virus).

Στην ομάδα των ιών HPV οφείλονται τα νοσήματα μυρμηκιές και οξυτενή κονδυλώματα τα οποία δεν ξεχωρίζουν μορφολογικά. Οι ιοί αυτοί διαχωρίζονται με τη βοήθεια του ανοσοηλεκτρικού μικροσκοπίου και με βάση τις αντιγονικές τους ιδιότητες.

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) αποτελεί έναν από τους πιο συχνά σεξουαλικώς μεταδιδόμενους ιούς. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια οικογένεια ιών με υψηλή μεταδοτικότητα που μεταδίδονται με την επαφή του δέρματος ή των βλεννογόνων και μπορεί να προσβάλλουν το δέρμα, τον τράχηλο της μήτρας, τον κόλπο, το αιδοίο, τον πρωκτό, το στόμα και το φάρυγγα. ..................

read more