Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Προβλημάτισε αλλά νίκησε τον Παναιτωλικό ο ΠΑΟ με 4 - 2 στην άδεια Λεωφόρο

Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα στην Κομοτηνή και με το 4-2 επί του Παναιτωλικού στην άδεια λόγω τιμωρίας, Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έκανε ποδαρικό με το... δεξί στο 2016. Από δύο γκολ για τους «πράσινους» πέτυχαν οι Αμπέντ (6΄, 90΄+3) και Πέτριτς (11΄,51΄), ενώ για τους Αγρινιώτες σκόραραν οι Βιγιαφάνες (2΄) και Μαρκόφσκι (16΄).
Ιδιαίτερα προβληματικός σε άμυνα και μεσαία γραμμή ήταν ο Παναθηναϊκός, απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη που έχασε μεγάλη ευκαιρία να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Απόφαση - “βόμβα” του ΣτΕ: “Έκπτωτος” ο Ρακιντζής! - Στον αέρα όλες οι αποφάσεις του από το 2009!

Απόφαση - “βόμβα” του ΣτΕ: “Έκπτωτος” ο Ρακιντζής! - Στον αέρα όλες οι αποφάσεις του από το 2009!“Έκπτωτο” από το 2009, οπότε και έληξε η θητεία του, έκρινε από τη θέση του τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή με απόφασή του το ΣτΕ, μετά από προσφυγή θιγόμενου δημοσίου υπαλλήλου. Στον “αέρα” βρίσκονται χιλιάδες αποφάσεις που ελήφθησαν την τελευταία εξαετία!

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αποφανθεί έαν ο Λέανδρος Ρακιντζής παραμένει νόμιμα στη θέση του, εκδίδοντας και τις σχετικές διοικητικές πράξεις, παρά την λήξη της θητείας του από τον Σεπτέμβριο του 2009!
Η απόφαση

Πρόστιμο μαμούθ για τον Παναθηναϊκό και κλείσιμο των θυρών 13 - 14

Πρόστιμο μαμούθ για τον Παναθηναϊκό και κλείσιμο των θυρών 13 - 14Το πρόστιμο της αφαίρεσης των τριών βαθμών, των τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και το πρόστιμο 190.000 ευρώ ήταν μόνο η αρχή για τον Παναθηναϊκό! Ερχεται και νέα -πιθανότατα- βαρύτατη τιμωρία από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Η γνωμοδότηση της ΔΕΑΒ πρόκειται να τεθεί αύριο, Τρίτη (5/1) προς έγκριση στην ολομέλειά της και όπως αναφέρουν πληροφορίες, η πρόταση του προέδρου τηςν εν λόγω επιτροπής είναι να επιβληθεί ένα ακόμη πρόστιμο, επίσης μεγάλο, αλλά και να κλείσουν οι θύρες 13 και 14 της του γηπέδου της Λεωφόρου μέχρι το τέλος της σεζόν!
Η διαδικασία πλέον έχει ως εξής. Η ολομέλεια πρέπει να εγκρίνει την εισήγηση και έπειτα αυτή να προωθηθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού. Ο κ. Κοντονής είτε θα την αποδεχθεί αυτούσια και θα συνυπογράψει είτε θα εγκρίνει μέρος της και θα το επιβάλει ως ποινή.
Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να ανετρέψει την εις βάρος του τιμωρία, καθώς θα παραστεί στην αυριανή διαδικασία.

Συνέντευξη του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλου στην εκπομπή "ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ" με την Πόπη Δημητριάδη στο kontra channel

Συνέντευξη του Δημάρχου στην εκπομπή "ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ" με την Πόπη Δημητριάδη
Ο καινούργιος χρόνος βρήκε την εκπομπή "ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ" στο Ξυλόκαστρο μαζί με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλο και η οποία προβλήθηκε τηλεοπτικά την Κυριακή 3/1 στις 10:30 το πρωί στο kontra channel. Ακολουθεί το απόσπασμα της εκπομπής την οποία μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη στο youtube

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Πρόσκληση - Πρόγραμμα Τελετής Αγιασμού των Υδάτων - Θεοφάνια 2016

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η - Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ
Θ Ε Ο Φ Α Ν Ι Α 2016
5-1-2016 Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός Δημοτικών Καταστημάτων και οικιών.
6-1-2016 ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΥΔΑΤΩΝ
Ώρα  07.30 Έναρξη ακολουθίας στον Ι. Ν. Αγίου Βλασίου.
10.00 Προσέλευση Αρχών
10.15 Αγιασμός των υδάτων
10.45 ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Σχηματισμός πομπής κατά τα κεκανονισμένα και διαδρομή γύρω από την πλατεία Αγ. Βλασίου.
Παρακαλούνται οι Αιδεσιμότατοι για την ρύθμιση της τελετής και το Αστυνομικό Τμήμα για την τάξη.
Προσκαλούνται όλοι οι συμπολίτες μας να συμμετέχουν.
Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου κ.κ. Σαλωνίτης Ιωάννης και Παρίδης Βασίλειος.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόσκληση για συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 05/01/2016

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                            Ξυλόκαστρο 31-12-2015
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ                Αριθ. πρωτ. 18902
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ          
                                                                    Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης την 5η Ιανουαρίου 2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ενημερώστε τους γνωστούς σας! Eίναι σε έξαρση το φαινόμενο!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ενημερώστε τους γνωστούς σας! Eίναι σε έξαρση το φαινόμενο!
Ενημερώστε OΛOYΣ OTI AN TOYΣ XTYΠHΣOYN KOYΔOYNI ANΘPΩΠOI ME ΣTOΛEΣ KANONIKEΣ & ΠOYN OTI EINAI AΠO EYΔAΠ, ΔEH, OTE, Courier KTΛ NA MHN ANOIΞOYN. MΠAINOYN MEΣA ΣE XTYΠANE & ΣE KΛEBOYN.
Σπείρες ληστών χτυπούν το κουδούνι.
Τουλάχιστον σε πέντε σπίτια έχουν εισβάλει την τελευταία εβδομάδα ληστές, χτυπώντας το κουδούνι, ισχυριζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ ή της Εφορίας. Φεύγοντας πήραν μαζί τους αντικείμενα αξίας.

Παυλόπουλος: Οι συντάξεις δεν μπορεί να είναι μικρότερες από τις εισφορές - «Δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να είναι κάτω από αυτά που οι εργαζόμενοι κατέβαλαν επί χρόνια», είπε ο ΠτΔ στον Κατρούγκαλο

Παυλόπουλος: Οι συντάξεις δεν μπορεί να είναι μικρότερες από τις εισφορές
Μήνυμα «προς τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβουν υπόψη τους ότι το ασφαλιστικό σύστημα αποτελεί την καρδιά του κοινωνικού κράτους δικαίου σε ολόκληρη την Ευρώπη», έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αποψινή του συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το σχέδιο της κυβέρνησης όσον αφορά το ασφαλιστικό.

ΕΣΕ: 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους



Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει:
 
τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους
1. Πρωτότυπου Έργου
2. Διασκευασμένου Ελληνικού Λογοτεχνικού Έργου
 
Σενάρια μπορείτε να αποστείλετε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2016.
 
Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο μας www.senariografoi.gr και για τυχόν απορίες
ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Κακαβά στη διεύθυνση akak1@hotmail.com ή
στο τηλέφωνο 6932.089.819.
 
 





Senariografoi Webteam

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΑΙΤΗΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, οι απόγονοι του Καρλ Μαρξ και των ομοϊδεατών του, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ έπιασαν το σεργιάνι σήμερα δια μέσου του Υπουργού "δήμιου της νέας γενιάς των Ελλήνων" για άγνωστους λόγους και σκοπούς. Ποιο το νόημα μία Κυβέρνηση να περιφέρεται στα αντίπαλα κόμματα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ένα νομοσχέδιό της; Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξομειώνεται κατ' εξακολούθηση με το νομοθετικό έργο της όποιας Κυβέρνησης; Τι δεν μπορεί o κ.Τσίπρας να κάνει και εκλιπαρεί όλους τους άλλους για πολιτική κατανόηση; Το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε από τους οπαδούς του δεν εφαρμόζει;

Περιφέρεια Πελοποννήσου και Σωματείο Μηχανοδηγών Τραινοσε μαζί για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο



«Παραμένουμε σταθεροί στην πάγια διεκδίκησή μας για την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, προσφέροντας νέα προοπτική στην εθνική και τοπική μας οικονομία» ήταν η κοινή θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Προέδρου του Σωματείου Μηχανοδηγών ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Κώστα Γενιδούνια, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας, στην οποία συμμετείχαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας και το μέλος του Σωματείου κ. Νίκος Ντάνος.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, για τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Θρήνος στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο! "Εφυγε" ο Σιδηρόπουλος

Θρήνος στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο! `Εφυγε` ο Σιδηρόπουλος
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του Ατρομήτου, Γιώργος Σιδηρόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών. Ο γκολκίπερ από την Ελασσόνα εξέπνευσε ύστερα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Για το δυσάρεστο νέο του τερματοφύλακα που ζούσε στη Γερμανία ενημέρωσε η ΠΑΕ Ατρόμητος με ανακοίνωσή της.

 Η ανακοίνωση του συλλόγου του Περιστερίου

Η ΠΑΕ Ατρόμητος εκφράζει τα πιο θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον θάνατο του παλαίμαχου τερματοφύλακα Γιώργου Σιδηρόπουλου σε ηλικία 67 ετών από την επάρατο νόσο.
Ο Γιώργος Σιδηρόπουλος ήρθε στην ομάδα μας την σεζόν 1979-80 και με 32 συμμετοχές κάτω από τα γκολπόστ συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη της ανόδου στην Α’ Εθνική. Αγωνίστηκε και την επόμενη περίοδο (1980-81) στη μεγάλη κατηγορία πραγματοποιώντας 23 συμμετοχές. Είχε αγωνιστεί επίσης σε Τρίκαλα, Ελασσόνα, Λάρισα και ΑΕΚ.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Παρασκευή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ελασσόνα, καθώς πρέπει να μεταφερθεί η σορός του από τη Γερμανία της οποίας ήταν μόνιμος κάτοικος.
Στη φωτό ο Γιώργος Σιδηρόπουλος με μια ενδεκάδα της σεζόν 1980-81 αποτελούμενη από τους Παντελίδη, Μαρή, Βακάλη, Ρυμική, Κάπουα, Στ. Μισαηλίδη, Παγκάκη, Αθανασόπουλο, Κότσαλο, Παουνόφσκι.

Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει εις τα χέρια των Ελλήνων -Δίλημμα: η σωτηρία του Πολιτικού Συστήματος ή της Πατρίδος;

Γράφει ο  Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Η σημερινή κατάντια της Πατρίδος μας, με όλες τις παραμέτρους, διαστάσεις και συνέπειες, πρέπει επιτέλους να προβληματίσει όλους εμάς τους Έλληνες, ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών τοποθετήσεων.  Εις την ουσία, το πρόβλημα της κρίσης χρέους της Πατρίδος μας δεν είναι καθαρώς οικονομικό, ως εσφαλμένως υποστηρίζεται και προπαγανδίζεται από τα δεκανίκια του Πολιτικού Συστήματος, αλλά κυρίως Θεσμικό, με εντέλει  οικονομικές τώρα διαστάσεις και τεράστιες συνέπειες για την πορεία του Έθνους. Εις την πραγματικότητα πρόκειται για μεγάλη εκτροπή και διαστροφή των Πολιτειακών Θεσμών και Φορέων, η λειτουργία των οποίων όχι μόνον δεν έχει την ανάλογη απήχηση εις την αληθινή Δημοκρατία και εναρμόνιση με αυτήν, αλλά ευρίσκεται τώρα σε αέναη διάσταση και σύγκρουση με την ιστορική υφή αυτού του νοήματος της υπάρξεως ενός ολόκληρου Λαού. 

Κυβέρνηση και Φαλσιανί: Τα κοροϊδάκια και τα στικάκια!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

 
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να διατηρεί επαφές με τον Ερβέ Φαλσιανί, τον άνθρωπο που έκλεψε τη λίστα Λαγκάρντ, προσπάθησε να την εμπορευτεί, ζει ως φυγάς, δικάζεται ερήμην, εκδίδονται συνεχώς διεθνή εντάλματα σύλληψής του και είναι βέβαιο ότι κάποιο αντάλλαγμα προσπαθεί να επιτύχει.
Το τελευταίο κεφάλαιο του σίριαλ θέλει τον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Μ. Καλογήρου να συναντάται μαζί του μυστικά σε ένα παρισινό καφέ στις 17 Δεκεμβρίου και να παραλαμβάνει από αυτόν ένα στικάκι που περιέχει το αρχείο περίπου 500 χιλιάδων κινήσεων λογαριασμών που περιλαμβάνονται στη Λίστα Λαγκάρντ.

Νεκροί οι δύο αγνοούμενοι στο Μεσολόγγι - Το ΙΧ τους βρέθηκε σε αρδευτικό κανάλι

Μεσολόγγι: Μυστήριο με τον θάνατο των δύο φίλων – Ακόμα δεν έχουν βρει πώς έπεσαν στο αυλάκι (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)
Μεσολόγγι
Τραγική κατάληξη είχε το πρωί της Δευτέρας η αναζήτηση των δύο ανδρών που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς από τo Αιτωλικό.

Όπως αποδείχθηκε, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του και εντοπίστηκε στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού-Αστακού, στο ύψος του χωριού Κατοχή, αναποδογυρισμένο μέσα σε αυλάκι βάθους έξι μέτρων που περιείχε νερό ύψους τουλάχιστον δύο μέτρων και ήταν καλυμμένο από βλάστηση (καλαμιές κλπ).

Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου απεγκλώβισαν από το αυτοκίνητο και ανέσυραν τις σορούς των δύο ανδρών.

Τι περιμένει τους δημοσίους υπαλλήλους το 2016

Δεν θα ήταν υπερβολικός κάποιος εάν χαρακτήριζε το 2016 «έτος – σταθμό» για τη Δημόσια Διοίκηση. Τόσο σε διοικητικό ή πολιτικό επίπεδο, όσο και σε μεταρρυθμιστικό, οικονομικό, εργασιακό, ακόμη και συνδικαλιστικό. Οι αλλαγές που πρόκειται να επηρεάσουν  στελέχη και κρατικούς λειτουργούς όλων των βαθμίδων, αναμένεται να χαράξουν μια «διαχωριστική γραμμή» σε σχέση με το παρελθόν.

Έξι ανατροπές στη φορολογία το 2016

Έξι ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων σχεδιάζει για το 2016 η κυβέρνηση με στόχο τη δικαιότερη κατανομή των βαρών ...

Λιγοστεύουν οι δημόσιοι υπάλληλοι- Κύμα εξόδου στη σύνταξη

Τον τελευταίο χρόνο καταγράφηκε κύμα συνταξιοδοτήσεων στο Δημόσιο, με τους υπαλλήλους του πλέον να ανέρχονται σε  ... 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΞΕΝΕΙΩΝ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για τη μείωση των Ρώσων τουριστών εξαιτίας της υποστελέχωσης των ελληνικών προξενείων,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Χρειάζεται άμεση ενίσχυση και στελέχωση με προσωπικό των προξενείων μας και ιδιαίτερα του ελληνικού προξενείου στη Μόσχα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΟΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κα ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ




Σήμα κινδύνου για την επιβίωση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Θράκης που δεν έχουν λάβει από το 2010 την επιδότηση μισθολογικού κόστους 12%, εκπέμπουν με κοινή τους πρωτοβουλία, ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη.
Με επείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η κ. Σπυράκη ρωτά να μάθει εάν υπάρχει η δυνατότητα καταβολής της θεσμοθετημένης ενίσχυσης 12% στο μισθολογικό κόστος από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τις οκτώ απευθείας αναθέσεις του Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ και την υπερστελέχωση του πολιτικού γραφείου του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κ. Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ



http://nd.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/plakiotakis_-_katrougalos3.jpg?itok=DQCd1IbR
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή, τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης κ. Γ. Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό κ. Αν. Πετρόπουλο, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το νομοσχέδιο, που αφορά στο Ασφαλιστικό. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Βρούτσης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας κ. Β. Οικονόμου.
Αμέσως μετά, ο κ. Γ. Πλακιωτάκης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις

Μεγάλες ανατροπές στις συντάξεις και το εφάπαξ φέρνει η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Όπως αναφέρουν “Τα Νέα” δεν αποκλείεται μείωση σε κύριες συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ, καθώς και στις πολλαπλές συντάξεις.

Για τις επικουρικές η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει μειώσεις σε μερίσματα, εφάπαξ και στις επικουρικές συντάξεις άνω των 170 ευρώ.

H μείωση στις υψηλότερες επικουρικές μπορεί να φτάσει το 15%-20%. Ωστόσο στελέχη του υπουργείου Εργασίας τονίζουν ότι καταβάλλεται προσπάθεια η μείωση να είναι μικρότερη.

Πώς κατανέμονται τα πρώτα 106 εκατ. ευρώ του 2016 στους δήμους – Ποιοι είναι οι 10 που παίρνουν λιγότερα (απόφαση)

Ποσό 106 εκατ. ευρώ από την Α΄ κατανομή των ΚΑΠ του 2016 σε όλους τους δήμους της χώρας αποδίδει με απόφασή του το υπουργείο Εσωτερικών.  Το κονδύλι παρέχεται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους καθώς επίσης και λοιπών δαπανών που επιχορηγούνται με ξεχωριστές αποφάσεις μας έως την έκδοση αυτών, εφόσον υπάρχει επιτακτική ανάγκη.



ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 184.687,30  
ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 588.790,10
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 199.820,20 
ΝΕΜΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 82.374,25
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 214.793
ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 217.750,56

 

Συγκεκριμένα, στα ποσά αυτά έχουν συνυπολογισθεί :

Κλειστές δημοτικές οικονομικές υπηρεσίες Δευτέρα & Τρίτη – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες

Λόγω μετάπτωσης δεδομένων πληροφοριακών συστημάτων στη νέα Οικονομική Χρήση, πολλές, αν όχι οι περισσότερες, οικονομικές υπηρεσίες των Δήμων της χώρας, δεν θα λειτουργήσουν το προσεχές διήμερο, Δευτέρα και Τρίτη.
Στην πλειονότητά τους οι δήμοι έχουν προβεί σε σχετικές ενημερώσεις του κοινού, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών που απευθύνονται στις  Οικονομικές Υπηρεσίες και τα Ταμεία των Δήμων.
Προφανώς, οι υπόλοιπες δημοτικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά.

aftodioikisi.gr

Ολες οι αργίες του 2016 Φουλ στα τριήμερα η νέα χρονιά

Δειτε αναλυτικα:

Greek Hellenic News Feed


Οι νεοφιλελεύθεροι του Ποταμιού στηρίζουν Μητσοτάκη – Πρώτος ο Ν. Δήμου – Όλοι αυτοί έγιναν μέλη ΝΔ;

mitsotakis-theodorakis-dhmou

Θυμόμαστε τη εποχή της ίδρυσης του Ποταμιού, τότε που Νίκος Δήμου εμφανιζόταν ως καθοδηγητής και μέντορας του τηλεοπτικού κόμματος-καμώματος του Σταύρου Θεοδωράκη.

Κάποια στιγμή ανέφερε πως το Ποτάμι στηρίζεται από ξένους παράγοντες.. και μετά «παραιτήθηκε» γιατί αυτή η δήλωση παραήταν ειλικρινής. Αυτό κρατήστε το στο μυαλό για αργότερα...

Λίγες γραμμές για το 2015 που έφυγε

Γράφει ο Βασίλης Μπαλάφας*

Τα τελευταία χρόνια, θα έχετε παρατηρήσει, έχουν εκλείψει τα ετήσια τηλεοπτικά αφιερώματα ανασκόπησης στα τέλη κάθε χρόνου. Η ετήσια χρονολωρίδα συνήθως αποτυπώνεται σε εφημερίδες, επικεντρωμένη στις εξελίξεις σχετικά με την Ελληνική οικονομία και την πολυεπίπεδη κρίση που μονότονα κυριαρχεί στη δημόσια σφαίρα τα τελευταία πέντε χρόνια.
Μέσα στον ορυμαγδό αυτών των γεγονότων, λίγα είναι εκείνα που καταφέρνουν να ξεφύγουν και να συγκεντρώσουν εντυπώσεις και ενδιαφέρον, να κατασταθούν συλλογικές μνήμες που αξίζει ο κόσμος να θυμάται και να ξεχωρίζει στο ημερολόγιο του χρόνου που φεύγει, καθώς το αποθηκεύει και γυρίζει την πρώτη σελίδα του επόμενου χρόνου.

Άφαντοι για τρίτη ημέρα δύο νέοι στο Πενταλόφο Μεσολογγίου

Άφαντοι για τρίτη ημέρα δύο νέοι στο Πενταλόφο Μεσολογγίου
Μεσολόγγι
Χωρίς αποτέλεσμα είναι και την Κυριακή οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους στην ευρύτερη περιοχή του Πενταλόφου Μεσολογγίου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αιτωλικού.

Από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, οπότε διασκέδασαν σε μπαρ στην περιοχή του Νεοχωρίου, οι δύο άντρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, δεν έχουν δώσει σημεία ζωής. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, έφυγαν με αυτοκίνητο λίγο μετά τις 4 το πρωί και γύρω στις 5 το στίγμα των κινητών τηλεφώνων τους χάθηκε.