Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κ. Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ



http://nd.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/plakiotakis_-_katrougalos3.jpg?itok=DQCd1IbR
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή, τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης κ. Γ. Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό κ. Αν. Πετρόπουλο, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το νομοσχέδιο, που αφορά στο Ασφαλιστικό. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Βρούτσης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας κ. Β. Οικονόμου.
Αμέσως μετά, ο κ. Γ. Πλακιωτάκης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:


Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Στο πλαίσιο του θεσμικού μου ρόλου, υποδέχτηκα σήμερα τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο, προκειμένου να μας ενημερώσουν για τις προτάσεις της κυβέρνησης  για το ασφαλιστικό. Έγινε μία χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση. Η Νέα Δημοκρατία, αφού μελετήσει τη συγκεκριμένη πρόταση, θα τοποθετηθεί και επισήμως.
Από εκεί και πέρα, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφείς και ξεκάθαρες και έχουν διατυπωθεί επανειλημμένως στη Βουλή. Είμαστε εναντίον της οποιασδήποτε μείωσης στις συντάξεις και βεβαίως εναντίον της οποιασδήποτε αύξησης  των ασφαλιστικών εισφορών.
Επομένως, η Νέα Δημοκρατία, αφού μελετήσει τη συγκεκριμένη πρόταση, θα διατυπώσει ξεκάθαρα τις απόψεις της.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προβλέπεται μείωση των συντάξεων στο σχέδιο του κ. Κατρούγκαλου;

Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Από την πρώτη ενημέρωση την οποία έχουμε, προβλέπεται μείωση στις νέες συντάξεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας το είπε ο ίδιος αυτό; Προβλέπεται ή είναι από τη δική σας ενημέρωση;

Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Σας είπα ότι έγινε μία χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση. Εμείς δεσμευόμαστε και επισήμως να μελετήσουμε το συγκεκριμένο κείμενο και να διατυπώσουμε σαφώς την ξεκάθαρη άποψή μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το σχέδιο του κ. Κατρούγκαλου έχει διαφορά σε σχέση με το σχέδιο που σας παρουσίαζε ο κ. Τσίπρας στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών;

Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών δεν έγινε καμία επίσημη παρουσίαση πρότασης. Καταλαβαίνετε, ότι  ο κ. Τσίπρας το  μόνο που ψάχνει συνεχώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι μία συναίνεση στο λάθος. Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά ήταν και είναι υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Συνεννόηση, όμως, γίνεται στη βάση ενός συγκεκριμένου διαλόγου, στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων. Όμως, ο κ. Τσίπρας τι ψάχνει; Ο κ. Τσίπρας ψάχνει ουσιαστικά μία υιοθέτηση των δικών του απόψεων από όλα τα πολιτικά κόμματα, που καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει εφικτό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από τη στιγμή που υπάρχει πρόβλεψη για μείωση στις κύριες συντάξεις,  υπάρχει  ενδεχόμενο σύγκλησης του Συμβουλίου Αρχηγών; Θα πάτε εσείς σε κάτι τέτοιο;

Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Δεν υπάρχει δεδομένο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αυτό που σας είπα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία προφανώς και ξεκάθαρα έχει πάρει θέση ενάντια στη μείωση οποιωνδήποτε συντάξεων. Και βέβαια δεν είναι υπέρ  των αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών. Νομίζω είναι ξεκάθαρο αυτό και σαφές.