Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΞΕΝΕΙΩΝ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για τη μείωση των Ρώσων τουριστών εξαιτίας της υποστελέχωσης των ελληνικών προξενείων,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Χρειάζεται άμεση ενίσχυση και στελέχωση με προσωπικό των προξενείων μας και ιδιαίτερα του ελληνικού προξενείου στη Μόσχα.

Δεν έχει νόημα η αύξηση των visa centers από τη στιγμή που με τη νέα διαδικασία χορήγησης βίζας απαιτούνται βιομετρικά στοιχεία που καθιστούν απαραίτητη την αυτοπρόσωπη παρουσία του δυνητικού επισκέπτη της χώρας μας στο προξενείο.
Αυτό που χρειάζεται είναι η ενίσχυση με προσωπικό των προξενείων για να εξυπηρετούνται οι αιτήσεις χορήγησης βίζας.
Στο ελληνικό προξενείο της Μόσχας υπάρχουν 8 υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι με το συγκεκριμένο έργο όταν στο ισπανικό προξενείο υπάρχουν 90 υπάλληλοι για την ίδια δουλειά.
Η αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας έχει ήδη οδηγήσει σε μείωση των αιτήσεων χορήγησης βίζας. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις ευνοϊκές συνθήκες για την αύξηση των Ρώσων τουριστών, μετά την κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας.
Για όλα τα παραπάνω κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εξωτερικών και την Αν. Υπουργό Τουρισμού».