Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Νεκροί οι δύο αγνοούμενοι στο Μεσολόγγι - Το ΙΧ τους βρέθηκε σε αρδευτικό κανάλι

Μεσολόγγι: Μυστήριο με τον θάνατο των δύο φίλων – Ακόμα δεν έχουν βρει πώς έπεσαν στο αυλάκι (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)
Μεσολόγγι
Τραγική κατάληξη είχε το πρωί της Δευτέρας η αναζήτηση των δύο ανδρών που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς από τo Αιτωλικό.

Όπως αποδείχθηκε, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του και εντοπίστηκε στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού-Αστακού, στο ύψος του χωριού Κατοχή, αναποδογυρισμένο μέσα σε αυλάκι βάθους έξι μέτρων που περιείχε νερό ύψους τουλάχιστον δύο μέτρων και ήταν καλυμμένο από βλάστηση (καλαμιές κλπ).

Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου απεγκλώβισαν από το αυτοκίνητο και ανέσυραν τις σορούς των δύο ανδρών.

Ο 35χρονος κτηνοτρόφος από τα Πηγάδια Βασίλης Γρατσάνης και ο 40χρονος γεωργός Γιάννης Κορδώσης από την Πεντάλοφο Μεσολογγίου διασκέδαζαν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς σε μπαρ του Νεοχωρίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, έφυγαν με το αυτοκίνητο του 35χρονου λίγο μετά τις 4 το πρωί και γύρω στις 5 το στίγμα των κινητών τηλεφώνων τους χάθηκε.

Όπως είπαν θαμώνες του μπαρ, τη βραδιά εκείνη οι δύο φίλοι είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Η εξαφάνισή τους είχε δηλωθεί στις 6 το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, από συγγενικά τους πρόσωπα. Έκτοτε για τον εντοπισμό τους οργανώθηκε ευρεία επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ακαρνανίας και Αχαΐας, πυροσβεστών, ανδρών της ΕΜΑΚ και εθελοντικών ομάδων διάσωσης. Επιπλέον, συνέδραμαν και αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Φως στις συνθήκες του δυστυχήματος αναμένεται να ρίξει πλέον ο ιατροδικαστής που θα διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή, στην Πάτρα.

Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβαν το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.
 
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την τραγωδία
Ολοκληρώθηκε, σήμερα (4-1-2016) το πρωί, η συντονισμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 35 και 40 ετών, οι οποίοι είχαν εξαφανισθεί τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, από τη περιοχή του Αιτωλικού.
Ειδικότερα, εντοπίστηκε στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού - Αστακού, στο ύψος της Κατοχής, σε αυλάκι βάθους έξι μέτρων που περιείχε νερό ύψους τουλάχιστον δύο μέτρων και ήταν καλυμμένο από βλάστηση (καλαμιές κ.λ.π. ) το αυτοκίνητο του 35χρονου, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του και ανατραπεί. Στη συνέχεια άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου απεγκλώβισαν από το αυτοκίνητο και ανέσυραν τις σορούς των δύο ανδρών.
Σημειώνεται ότι, για τους δύο άνδρες είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 18.00 ώρα της 01-01-2016, στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, από συγγενικά τους πρόσωπα, καθώς είχαν αναχωρήσει από τις οικίες τους στις 31-12-2015 αργά το βράδυ και έκτοτε δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί τους.
Για τον εντοπισμό των δύο ανδρών οργανώθηκε άμεσα συντονισμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ακαρνανίας και Αχαΐας, προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. Πατρών, εθελοντικών ομάδων διάσωσης και αστυνομικών της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την εποπτεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.