Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Στη Θεσσαλονίκη ο Κυρ. Μητσοτάκης για εκδήλωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης – «Φέτος έγινε μία πολύ σοβαρή προσπάθεια»

 Στη Θεσσαλονίκη ο Κυρ. Μητσοτάκης για εκδήλωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης – «Φέτος έγινε μία πολύ σοβαρή προσπάθεια» 

Ο Πρωθυπουργός της χώρας βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, με κεντρικό θέμα τις στρατηγικές πρόληψης και διαχείρισης φυσικών καταστροφών. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπου παρουσιάστηκαν απολογισμοί του έργου που έχει γίνει και τα σχέδια για την επόμενη περίοδο.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέχεια, απευθύνθηκε σε όλους όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, λέγοντας: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις μάχες που δίνετε στο πεδίο, σε ένα από τα πιο ζεστά καλοκαίρια που έχουμε ζήσει, με πολλές φωτιές λόγω της κλιματικής κρίσης, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Παρότι η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει, σας ευχαριστώ, γιατί ξέρουμε πόσο δύσκολες είναι οι καθημερινές μάχες που δίνετε. Ξέρουμε πόσο στεναχωριόμαστε όλοι όταν από 4.000 φωτιές μπορεί να ξεφύγει μία, και ίσως στη συνείδηση του κόσμου να φαίνεται ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Όμως, δεν είναι έτσι. Έχουν αλλάξει πολλά».

Κηδεία Παύλου Γερακάρη: Φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο «αντίο» στον αθλητικογράφο

 6302195 

Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος αποχαιρέτησε τον επίτιμο πρόεδρο του ΠΣΑΤ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.Ο Παύλος Γερακάρης, υπενθυμίζεται, άφησε την τελευταία του πνοή στις 4 Σεπτεμβρίου, στο Βραχάτι Κορινθίας όπου και παραθέριζε.

Ήταν όλοι εκεί για το τελευταίο «αντίο» στον Παύλο Γερακάρη. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού και στον επίτιμο πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου αποδόθηκαν όλες οι τιμές.. Η ταφή έγινε στο Κοιμητήριο Βραχατίου.

Τον ευπατρίδη του κλάδου μας, Παύλο Γερακάρη, αποχαιρέτησε σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος, καθώς και δεκάδες άνθρωποι από τον αθλητικό και τον πολιτικό χώρο.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΧΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.

 

mitropolitis

Με την παρούσα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, θα ήθελε να ενημερώσει τα αγαπητά πνευματικά αυτού τέκνα του πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου ότι, με τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου του Β’ και την προβλεπομένη άδεια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα μεταβεί εις το εξωτερικό δια την πραγματοποίησιν χειρουργικής επεμβάσεως, η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί εις τον τόπο διαμονής κατά σάρκα συγγενών του. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώσει σε όλα τα καθήκοντά του ο νόμιμος και κανονικός Αναπληρωτής του, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεχρεών κ. Αγάπιος. Ο Ποιμενάρχης μας παρακαλεί τους Κορινθίους Χριστιανούς να προσευχηθούν υπέρ υγείας του, ώστε, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεράποντων Ιατρών του, να επιστρέψει γρήγορα εις το αγαπημένο του Ποίμνιο και να συνεχίσει να επιτελεί το θεόθεν ανατεθέν σε αυτόν έργο.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

.imkorinthou.org

Κάθε σταγόνα μετράει! Δώσε αίμα, δώσε ζωή.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

Aγίου Βλασίου 20,Τηλ: 2743029099 e-mail: aimxyl@otenet.gr

Αριθ. Αποφ. Πρωτ. Κορίνθου 206/1987

Αριθμός Εθνικού Μητρώου Εθελοντικών

μη Κυβερνητικών Οργανώσεων : 10313ΣΥΠ11016058Ν 0501

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Α. (ΚΩΔ.ΣΕΑ 26) 

 

                                                                                             Ξυλόκαστρο, 05/09/2024

                                                                                              Αρ.Πρωτ.:1818

 

Δελτίο Τύπου

Κάθε σταγόνα μετράει! Δώσε αίμα, δώσε ζωή.

 

Το καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε, αλλά η ανάγκη για αίμα παραμένει πιο επιτακτική από ποτέ. Με τον Σεπτέμβριο να έχει φτάσει, τα χειρουργεία αυξάνονται και τα Νοσοκομεία αναζητούν διαρκώς νέους Αιμοδότες.Ας ξεκινήσουμε το Φθινόπωρο προσφέροντας το πολυτιμότερο δώρο.

Ο Σύλλογός μας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, σας προσκαλεί σε δύο προγραμματισμένες αιμοδοσίες:

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, 9:00 π.μ. - 13:00 μ.μ.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, 16:00 μ.μ. - 20:00 μ.μ.

Γιατί να δώσεις αίμα; Γιατί με μια απλή πράξη, μπορείς να σώσεις μια ζωή. Μπορείς να είσαι ο ήρωας που θα δώσει δύναμη σε έναν ασθενή, σε μια μητέρα, σε ένα παιδί.

Κάθε αιμοδοσία είναι μια αγκαλιά ζωής. Είναι η ευκαιρία να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, να ενωθούμε ως κοινότητα και να χτίσουμε έναν κόσμο πιο ανθρώπινο.

Προσκάλεσε και τους φίλους σου! Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα ζωής.

Σας περιμένουμε!

 

Με εκτίμηση,  

 

      Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

             Ο Πρόεδρος                                                                          Η Γενική Γραμματέας

 

 Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                                   Φωτεινή Γεωργ. Παπακωνσταντίνου            

ΣΕΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ