Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Από αναβολή σε αναβολή - Αύριο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Παπαδήμο

Από αναβολές σε αναβολές πηγαίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς δεν θα γίνει ούτε το βράδυ της Τρίτης και μεταφέρθηκε για νωρίς το πρωί της Τετάρτης, μιας και οι πολιτικοί αρχηγοί ακόμα δεν έχουν πάρει στα χέρια τους το κείμενο της συμφωνίας, οπότε θα χρειαστούν χρόνο για να το μελετήσουν.

Οι πληροφορίες λένε ότι το τελικό κείμενο που υποτίθεται ότι θα έπαιρναν στα χέρια τους οι πολιτικοί αρχηγοί δεν είναι ακόμα έτοιμο. Αυτή την ώρα τροικανοί και γ.γ. υπουργείων καθαρογράφουν το κείμενο αποφάσεων και μάλιστα η τελική του μορφή θα υπάρξει μετά από έκτακτη συνάντηση που θα έχει η τρόικα με τον Λουκά Παπαδήμο το βράδυ της Τρίτης.

Οτι αποφασιστεί τις επόμενες ώρες θα έρθει στη Βουλή την Παρασκευή έτσι ώστε να ψηφιστεί εντός του Σαββατοκύριακου από τη Βουλή και κατά συνέπεια να είναι εφαρμόσιμα από Δευτέρα.

Το Μάιο θα παραδοθούν στην κυκλοφορία οι οδικοί άξονες Τρίπολη - Καλαμάτα και Παραδείσια - Τσακώνα

Το Μάιο θα παραδοθούν στην κυκλοφορία οι οδικοί άξονες Τρίπολη – Καλαμάτα και Παραδείσια – Τσακώνα, ενώ πρόοδος σημειώνεται και στο τμήμα Λεύκτρο – Σπάρτη, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, από τους εκπροσώπους της Κοινοπραξίας του Μορέα, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012, με συμμετοχή της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Νικολάκου και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Αρχικά ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση εκ μέρους του Μορέα της υλοποίησης των συμφωνηθέντων υποχρεώσεων και δεσμεύσεων κατά την προηγούμενη σύσκεψη, τέσσερις περίπου μήνες πριν, που οδήγησε στην παρουσία διαφόρων προβλημάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
Για το λόγο αυτό, ο κ. Τατούλης έδωσε αυστηρή εντολή προς την κοινοπραξία του Μορέα για άμεση διόρθωση όλων των βλαβών που έχουν προξενήσει τα οχήματά τους στα παράπλευρα δίκτυα των οδικών αξόνων που κατασκευάζουν. Τόνισε δε ότι η Περιφέρεια έχει υποστηρίξει σημαντικά το έργο τους, καταδεικνύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την ειλικρινή της διάθεση καλής συνεργασίας και απέρριψε την οποιαδήποτε συζήτηση σε ανταγωνιστικό κλίμα.  
Πέραν τούτου ο Περιφερειάρχης υπέδειξε στην κοινοπραξία τη δημιουργία φιλικού και ανταποδοτικού κλίματος με τους κατοίκους των διαφόρων περιοχών που υλοποιούνται τα έργα, με σκοπό την καλύτερη κατά το δυνατό συνεργασία μαζί τους, αναγνωρίζοντας ότι οι πολίτες έχουν διευκολύνει σημαντικά το έργο τους. Όπως υποστήριξε ο κ. Τατούλης «εντοπίζονται μικροπροβλήματα τα οποία όταν δεν λύνονται γιγαντώνονται και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες».  

Δημοκρατικό πεδίο καθαρών πολιτικών συγκρούσεων η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός έτους από τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη ως αποτίμηση της εφαρμογής του πλειοψηφία του ΠΕΣΥ εισηγήθηκε την διενέργεια συζήτησης η οποία και πραγματοποιήθηκε στην συνεδρίαση της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου. Ο Περιφερειάρχης κατά την τοποθέτησή του υποστήριξε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να καυχιέται γιατί αυτό το χρόνο αποδείχθηκε η σοβαρή πολιτική της παρουσία στη χώρα, με σημαντικές διεκδικήσεις στο χώρο των αρμοδιοτήτων, ανοίγοντας κατ’ ουσία νέους πολιτικούς δρόμους.
«Ο καθένας στην κοινωνία δημιουργεί το δικό του πολιτικό καθρέφτη και εμείς αυτό το κατορθώσαμε με υπερβάσεις τεράστιο προσωπικό και συλλογικό αγώνα, δεν δειλιάσαμε ούτε απέναντι σε επαγγελματίες τρομοκράτες, ούτε ακόμα και να συγκρουστούμε εσωτερικά», δήλωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε «από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων κάναμε την πολιτική μας παρέμβαση. Συγκρουστήκαμε με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όχι γιατί είχαμε προσωπικούς λόγους, αλλά γιατί διαφοροποιούμασταν πολιτικά. Και στον προϋπολογισμό και στη διαχείριση των απορριμμάτων τολμήσαμε και δικαιωθήκαμε. Και ο προϋπολογισμός εφαρμόστηκε και ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί πρότυπο για τη χώρα».
Όσον αφορά τη διαχείριση του ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι ενώ υπήρχαν πολύ σημαντικά προβλήματα κατά την παραλαβή του, με τιτάνια προσπάθεια, εξασφαλίσαμε την ένταξη πολλών έργων, ύψους πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ, στα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων, δίνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ελευθερία κινήσεων και νέες δυνατότητες εκμετάλλευσης του ΕΣΠΑ.
Στη διαχείριση των απορριμμάτων σημειώθηκε τεράστια επιτυχία, με πολλές Περιφέρειες της χώρας να αντιγράφουν το μοντέλο που υιοθετήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Οικολόγους – Πράσινους να συμφωνούν στη διαδικασία Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Στον τομέα της εξωστρέφειας η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης, ανέπτυξε ευρωπαϊκές και διεθνείς επαφές με σημαντικές επιτυχίες. Στην πολιτική πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του Καλλικράτη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως ενημέρωσε το Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης, συμμετέχει ήδη στη διαβούλευση και έχει παρέμβει και μέσω της ΕΝ.ΠΕ. για την απόρριψη των παρεμβάσεων στο νομοσχέδιο, πιστεύοντας ότι δεν πρέπει να γίνει μια αντιμεταρρύθμιση που θα καταστήσει τις Περιφέρειες υποκατάστατα των τέως Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Ένας τομέας που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε μεγάλη βαρύτητα, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι αυτός της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος και για το λόγο αυτό υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με την Ειδική Επιθεώρηση Περιβάλλοντος αποτελώντας τον αξιολογητή της προσπάθειας σε αυτό τον τομέα. Για την ανάκαμψη της χώρας ο Περιφερειάρχης υποστήριξε, για ακόμη μια φορά τη δημιουργία φιλικού επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι καμία πρόταση με νέες οικονομικές δυνατότητες δεν απορρίπτεται a priori.
Σχετικά με τα έργα που γίνονται στην Περιφέρεια ο κ. Τατούλης ονόμασε τη διαδικασία «Κοσμογονία» για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και επεσήμανε ότι συνεχώς προκηρύσσονται νέοι διαγωνισμοί, με το έργο που θα έχει συντελεστεί μέχρι το τέλος του 2012 να είναι τεράστιο.
Για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι επέδειξε έναν πολιτικό πολιτισμό υψηλού επιπέδου με τις αντιθέσεις, αλλά και τις συνεννοήσεις του στα σημαντικά ζητήματα για τον τόπο αποτελώντας ένα «δημοκρατικό πεδίο καθαρών συγκρούσεων». Επαίνεσε τέλος, ο Περιφερειάρχης όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός τους συνεχώς μειώνεται, χωρίς να επηρεαστεί καθόλου η εξυπηρέτηση των πολιτών που κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα.
Για το 2012 σημείωσε ο κ. Τατούλης ότι θα αποτελέσει κρίσιμο έτος και για τη χώρα, αλλά και για την Περιφέρεια, ότι θα είναι σκληρός πολιτικός χρόνος και ότι οι Πελοποννήσιοι πολίτες με την ανιδιοτελή τους συμπεριφορά, το ψυχικό τους σθένος και τον άδολο πατριωτισμό τους θα επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα στις πιο αντίξοες συνθήκες.   

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει… συναρπαστικό

Γράφει η ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μοιάζει το απόλυτο φαβορί. Είναι όμως και εκείνη η… ρετσινιά του 2007, ώστε οι συνεργάτες του να αποφεύγουν τους πρόωρους πανηγυρισμούς, αναμένοντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να έρθει προς το μέρος του Υπουργού Οικονομικών, αντί να πραγματοποιηθεί η αντίστροφη διαδρομή.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, παρά τις πιέσεις που του ασκούνται από τους βενιζελικούς, και τις… πονηρές διαρροές, που στοχεύουν στο να καταστήσουν μονόδρομο και αυτοεκπληρούμενη προφητεία την απόσυρσή του, δεν δείχνει καμία διάθεση να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ανδρέα Λοβέρδου.
Η κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ωστόσο, φαίνεται να έχει και… 3η εκδοχή. Τον Χρήστο Παπουτσή, που συγκεντρώνει περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα από τη Λούκα Κατσέλη και τον Χάρη Καστανίδη, δηλαδή τους δυο άλλους «προεδρικούς» που επιθυμούν να σηκώσουν ψηλά τη σημαία του παπανδρεϊσμού.
Χθες, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εγκαινίασε τον φράχτη στον Έβρο, που αναμένεται να είναι έτοιμος το φθινόπωρο, ως κορυφαίο μέσο ανάσχεσης της λαθρομετανάστευσης. Εκείνος, ένας πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ, αμιγώς παπανδρεϊκός, που πάλευε δια βίου με τον Κώστα Σημίτη, δεν συμβιβάστηκε με τις κορώνες του «εκσυγχρονισμού», και προτού μπει στην κυβέρνηση Παπανδρέου, εγκαλούσε τον Φίλιππο Σαχινίδη για το αν καταλαβαίνει της κυβέρνησης ποιου κόμματος είναι υπουργός. Υπονοώντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε σχέση με το Μνημόνιο.
Τελικά αποδείχτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε σχέση με το Μνημόνιο, και μάλιστα… γονιδιακή. Και ο Χρήστος Παπουτσής σκοπεύει σήμερα να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος, απέναντι σε έναν… λόγω θέσεως «σταυροφόρο» του Μνημονίου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και έναν… που δεν το διάβασε καν, τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ παραμένει συναρπαστικό.

statesmen.gr

Όχι» στα νέα μέτρα, απειλούν ότι θα πουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Όχι» στα νέα μέτρα, απειλούν ότι θα πουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ
Το δικό τους μεγάλο «όχι» στα νέα μέτρα που έρχονται και ειδικότερα στην περικοπή του κατώτατου μισθού, καθώς και του 13ου και 14ου μισθού, προειδοποιούν ότι θα πουν πολλοί βουλευτές, ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ. Την ώρα που η κυβέρνηση καλείται να πάρει σημαντικότατες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια, καλείται παράλληλα να αντιμετωπίσει και μια νέα μεγάλη ανταρσία που ετοιμάζεται στη Βουλή για την έκτακτη συνεδρίαση που φημολογείται ότι θα γίνει την Κυριακή. Δείτε ποιοι δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν υπέρ των νέων μέτρων ...
περισσότερα http://www.eklogika.gr/news/7894

Οι στόχοι των νέων μέτρων: αφαίμαξη του εθνικού μας πλούτου και κινεζοποίηση των Ελλήνων


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Το πολιτικό κόμμα «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» καταγγέλλει την εθνοκτόνο στάση της συγκυβέρνησης του μνημονίου. Τα νέα μέτρα που προωθούν οι δανειστές και αποδέχονται οι εγχώριοι τοποτηρητές τους δεν στοχεύουν στη σωτηρία, αλλά στο ξεπούλημα της Ελλάδος. Με την εφαρμογή τους θα αντιμετωπίσουμε άμεσα δύο τρομακτικές συνέπειες:

1) την οριστική αφαίμαξη του εθνικού μας πλούτου, με το ενδιαφέρον των τοκογλύφων να επικεντρώνεται στα επιβεβαιωμένα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας
2) την «κινεζοποίηση» του ελληνικού λαού, που εν μία νυκτί θα γίνει το ιδανικό, εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό για τις επενδύσεις των διεθνών κερδοσκόπων σε μία Ελλάδα καθημαγμένη

Καλούμε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στο οργανωμένο σχέδιο ξεπουλήματος της χώρας. Πρωτίστως να πάψει να πιστεύει τους πολιτικούς του μνημονίου και τα φερέφωνά τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Για να εξέλθει η χώρα από αυτή τη στημένη κρίση χρέους πρέπει άμεσα να προχωρήσει στις παρακάτω κινήσεις:

- Καταγγελία του μνημονίου
- Λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους και όλων των δανειακών συμβάσεων από το 1974 μέχρι σήμερα και άρνηση πληρωμής του παράνομου και επαχθούς χρέους
- Ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ και έναρξη γεωτρήσεων σε όλες τις περιοχές με επιβεβαιωμένα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου
- Εθνικοποίηση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων και των τραπεζών και επένδυση των εσόδων στον τομέα της εθνικής παραγωγής, με στόχο να ξαναγίνει η χώρα αυτάρκης.

Για να γίνουν πράξη τα παραπάνω απαιτείται κάθαρση του πολιτικού μας συστήματος από τους υπηρέτες ξένων συμφερόντων. Απαιτείται ΕΘΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ που θα υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την Πατρίδα και τον Ελληνικό Λαό.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Τετ α τετ Ντόρας με Αβραμόπουλο αύριο

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. 


* Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
Η υπερχείλιση για ακόμη μια φορά του ποταμού Έβρου και η εκκένωση πέντε οικισμών της ευρύτερης περιοχής, αποδεικνύει πως με αποσπασματικά μέτρα και προσωρινές λύσεις δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Είναι αναγκαίο άμεσα να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αντιπλημμυρική προστασία του Έβρου, που θα βασίζεται στην επανενεργοποίηση της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, προκειμένου να δράσουν παράλληλα και σε συνεργασία για τη δημιουργία προστατευτικών αναχωμάτων, στη συνολική μελέτη της λεκάνης του Έβρου και στη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας που θα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το θέμα. Δυστυχώς, εδώ και οκτώ μήνες ενώ η υπηρεσία συστήθηκε δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη.Ευθύνες υπάρχουν και πρέπει να καταλογιστούν. Προέχει όμως να αντιμετωπιστεί η παρούσα κατάσταση και να προστατευτούν οι πολίτες και οι περιουσίες τους. Χρειάζονται ουσιαστικές δράσεις για τη στήριξη και την ενίσχυση των πληγέντων, που θα επιφέρουν μετρήσιμα αποτελέσματα. Όχι μεγαλόστομες ανακοινώσεις κενές περιεχομένου.

Φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν για πάντα τον Νίκο Απέργη

Ο Νίκος Απέργης άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ο θάνατός του την Παρασκευή το βράδυ γέμισε με θλίψη όχι μόνο τους δικούς του ανθρώπους αλλά και ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο.
Φίλοι, συγγενείς και πολλοί συνεργάτες του είπαν το τελευταίο αντίο σήμερα στις 4 το απόγευμα στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών. Άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκε σε ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

newsit.gr

Δεκάλεπτη ολική διακοπή της κυκλοφορίας αύριο στην ΝΕΟ Αθηνών-Πατρών στην Κόρινθο

Δεκάλεπτη ολική διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 9.00 το πρωί, στο 87ο και στο 88ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού. Η διακοπή της κυκλοφορίας είναι αναγκαία προκειμένου να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια εργασίες αποξήλωσης και πέρασμα αγωγών της ΔΕΗ.

Ακούστε την «Ελληνοφρένεια» που μεταδόθηκε στις 07/02














Στον αέρα του real fm 97,8 οι πρωταγωνιστές της «Ελληνοφρένειας»,
Θύμιος Καλαμούκης και Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης.

Η «Ελληνοφρένεια» μεταδίδεται καθημερινά
στη μία το μεσημέρι.

Ακούστε τα δύο μέρη της εκπομπής,
που μεταδόθηκε την Τρίτη 07/02:



Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Real.gr - Media

Μπεγλίτης.. «Έρχονται νέα μέτρα από τον Ιούνιο»

Για νέα μέτρα τον Ιούνιο έκανε λόγο την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή.
«Δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα, τον Ιούνιο αναμένονται νέα· να πούμε την αλήθεια στο λαό έρχονται τα ειδικά μισθολόγια» τόνισε.
Ο κ. Μπεγλίτης ανακοίνωσε επίσης ότι την… Τετάρτη, κατά πάσα πιθανότητα, θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τα μέτρα που ζήτησε η τρόικα, ενώ άφησε αιχμές για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο με αφορμή τη ρύθμιση για τα φαρμακεία. Ειδικότερα, ο βουλευτής τόνισε ότι υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση για την παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου με τη συμμετοχή τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ). «Η κυβέρνηση θα έπρεπε να ασχοληθεί πέραν των θεμάτων της Συνόδου 26ης Οκτωβρίου και με άλλα ζητήματα» τόνισε. «Έχουμε την ιστορική ευκαιρία για να λύσουμε κρίσιμα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και 30 – 40 χρόνια» σημείωσε. Τόνισε ότι οι εκλογές θα αναδείκνυαν τις ίδιες πολιτικές δυνάμεις. «Σήμερα στις σημερινές συνθήκες σε αυτή την συγκυρία καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα. Δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία, γιατί να ξοδέψουμε χρόνο για εκλογές; έχουμε την πολυτέλεια;» διερωτήθηκε. Χαρακτήρισε ως «δευτερεύον θέμα» την καταψήφιση –και από τον ίδιο- του νόμου για την απελευθέρωση του ωραρίου φαρμακεία, αφήνοντας αιχμές για την τακτική του υπουργείου Υγείας Ανδρέ Λοβέρδου, καθώς όπως είπε «πρέπει να σεβόμαστε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες δεν μπορούν να έρχονται τροπολογίες της τελευταίας στιγμής στη Βουλή». Δήλωσε δε, ότι η έξοδος από την ευρωζώνη είναι τραγικό και εφιαλτικό με δραματικές συνέπειες για τα επόμενα χρόνια. «Δεν θα υπήρχε χώρα, πρόκειται για καταστροφική εμπειρία» τόνισε χαρακτηριστικά. Έκανε λόγο δε, για μεγάλα αδιέξοδα της γερμανικής στρατηγικής που οδηγεί στη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

=========================================================================
Επίσης ο κ .  Μπεγλίτης παρεχώρησε συνέντευξη
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ «ΑΘΗΝΑ 9,84»
ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

ΤΡΙΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Για του λόγου το αληθές, στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής μας γραμμής είναι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάνος Μπεγλίτης, πρώην Υπουργός και Βουλευτής στην Περιφέρεια της Κορινθίας. Καλή σας ημέρα κ. Μπεγλίτη.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κα Καραγιάννη, καλή σας ημέρα.
Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Λέω «για του λόγου το αληθές», γιατί σας άκουσα πριν από λίγο να λέτε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι τον Ιούνιο έρχονται και νέα μέτρα.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κοιτάξτε κα Καραγιάννη, στις στιγμές που ζούμε πρέπει να είμαστε όλοι ειλικρινείς και αποκαλυπτικοί των συνεπειών των μέτρων και των αποφάσεων που λαμβάνονται, αλλά και της προοπτικής. Μια προοπτική, που δεν είναι εύκολη, μια προοπτική που θα συνεχίσει να είναι επώδυνη.
Κατά συνέπεια οφείλω και οφείλουμε όλοι να είμαστε ειλικρινείς με την ελληνική κοινωνία και να την προετοιμάσουμε για τις δύσκολες μέρες που έρχονται.
Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Μπεγλίτη, αυτά τα νέα μέτρα φαντάζομαι για να το λέτε είναι θέμα πληροφόρησής σας και μάλιστα τον Ιούνιο, από πού προκύπτουν, ετέθησαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;

Πέρα από τα “φώτα της πόλης”.. πολίτες ετοιμάζουν την επιστροφή του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου;

Όπως γράφει  αποκλειστικά το report24.gr 

Η πληροφορία καρατσεκαρισμένη.

Με την επιστροφή του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ τάσσονται εκατοντάδες πολίτες κυρίως στην Αθήνα και στην Πελοπόννησο. Από έγκυρες πηγές ακούγεται πως έχει γίνει κίνηση για την συλλογή υπογραφών και οι φήμες πλέον λένε πως οι πολίτες θα ήθελαν στις επερχόμενες εκλογές να υπάρχει και ψηφοδέλτιο. Πολλοί είναι εκείνοι που τάσσονται υπέρ μιας τέτοιας κίνησης καθώς ξέρουν πως είναι μια εξέλιξη που θα τάραζε τα νερά στο υπάρχων Ελληνικό πολιτικό σύστημα αλλά θα έκανε και γερούς δεσμούς με τα κράτη που υπάρχει βασιλική οικογένεια με ότι συνεπάγεται αυτό.  Είναι ευρέως γνωστό πως τον τελευταίο χρόνο ο Κωνσταντίνος επισκέπτεται πολύ συχνά την Ελλάδα ως απλός πολίτης και χαίρει ευρείας αποδοχής και πέρα από την Αθήνα η Αρκαδία η Μεσσηνία και φυσικά η Λακωνία είναι αγαπημένοι του προορισμοί. Μην πούμε για τον γάμο του γιού του στις Σπέτσες που ήταν από τα ελάχιστα ευχάριστα γεγονότα που έκαναν τον γύρω του κόσμου τα τελευταία 2 χρόνια με επίκεντρο την Ελλάδα και την διαφήμισε με το καλύτερο τρόπο.  Όσο για την Τρόικα και αυτά που ξέρουμε μέχρι σήμερα; Θα ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Αυτά προς το παρόν.

Περισσότερες πληροφορίες σε επόμενη ανάρτηση.

Ακούστε τι είχε πει πριν από περίπου ένα χρόνο σε συνέντευξή του στο Best Μεσσηνίας όταν ήταν από τους μοναδικούς που δάκρυσε για την κατάντια της χώρας μας…

Μάκη, Λάμπη . . . Οι Αρβύλα μας έκαναν "ρόμπα" - Ακούει κανείς; (video)

«Σιγά την Βενετία, έλα στον Πύργο στην Ηλεία», είναι το νέο σποτ του υπουργείου Τουρισμού, που παρουσίασαν οι «Ράδιο Αρβύλα»!  «Δεν θα το πιστέψετε, αλλά οι άνθρωποι
στα υπουργεία εργάζονται», είπε ο Αντώνης Κανάκης και εξήγησε ότι το υπουργείο Τουρισμού ετοίμασε το διαφημιστικό για να προσελκύσει τουρίστες στην πολύπαθη περιοχή της Ηλείας. Με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, οι «Ράδιο Αρβύλα» καυτηρίασαν την κατάσταση στην περιοχή που επλήγη από τις φονικές πυρκαγιές και πρόσφατα έζησε τον εφιάλτη της πλημμύρας.
«Αυτή είναι η Ελλάδα γενικότερα. Δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις», κατέληξε ο Αντώνης Κανάκης και πρόσθεσε πως στην χώρα μας πάντα φταίει κάποιος άλλος αλλά ποτέ όσοι κάθισαν στις καρέκλες των αρμοδίων.
σ.σ. ilialive.gr: Ήθελα να ήξερα ποιοι περίμεναν να δουν βίντεο διαφήμιση, με τις ομορφιές του τόπου, τον Καϊάφα, την Ολυμπία, τη Νέδα, το Κάστρο Κυλλήνης, τις παραλίες μας... Παρά είμαστε ρομαντικοί μου φαίνεται...

Video



ilialive.gr

Αίρεται η μονιμότητα στις ΔΕΚΟ! - Στις 21.00 μετατέθηκε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - Άγνωστο πότε θα δοθεί το κείμενο στους πολιτικούς αρχηγούς!

- Συνάντηση Παπαδήμου - Νταλάρα στις 18.30
- Παζάρια μέχρι και την τελευταία στιγμή για ειδικά μισθολόγια και επικουρικές
- Ενημερώθηκαν οι υπουργοί για πιθανό υπουργικό μετά τη συνάντηση των αρχηγών
- Ωρομίσθιοι-Αναπληρωτές-Συμβασιούχοι πρώτοι στη σειρά για να φύγουν από το Δημόσιο
- Xαράματα “σώθηκαν” 13ος-14ος και μετενέργεια
- Αμπαρώμενοι σε σύσκεψη με την τρόικα Βενιζέλος και Κουτρουμάνης
- Τους λείπουν μέτρα άλλων 700 εκατομμυρίων
ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πάνω από 3 αναβολές έχει πάρει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο που υποτίθεται ότι θα βάλουν την σφραγίδα στα μέτρα για την δανειακή συμφωνία και το PSI.
Όμως, τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι τόσο εύκολα αφού τελικά η νέα ώρα που ανακοινώθηκε είναι 9 το βράδυ.
Οι πληροφορίες λένε ότι το τελικό κείμενο που υποτίθεται ότι θα έπαιρναν στα χέρια τους οι πολιτικοί αρχηγοί δεν είναι ακόμα έτοιμο και υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην είναι έτοιμο ούτε απόψε!
Και εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς: Αν γίνει απόψε η σύσκεψη των αρχηγών, τι κείμενο θα υπογράψουν οι αρχηγοί;
Την ίδια ώρα, στην οδό Ζαλοκώστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Κουτρουμάνης και η τρόικα σβήνουν και γράφουν μέτρα. Μάλιστα, ένα μέτρο που θεωρείται σίγουρο και δεν έχει ξανακουστεί είναι το εξής:

Καταργούνται με νόμο όλοι οι κανονισμοί εργασίας στις ΔΕΚΟ και η μονιμότητα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, φαίνεται ότι διασώζεται ο 13ος και 14ος μισθός, ενώ μειώνονται κατά 20% οι κατώτερες αμοιβές που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Η μείωση θα αφορά όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Διατηρούνται οι ωριμάνσεις (διετίες, πολυετίες), καθώς και τα βασικά επιδόματα (οικογενειακά, ανθυγιεινής εργασίας), τα οποία αναπροσαρμόζονται με το ύψος της κατώτερης αμοιβής μετά τη μείωση.
Η «μετενέργεια», το δικαίωμα δηλαδή του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων για έξι μήνες μετά τη λήξη τους, παραμένει σε ό,τι αφορά το βασικό μισθό και τα βασικά επιδόματα, όπως ορίζονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Μετά τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων θα ακολουθούν διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.
Καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει πρόνοια, ώστε η διαπραγμάτευση να γίνεται με βάση τον κατώτερο μισθό που προβλέπεται από την κλαδική σύμβαση και όχι από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι κατώτερες αμοιβές που προβλέπονται από τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις είναι κατά 8% έως 40% υψηλότερες από την Εθνική Συλλογική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα φαίνεται να έχει αποδεχθεί, τη μείωση κατά 15% στις επικουρικές συντάξεις, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις και στις κύριες.
Ο περιορισμός τού ύψους του εφάπαξ φαίνεται να μετατίθεται για αργότερα.
Από τις έως τώρα πληροφορίες, φέρεται να έχουν συμφωνηθεί μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ και να αναζητούνται μέτρα περίπου 700 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ των μέτρων που έχουν "κλείσει", είναι οι περικοπές 1,1 δισ. ευρώ από τον τομέα της υγείας, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τον τομέα της άμυνας, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τις περικοπές σε καταναλωτικές και ελαστικές δαπάνες του Δημοσίου, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τη νέα μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, περίπου 45 εκατ. ευρώ από την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων και περίπου 75 εκατ. ευρώ από τη μείωση του εκλογικού επιδόματος.
Δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος των περικοπών στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ, το οποίο θα κυμαίνεται από 200- 440 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Ξεσαλώνουν οι ξεφτίλες οι ΠΑΣΟΚοι

Αντί να χωθούν στην τρύπα τους και να μην μιλάνε , οι άνθρωποι που μας έκαναν παγκόσμιο περίγελο έχουν το θράσος και μιλάνε. Με αφορμή το αποτέλεσμα που είχε η σθεναρή στάση του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη , να μην πειραχτούν ο 13ος και 14ος μισθός ,έχουν επιδοθεί σε ρεσιτάλ λοιδορίας προς τα πρόσωπά τους. Ρε ξεφτιλισμένοι ΠΑΣΟΚοι, αντί να μας ζητάτε όλη μέρα συγγνώμη για το κακό που κάνατε στη χώρα μιλάτε κι όλας; Το ΔΝΤ γέλαγε όταν ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου τους έστειλαν πίσω υπογεγραμμένα όλα τα αιτήματά τους στο πρώτο μνημόνιο σε λιγότερο από 24 ώρες, χωρίς την παραμικρή διαπραγμάτευση.
Και τώρα που βρέθηκαν δύο άνθρωποι (ο Σαμαράς και ο  Καρατζαφέρης) να ορθώσουν το ανάστημά τους τους λοιδορείται;
Τουλάχιστον αναγνωρίστε τους ρε σκατόψυχοι ΠΑΣΟΚοι ότι κάνουν προσπάθεια. Κάτι που δεν έκαναν οι δικοί σας οι "λαγοί". Σε λίγο θα μας πείτε ότι δεν φέρατε εσείς την Τρόικα στην Ελλάδα. ΟΥΣΤ Κοπρόσκυλα.

planet-greece.blogspot.com

Μία προσαγωγή διαδηλωτή στα σημερινά επεισόδια - Μεγάλη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Ένα άτομο προσήγαγαν οι αστυνομικοί σήμερα μπροστά από τη Βουλή, όταν δημιουργήθηκε ένταση μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου των παραγωγικών φορέων κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη ομάδας διαδηλωτών ανέβηκαν στο πεζοδρόμιο της Βουλής, από την πλευρά της λεωφόρου Αμαλίας και έφτασαν έως τα σκαλοπάτια του μεγάρου, αλλά οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Το επεισόδιο δεν πήρε έκταση και οι διαδηλωτές αποχώρησαν από την οδό Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, η συμμετοχή στα διϋλιστήρια, στα ναυπηγεία, στις μεταφορές και στα πλοία, έφθασε το 100%, στις τράπεζες, στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και την ΕΥΔΑΠ, το 80%, στα λιμάνια και στην οικοδομή το 70%, ενώ στο 60% κινήθηκε η συμμετοχή στους εργαζόμενους στο μέταλλο.

Περίπου 15.000 εργαζόμενοι και μέλη αριστερών οργανώσεων πήραν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Παρά τη συνεχή βροχή οι διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολική περικύκλωση του Κοινοβουλίου ως αργά το μεσημέρι.

Στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης που παρέδωσαν στην εθνική αντιπροσωπεία τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τα συνδικάτα τονίζουν την αντίθεσή τους «στα μέτρα που περιλαμβάνονται και στο νέο μνημόνιο τα οποία πέρα από τις δραματικές επιπτώσεις τους στους εργαζόμενους, αποτελούν ομολογία της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής και των δυσμενών αποτελεσμάτων στη σφαίρα της πραγματικής οικονομίας». Τα συνδικάτα ζητούν επίσης, «την ακύρωση και ανατροπή των πολιτικών που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα».

Απευθύνουν, ακόμη, «προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους της χώρας και της Ευρώπης, ώστε «να ακυρωθούν τα εφιαλτικά, καταστροφικά και υφεσιακά σχέδια των Ευρωπαίων ισχυρών, που προωθούν μια Ευρώπη των «αγορών» και των τραπεζιτών και όχι αυτή των πολιτών».

Στο τέλος της κινητοποίησης έγιναν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν ομάδες διαδηλωτών, πέταξαν νεράντζια και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παραταγμένες μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και έκαψαν τη γερμανική σημαία. Η αστυνομία απάντησε με χρήση βομβίδων κρότου- λάμψης και λίγο αργότερα οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν λόγω της δυνατής βροχής.

newsbeast.gr

Ημέρα μνήμης. 4 Φεβρουαρίου 1843 ο θάνατος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

 
Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.
απόσπασμα ομιλίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη Πνύκα (1838).
.
Που είσαι “Γέρο” να ειδείς πως μας κατάντησαν…..
.

Ντόρα Μπακογιάννη: Ζητούμενο είναι οι επενδύσεις και για να υπάρξουν απαιτούνται διαρθρωτικές αλλαγές Γκι Φερχόφσταντ: Η κρίση είναι περισσότερο πολιτική παρά οικονομική

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο ευρωκοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ και ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Πολιτικού Γραφείου του ALDE παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στην ανάπτυξη που πρέπει να υπάρξει στη χώρα και αφού σημείωσε ότι η Τρόικα φέρει μεγάλη ευθύνη που δεν προχώρησαν οι διαρθρωτικές αλλαγές, τόνισε: «Αυτό το οποίο χρειάζεται, πέρα της όποιας συμφωνίας υπάρξει σήμερα μεταξύ των αρχηγών των τριών κομμάτων και της Τρόικας, αυτό που άμεσα χρειάζεται είναι η ατζέντα 2020, ένα σχέδιο σοβαρής ανάκαμψης της Ελλάδος και της ελληνικής οικονομίας, διότι μέχρι τώρα έχουμε αλλάξει το περιεχόμενο της συζήτησης. Μιλάμε μόνο για τις περικοπές, για τις μισθολογικές περικοπές, για τις συντάξεις, για το πώς θα καλύψουμε 1,5 – 2 δισεκατομμύρια τα οποία λείπουν από τον προϋπολογισμό. Δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι πώς θα αυξηθεί η πίττα, και για να αυξηθεί η πίττα πρέπει να υπάρχουν διαρθρωτικές αλλαγές».
Απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε: «Αυτοί που σήμερα για να κερδίσουν ψήφους κλείνουν το μάτι στη δραχμή, πρέπει να πουν στους Έλληνες ότι στην περίπτωση που η χώρα είχε άτακτη χρεοκοπία και γυρίζαμε στη δραχμή, το εισόδημα που σήμερα κατά μέσο όρο μειώνεται κατά 20% με 25% θα μειωνόταν κατά 80% με 85%. Θα έπρεπε να πουν και λυπάμαι πάρα πολύ που το παιχνίδι αυτό το παίζουν και πάρα πολλά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δε ρωτούν ποτέ την πολύ απλή ερώτηση πως θα εισάγει η Ελλάδα ενέργεια, πως θα εισάγει η Ελλάδα πετρέλαιο, πως θα εισάγει η Ελλάδα φάρμακα;».

ΓΚΙ ΦΕΡΧΟΦΣΤΑΝΤ:  Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή σήμερα για την Ελλάδα από το να συμφωνήσει και να επιτύχει μια συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα,  μεταξύ της Κυβέρνησης στην Ελλάδα και της Τρόικας, διότι όπως ξέρετε είναι ο μόνος τρόπος, η μόνη οδός για να απελευθερωθούν τα απαιτούμενα κονδύλια, οι απαιτούμενες πιστώσεις τις οποίες χρειάζεται κατεπειγόντως η Ελλάδα για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.         
 Θα ήθελα επίσης να είμαι ευθύς και ειλικρινής και να πω, ότι αυτό δεν αρκεί, δεν επαρκεί. Αυτή η συμφωνία είναι απαραίτητη για να απελευθερωθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την Ελλάδα, αλλά δεν αρκεί για να επιλυθεί η κρίση στην Ελλάδα και γύρω από την Ελλάδα.          
Γιατί; Διότι η συμφωνία έχει μια έλλειψη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, πρόκειται για μια συμφωνία που βασίζεται κυρίως σε φορολογικές αυξήσεις και μια σημαντική προσπάθεια που ζητείται από το λαό μέσα από τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.          
Αν θέλουμε πράγματι να εξαλείψουμε την κρίση στην Ελλάδα θα πρέπει δραστικά, ριζικά  να αλλάξει το σύστημα, το πολιτικό σύστημα, το σύστημα το πελατειακό που υπάρχει στην Ελλάδα. Και επίσης το μέγεθος του δημοσίου τομέα και η σημασία του δημοσίου τομέα.          
Πιστεύουμε, ότι εκτός από τη συμφωνία που ελπίζουμε θα συναφθεί και θα υπογραφεί τις επόμενες ώρες και τις επόμενες ημέρες. Ώρες, ημέρες στην πολιτική είναι καλύτερα να τα λέει κανείς και τα δύο. Ώρες, ημέρες, εβδομάδες εφ’ όσον δεν υπάρχει βεβαιότητα. Εκτός απ’ αυτό υπάρχει απόλυτη ανάγκη στο προσεχές μέλλον, όσο το δυνατόν ταχύτερα να υπάρξει ένα πακέτο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα ξανατοποθετήσει την Ελλάδα στην τροχιά της ανάπτυξης μέχρι το 2020. Χρειαζόμαστε λοιπόν μία «ατζέντα», ένα πρόγραμμα για διαρθρωτικές πολιτικές αλλαγές εις βάθος και η κριτική μου για το τι συνέβη τους τελευταίους μήνες και βδομάδες είναι ότι το πρόβλημα αυτό δεν αντιμετωπίστηκε, δεν καλύφθηκε από τη σημερινή  συμφωνία που συζητείται μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας, και αυτό είναι το καθήκον μας, εφόσον είμαστε η φιλελεύθερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχει εξουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι εμείς επιτρέπουμε να υπάρξει μια πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Κεντροδεξιά ή Κεντροαριστερά. Είναι συνεπώς καθήκον μας να ωθήσουμε το ευρωπαϊκό μέρος της Τρόικας να ακολουθήσει αυτή την κατεύθυνση. Βεβαίως αυτό που πρέπει να αρχίσει, κατά την άποψή μας και να δούμε τι γίνεται, είναι το πραγματικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Δεν υπάρχει πραγματικό πρόγραμμα τέτοιο στην Ελλάδα για την ώρα. Επειδή στην Deutsche Telecom πουλήθηκε μέρος των τηλεπικοινωνιών, δεν αρκεί για ιδιωτικοποιήσεις. Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι πολύ περισσότερο από αυτό και είναι κάτι το πολύ πιο σημαντικό και η απελευθέρωση της αγοράς. Έγιναν μεγάλες αναγγελίες γι' αυτό, αλλά στην πράξη δεν άλλαξαν πολλά πράγματα. Τίποτα δεν άλλαξε στην πραγματική οικονομία, σχετικά με την αγορά. Η μείωση του δημοσίου τομέα, κυρίως των ΔΕΚΟ, των κρατικών τραπεζών. Γενικώς η μείωση του δημοσίου τομέα. Είναι ίδιο το μέγεθος όπως ήταν πριν από δύο χρόνια. Σχετικά πρέπει να απλουστευθεί το φορολογικό σύστημα, που να επιτρέπει επίσης καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής από τη διοίκηση. Όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν μέρος της «Ατζέντας 2020» για την Ελλάδα του 2020..

ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Αν μου επιτρέπετε μία μικρή παρατήρηση. Η δυνατότητα να κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις και να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίον θα διαμορφωθεί το τίμημα, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα να κερδίσει και ο Έλληνας και ο Ευρωπαίος φορολογούμενος από την επιτυχία της ιδιωτικοποίησης και να μην είναι πουλάμε και τελειώσαμε, έτσι ώστε να μην έχουμε τιμές εξευτελιστικές, είναι κρίσιμο θέμα μέσα σε αυτά τα θέματα τα οποία προτιθέμεθα να θέσουμε και προς την πλευρά των Ευρωπαίων. Διότι έχει λογική κι όταν έχεις λογικές θέσεις μπορούν να περπατήσουν στην Ευρώπη. 

ΘΛΙΒΕΡΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ....


Τον θυμάστε στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2011 ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;;;;
Να τον δούμε πως θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών που τους παραμυθιάζει συνεχώς...
Θλιβερός!!!


Με αλυσίδες από την Γκούρα στο Δερβένι - Κλειστή και χωρίς διόδια μέχρι το Σάββατο η Ν.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου -


Mε χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονοπτώσεων διεξάγεται  η μετακίνηση στο Επ.Ο. Γκούρας – Δερβενίου, από 8ο έως 17ο χλμ.
Στο μεταξύ κλειστή μέχρι το Σάββατο θα παραμείνει η Ν.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε χθες βράδυ στο 161 χλμ, κοντά στο Διακοπτό, λόγω κατολίσθησης. H εκτροπή των οχημάτων από τη Νέα Εθνική στην Παλιά γίνεται στο 172ο χλμ στον κόμβο του Αιγίου και στη συνέχεια τα αυτοκίνητα ξαναμπαίνουν στη Ν.Ε.Ο. από το 159ο χλμ., στον κόμβο Πούντας - Καλάβρυτα. Αυτό ισχύει και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Η «Ολυμπία» Οδός έως ότου αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο σημείο, αναστέλλει την είσπραξη διοδίων τόσο στον σταθμό του Ρίου όσο και στον σταθμό του Ζευγολατιού. Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί στελέχη της Κοινοπραξίας στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.
Στο μεταξύ από αύριο Τετάρτη κλιμάκια της Περιφέρειας, με εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και υπό τον συντονισμό του κ. Αλεξόπουλου ξεκινούν το έργο καταγραφής των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.
Ο κ. Αλεξόπουλος, μαζί με μηχανικούς της Περιφέρειας, από νωρίς το πρωί επισκέπτεται τα σημεία της Ανατολικής Αιγιάλειας στα οποία σημειώθηκαν προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας είχε συνεργασία τόσο με στελέχη της «Ολυμπίας» όσο και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της κατασκευάστριας εταιρείας και ενημερώθηκε διεξοδικά για τις παρεμβάσεις που ήδη δρομολογήθηκαν ώστε να θωρακιστεί ο βαθμός ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών και να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία, τις επόμενες μέρες, η νέα εθνική οδός.
Ο κ. Αλεξόπουλος επισκέφθηκε και την περιοχή της Αιγείρας όπου σημειώθηκε υπερχείλιση του χειμάρρου «Θολοπόταμου». Από την υπερχείλιση σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και σε δίκτυα υποδομής ενώ ήδη μηχανικοί της Περιφέρειας συνέλεξαν στοιχεία και προχωρούν σε εκθέσεις αυτοψίας ώστε να αποτυπωθούν τα ακριβή αίτια που προξένησαν τις καταστροφές.
Η νύχτα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη κυρίως για την Αιγιάλεια και με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος των καταστροφών.Πλημμύρες καταγράφονται μεταξύ άλλων σε Νικολαίικα, Βαλιμίτικα , Ριζόμυλο και Πλάτανο.

Το πεντοχίλιαρο ρωτάει: «Αγαπούλες σας έλειψα;»



Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν «αποδείξει» έμπρακτα ότι δεν μένουν αμέτοχα στις εξελίξεις που συμβαίνουν στον κόσμο.
Έτσι και αυτές τις… ημέρες, όπου η πολιτική και η οικονομική επικαιρότητα είναι στο επίκεντρο με πολλές δόσεις… θρίλερ , οι χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούν το χιούμορ για να «ξορκίσουν» τα κακά που θα μας βρουν!
Μια από τις καλύτερες εμπνεύσεις τους είναι η φωτογραφία που ακολουθεί: Ένα χαρτονόμισμα των 5.000 δραχμών με τον Κολοκοτρώνη να ρωτά αν μας… έλειψε!
Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο έχει γίνει η πιο δημοφιλής φωτογραφία των τελευταίων ωρών στο Facebook και έχοντας εκατοντάδες likes και shares, δεν μπορεί να μην την έχει πάρει το μάτι σας!

mychannel.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ, ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ, κ. Ε. ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012


          Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε στα πλαίσια των επισκέψεών του, στους Δημάρχους όλων των Δήμων του Ν. Κορινθίας, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γ. Δέδες, στο Δήμο Νεμέας, με το Δήμαρχο κ. Ε. Ανδριανάκο. Όπως είναι ήδη γνωστό, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας και στόχο την ενίσχυση κάθε περιοχής χωριστά, αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας στο σύνολό της, εξετάζονται οι ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε Δήμου του Νομού, ώστε να ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για το 2012, όλες οι δράσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία έργων και υποδομών.
          Όσον αφορά το Δήμο Νεμέας, δύο ιδιαίτερης σημασίας έργα οδοποιίας προωθούνται μέσω ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση και εκτέλεση.
          Η «Βελτίωση - Διαπλάτυνση Επαρχιακής Οδού Νεμέα – Κούτσι – Στιμάγκα», το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει εντός του έτους.
          Ο κόμβος της Νεμέας, που έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ αποτελεί έργο μεγάλης λειτουργικής σημασίας, αφού με την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης θα εξασφαλίζεται η ομαλή είσοδος στην ενδοχώρα του Δήμου και η σύνδεση της Παλαιάς με τη Νέα Εθνική Οδό.
Το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο της Πελοποννήσου, η κατασκευή του Φράγματος του Ασωπού, θα καθορίσει το τοπίο το επόμενο διάστημα και στην περιοχή της Νεμέας. Με την ολοκλήρωση του έργου, απαιτείται η διαχείριση του νερού να γίνεται με τρόπο επαρκή και αποτελεσματικό. Για το λόγο αυτό έχει ήδη ενταχθεί και θα δημοπρατηθεί εντός του έτους η μελέτη που εστιάζει στην αλλαγή της παρωχημένης δομής του ΑΟΣΑΚ, τη συντήρηση και την επέκταση του αρδευτικού δικτύου που θα ωφελήσει πολλές περιοχές του Δήμου, που σήμερα δεν έχουν αρδευτικά δικαιώματα, με σκοπό την πλήρη αποδοτικότητα για τις καλλιέργειες. Στόχος όμως δεν είναι μόνο η άρδευση των καλλιεργειών, αλλά και η δημιουργία ενός πυρήνα ανάπτυξης για τους τρεις Δήμους που σμίγουν στην περιοχή του Φράγματος (Βέλου–Βόχας, Σικυωνίων και Νεμέας) και για το σύνολο του νομού και κατ’ επέκταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχει ήδη συνταχτεί αναγνωριστική μελέτη για την κατασκευή του παραλίμνιου – περιφερειακού δρόμου του Φράγματος, στον άξονα Νεμέα - Κιάτο, που θα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις και θα διευκολύνει την προώθηση τουριστικών υπηρεσιών.
Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι συντηρήσεις οδικών δικτύων των Δήμων κατά προτεραιότητα. Μελέτες σε πλήρη ωριμότητα έχουν οι δράσεις «Αποκατάσταση κυκλοφορίας του δρόμου Ασπρόκαμπος – Καστράκι» και «Συντήρηση της Επαρχιακής Οδού Νεμέα – Δάφνη – Μποζικά», των οποίων η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες και η υλοποίηση την προσεχή Άνοιξη.
Ολοκληρώνοντας, ο κ. Δέδες δεσμεύτηκε για την ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για το 2012,  των αποζημιώσεων ύψους περίπου 370.000 ευρώ προς τους δικαιούχους των απαλλοτριώσεων του δρόμου Νεμέα – Κιάτο, ποσό του οποίου η απόδοση εκκρεμεί χρόνια.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, κ. Ανδριανάκος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για τη συνεργασία τους και για τη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται για την υλοποίηση έργων και τόνισε τα κοινά σημεία στις προτάσεις Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας που θα ωθήσουν την ευρύτερη περιοχή σε νέα, δυναμική τροχιά ανάπτυξης.

Πρόγραμμα αποκατάστασης 82 ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο


Πρόγραμμα αποκατάστασης 82 ΧΑΔΑ ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ στην Πελοπόννησο υπέβαλαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στο ΕΠΠΕΡΑΑ, μετά την αδυναμία των Δήμων να υποβάλλουν εφαρμόσιμη αντίστοιχη πρόταση όπως ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.
Το πρόγραμμα αυτό θα αφορά αναπλάσεις με μικρό κόστος και μεγάλη αποτελεσματικότητα, παρέχοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες ανάπτυξης δομών κομποστοποίησης. Η εποπτεία της διαδικασίας θα γίνει από την αναπτυξιακή εταιρεία Πελοπόννησος Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας και η ίδια η Περιφέρεια. «Αν δεν παίρναμε την ευθύνη αυτή το πρόγραμμα ανάπλασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα χανόταν».
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τους ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο επανήλθε το θέμα των δεματοποιητών, καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης, «άλλη λύση προσωρινή εκτός δεματοποιητών δεν υπάρχει», ενώ διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά του Πελοποννήσιους πολίτες, ότι από 1/7/2012 δεν θα υπάρχει κανένας ενεργός ΧΑΔΑ.  
Βιοαέριο
Απαντώντας στην επερώτηση για την επιχείρηση Βιοαερίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ενημέρωσε το σώμα ότι το θέμα βρίσκεται στην Ειδική Επιθεώρηση Περιβάλλοντος από την οποία αναμένεται το πόρισμα, ενώ υπάρχει χρόνος για προσέγγιση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Τότε θα υπάρξει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την επένδυση που βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη, στη διαδικασία της οποίας η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει παρέμβει καθόλου έως τώρα σημείωσε ο Περιφερειάρχης καταλήγοντας «Υπήρξε ήδη συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής και περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανωτέρω διαδικασία για να γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο επί της ΜΠΕ».

ΑΙΓΕΙΡΑ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ!

Ώρα 6-9 μμ.: Ατελείωτο μποτιλιάρισμα στην Παλαιά Εθνική μεταξύ Αγίου Παντελεήμονα και Κραθίου... Διακοπή υδροδότησης... Ξεχείλισε ο Θολοπόταμος....
Για αρκετή ώρα παρέμεινε κλειστή η παλιά εθνική μεταξύ Αιγείρας και Κραθίου.
Μεγάλες Δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, μηχανήματα, συνέβαλαν στον απεγκλωβισμό ατόμων μέσα από πλημυρισμένες οικίες. Μεγάλοι όγκοι νερού κάλυψαν όλους τού δρόμους μετατρέποντάς τους σε ορμητικούς χειμάρους. Πολλά υπόγεια πλημμύρισαν... κατολισθήσεις στο δρόμο προς Μάρμαρα. Κατολισθήσεις στο Παλιόκαστρο. Σοβαρές ζημιές στο Νεκροταφείο Αιγείρας (παρασύρθηκαν μνήματα! Κατασκευάσθηκε χωμάτινη τάφρος στον Κριό για να προστατευτεί ο οικισμός Οικονομεϊκων... Μια πρωτοφανής και καταστροφική νεροποντή!!!
Η συνεχής και έντονη βροχόπτωση από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα της 6ης Φεβρουαρίου 2012, είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθεί στα όρια της υπερχείλιση (ώρα 6 μμ) ο Κριός, στο ύψος τής σιδηροδρομικής γέφυρας. Την ίδια ώρα τα μηχανήματα τής κατασκευάστριας των έργων (σιδηροδρόμου) στον Θολοποτάμου επιχειρούν παρεμβάσεις, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τυχόν ζημιές στα εν εξελίξει έργα εγκιβωτισμού τού χειμάρρου αυτού...



Πηγή: http://aigeira2.blogspot.com/2012/01/width640-height480-srchttpwww.html

Bob Marley ...Σαν χθες γεννήθηκε

 Του Ανδρέα Ζάρρου
 
Σαν χθες γεννήθηκε, αλλά δεν πέθανε ποτέ. Άντε να δούμε πότε θα απαλλάξουμε τη ζωή μας από τους σερίφηδες όλων των ειδών που μας ταλαιπωρούν...
www.youtube.com
Bob Marley and The Wailers interpretando en vivo el tema "I Shot The Sheriff". Excelente versión de este clásico.

Η Νέα Δημοκρατία δύναμη ελπίδας και αξιοπιστίας



Γράφει ο Αντώνης Σπηλιώτης
 
Η Νέα Δημοκρατία είχε εξαρχής καταστήσει απόλυτα σαφές ότι στηρίζει τη συγκεκριμένη αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου, και αυτό το απέδειξε περίτρανα.

Παράλληλα, όμως, δε δέχεται καμία απόφαση εκτός αυτού του πλαισίου γεγονός το οποίο τονίζει σε κάθε περίπτωση που οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υπουργοί αποπειρώνται να παραβούν τα συμφωνηθέντα.

Αναφέρουμε συγκεκριμένες περιπτώσεις που η Νέα Δημοκρατία εναντιώθηκε σε ανάλογες πρακτικές:

Τα κόκκινα κασκόλ πήγαν Ακρόπολη και οι κόκκινες γραμμές... περίπατο! 2 Θύελλα απειλών από τους δανειστές


Τα κόκκινα κασκόλ πήγαν στην Ακρόπολη και οι κόκκινες γραμμές πήγαν… περίπατο. Την ίδια ώρα, οι έξωθεν απειλές και εκβιασμοί παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας και ο Fitch προβλέπει ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας –και μάλιστα ως… καλή λύση!

 
Μπορεί οι διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής, οι πολύωρες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, οι συνεδριάσεις διαφόρων κομματικών ή κοινοβουλευτικών οργάνων, οι αμφίσημες δηλώσεις και οι αναβολές (ήδη η νέα σύσκεψη έχει μεταφερθεί για σήμερα, ημέρα γενικής απεργίας) να χρησιμεύουν στο εσωτερικό μέτωπο της προπαγάνδας, στην πράξη όμως απλώς ενισχύουν και πολλαπλασιάζουν τις προειδοποιήσεις και τις απειλές από το εξωτερικό.

Τα μηνύματα, εκβιαστικά και απαξιωτικά, φθάνουν από όλες τις πλευρές.

Μέρκελ και Σαρκοζί επανέλαβαν χθες πως η χώρα μας δεν θα λάβει το νέο δάνειο αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα.

Η οργανολαγνεία έδωσε επιχειρήματα στον Τόμσεν

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι μετά την πλήρη αποτυχία της συνταγής τους, οι εκπρόσωποι της τρόικας, με αιχμή του δόρατος τον (υπερδραστήριο) Πολ Τόμσεν, κάνουν το παν για να αποτινάξουν τη ρετσινιά του αποτυχημένου έναντι των προϊσταμένων τους.

Εξ ου και η διοχέτευση στο Ρόιτερ’ς του… παραπόνου ότι δεν μπορούσαν επί ημέρες να βρουν τον υπουργό των Οικονομικών, επειδή στο ΠΑΣΟΚ διεξάγεται μάχη διαδοχής.

Προφανώς και τον έβρισκαν τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος, όπως μάθαμε, ζήτησε την άδεια του κ. Γιουνκέρ (για ποιο λόγο άραγε χρειάστηκε αυτή η άδεια από τον πρωθυπουργό του φορολογικού παραδείσου που λέγεται Λουξεμβούργο;) για να προχωρήσει σε διάψευση, χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς περί γελοίων ισχυρισμών.

Αλλά τι θα γίνει αν ο Τόμσεν στείλει… δελτίο συνεδριάσεων των οργάνων του ΠΑΣΟΚ στους προϊσταμένους του;

Σ’ αυτήν την περίπτωση, η οργανολαγνεία του κ. Παπανδρέου θα αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο.

Η ΗΘΙΚΗ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ




Πρώτον, πρέπει να πω ότι ακόμη υπάρχουν μόνιμα μέλη του ΠΑΣΟΚ, που πλέον αποφεύγουν ανοικτές συζητήσεις για τα τεκταινόμενα. Πλην όμως παραμένουν πιστά στην πολιτική του κόμματος και του κου Γ. Α. Παπανδρέου, ωσάν να θέλουν να επιβεβαιώσουν τον δικό τους εαυτό μέσα από την ανούσια "δικαίωση" ενός αποτυχημένου εθνικά και κοινωνικά πολιτικού.


Δεύτερον, πρέπει να αντιληφθούμε όλοι, ότι βρισκόμαστε σε περίοδο πολέμου. Χωρίς σφαίρες και όπλα, αλλά με οικονομικούς όρους. Τα συναισθήματα που προκαλούνται όμως είναι ίδια για όλους : τρόμος, φόβος, ανασφάλεια, απόγνωση. Καθώς και οι επιπτώσεις : πείνα, ανεργία, άστεγοι, ψυχικές ασθένειες, σωματικές ασθένειες, μείωση του μέσου όρου ζωής, θυσίες.

Το διακύβευμα στον πόλεμο αυτόν είναι πάλι η εθνική ανεξαρτησία και τα δικαιώματα των πολιτών με επέκταση στην ιδιωτική περιουσία και την ποιότητα ζωής.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία των ελλήνων, ενώ διακατέχεται από αγανάκτηση, έχει περιέλθει και σε πνευματική και ψυχολογική σύγχυση, εξαιτίας των αλλεπάλληλων οικονομικών χτυπημάτων που καθημερινά δέχεται. Έτσι δεν μπορεί να διακρίνει τι συμβαίνει πραγματικά και τι μπορεί να κάνει.
PSI και παράλληλα να δοθεί το νέο δάνειο, ώστε η απομείωση του χρέους να αποβεί σε βάρος μόνο της χώρας και των πολιτών και όχι των δανειστών - επενδυτών.

Πλέον, εάν υπογραφεί αυτή η δανειακή σύμβαση, τίθεται εν αμφιβόλω, η πορεία προς την ανάπτυξη, καθώς τα 130 δις θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την πληρωμή των ομολόγων που λήγουν μέχρι την 31η Μαρτίου και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Που βρίσκεται εδώ η "ελεύθερη οικονομία" ?

Το δίδαγμα από όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, είναι ότι η κατάχρηση και η πλεονεξία, σε συνδυασμό με την εξαπάτηση, είναι η συνταγή της επιτυχίας για όποιον αναζητά "μία καλύτερη τύχη"...

Το δεύτερο δίδαγμα, είναι ότι οι σύγχρονοι έλληνες, ακόμα δεν έχουν αφομοιώσει την έννοια της δημοκρατίας, αφού έχουν ατονήσει οι δυναμικές αντιδράσεις κατά της συστηματικής "απαγόρευσης" των εκλογών. Για πρώτη φορά μετά την 7ετία της Δικτατορίας του 67', το πολιτικό σύστημα, επιδιώκει να αποτρέψει την έκφραση της λαϊκής βούλησης μέσω εκλογών, ακόμα και εάν ήδη έχει το ίδιο καταρρεύσει και αποδοκιμαστεί.

Σε αυτό το παιχνίδι, μοιραία είναι η ανακολουθία του "σθένους και της πυγμής" του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, που υποχώρησε σιωπηρά, από την αρχική θέση του για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου. Η κόκκινη γραμμή θα ήταν το εισιτήριο της καθολικής αναγνώρισης του ως έλληνα ηγέτη υψηλού διαμετρήματος. Τώρα, η νέα "εκλογική περίοδος" μετατίθεται στον Απριλίου του 2012, όμως από τους πολίτες, πάλι αμβισβειτείται η ειλικρίνεια των "προθέσεων των αρχηγών" και ιδιαιτέρως του Σαμαρά, ο οποίος πλέον καθημερινά διολισθαίνει σε όλο και στενότερο ηθικά και πολιτικά χώρο, σβήνοντας πολλές ελπίδες της κοινωνίας για εθνική αντίσταση έναντι των οικονομικών εκβιαστών.

Μια σύγκρουση απ’ το μέλλον

Γράφει ο ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Το τελικό στάδιο των συζητήσεων ή… διαπραγματεύσεων με την τρόικα, κυριαρχείται σχεδόν ολοκληρωτικά από την ξεκάθαρη πλέον πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μια κόντρα από το μέλλον, καθώς οι δυο πολιτικοί αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι για την πρωθυπουργία στις επόμενες εκλογές.
Η μάχη φυσικά έχει κριθεί εκ των προτέρων, αφού ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται δημοσκοπικά σε άλλο επίπεδο από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπαδήμου και Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος προσδοκά να κληρονομήσει… πακεταρισμένο το ΠΑΣΟΚ. Στα πρότυπα της διαδοχής του 2004, όχι μετά από συγκρουσιακό διάλογο για τη φυσιογνωμία του Κινήματος, αλλά με «απευθείας ανάθεση». Δηλαδή, με τον Γιώργο Παπανδρέου και όλους τους κορυφαίους να συμφωνούν στη δική του, μοναδική υποψηφιότητα, για να αποφευχθεί ο εμφύλιος.
Στην πραγματικότητα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σήκωσε τους τόνους κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά για την αποστροφή περί «διαπραγμάτευσης για τον 13ο και 14ο μισθό», επιχειρεί να αποτυπώσει για τον εαυτό του την εικόνα του αντίπαλου ηγέτη. Όχι για τις εκλογές που έρχονται, και είναι χαμένες, αλλά για τις επόμενες.
Η στρατηγική στόχευση του Υπουργού Οικονομικών είναι θεμιτή και ορθή. Ή μάλλον… θα ήταν, υπό άλλες συνθήκες. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμάζεται να κληρονομήσει ένα εξαϋλωμένο ΠΑΣΟΚ. Όχι για λόγους ακατανόητους. Αλλά εξαιτίας του Μνημονίου. Το οποίο υπέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου, και την υπεράσπισή του ανέλαβαν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών.
Η ταύτισή του λοιπόν με μια πολιτική που οδήγησε την ελληνική κοινωνία στα όρια τις εξαθλίωσης, είναι αυταπόδεικτη. Μπορεί να μην έχει τον βαθμό ευθύνης και συμμετοχής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δεν μπορεί ωστόσο να επενδύσει στην εθνική… αφηρημάδα, και να προσδοκά ότι η κοινωνία θα ξεχάσει. Δεν θα ξεχάσει.
Φυσικά, οι υποστηρικτές του Ευάγγελου Βενιζέλου τονίζουν ότι η αφοσίωσή του στην υλοποίηση των μέτρων του Μνημονίου, εδράζεται στο καθήκον του να σωθεί η χώρα, και να αποφύγει τη χρεοκοπία. Δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Μόνο που αυτή είναι η… μισή πραγματικότητα. Η άλλη μισή, την οποία αποδέχεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, αναφέρεται στο Μνημόνιο ως «εθνική συμφορά». Με μέτρα που δεν οδηγούν στην ανάκαμψη, αλλά στην περαιτέρω ύφεση και την κοινωνική εξαθλίωση. Μεταρρυθμίσεις που συνιστούν σύντομο ανέκδοτο.
Ο στόχος της αποφυγής της χρεοκοπίας, είναι αποδεκτός από όλους. Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα εισπράξει τα εύσημα για το μερίδιο προσπάθειας που του αναλογεί. Η μεθοδολογία ωστόσο, δηλαδή το Μνημόνιο, είναι απορριπτέα από όλους. Και επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα εισπράξει το τίμημα της ταύτισής του με τα μέτρα αυτά.
Ειδικά απέναντι σε έναν πολιτικό αρχηγό, τον Αντώνη Σαμαρά, που εξαρχής διατύπωσε τις σοβαρές ενστάσεις του για την αποτελεσματικότητα του Μνημονίου. Και όσες φορές ήρθε πιο κοντά στις απαιτήσεις της τρόικας, το έκανε λόγω εθνικής ανάγκης. Διατηρώντας ωστόσο ακέραιη τη ρητορική των αναγκαίων διορθώσεων.
Αυτό που δεν έχει γίνει πλήρως αντιληπτό από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και από τους περισσότερους εκπροσώπους μιας γενιάς πολιτικών που… φεύγουν λόγω του Μνημονίου, είναι ότι οι ισοπεδωτικές επιπτώσεις των μέτρων που συνοδεύουν τη δανειακή σύμβαση στη μέση ελληνική οικογένεια, η συντριβή της μεσαίας τάξης που διαχρονικά αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της χώρας, είναι παράμετροι που θα έχουν μη αναστρέψιμες επιπτώσεις και στη δική τους προσωπική σταδιοδρομία στο δημόσιο βίο.


statesmen.gr

* Ο Ρωμύλος Κομνηνός είναι πολιτικός επιστήμονας, και επικοινωνιολόγος

Κλειστή ακόμα η εθνική Αθηνών – Πατρών - Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική στη Δυτική Κορινθία για την υπερχείλιση χειμάρων

Ελλάς το μεγαλείο σου αποδεικνύεται για άλλη μια φορά! Η καταρρακτώδης βροχή της Δευτέρας έφερε ξανά στην επιφάνεια τα γνωστά προβλήματα, που εδώ και πολλά πολλά χρόνια δε λένε να βρουν λύση. Η  Εθνική Αθηνών-Πατρών, ένας δρόμος "σκοτώστρα", δεν έχει δοθεί ακόμη και σήμερα στην κυκλοφορία!
Τα προβλήματα εντοπίζονται στο 163ο χιλιόμετρο κοντά στο Διακοπτό. Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα της Περιφέρειας για να μαζέψουν τις πέτρες από το δρόμο και να τον παραδώσουν ξανά στην κυκλοφορία. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, όπου εκεί έχουν αντιμετωπιστεί οι κατολισθήσεις...
Στο μεταξύ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης δημιουργήθηκαν προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Κορινθίας και της Αιγιάλειας.
Ειδικότερα:
 Στο Δερβένι ο Ζαχολίτικος "φούσκωσε" έπειτα από πολλά χρόνια ενώ όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιάτου κ. Μαυραγάνης : «... ήμασταν σε επιφυλακή καθώς η στάθμη του νερού σε ποταμό του Ξυλοκάστρου είχε ανέβει αρκετά, όπως σε οριακό σημείο ήταν και η στάθμη του νερού στον Ασωπό ποταμό στο Κιάτο. Ευτυχώς δεν υπερχείλισε κάποιο από τα ποτάμια ώστε να δημιουργηθούν προβλήματα…»
Στη Λυγιά ενας 85χρονος τρομοκρατήθηκε όταν φούσκωσε το λαγκάδι που περνούσε έξω από το σπίτι του και ο ίδιος είχε εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό και κάλεσε την αστυνομία και την πυροσβεστική. Στο σημείο έσπευσαν  δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιάτου (2 οχήματα 1 από το Ροζενά και 1 από το Κιάτο) με 5 άνδρες με επικεφαλής τον υποπυραγό Δ. Λιότσο και με συντονισμένες ενέργειες και κινήσεις και με κίνδυνο ακόμα και για τη δική τους ασφάλεια, κατάφεραν να παραλάβουν σώο τον τρομοκρατημένο άνδρα και να τον οδηγήσουν σε ασφαλή σημείο μέχρι να βγάλουν τα νερά από το σπίτι καθώς αυτό πλημμυρισε.  από μεγάλο όγκονερού που μπήκε μέσα. Οι άνδρεςτης πυροσβεστικής  λειτούργησαν πραγματικά με αυταπάρνηση, κάνοντας ό,τι ήταν δυνατόν για να μην υπάρξει πρόβλημα με τους κατοίκους των οικιών, που κινδύνευαν…
Στο Χιλιομόδι κεραυνός «χτύπησε» σπίτι χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας! Απλά φωτιά προκλήθηκε στον πίνακα ρεύματος του σπιτιού. Ευτυχώς αποφεύχθηκε κάτι χειρότερο…
Στο Αίγιο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση νερού από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα σε Αίγιο, Ακράτα, Διακοπτό, Καμάρες, Ελίκη και Αιγείρα. Στην περιοχή της Ακράτας οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν οκτώ άτομα, που είχαν αποκλειστεί στα σπίτια τους μετά την υπερχείλιση του ποταμού Θολοπόταμος.
Στην Πάτρα, μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας αντιμετώπισαν έγκαιρα το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον ποταμό Χάραδρο, μετά την κατάρρευση τοιχίου στο ύψος της περιοχής του Καστελοκάμπου.