Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Κλειστή ακόμα η εθνική Αθηνών – Πατρών - Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική στη Δυτική Κορινθία για την υπερχείλιση χειμάρων

Ελλάς το μεγαλείο σου αποδεικνύεται για άλλη μια φορά! Η καταρρακτώδης βροχή της Δευτέρας έφερε ξανά στην επιφάνεια τα γνωστά προβλήματα, που εδώ και πολλά πολλά χρόνια δε λένε να βρουν λύση. Η  Εθνική Αθηνών-Πατρών, ένας δρόμος "σκοτώστρα", δεν έχει δοθεί ακόμη και σήμερα στην κυκλοφορία!
Τα προβλήματα εντοπίζονται στο 163ο χιλιόμετρο κοντά στο Διακοπτό. Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα της Περιφέρειας για να μαζέψουν τις πέτρες από το δρόμο και να τον παραδώσουν ξανά στην κυκλοφορία. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, όπου εκεί έχουν αντιμετωπιστεί οι κατολισθήσεις...
Στο μεταξύ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης δημιουργήθηκαν προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Κορινθίας και της Αιγιάλειας.
Ειδικότερα:
 Στο Δερβένι ο Ζαχολίτικος "φούσκωσε" έπειτα από πολλά χρόνια ενώ όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιάτου κ. Μαυραγάνης : «... ήμασταν σε επιφυλακή καθώς η στάθμη του νερού σε ποταμό του Ξυλοκάστρου είχε ανέβει αρκετά, όπως σε οριακό σημείο ήταν και η στάθμη του νερού στον Ασωπό ποταμό στο Κιάτο. Ευτυχώς δεν υπερχείλισε κάποιο από τα ποτάμια ώστε να δημιουργηθούν προβλήματα…»
Στη Λυγιά ενας 85χρονος τρομοκρατήθηκε όταν φούσκωσε το λαγκάδι που περνούσε έξω από το σπίτι του και ο ίδιος είχε εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό και κάλεσε την αστυνομία και την πυροσβεστική. Στο σημείο έσπευσαν  δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιάτου (2 οχήματα 1 από το Ροζενά και 1 από το Κιάτο) με 5 άνδρες με επικεφαλής τον υποπυραγό Δ. Λιότσο και με συντονισμένες ενέργειες και κινήσεις και με κίνδυνο ακόμα και για τη δική τους ασφάλεια, κατάφεραν να παραλάβουν σώο τον τρομοκρατημένο άνδρα και να τον οδηγήσουν σε ασφαλή σημείο μέχρι να βγάλουν τα νερά από το σπίτι καθώς αυτό πλημμυρισε.  από μεγάλο όγκονερού που μπήκε μέσα. Οι άνδρεςτης πυροσβεστικής  λειτούργησαν πραγματικά με αυταπάρνηση, κάνοντας ό,τι ήταν δυνατόν για να μην υπάρξει πρόβλημα με τους κατοίκους των οικιών, που κινδύνευαν…
Στο Χιλιομόδι κεραυνός «χτύπησε» σπίτι χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας! Απλά φωτιά προκλήθηκε στον πίνακα ρεύματος του σπιτιού. Ευτυχώς αποφεύχθηκε κάτι χειρότερο…
Στο Αίγιο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση νερού από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα σε Αίγιο, Ακράτα, Διακοπτό, Καμάρες, Ελίκη και Αιγείρα. Στην περιοχή της Ακράτας οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν οκτώ άτομα, που είχαν αποκλειστεί στα σπίτια τους μετά την υπερχείλιση του ποταμού Θολοπόταμος.
Στην Πάτρα, μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας αντιμετώπισαν έγκαιρα το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον ποταμό Χάραδρο, μετά την κατάρρευση τοιχίου στο ύψος της περιοχής του Καστελοκάμπου.