Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Με αλυσίδες από την Γκούρα στο Δερβένι - Κλειστή και χωρίς διόδια μέχρι το Σάββατο η Ν.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου -


Mε χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονοπτώσεων διεξάγεται  η μετακίνηση στο Επ.Ο. Γκούρας – Δερβενίου, από 8ο έως 17ο χλμ.
Στο μεταξύ κλειστή μέχρι το Σάββατο θα παραμείνει η Ν.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε χθες βράδυ στο 161 χλμ, κοντά στο Διακοπτό, λόγω κατολίσθησης. H εκτροπή των οχημάτων από τη Νέα Εθνική στην Παλιά γίνεται στο 172ο χλμ στον κόμβο του Αιγίου και στη συνέχεια τα αυτοκίνητα ξαναμπαίνουν στη Ν.Ε.Ο. από το 159ο χλμ., στον κόμβο Πούντας - Καλάβρυτα. Αυτό ισχύει και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Η «Ολυμπία» Οδός έως ότου αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο σημείο, αναστέλλει την είσπραξη διοδίων τόσο στον σταθμό του Ρίου όσο και στον σταθμό του Ζευγολατιού. Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί στελέχη της Κοινοπραξίας στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.
Στο μεταξύ από αύριο Τετάρτη κλιμάκια της Περιφέρειας, με εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και υπό τον συντονισμό του κ. Αλεξόπουλου ξεκινούν το έργο καταγραφής των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.
Ο κ. Αλεξόπουλος, μαζί με μηχανικούς της Περιφέρειας, από νωρίς το πρωί επισκέπτεται τα σημεία της Ανατολικής Αιγιάλειας στα οποία σημειώθηκαν προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας είχε συνεργασία τόσο με στελέχη της «Ολυμπίας» όσο και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της κατασκευάστριας εταιρείας και ενημερώθηκε διεξοδικά για τις παρεμβάσεις που ήδη δρομολογήθηκαν ώστε να θωρακιστεί ο βαθμός ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών και να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία, τις επόμενες μέρες, η νέα εθνική οδός.
Ο κ. Αλεξόπουλος επισκέφθηκε και την περιοχή της Αιγείρας όπου σημειώθηκε υπερχείλιση του χειμάρρου «Θολοπόταμου». Από την υπερχείλιση σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και σε δίκτυα υποδομής ενώ ήδη μηχανικοί της Περιφέρειας συνέλεξαν στοιχεία και προχωρούν σε εκθέσεις αυτοψίας ώστε να αποτυπωθούν τα ακριβή αίτια που προξένησαν τις καταστροφές.
Η νύχτα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη κυρίως για την Αιγιάλεια και με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος των καταστροφών.Πλημμύρες καταγράφονται μεταξύ άλλων σε Νικολαίικα, Βαλιμίτικα , Ριζόμυλο και Πλάτανο.