Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Καιρός: Βαρύς χειμώνας στην Ελλάδα φέτος – Τα τρία φαινόμενα που θα μας πλήξουν

 Πρόγνωση καιρού: Μάιος με θερμοκρασίες υπό το μηδέν και χιόνια [βίντεο] 

Αρκετά βροχερός θα είναι όπως όλα δείχνουν ο χειμώνας του 2021- 2022 στην Ελλάδα ενώ αν επαληθευτούν τα προγνωστικά για τον καιρό για την ανατολική και νότια Ευρώπη, η Πολική Δίνη μπορεί δημιουργήσει ακόμα στην χώρα μας αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και πολλά χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Σύμφωνα με το forecastweather.gr, ο καιρός στην Ευρώπη τον επερχόμενο χειμώνα θα επηρεαστεί από το φαινόμενο La Nina που επηρεάζει συνήθως ΗΠΑ και Καναδά.

Αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έχουν ήδη δεχτεί αξιόλογες βροχοπτώσεις στις αρχές του φθινοπώρου, ωστόσο, όπως αναφέρει ο επικεφαλής του Accuweather, Tyler Roys, το σκηνικό μπορεί να παραμένει έτσι και τον χειμώνα και χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελλάδα, Ισπανία και η Πορτογαλία να έχουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ενημερώθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Αθηνά Κόρκα και Χάρης Βυτινιώτησ για τις φετινές ανασκαφές στην Αρχαία Τενέα

 

 Επίσκεψη στην περιοχή που γίνονται ανασκαφές στην Αρχαία Τενέα, πραγματοποίησαν οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, Αθηνά Κόρκα, και Υποδομών Κορινθίας και Αργολίδας, Χάρης Βυτινιώτης.

 Οι δύο αντιπεριφερειάρχες ενημερώθηκαν για όλες τις φετινές ανασκαφές του προγράμματος της Αρχαίας Τενέας, απ’ την υπεύθυνη των ανασκαφών δρ. Έλενα Κόρκα, επίτιμη γενική διευθύντρια αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και από την αρχαιολόγο της ΕΦΑ Κορινθίας, Παρασκευή Ευαγγελόγλου.Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι ο φορέας υλοποίησης του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου – η οποία συνδράμει οικονομικά στο σημαντικό αυτό αρχαιολογικό έργο.

Κοπεγχάγη - ΠΑΟΚ 1-2: Πήγε να πάθει... Βόλο, αλλά... νίκησε

 Κοπεγχάγη - ΠΑΟΚ 1-2: Πήγε να πάθει... Βόλο, αλλά πήρε νίκη πρώτης θέσης  (highlights) 

Όλα πήγαιναν κατ' ευχήν για τον ΠΑΟΚ στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης. Οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο από το 8' (αποβλήθηκε ο Πολωνός γκολκίπερ Γκραμπάρα για χέρι εκτός περιοχής), ο «δικέφαλος του βορρά» προηγήθηκε με 2-0 στο καλό πρώτο ημίχρονο και έμοιαζε να ελέγχει απόλυτα το ματς, στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Conference League. Ο Ζίβκοβιτς στο 19΄ από δεξιά έκανε τη σέντρα με αριστερό εσωτερικό φάλτσο και ο προωθημένος αριστερός μπακ Σίντκλεϊ με κεφαλιά-ψαράκι από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία (0-1). Στο 38΄ο  ΠΑΟΚ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Σβαμπ από τον άξονα άνοιξε δεξιά στον Ζίβκοβιτς που μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε με το δεξί στον ουρανό των διχτύων (0-2).

Όλα αυτά μέχρι το 75' περίπου, όταν η Κοπεγχάγη αποφάσισε να τα παίξει «όλα για όλα», πέρασε μαζικά στην επίθεση και ο ΠΑΟΚ κόντεψε να πάθει... Βόλο. Έπειτα από φάση διαρκείας, στα όρια της περιοχής ο Ισπανός Πεπ Μπίελ στο 80' έπιασε αριστερό βολέ στην κίνηση στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία (1-2) Πανικός στα μετόπισθεν, συνεχόμενα κόρνερ και φάουλ για τους Δανούς και η σωτήρια απόκρουση του Πασχαλάκη σε κεφαλιά του Μπόιλεσεν στο 85' κράτησε τελικά το τρίποντο στην πλευρά των Θεσσαλονικέων . Έτσι, οι μαυρόασπροι προσπέρασαν την Κοπεγχάγη στην κορυφή της κατάταξης του 6ου γκρουπ με 7 αντί 6 βαθμών.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (Τζες Θόρουπ): Γκραμπάρα, Άνκερσεν, Κοτσολάβα, Μπόιλεσεν, Ντικς, Γιοχάνεσον (74' Γέλερτ), Λεράγκερ, Μπάλντουρσον (46’ Σινγκ-84' Χόιλουντ), Μπίελ, Βιντ, Μπόβινγκ (12’ Γιόνσον).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης (74' Βαρέλα), Σίντκλεϊ, Εσίτι, Σβαμπ (64' Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (74' Αουγκούστο), Μιτρίτσα (80' Μουργκ), Σφιντέρσκι (80' Άκπομ).

 

Με εξάρα ο Πανευρωστιιακός στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Κορινθίας

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJVRjWKZUTu_OGvs7kqhyphenhyphen3SnVLGhl6OaMDxMZg7Hy2LI5iofPXM2458ZOVEihriEKOhshYqyLVLTQgFGpFo4yNJbnNXOlygD2RQu2iZan1BYYIBzYKIC-71jICLLhN-n6sLXJaRvRFtYyE/s280/16426292_1229367110433414_3290420929398644376_n.jpg

Στη β’ φάση του Κυπέλλου Κορινθίας προκρίθηκε χθες Τετάρτη (20/10) ο Πανευρωστινιακός.που επεβλήθη με το σαρωτικό 6 - 0 επί του του Πανσολυγειακού   στο Σοφικό . Τα τέρματα των "Ευρωστινίων" πέτυχαν από δύο ο Κατσαούνης και ο Μητρόπουλος και από ένα ο Τζαβάρας και ο Χίλα.

ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ: Γεραρής (70’ Φειδάκης), Σανδραβέλης, Σούλας (46’ Μιχαλόπουλος), Ζίζηλας, Καΐτσας, Κρίστιαν, Χριστοδουλόπουλος, Χίλα, Τζαβάρας, Κουνάβης (70’ Νικολακόπουλος), Κατσιαούνης (46’ Μητρόπουλος)

Αυτή είναι η εντεκάδα του Ολυμπιακού με την Άιντραχτ

Άιντραχτ-Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκοι» οπαδοί κάνουν ατμόσφαιρα στη Φρανκφούρτη πριν από το ματς! (vid) 

Τη Φρανκφούρτη ξεσήκωσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι προετοιμάζονται από την πλευρά τους για τη βραδινή (10:00) μάχη με την Άιντραχτ στο Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρικτές λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η σπουδαία αναμέτρηση των πρωταθλητών Ελλάδας με το γερμανικό συγκρότημα ξεχύθηκαν στην πόλη και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της αγαπημένης τους ομάδας.

Στο μεταξύ με δύο αλλαγές σε σχέση με την 11άδα των Ιωαννίνων, αλλά και με λογική… Φενέρμπαχτσε κατεβάζει τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς στο παιχνίδι με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να κάνει μόνο δύο αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ.

ΚΙΝΑΛ: Έξι οι «μονομάχοι» για την ηγεσία του – Πόσες υπογραφές κατέθεσαν Παπανδρέου, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Χρηστίδης

 ΚΙΝΑΛ 

Και οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) κατέθεσαν στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) τις υποψηφιότητες τους καθώς η προθεσμία έληξε στις 6 το απόγευμα.

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης - Ολυμπιακός : «Βόμβα» από τους Γερμανούς – Αναβολή λόγω τυφώνα;

 Άιντραχτ Φρ. - Ολυμπιακός: Δείτε τον δυνατό αέρα και την έντονη βροχόπτωση λίγες ώρες πριν τη σέντρα 

Η Γερμανία αναμένει ισχυρή κακοκαιρία, με το όνομα Ίγκνατζ. Υπήρξε ανησυχία για την αναμέτρηση Άϊντραχτ Φρανκφούρτης - Ολυμπιακός, όμως όπως ανακοίνωσε η Άιντραχτ, δεν θα επηρεάσει άμεσα το παιχνίδι, το οποίο θα διεξαχθεί παρουσία θεατών.

Das Sturmtief Ignatz hat keine unmittelbaren Auswirkungen auf #SGEOLY. Alle Straßenbereiche rund um das Stadion wurden zwischenzeitlich freigeräumt. Besucher des Spiels werden gebeten, bei der Anreise erhöhte Wachsamkeit walten zu lassen und Waldwege zu meiden.

Η γερμανική ομάδα κάλεσε τους οπαδούς να είναι προσεκτικοί στον δρόμο τους για το γήπεδο και να αποφεύγουν δασικά μονοπάτια. Επιπλέον, ενημέρωσε ότι οι δρόμοι γύρω από το Deutsche Bank Park έχουν καθαριστεί.

Υπενθυμίζεται πως εκεί θα βρίσκονται 2.000 οπαδοί του Ολυμπιακού.

 

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 324 νέα κρούσματα σήμερα ( 50 στην Αρκαδία - 95 στην Μεσσηνία - 126 στην Αχαΐα.)

  

Μεγάλη αύξηση,  κρουσμάτων κορωνοϊού,  σε σχέση με χθες, (+87), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 324 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  τρεις περιοχές  ( Αχαΐα , Μεσσηνία και Αρκαδία) παρουσιάζουν  και σήμερα  διπλάσιο αριθμό ( 271) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές.  

  Συγκεκριμένα:

Εκατόν ογδονταεπτά (187 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 19  νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 95 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 73 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (14), Αρκαδίας (50) και Λακωνίας (9).

Επίσης άλλα 137 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (126) και Ηλείας (11).   

Σήμερα 21 / 10 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 324 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 51.076 (24.93  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Πέμπτη 21 / 10 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (126),  Μεσσηνίας  (95) ,  Κορινθίας (19), Ηλείας (11), Αργολίδας (14), Αρκαδίας (50) και Λακωνίας (9)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                20.368

Π.Ε. Κορινθίας             7.605

Π.Ε. Μεσσηνίας           7.125

Π.Ε. Ηλείας                  5.911

Π.Ε. Αργολίδας           4.594

Π.Ε. Αρκαδίας             3.799

Π.Ε. Λακωνίας            2.407