Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Φυματίωση. Θεραπεύεται πλήρως φτάνει να διαγνωστεί. Το εμβόλιο BCG. Αύξηση θανάτων στην πανδημία (video)

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Η παγκόσμια μέρα της φυματίωσης πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 24 Μαρτίου, σηματοδοτώντας τη μέρα του 1822 όταν ο Δρ. Robert Koch ανακοίνωσε την ανακάλυψη του βακτηρίου που προκαλεί τη φυματίωση. Το πρόβλημα της φυματίωσης είναι παγκόσμιο. Η φυματίωση είναι νόσος που θεραπεύεται πλήρως φτάνει να αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα.

Η φυματίωση είναι μια λοιμώδης νόσος η οποία συνήθως προσβάλλει τους πνεύμονες, αν και μπορεί να προσβάλλει οποιοδήποτε όργανο του σώματος. Ο όρος φυματίωση αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα κλινικών ασθενειών που προκαλούνται από το Μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης (Mycobacterium tuberculosis)- ή σπανιότερα από το Mycobacterium bovis. Το μυκοβακτηρίδιο αποτελεί την δεύτερη αιτία θανάτου από λοιμώδη αίτια παγκοσμίως, μετά τον ιό HIV

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κάθε μέρα σχεδόν 4.500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από φυματίωση και περίπου 30.000 άνθρωποι αρρωσταίνουν από αυτή την ασθένεια, η οποία μπορεί και να προληφθεί αλλά και να θεραπευθεί. ..................

read more


Χρ. Δήμας: «Στόχος του Υπουργείου να πληρωθούν οι παραγωγοί πριν από το Πάσχα.»


                                                                                          Αθήνα, 23.3.2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασικά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και τους παραγωγούς στην Κορινθία, συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας και ο Βουλευτής Κώστας Κόλλιας.
Τα 3 βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής:

Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Έως 75% η επιδότηση από τον Απρίλιο - Αναλυτικά τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

 

 Μέσα στον Απρίλιο ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων του νέου προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη».

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι νοικοκυριά και αγρότες που θα μπορούν να εγκαταστήσουν το δικό τους μικρό φωτοβολταϊκό, σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης (μπαταρία).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 200 εκατομμύρια ευρώ και η επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού φτάνει έως και 75% για νοικοκυριά και 60% για τους αγρότες. Η συνολική επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού με μπαταρία μπορεί να φτάσει έως και 16 χιλ. ευρώ για νοικοκυριά και 10 χιλ. ευρώ για αγρότες.

3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο TMM_CH δεύτερη ημέρα εργασιών ÷ τρίτη ημέρα εργασιών

 

https://tee-kdth.gr/wp-content/uploads/2023/03/TMM-CH.jpg 

Συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου TMM_CH με θέμα «Καινοτόμος, Διεπιστημονική, Ψηφιακή Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Επαναπροσδιορίζοντας την ταυτότητα του κόσμου σε κρίση και σύρραξη, μέσα από τον πολιτισμό» που διοργανώθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από 20 έως 23 Μαρτίου 2023 στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα. Το Διεθνές Συνέδριο, με Πρόεδρο την Ομότιμη Καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, συνδιοργανώθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και συμβούλια, επιστημονικές ενώσεις και φορείς προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Εορτασμός της 25ης επετείου αδελφοποίησης του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου με το Γυμνάσιο Ερρίκος Σλήμαν της Fürth


 Το Σάββατο 18 Μαρτίου γιορτάσαμε την επέτειο της αδελφοποίησης του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου με το Γυμνάσιο Ερρίκος Σλήμαν της Fürth, η οποία ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια.
Το 1997 η αδελφοποίηση ξεκίνησε από την ανάγκη των σχολείων μας για ένα άνοιγμα στον κόσμο. 10 χρόνια μετά ακολούθησε η αδελφοποίηση των πόλεων μας, η οποία επισφράγισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που μας ενώνουν. 


Η εορταστική βραδιά πλαισιώθηκε με παλιούς φίλους από τη Γερμανία, καθώς την ίδια ημέρα και ώρα γιόρτασαν και στη Fürth, δίνοντας την ευκαιρία σε παλιούς γνώριμους να επικοινωνήσουν διαδικτυακά μετά από πολλά χρόνια.
Η βραδιά ήταν γεμάτη με φωτογραφίες, όμορφες αναμνήσεις και στο τέλος της εκδήλωσης οι νέοι μαθητές μας γεύτηκαν εδέσματα της γερμανικής κουζίνας, ενώ αντίστοιχα τα παιδιά της Fürth της ελληνικής

https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/images/news/2023/FURTH3.jpg

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μετά από μία περίοδο αδράνειας λόγω της πανδημίας, έχουμε επανέλθει στους ρυθμούς μας, δίνοντας και πάλι ευκαιρίες σε παιδιά των σχολείων μας να ανταλλάσσουν εμπειρίες, εμπλουτίζοντας με νέα βιώματα την μαθητική τους ζωή.

xylokastro-evrostini.gov.gr

Eurovision 2023: Η σειρά εμφάνισης των χωρών στους Ημιτελικούς | Πότε εμφανίζονται Ελλάδα και Κύπρος!



Η σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς του 67ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο στο Λίβερπουλ καθορίστηκε σήμερα. Ο τηλεοπτικός φορέας του Ην. Βασιλείου, το BBC, αποφάσισε τη σειρά με την οποία θα ανέβουν στη σκηνή οι διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες, η οποία επικυρώθηκε από τον Martin Österdahl.