Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023.

 ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 434η

 

† Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΣΙΚΥΩΝΟΣ, ΖΕΜΕΝΟΥ, ΤΑΡΣΟΥ & ΠΟΛΥΦΕΓΓΟΥΣ

Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ι Ο Σ

Προς

τον Ιερόν Κλήρον, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον Ευσεβή Λαό

της Ιεράς και Αποστολικής Μητροπόλεώς μας.


Παιδιά μου αγαπητά, Χριστιανοί μου ευλογημένοι,

Χριστούγεννα 2023, κι εφέτος ακούγεται στις Εκκλησίες μας, «…σήμερον δέχεται η Βηθλεέμ τον καθήμενον δια παντός συν πατρί. Σήμερον άγγελοι το βρέφος το τεχθέν θεοπρεπώς δοξολογούσι˙ Δόξα εν Υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία». Επαναλαμβάνουμε κι εμείς με τις χοϊκές αδύναμες ανθρώπινες φωνές μας την αγγελική ψαλμωδία, που άκουσαν στην Βηθλεέμ κατά την νύκτα της Γεννήσεως του Χριστού οι απλοϊκοί ποιμένες της περιοχής εκείνης.

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.: Τα κρούσματα Ευλογιάς σε αιγοπρόβατα στην Φθιώτιδα αποκάλυψαν και πάλι την τραγική υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών

 


   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: info@osyape.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

                                            Αθήνα   23 /12/2023  

                                          Αριθμ. Πρωτ.: 175

 


Η εμφάνιση κρουσμάτων Ευλογιάς των αιγοπροβάτων στον Δήμο Λοκρών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας αποκάλυψε για μια ακόμα φορά την τραγική υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών που επωμίζονται το σύνθετο έργο της  αποτροπής της εξάπλωσης της ζωονόσου και της διασφάλισης της βιωσιμότητας των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Και όπως πάντα στη δύσκολη ώρα της κρίσης, την ώρα που βγαίνουν στην επιφάνεια όλα τα σωρευμένα από χρόνια προβλήματα των υπηρεσιών, η λύση που επιλέγεται από Περιφερειακές Αρχές και κυβέρνηση είναι τα «μπαλώματα». Γι αυτό και στη συγκεκριμένη περίπτωση ονόμασαν το «μπάλωμα» συνδρομή των κτηνιατρικών υπηρεσιών των όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων!!!

Ο Πρόεδρος της Βουλής εγκαινίασε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

 

Κορυσχάδες, 23 Δεκεμβρίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας εγκαινίασε σήμερα στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας  το πλήρως αναμορφωμένο και εμπλουτισμένο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Η Βουλή των Ελλήνων θεσμικός θεματοφύλακας της ιστορικής μνήμης, όπως τόνισε ο κ. Τασούλας, συγχρηματοδότησε την πλήρη αναμόρφωση του κτηρίου του Σχολείου Κορυσχάδων, μετά το μνημόνιο συνεργασίας του 2018, με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον δήμο Καρπενησίου και το Ίδρυμα Κόκκαλη.

Ευχές Γραμματέα Οργανωτικού - Διευθυντή Γραφείου Προέδρου ΝΔ Στέλιου Κονταδάκη

 


Στέλιος Κονταδάκης


Δήλωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Κουτουμάνου στην τελετή ορκομωσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι   της Λαϊκής Συσπείρωσης  κατά τη διάρκεια της τελετής στο μουσικό σχολείο της Τρίπολης την Παρασκευή 22/12/2023. Ο επικεφαλής του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου» Νίκος Κουτουμάνος έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

Καρκίνος του ήπατος. Συκώτι με πόνο πάνω δεξιά στην κοιλιά, ίκτερο, απώλεια βάρους, κόπωση

του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Ο καρκίνος του ήπατος είναι μία πολύ επιθετική μορφή καρκίνου. Ο καρκίνος του ήπατος είναι ο πέμπτος πιο συχνός καρκίνος στους άντρες και ο έβδομος κατά σειρά στις γυναίκες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προκαλεί περίπου 600.000 θανάτους ετησίως αποτελώντας την τρίτη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως. Αύξηση παρουσιάζει την τελευταία δεκαετία παγκόσμια αλλά και στη χώρα μας.

Ο καρκίνος του ήπατος από άποψη συχνότητας παρουσιάζει σημαντικές διαφορές στις διάφορες γεωγραφικές περιοχές του κόσμου. Συναντάται σε υψηλή συχνότητα, π.χ. στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ κλπ. Στην Ελλάδα παρουσιάζει μέτρια συχνότητα αλλά αυτή φαίνεται να είναι μεγαλύτερη, συγκρινόμενη με εκείνη της Δυτικής και της Βόρειας Ευρώπης. ......................

read more

Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας- Πρόσκληση στην συνεδρίαση του ΔΣ, 27-12-2023 - ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 27-12-2023, και ώρα 21:00 μ.μ., μέσω τηλεδιάσκεψης, στον σύνδεσμο: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/m_marinisΚάθε μέλος του Συνδέσμου μπορεί να παρευρεθεί στην συνεδρίαση και να εκφράσει ελεύθερα την γνώμη του, συμβάλλοντας στην καλύτερη και δημοκρατικότερη λειτουργία μας. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

Αίγιο – Αρπαγή και ξυλοδαρμός γυναίκας: Κινητό κατέγραψε τη στιγμή – Αντιστάθηκε και ξέφυγε, ήταν σύζυγος Πακιστανού διακινητή μεταναστών

Κάμερα κινητού τηλεφώνου κατέγραψε την αρπαγή μιας γυναίκας από το αυτοκίνητό της και την προσπάθεια να την επιβιβάσουν δια της βίας σε άλλο αυτοκίνητο, στο Αίγιο. 

Όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για τη

Μεγάλη επένδυση στο Διυλιστήριο των Αγίων Θεοδώρων

Υπογράφηκε από τη Motor Oil και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η συμφωνία επιχορήγησης, ύψους 127 εκατ. Ευρώ απ’ το Ταμείο Καινοτομίας της Ευρωπαικής Ένωσης, του μεγάλου έργου ΙRIS.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ

 ΟΙ "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


                  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΖΕΣ

Κάθε άνθρωπος φέρνει μέσα του αναμνήσεις, αισθήματα, γεύσεις και ακούσματα απ’ όσα για εκείνον είναι τα Χριστούγεννα. Η Παραμονή των Χριστουγέννων γιορτάζεται στη χώρα μας, από το Βορά ως το Νότο και από την Ανατολή ως τη Δύση. Η προετοιμασία του σπιτιού, τα γλυκά, τα φαγητά, οι αγορές, τα στολίδια, οι ευχές που ανταλλάσσονται… οι επισκέψεις, οι αγκαλιές, τα τηλεφωνήματα.

Τα τελευταία χρόνια η πανδημία δεν μας επίτρεψε  ούτε τις αγκαλιές, ούτε τις επισκέψεις… όμως ευχηθήκαμε  και του χρόνου με υγεία να ανταμώσουμε. Και να που η προσμονή γίνεται πραγματικότητα. Αγκαλιές φιλιά και επισκέψεις και πάλι. Θα σκεφτούμε πόσο σημαντικό είναι το σπίτι μας και οι άνθρωποί του και πόσο λίγη σημασία έχουν τα πολλά, και πόση αξία έχουν τα ουσιαστικά.

Θα ευχηθούμε σε όλο τον κόσμο να σταματήσει ο πόνος, όποια και αν είναι η αιτία του.

Θα ευχηθούμε κάθε πλάσμα της γης ετούτης να βρει την ευτυχία του, όπως και αν την ορίζει.

Κάθε καρδιά και ψυχή να γεμίσει από το ωραιότερο συναίσθημα, εκείνο της αγάπης.

Το μήνυμα της Παραμονής αυτής, να είναι η γέννηση της αλληλεγγύης, της αγάπης, της συντροφικότητας, της γέννησης της λύσης και του τερματισμού της πανδημίας, καθώς και την λήξη βιαιοτήτων , ενόπλων συγκρούσεων ανάμεσα στους λαούς περιοχών του πλανήτης μας

Ας είναι αυτή η Παραμονή τω Χριστουγέννων η προετοιμασία για τη γέννηση ενός κόσμου με λιγότερα προβλήματα, λιγότερους πολέμους, λιγότερη φτώχια και λιγότερη ανεργία.

Αγάπη στις καρδιές και στις πράξεις! 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ