Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Super League 2: Τα Χανιά κέρδισαν και το Ρουφ

Super League 2: Τα Χανιά κέρδισαν και το Ρουφ 

Μία ακόμα θετική εμφάνιση πραγματοποίησαν τα Χανιά, καθώς επικράτησαν στον Ταύρου του γηπεδούχου ΠΑΟ Ρουφ με 3-0. Οι Κρητικοί μετρούν τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στην τελευταία εξάδα αγώνων και ανέβηκαν στην πέμπτη θέση της κατάταξης, ενώ το Ρουφ παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη αναμένοντας την τυπική επικύρωση του υποβιβασμού.

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Καλλιθέα επί της Παναχαϊκής (3-1) και παραμένει στο κατόπι της Κηφισιάς, καθώς μείωσε την απόσταση στους δύο πόντους από την κορυφή. Και αυτό παρόλο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ οι παίκτες του Γιώργου Σίμου, οι οποίοι νίκησαν με ανατροπή τους ποιοτικούς αχαιούς. 

Στο Αιγάλεω, η Επισκοπή παρόλο που δεν διατηρεί ρεαλιστικές ελπίδες παραμονής στην κατηγορία, νίκησε 3-2 και έβαλε μπλόκο στο «Σίτι» που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ήττα της Προοδευτικής από τον Ολυμπιακό Β' (0-1). Νίκη γοήτρου πέτυχε η Καλαμάτα στην Ηλιούπολη (0-1). Στον βόρειο όμιλο ο Πανσερραϊκός πήρε ισοπαλία στο Αλκαζάρ από την ΑΕΛ (0-0) κια ουσιαστικά διασφάλισε την άνοδο στην Super League 1.

Το πανόραμα της 23ης αγωνιστικής

Άρης – Βόλος 4-2: «Σφράγισαν» το ευρωπαϊκό εισιτήριο με show Πάλμα οι κίτρινοι / ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 Άρης – Βόλος 4-2: «Σφράγισαν» το ευρωπαϊκό εισιτήριο με show Πάλμα οι κίτρινοι 

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουίς Πάλμα που είχε δύο γκολ και μία ασίστ, ο Άρης επιβλήθηκε 4-2 του Βόλου στο «Βικελίδης», εξασφαλίζοντας έτσι δύο «στροφές» πριν το φινάλε των playoff της Superleague το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Άρης είχε από την αρχή τα ηνία του αγώνα μετουσιώνοντας την κυριαρχία του σε γκολ μόλις στο 3′.

Ο Εμπακατά έκανε το ανέβασμα από τα δεξιά με την παράλληλη μπαλιά του να μην απομακρύνεται από τους αμυντικούς του Βόλου και τον Πάλμα να καιροφυλακτεί στο δεύτερο δοκάρι, για να γράψει το 1-0 με μονοκόμματο αριστερό σουτ από πλάγια θέση.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1: Ακόμα κι… έτσι, πρώτος

 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1: Ακόμα κι… έτσι, πρώτος 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα και άνοιξε το σκορ με τον Μαντσίνι νωρίς. Ο ΠΑΟΚ βρήκε κουράγιο να αντιδράσει και ισοφάρισε με τον Τόμας και διεκδίκησε τη νίκη με τον Παναθηναϊκό να παίζει με 10 μετά από αποβολή του Σένκεφελντ στο 84′. Το τελικό 1-1, δεν… χάλασε τελικά τον Παναθηναϊκό που ακόμα και έτσι παραμένει πρώτος.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Λεωφόρο. Τον αποδεκατισμένο ΠΑΟΚ, με τον Λουτσέσκου να κατεβάζει 11άδα με αρκετές αλλαγές. Οι πράσινοι και με την αύρα του γηπέδου, ξεκίνησαν καλύτερα και έψαξαν από το πρώτο λεπτό τις πιθανότητές τους για κάποιο γρήγορο γκολ.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0: Ο «εφιάλτης» της στη Νέα Φιλαδέλφεια

 Super League - Play οff: Η βαθμολογία μετά την 8η αγωνιστική

 Τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και την έριξε από την πρώτη θέση. Απόψε την κράτησε στο 0-0 και της στέρησε την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή, μετά το 1-1 του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ… 

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τους Ερυθρόλευκους και έχασε τεράστια ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά το 1-1 του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, με την Ενωση να παραμένει ισόβαθμη με το Τριφύλλι, έχοντας αμφότεροι από 77 πόντους.

Νίκος Παπαθανάσης : Κεντρική Προεκλογική Ομιλία Κυριακή 7 Μαΐου στις 19:30 στο ΟΑΚΑ

  

Κεντρική Προεκλογική Ομιλία Κυριακή 7 Μαΐου στις 19:30 στο ΟΑΚΑ

Σας προσκαλώ στην κεντρική προεκλογική μου ομιλία την Κυριακή 7 Μαΐου στις 19:30 στο ΟΑΚΑ (ΠΥΛΗ Α).

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-1/330397697_513599917514738_918622210944940785_n.jpg?stp=c0.0.200.200a_dst-jpg_p200x200&_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=c6021c&_nc_ohc=FYkWKkBGe5wAX_2hKsF&_nc_ht=scontent.fath3-3.fna&oh=00_AfBl1S7C-tdMFjZWGtTEzEk_qfrUPYDVDz8MMCQeodLirw&oe=64574312

Στις 12/4/2023 με απόφαση γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ο Δήμου μας "για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την παράκτια διάβρωση".

Ο Δήμος δεν έχει βγάλει ακόμη καμία ανακοίνωση για τη σημαντική αυτή εξέλιξη.

Είχα κατ’ επανάληψιν προτείνει στη Δημοτική Αρχή να κηρυχθεί ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των έντονων διαβρωτικών φαινομένων των ακτών που απειλούν κατοικίες, διατηρητέα κτήρια, μνημεία, υποδομές, τις λίγες παραλίες που απέμειναν και τον Πευκιά Ξυλοκάστρου.

Τώρα δίνεται η δυνατότητα στο Δήμο να διεκδικήσει τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις και να εκτελέσει έργα προστασίας και ανάπλασης των ακτών, παρακάμπτοντας γνωστά γραφειοκρατικά εμπόδια.

Αρκεί να υπάρξει βούληση της Δημοτικής Αρχής για επίλυση του σοβαρότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει η παραλιακή ζώνη του Δήμου μας, που κινδυνεύει με αφανισμό, αν δεν γίνουν άμεσα οι κατάλληλες παρεμβάσεις με ενδεδειγμένα έργα.

Η Δημοτική Αρχή, μετά από 4 χρόνια αδράνειας, οφείλει να μην περιοριστεί σε προεκλογικές εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα, αλλά να προχωρήσει σε έργα με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, δίνοντας προτεραιότητα στις περιοχές που εμφανίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί !!!

Υ.Γ. : Επειδή η Δημοτική Αρχή δεν φημίζεται για την ταχύτητά της στην εκτέλεση των έργων, το αντίθετο μάλιστα, η 6μηνη διάρκεια (έως 12/10/2023) ισχύος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι επαρκής χρόνος για την υλοποίηση των παρεμβάσεων…και θα χρειαστεί παράταση…

epameinondas katsoulas

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ / ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ φόρος τιμής στους 50 Έλληνες Πατριώτες, θύματα των γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής τον Μάιο του 1944 στους Αγίους Θεοδώρους.

 

 

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου  - Περαχώρας  - Αγίων Θεοδώρων και ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων σας προσκαλούν την 14η Μαΐου 2023 και ώρα 11.00 π.μ. στην τελετή μνήμης, με σκοπό να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής στους 50  Έλληνες Πατριώτες, θύματα των γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής τον Μάιο του 1944.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον ειδικό χώρο του μνημείου που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων.

Ο Πρόεδρος Δ.Κ. Αγίων Θεοδώρων | Κωνσταντής - Σκουλικαρίτης Αριστείδης

Ο Δήμαρχος | Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων