Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

📌 Πρόσκληση για συμμετοχή στο Defence Innovation Challenge


 





📌Defence Innovation Challenge

 
O 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας του ΥΠΕΘΑ για την ανάδειξη λύσεων, ιδεών και εφαρμογών στον τομέα της άμυνας.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διοργανώνει τον 1ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας στον τομέα της Άμυνας “Defence Innovation Challenge”, με θέμα: «Καινοτομία στην Επίγνωση της Επιχειρησιακής Κατάστασης» (Situational Awareness Innovation).
 
 
 
Στο διαγωνισμό μπορεί να συμμετέχει:
 
1. Κάθε φυσικό πρόσωπο Ελληνικής Υπηκοότητας, άνω των 18 ετών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων, που είναι νόμιμος και μόνιμος κάτοικος Ελλάδας και αποτελεί:

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων με τη Γενική Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης


 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack


Αθήνα, 17 Μαΐου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη σημερινή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γεώργιο Μυλωνάκη, η Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη στήριξη κατά την εκλογή της από την ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στη Συνέλευση, αλλά και από το Υπουργείο Εξωτερικών και αναφέρθηκε στον ρόλο της και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει από τη θέση αυτή εν μέσω πανδημίας.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής για τη στενή συνεργασία εν όψει της Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 21-22 Οκτωβρίου 2021, στην Αθήνα  και ειδικότερα για την προετοιμασία της συνάντησης των Γενικών Γραμματέων Κοινοβουλίων που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο αυτό.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

TOMΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΜΗΤΡΩΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Επίκαιρη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα " Ανανεώσιμες πηγές, βιώσιμη αναπτυξη, κυκλικοί οικονομία".


labros bouklis

 

«Εγκαταλείπει» τον Μπάιντεν η Μεσσήνια εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζένιφερ Ψάκι

 Τζένιφερ Ψάκι: «Εγκαταλείπει» τον Μπάιντεν η Ελληνίδα εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου  

Η Ελληνοαμερικανίδα Τζένιφερ Ψάκι, εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις των ΜΜΕ, ανακοίνωσε ότι σε ένα χρόνο από τώρα δεν θα βρίσκεται πια σε αυτή τη θέση.

Η απόφαση αυτή δεν έχει να κάνει με κάποιο ιδιαίτερο γεγονός ή με κάποια δυσαρέσκεια με τον Τζο Μπάιντεν. Όπως ανακοίνωσε η ίδια σε συνέντευξή της πρόκειται για μια προειλημμένη απόφαση, που την είχε ανακοινώσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ από την αρχή ανάληψη των καθηκόντων της, όπως αναφέρει ο Independent.

Football League: Η Ρόδος νίκησε 2-1 τον Αστέρα Βλαχιώτη

 Football League: Η Ρόδος νίκησε τον Αστέρα Βλαχιώτη 

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στην πρώτη φάση του αγώνα η Ρόδος επικράτησε του Αστέρα Βλαχιώτη (2-1), στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Football League, έμεινε μόνη στη δεύτερη θέση της κατάταξης και πλησίασε την Καλαμάτα στους δύο πόντους, έχοντας και ματς λιγότερο.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 87 νέα κρούσματα σήμερα ( 47 στην Αχαΐα - 21 στην Κορινθία).

 

  

 Μικρή μείωση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού ,(-11) καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  87 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων,  47  καταγράφονται στην Αχαΐα και 21 στην Κορινθία. Επίσης μονοψήφια  νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν οι υπόλοιποι νομοί της περιοχης.

Τριανταεπτά (37 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα περισσότερα (21) εξ αυτών  να ανακοινώνονται στην Π. Ε. Κορινθίας.

 Επίσης άλλα 50 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  17 / 5 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 87 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 24.218 ( 9.517 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα  Δευτέρα 167 / 5 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (47),  Μεσσηνίας  (1) ,  Κορινθίας (21), Ηλείας (3), Αργολίδας (4), Αρκαδίας (8) και Λακωνίας (3) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                10.735

Π.Ε. Κορινθίας            3.593

Π.Ε. Ηλείας                 2.418

Π.Ε. Αργολίδας           2.209

Π.Ε. Αρκαδίας            1.914

Π.Ε. Μεσσηνίας         1.452     

Π.Ε. Λακωνίας              886