Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Βουλή Τηλεόραση: Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 17/5-23/5 2021

  

 




Το Σύμφωνο Ναζί -Σοβιετικής Ένωσης:

Το Φιάσκο της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας

Δευτέρα, 17/5 στις 23:00








Τον Αύγουστο του 1939 υπογράφτηκε στη Μόσχα το Γερ­μανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης ή Σύμφωνο Ρίμπε­ντροπ-Μολότωφ. Το ντοκιμαντέρ μας αποκαλύπτει το πλούσιο παρασκήνιο της συμφωνίας, καθώς και την πλήρη αποτυχία Βρετανών και Γάλλων να την αποτρέψουν.









Έρωτας και Τέχνη: Τζόρτζια  Ο' Κιφ και Άλφρεντ Στίγκλιτζ

Τρίτη, 18/5 στις 23:00







Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει φλογερούς και θυελ­λώδεις έρωτες μεταξύ διάσημων καλλιτεχνών, αναδεικνύ­οντας παράλληλα και τον τρόπο που οι σχέσεις αυτές επη­ρέασαν την καλλιτεχνική τους δημιουργία. 










Οι Δρόμοι της Αγάπης Είναι Νυχτερινοί

Τετάρτη, 19/5 στις 00:00








Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία της Φρίντας Λιάππα με τους: Μαρία Σκούντζου, Μίρκα Παπακωνσταντί­νου, Γρηγόρη Ευαγγελάτο, Σταμάτη Φασουλή, Μαριτίνα Πάσσαρη (1981). Δυο μοναχικές μεσήλικες αδελφές θα έλθουν σε σύγκρουση με την επιστροφή ενός ξάδερφου
από το Παρίσι, με τον οποίο ήταν κάποτε ερωτευμένες.










200 Μέρες για να Ξαναχτίσεις τον Κόσμο (2/2)Πέμπτη, 20/5 στις 22:00






Ντοκιμαντέρ του Ζαν-Χριστόφ Ρόουζ (2005). Από τη Γιάλτα μέχρι το Βερολίνο και από το Βερολίνο μέχρι τη Χιροσίμα, το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην ιστορική πάλη που έγινε μεταξύ των νικητών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για τη μορφή που θα είχε ο μεταπολεμικός κόσμος.










Η Αλίκη στις Πόλεις

Παρασκευή, 21/5 στις 22:00








Ταινία του Βιμ Βέντερς με τους: Ριούντιγκερ Φόγκε­λερ, Γιέλα Ροτλέντερ, Λίζα Κρόιτσερ (Γερμανία, 1974). Ένας δημοσιογράφος και ένα εννιάχρονο κορίτσι συνα­ντιούνται στην Αμερική, επιστρέφουν μαζί στην Ευρώ­πη και αποφασίζουν να ταξιδέψουν μαζί, αναζητώντας τη γιαγιά της μικρής.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 22/5 στις 18:00








Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστο­ρίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις που επηρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.










Αλέν Ντελόν

Σάββατο, 22/5 στις 21:00








Γαλλικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Φιλίπ Κολί (2015), που φέρνει στο φως άγνωστες  πτυχές της ταρα­χώδους ζωής του διάσημου ηθοποιού, μέσα από πολυά­ριθμα αποσπάσματα ταινιών και προσωπικών του συνε­ντεύξεων.













Το Παιδί με το Ποδήλατο

Σάββατο, 22/5 στις 23:00





Βελγική ταινία, σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν με τους: Σεσίλ ντε Φρανς, Ζερεμί Ρε­νιέ, Τόμας Ντορέ (2011). Εγκαταλειμμένος από τον πατέρα του, ο 12χρονος Σιρίλ υιοθετείται προσωρινά από τη Σαμάνθα, μια νεαρή κομμώτρια, η οποία προ­σπαθεί να του συμπαρασταθεί και να κατευνάσει την ανεξέλεγκτη οργή του.










Η Τύχη Ευνοεί τους Τολμηρούς

Κυριακή, 23/5 στις 17:30








Νεανική ταινία του Νόρμπερτ Λέχνερ με τους Ούρλικε Μπλίφερτ, Ούρλιχ Μπραντχοφ (Γερμανία, 2016). Η νεαρή Βιετναμέζα Λιν Τούι υποχρεώνεται πολύ νωρίς να αναλάβει μόνη της την ευθύνη για τη ζωή της και την μικρότερη αδελφή της, ειδικά όταν η χωρισμένη μητέρα τους αναγκάζεται να επιστρέψει από τη Γερμα­νία στο Βιετνάμ. Κανείς δεν πρέπει να αντιληφθεί ότι τα δυο μικρά κορίτσια ζουν μόνα, ειδικά η Αστυνομία και η Πρόνοια.










Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

 

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία