Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

«Μπαλοθιά» στο 87΄ από τον Αστέρα μέσα στα Χανιά



Τους πρώτους του βαθμούς μακριά από την Τρίπολη στο φετινό πρωτάθλημα κατέκτησε ο Αστέρας, που… απέδρασε με το διπλό από τα Περιβόλια, υποχρεώνοντας τον Πλατανιά στην 3η εντός έδρας ήττα του σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

«Χρυσός» σκόρερ για τους Αρκάδες, που θα πάνε με… αέρα νίκης στο εντός έδρας ματς με την Παρτίζαν την Πέμπτη για τους ομίλους του Europa league, ο Τζερόνιμο Μπαράλες στο 87'.
Ο Αργεντινός φορ, που είχε μπει στο γήπεδο μόλις τέσσερα λεπτά νωρίτερα, πήρε την μπάλα από το συμπατριώτη του Φακούντο Πάρα που την είχε κλέψει εκτός περιοχής από τον Μπανανά και προ κενής εστίας δεν αστόχησε σκοράροντας για δεύτερη σερί σεζόν στο ίδιο γήπεδο. Στο περυσινό 1-1 μεταξύ των δύο ομάδων στα Περιβόλια είχε βάλει γκολ με το κεφάλι.

Οι Αρκάδες, λοιπόν, μετά από δύο ήττες σε Γιάννινα και Νέα Σμύρνη κατέκτησαν τη νίκη, που τους έφερε στους εννιά βαθμούς. Για να το πετύχουν αυτό χρειάστηκαν, όμως, πλην της συνεργασίας του Πάρα με τον Μπαράλες και τις δύο πολύ καλές επεμβάσεις του Κοσίτσκι στο α' ημίχρονο.
Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας στο 20' απέκρουσε σουτ του Ιτούα στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 38' αρχικά απέκρουσε εξ επαφής σουτ του Τόρες στην κλειστή του γωνία και ακολούθως μπλόκαρε την προσπάθεια του Τσουράκη, που είχε πάρει το ριμπάουντ.
Γενικά το παιχνίδι ήταν κακό από πλευράς θεάματος, με τα δύο ημίχρονα μοιρασμένα αναφορικά με τις ευκαιρίες. Το πρώτο ανήκε στον Πλατανιά, αν και στο 45+1 στην πρώτη του τελική προσπάθεια ο Αστέρας θα μπορούσε να είχε πάρει τότε το προβάδισμα, αλλά το σουτ από θέση τετ α τετ του Μάσα έφυγε άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αρκάδες ήταν εκείνοι που είχαν τις φάσεις στην αναμέτρηση, αφού προτού «χτυπήσουν» στο 87', απείλησαν με τον Πάρα στο 48' (σουτ εκτός περιοχής, που απέκρουσε ο Ολιμπά), στο 53' (Ο Μάσα προσπάθησε να νικήσει με πλασέ στην κλειστή γωνία τον Ολιμπά, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε) και στο 63' (σουτ άουτ του Τιέ Μπι).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Ιτούα, Νέπλιακ, Μαχαμάτ, Τετέ (88' Φιγκέιρα), Μενδρινός, Τσουράκης, Τζίλβαν (67' Μιλούνοβιτς), Τόρες (78' Ναζλίδης)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ Γκοϊάν, Λούι, Μάσα, Τιέ Μπι (71' Κουρμπέλης), Ουσέρο (66' Γιαννιώτας), Ρόλε (83' Μπαράλες), Πάρα, Μουνάφο

* Έπειτα από ένα... χορταστικό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος και Ξάνθη αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με τις δύο ομάδες να μοιράζονται όχι μόνο τα γκολ και τους βαθμούς, αλλά και τις εντυπώσεις, αφού τόσο οι Νεοσμυρνιώτες, όσο και οι Ξανθιώτες θα μπορούσαν να είχαν πάρει το «τρίποντο». Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο τέλος για την Ξάνθη, δοκάρι στο 94' για τους «κυανέρυθρους».
Την Κυριακή, ακόμη ένα δύσκολο ματς περιμένει τον ΠΑΟΚ που θα υποδέχτεί τον ΟΦΗ, έπειτα από τη… γκέλα του Κυπέλλου.

Παράλληλα, η Βέροια που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Επίσης, ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί για τους τρεις βαθμούς υποδεχόμενος την ουραγό και χωρίς βαθμό, Νίκη Βόλου, ενώ Λεβαδειακός – Κέρκυρα και Εργοτέλης - Παναιτωλικός, συμπληρώνουν το πρόγραμμα της ημέρας.

Η αυλαία πέφτει την Δευτέρα με την αναμέτρηση Καλλονή – Πανθρακικός.



Το πρόγραμμα

Σάββατο 27/9
Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 0-1
Πανιώνιος - Ξάνθη 1-1
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0


Κυριακή 28/9
16:00 Παναθηναϊκός - Νίκη Βόλου
18:15 Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα
18:15 Λεβαδειακός - Κέρκυρα
18:15 Εργοτέλης - Παναιτωλικός
20:30 ΠΑΟΚ - ΟΦΗ

Δευτέρα 29/9

19:30 Καλλονή - Πανθρακικός



Ο νόμος του... δανεικού Καραμάνου - Πρώτη στάση Περιστέρι για Ολυμπιακό


 Με τον Σα Πίντο να ντεμπουτάρει στον πάγκο του, ο Ατρόμητος “μπλόκαρε” τον Ολυμπιακό και με σκόρερ τον... ερυθρόλευκο Καραμάνο πήρε μεγάλη νίκη (1-0), αναγκάζοντας τους Πειραιώτες να γνωρίσουν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.
Ετσι οι γηπεδούχοι, στο ντεμπούτο του Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο τους, «έπιασαν» τους πρωταθλητές στην πρώτη θέση με 10 βαθμούς (όσους έχει και ο ΠΑΟΚ που την Κυριακή φιλοξενεί τον ΟΦΗ).

Αναφορά Σαμαρά στον Παναγή Παπαληγούρα

 

Πρώτα όμως δύο λόγια για το ποιοι είμαστε.
Σαράντα, σχεδόν, χρόνια πριν, εδώ στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας καθήλωσαν, τότε, το ακροατήριο τέσσερις πολιτικοί ηγέτες:
Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής! Ο ιδρυτής της παράταξης, που ιδρύοντας τη Νέα Δημοκρατία, σφράγισε και το στόχο της να υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους. Το έργο του αναγνωρίζεται πλέον από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, από το σύνολο του Ελληνικού λαού. Και πέρα από τα σύνορα της χώρας ακόμα.
– Μίλησε τότε εδώ, ο Παναγής Παπαληγούρας, κι έδωσε το κοινωνικό πρόσωπο της παράταξης. Τον θυμάμαι να μιλάει για κοινωνικό κράτος, για την ανάγκη να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλους. Για την ανάγκη να υπάρχει – τότε πρωτοακούστηκε η έκφραση – δίχτυ προστασίας για τους αδύναμους Έλληνες. Έλεγχος στους ισχυρούς, ίση κατανομή ευθυνών και βαρών σε όλους, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Βάζοντας πολύ γερά θεμέλια σε αυτό που ονομάζουμε Κοινωνική Δικαιοσύνη και κράτος Πρόνοιας.
http://archive1.jfklibrary.org/JFKWHP/1963/Month%2006/Day%2003/JFKWHP-1963-06-03-D/JFKWHP-AR7958-A.jpg 
– Πήρε το λόγο ακόμα, ο Γεώργιος Ράλλης. Και μίλησε για το Ευρωπαϊκό μέλλον του τόπου. Που εκείνο τον καιρό, πράγματι όπως είπε ο Γιάννης ο Βαρβιτσιώτης, πολύ το αμφισβητούσαν. Κι ακόμα περισσότεροι το πολεμούσαν. Αλλά η Ελλάδα, λίγα χρόνια αργότερα, παρά τις δυσκολίες, έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τον αγώνα του Καραμανλή που περιέγραψε ο Πέτρος Μολυβιάτης.
–Τέλος πήρε το λόγο ο Ευάγγελος Αβέρωφ και μίλησε για το Πατριωτικό χαρακτήρα της παράταξης. Για τον Πατριωτισμό που στη δική μας ιδεολογία είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της Δημοκρατίας.
Γιατί η αγάπη για την κοινή πατρίδα, είναι η στέρεα βάση για αλληλεγγύη. Αυτή η αγάπη για την κοινή πατρίδα, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για το κοινό μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας.
Χωρίς αυτά, δεν λειτουργεί η Δημοκρατία.
Χωρίς αυτά, δεν υπάρχει εθνική ενότητα.

{Απόσπασμα της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.}

Μολυβιάτης: Να στηρίξουν όλοι τον αγώνα που δίνει ο Σαμαράς

moliviatis
Ο Πέτρος Μολυβιάτης, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δήλωσε με αφορμή την επέτειο για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.

«Οι εκδηλώσεις της Ν.Δ. για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, δεν πρέπει να έχουν μόνο επετειακό χαρακτήρα, αλλά πρέπει να είναι και η έντιμη και ψύχραιμη αναμέτρηση με το παρελθόν μας.
Σήμερα η εθνική μας ζωή σκιάζεται από τη μεγάλη και οδυνηρή κρίση και για να την υπερβούμε χρειάζεται να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα από το παρελθόν μας», εξήγησε ο κ. Μολυβιάτης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε:


«Ασφαλώς έγιναν και λάθη, αλλά μόνο όποιος δεν κάνει τίποτε, δεν κάνει και λάθη. Όμως το κόμμα μας έχει κάθε δικαίωμα να είναι υπερήφανο για την πορεία και τα επιτεύγματα του».

Ο κ. Μολυβιάτης τόνισε ότι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή διαδέχθηκαν «άξιοι ηγέτες» της παράταξης, χαιρέτισε με ιδιαίτερη χαρά την παρουσία του Κώστα Καραμανλή στην εκδήλωση.
Επίσης υπογράμμισε ότι η Ν.Δ., υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, έχει την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση απηύθυνε έκκληση σε όλους μαζί να στηρίξουν τον αγώνα που δίνει η Ν.Δ., η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός.

Αιχμηρός Μεϊμαράκης με… βολές και στο ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ θα είναι ο κυρίαρχος κορμός και της επόμενης κυβέρνησης!

Vaggelis-Meimarakis

«Η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι ο κυρίαρχος κορμός της επόμενης κυβέρνησης», σημείωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην ομιλία του στη Χαλκιδική για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε στο ΠΑΣΟΚ και «σε όσους λένε ότι η συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. τελειώνει στις εκλογές που έρχονται. Τους απαντάμε ότι και πάλι κυρίαρχος κορμός της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η Ν.Δ. με πρόσημο δημοκρατικό, προοδευτικό αλλά κυρίως φιλελεύθερο».
Θυμίζουμε, άλλωστε πως στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν πει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα πως η συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία θα τελειώσει στις επόμενες εκλογές, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πρόσφατα στη Realnews πως στόχος είναι η επόμενη κυβέρνηση να έχει προοδευτικό πρόσημο…
Σε αυτές τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος διευκρίνισε ακόμη ότι μιλάει ως στέλεχος της Ν.Δ. και όχι ως πρόεδρος της Βουλής και τόνισε την ανάγκη να “επαναπατρίσει” το κόμμα τους ψηφοφόρους που έχασε το 2012. Για το σκοπό αυτό ζήτησε από τα στελέχη και τα μέλη της Ν.Δ. να βγουν ανοιχτά στον κόσμο, να μιλήσουν μαζί του, να σφίξουν το χέρι και να ξανακερδίσουν τους χαμένους ψηφοφόρους, που ψήφισαν κάποιες “παραφυάδες”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Έδωσε συγχαρητήρια για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και σημείωσε:
“Σε τέτοιες συγκεντρώσεις ξαναβρίσκουμε την αυτοπεποίθηση μας, γιατί είμαστε μεμψίμοιροι τις τελευταίες μέρες. Να φύγουμε από εδώ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να πούμε στον κόσμο: Ναι, είμαστε Ν.Δ. και ζητάμε να μας ξανά εμπιστευθείτε, να μας ξανά στηρίξετε. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Ν.Δ. Δεν κάναμε μόνο λάθη”.
Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι “είναι στο DNA της Ν.Δ. να λέει την αλήθεια” και πώς αυτό έκανε και ο Κώστας Καραμανλής, πριν τις εκλογές του 2009, όταν μίλησε για “πάγωμα” μισθών, και παρατήρησε πως θα ήταν διαφορετική η τύχη της χώρας, αν οι πολίτες τον είχαν ακούσει. Την αλήθεια, επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης , είπε και ο Αντώνης Σαμαράς, στις εκλογές του 2012, όταν ζήτησε αυτοδυναμία για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Ν.Δ, και απέδωσε το αποτέλεσμα των εκλογών του 2012 στο ότι ψηφοφόροι της Ν.Δ. “παρασύρθηκαν” τότε από “λαϊκισμό” και “ακρότητες”, λόγω της αγανάκτησης.

Σαμαράς: Έλλειψη σεβασμού και πολιτικής ηθικής από τον ΣΥΡΙΖΑ

nd1

Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί «μνημόσυνου» κλείνοντας την εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ.
«Τώρα που τελειώνει αυτή η καταπληκτική ημέρα, επιτρέψτε μου να πω τρία “θέλω”.
Θέλω, πρώτον, να ευχαριστήσω την καθεμία και τον καθένα σας. Πέρα και πάνω από ηλικίες για τη δύναμη που μου δώσατε. Γι’ αυτό που μέσα εισέπραξε η καρδιά μου, η ψυχή μου, η συνείδησή μου. Για την ανάγκη να προχωρήσουμε δυναμικά σε αυτόν τον αγώνα. Μετρήσαμε όλες τις πτυχές 40 ετών αγώνα. Και δώσαμε πάνω από όλα, την αίσθηση ενότητας που τη γευτήκαμε, πιστεύω, όλοι. Αυτό ήταν που ήθελα να ευχαριστήσω. Θέλω μετά να υποσχεθώ ότι, με προμετωπίδα αυτή την ιδεολογία και με σημαία την αγωνιστικότητα της νεολαίας μας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί για τους πιο γόνιμους για τη Δημοκρατία αγώνες. Και αυτό αποτελεί υπόσχεση.
Θέλω, όμως, να πω και το τρίτο. Με λυπεί πολύ ότι πρέπει να το πω. Αλλά μπροστά σας, έχω υποσχεθεί εξαρχής να λέω την αλήθεια. Θέλω να πληροφορηθεί ο Ελληνικός Λαός ότι αυτή τη γιορτή Δημοκρατίας που είχαμε, 40 χρόνια αγώνων, που τίμησαν και τις άλλες ιδεολογίες, που έδωσαν το δικαίωμα της ελευθερίας στον καθένα να λέει απόλυτα ελεύθερα τη γνώμη του, ότι αυτά τα 40 χρόνια από τότε που ο Καραμανλής υπέγραφε με ό,τι είχε μέσα του σαν άνθρωπος λιτός, δωρικός και γενναίος για την Ελλάδα και για την Ευρώπη και για την πορεία μας, θέλω να ξέρετε και θέλω να πληροφορηθεί ο Ελληνικός Λαός, ότι αυτά τα 40 χρόνια σήμερα η Αξιωματική Αντιπολίτευση τα ονόμασε επισήμως ότι “κάναμε το μνημόσυνό μας”.
Είναι έλλειψη σεβασμού; Είναι έλλειψη γνώσεως; Είναι έλλειψη πολιτικής ηθικής; Αυτό που μετράει είναι ότι εδώ πέρα μία οικογένεια μίας συγκεκριμένης ιδεολογίας που ανέταξε, προώθησε και δίνει μάχη για τον καλό της Ελλάδας, σήμερα βρέθηκε απέναντι σε μία δήλωση η οποία δεν κάνει καλό όχι μόνο στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Δεν κάνει καλό σε όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα όταν συνειδητοποιούν και οι ξένοι και εμείς, ότι υπάρχει μία τέτοια κωμική, πλέον, δήθεν διαίρεση μεταξύ των Ελλήνων.
Εγώ κάνω τη δήλωση χωρίς να θέλω να μπω στα δικά τους τα χωράφια. Ότι είμαι βέβαιος ότι αυτή η δήλωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν εκφράζει ούτε καν εκείνους που την ψηφίζουν.


Θέλω να είστε δυνατοί, θέλω να έχετε το χαμόγελο. Θέλω να έχετε την ελπίδα – που μας δώσατε και σήμερα – μαζί σας πάντα. Και θέλω να ξέρετε από τα βάθη της συνείδησής σας: Αυτό που βγαίνει, αυτό που αναβλύζει είναι ότι κάνουμε το καλύτερο, με μοναδικό γνώμονα την πατρίδα μας. Το καλό της Ελλάδας μας. Και από εδώ, από την Μακεδονία την ιερή, που βγάζει “Αλέξανδρο” και “Αμφίπολη” να ξέρετε ότι είμαστε ενωμένοι πέρα και πάνω από κόμματα», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.


 ysterografa.grf

Στην πρεμιέρα της Α1 Κορινθίας: "Πέτρινη θύελλα" κτήπησε την Κόρινθο - Με το "δεξί" Αστέρας , Ολυμπιακός, Πέλοπας, Κόρινθος΄06 και Αγιοι Θεόδωροι

 Ξεκίνημα με το "αριστερό" έκανε η Κόρινθος στην σημερινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος  της Α1 Κορινθίας, καθώς  έχασε στην έδρα της ( 0 - 1)  από την Θύελλα Πετρίου , την ίδια ώρα που με το ίδιο σκορ έφευγαν νικητές από Νεμέα και Ζευγολατιό ο Ολυμπιακός Λουτρακίου και ο Πέλοπας Κιάτου επί Παννεμεατικού και ΑΟ Ζευγολατιού,  αντίστοιχα.
Στο ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας, στο "Κώστας Βυζάς"   στο Δερβένι ο Αστέρας επικράτησε με  1 - 0 του Πανκαμαριακού, ενώ στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής έμεινε στο 1 - 1 με την ομάδα του Σπαθοβουνίου
Το σκορ της 1ης ημέρας σημειώθηκε στους Αγίους Θεοδώρους όπου οι "Άγιοι" επικράτησαν με 3 - 1 επί  της  Ελλάδας Βέλου
Στο γήπεδο του Συνοικισμού , αυτή τη φορά  για το πρωτάθλημα η Κόρινθος ΄06  επικράτησε με 1 - 0  του Ατρόμητου Χιλιομοδίου. Και οι δύο ομάδες είχαν αγωνιστεί μαζί πριν λίγες ημέρες στο Χιλιομόδι για το Κύπελλο όπου την νίκη είχε κατακτήσει η ομάδα της Κορίνθου ... Τέλος στα Αθίκια ο Τενεάτης και ο  Κύψελος Κορίνθου αναδείχτηκαν ισόπαλοι, χωρίς σκορ.


Τα αποτελέσματα της  πρεμιέρας (1η αγωνιστική):


ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ – ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                       3 - 1
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                 1 - 0
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ              0 - 1
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ - Π.Α.Σ  ΚΥΨΕΛΟΣ                0 - 0
 ΚΟΡΙΝΘΟΣ’06 – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ         1 - 0
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                 0  - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ   1 - 1
Α.Ο.  ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ – ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ              0 - 1

Μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού από την Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Π.Ε.Μεσσηνίας κ.Αντωνία Μπούζα

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/2-of-16-modified.jpgΟ τουρισμός αποτελούσε και αποτελεί για την πατρίδα μας την κορυφαία αναπτυξιακή δραστηριότητα, που ενισχύει σημαντικά την οικονομία και την απασχόληση.
Η Πελοπόννησος,  μέσα στο παγκόσμιο τουριστικό ανταγωνιστικό περιβάλλον, αποκτά  τη θέση που της αναλογεί , με προσεκτικά βήματα, σχεδιασμό, καινοτομία και έξυπνες πρωτοβουλίες.
Η αποδοχή της ενιαίας τουριστικής  Πελοποννησιακής παρουσίας  και του  τουριστικού της προϊόντος, οδήγησε στην ανάθεση της διοργάνωσης  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , του συνεδρίου της ΑΒΤΑ στη Μεσσηνία. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως σημαντικό γεγονός  της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, που προοιωνίζει θετικές εξελίξεις  συνολικά για τον τουρισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που σχεδίασε, πίστεψε και προώθησε επιτυχώς την πρόταση.
Η Μεσσηνία, είναι ένας τόπος όπου η προικισμένη φύση με το ανθρωπογενές περιβάλλον, συνυπάρχει με τις υψηλών προδιαγραφών τουριστικές υποδομές , τα οικογενειακά, φιλικά στον επισκέπτη τουριστικά καταλύματα, τον πρωτογενή τομέα και το σπουδαίο πολιτιστικό απόθεμα.
Ο τόπος μας , εξελίσσεται στη ναυαρχίδα της  Μυθικής Πελοποννήσου και αλληλοσυμπληρώνει το εξαιρετικό τουριστικό προϊόν του Μοριά , καθιστώντας το ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό και ελκυστικό.
Με πνεύμα συνεννόησης και συνεργειών, προτιθέμεθα να δουλέψουμε εντατικά για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον ελπιδοφόρο αυτό τομέα για την τοπική μας οικονομία.
Καλαμάτα  26 Σεπτεμβρίου 2014

Αντωνία Μπούζα  
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου  
Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Π.Ε.Μεσσηνίας

Στο στόχαστρο των τζιχαντιστών ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος

 
Στο στόχαστρο των τζιχαντιστών έχει μπει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, καθώς σε ιστοσελίδα προσκείμενη στο Ισλαμικό Κράτος γίνεται εκτενής αναφορά στις δηλώσεις που είχε κάνει εναντίον του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Με πρόσχημα  το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η ισλαμική υπεροχή ποινικοποιείται στην Ελλάδα, όπου οι ρατσιστές με τους ισλαμιστές χρησιμοποιούν τον ρατσισμό για να δαιμονοποιήσουν και να περιθωριοποιήσουν όλους εκείνους που αντιτίθενται στην ύπουλη ατζέντα τους, όπως ακριβώς κάνουν στις ΗΠΑ - με τη βοήθεια και υποκινούμενοι από Αριστερούς και χρήσιμους... ηλιθίους.     

Στο άρθρο που έχει τίτλο "Έλληνας επίσκοπος: Τα παιδιά σας θα είναι σκλάβοι των μουσουλμάνων", παρατίθενται οι δηλώσεις που είχε κάνει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατά του αντιρατσιστικού: 

New York Times: Ρένα Δούρου, μια πολιτικός πρόθυμη να αντικρίσει τον λαό



Rena-Dourou
Το πορτρέτο της Ρένας Δούρου σκιαγραφούν οι New York Times, που χαρακτηρίζουν την επικράτησή της στην Περιφέρεια Αττικής, ως την μεγαλύτερη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Η γνωστή εφημερίδα στο άρθρο της με τίτλο «Μια ελληνίδα πολιτικός πρόθυμη να αντικρίσει το λαό», περιλαμβάνει βιογραφικά και πολιτικά στοιχεία της Ρένας Δούρου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
• «Η εκλογή της κ. Δούρου αποτελεί μέχρι στιγμής την μεγαλύτερη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκλογή της, με 50,8% των ψήφων, σοκάρισε το πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα».
• «Η κ. Δούρου λέει πως ο στόχος της είναι απλός: να δημιουργήσει μια ανοικτή και λειτουργική διακυβέρνηση χωρίς τη διαφθορά και τις υπόγειες συμφωνίες που αποτελούσαν τρόπο ζωής στη χώρα αυτή. ‘Στο τέλος της πενταετίας’, λέει, ‘η διακυβέρνηση της Αττικής θα είναι όπως η διακυβέρνηση άλλων χωρών’».
• «Η κ. Δούρου θεωρεί πως η αξιολόγηση αποτελεί ένα σημείο έναρξης της περικοπής θέσεων εργασίας και ότι γίνεται για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της χώρας, και αρνείται να παραδώσει τους φακέλους τους».
• «Σε πρόσφατη ομιλία της, είπε ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή για εργαζόμενους που είπαν ψέματα για τα πτυχία τους. Αλλά ο εντοπισμός τους είναι δική της δουλειά. Στο γραφείο της, είπε, ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίας ενάντια σε οκτώ υπαλλήλους, υποθέσεις που εκκρεμούσαν από την περίοδο του προκατόχου της».

ysterografa.gr

Εκλογές τον Μάρτιο και κυβέρνηση με... ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ "δείχνει" ο Κουβέλης

Fotis-Kouvelis-Alexis-Tsipras

Η συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας 180 βουλευτών από τη σημερινή Βουλή, και η αποτροπή έτσι της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, περνάει εκ των πραγμάτων μέσα και από τη Δημοκρατική Αριστερά, και από τη στάση που θα επιλέξει να κρατήσει ο Φώτης Κουβέλης.
Με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στη “Real News”, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ όχι μόνο προβλέπει πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο, αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να συγκροτηθεί μετεκλογικά μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία, “προοδευτικού χαρακτήρα”, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.
“Δύσκολα θα αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Φώτη Κουβέλη.
Και συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, το όνομα του οποίου έχει πρωταγωνιστήσει στα σενάρια για τη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, σημειώνει: “Αν το ΠΑΣΟΚ μεταβάλει τη στάση του, μπορεί να γίνει μέρος της προοδευτικής διακυβέρνησης”.

ysterografa.gr

Μήνυμα του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στη Χαλκιδική


Αγαπητέ Γενικέ Γραμματέα, 
Αγαπητοί Φίλοι,

Οι υποχρεώσεις μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μου επιβάλλουν να είμαι σήμερα στις Βρυξέλλες. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να είμαι κοντά σας για να τιμήσουμε την επέτειο των 40 χρόνων προσφοράς στην πατρίδα της μεγάλης ιστορικής παράταξής μας.
 H Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι με τις μεγάλες προκλήσεις που οι καιροί επεφύλαξαν για την Ελλάδα να είναι μπροστά μας και να μας καλούν να τις αντιμετωπίσουμε, όπως πάντα με αίσθημα εθνικής ευθύνης. 
Όλοι αναγνωρίζουν, ότι η κοινή ιστορική συνισταμένη από το 1974 μέχρι σήμερα, είναι ότι αυτή η παράταξη ανοίγει νέους δρόμους για την κοινωνία και το έθνος μας με μεγάλες και τολμηρές πρωτοβουλίες, επιλογές και αλλαγές. 
Είμαστε η κατεξοχήν προοδευτική δύναμη που ιστορικά έβαζε την σφραγίδα των μεγάλων ενορατικών πολιτικών που έχτισαν την Ελλάδα της Δημοκρατίας και της Ευρώπης. 
Σήμερα, το 2014 με και κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, καλούμαστε για μία ακόμα φορά, ανταποκρινόμενοι στις ιστορικές προκλήσεις να ανοίξουμε την πόρτα που θα μας οδηγήσει σε μία Νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα των αξιών, του κύρους, της αυτοπεποίθησης, της ευθύνης, της διαφάνειας, τη νέα σύγχρονη ευρωπαϊκή και υπερήφανη Ελλάδα. 
Αυτό το δρόμο μας δείχνουν οι πολίτες και αυτό το δρόμο, μέσα από τις δυσκολίες της κρίσης που σταδιακά αφήνουμε πίσω , καλούμαστε ενωμένοι οι Έλληνες να διαβούμε. Αυτό το δρόμο της εθνικής ενότητας και της εθνικής συνεννόησης ζητούμε να ακολουθήσουν μαζί μας και σε πνεύμα ομοψυχίας και αλληλεγγύης οι Έλληνες πολίτες πέρα και πάνω από τις όποιες ιδεολογικές και πολιτικές αντιθέσεις και διαφορές. 
Η δύναμή μας είναι η ιστορία της Παράταξής μας, οι ιδέες μας, οι αρχές μας και κυρίως η ενότητά μας. 
Αυτή την ενότητα επιβεβαιώνει σήμερα, η επέτειος των 40 χρόνων ιστορικής προσφοράς της Νέας Δημοκρατίας, της πολιτικής δύναμης που εμπνέεται και κατευθύνεται από την παρακαταθήκη ενός μεγάλου Έλληνα και Ευρωπαίου πολιτικού, του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σε αυτή τη στιγμή, είμαι και εγώ εκεί. Ανάμεσά σας. 
Με την καρδιά, το νου και την ψυχή μου και θα χαρώ να συναντηθούμε στη δεύτερη συνάντηση για τα 40 χρόνια της παράταξής μας σε μία εβδομάδα από τώρα στην Αθήνα. 
Καλή Επιτυχία. 
 Δημήτρης Λ. Αβραμόπουλος 
Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Τα δύσκολα τα περάσαμε, τα χειρότερα τα αποτρέψαμε, τα καλύτερα έρχονται…


«Αισθάνομαι μοναδική τιμή σήμερα, γιατί εδώ μαζί σας, μετά από 40 χρόνια, νιώθω τον πατριωτικό ηλεκτρισμό της μεγάλης πολιτικής παράταξης που λέγεται Νέα Δημοκρατία! Γιορτάζουμε 40 χρόνια αγώνων και νιώθω τιμή και συγκίνηση να στέκομαι, σήμερα, εδώ μπροστά σας, όλοι μαζί μία φωνή, μία καρδιά, μία συνείδηση!
Αγαπητοί φίλοι, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες

Βρισκόμαστε εδώ, στο ίδιο ακριβώς σημείο που ξεκίνησαν όλα. Για την παράταξή μας, για τη Δημοκρατία μας, για την Ελλάδα.
Ήμουν κι εγώ παρών τότε, στο Προσυνέδριο της παράταξης, σχεδόν 40 χρόνια πριν, ως μέλος της εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, που ξεκινούσε τότε την μεγάλη πορεία κατάκτησης των καρδιών, της αγάπης της Ελληνικής νεολαίας.
Κι αναγνωρίζω σήμερα, ανάμεσά σας, δεκάδες, εκατοντάδες αγαπημένα πρόσωπα συμμαχητών από την εποχή εκείνη…
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Όπως ο Κώστας ο Καραμανλής!
Που ήμασταν κι οι δύο, νεαροί τότε, μαζί, εδώ στον ίδιο χώρο.
Δεν θα πω άλλα ονόματα, όμως θυμάμαι ακόμα το Δημήτρη το Στάμο, τοπικό βουλευτή Χαλκιδικής τότε, που παραμένει και σήμερα αγωνιστής για τη Νέα Δημοκρατία, ήταν τότε το δυνατό δίδυμο της Χαλκιδικής με τον συγχωρεμένο πια τον Κώστα τον Τσουπλάκη.
Βέβαια, τώρα είμαστε κάπως αλλαγμένοι στην όψη…
Όμως έχουμε την ίδια φλόγα, όπως τότε! Το ίδιο πάθος!
Την ίδια αγάπη για τρία πράγματα:
Την Πατρίδα μας, τη Δημοκρατία μας και την Παράταξή μας.
Κι είμαστε υπερήφανοι! Πολύ υπερήφανοι, για το ρόλο που έπαιξε κι εξακολουθεί να παίζει αυτή η παράταξη.
Και μαζί μας βρίσκονται σήμερα χιλιάδες νεότεροι, που δεν ήταν τότε εδώ, ή δεν ήταν καν πράγματι γεννημένοι τότε.
Αλλά συν-στρατεύθηκαν μαζί μας και έδωσαν κι εκείνοι τη δύναμή τους, την ορμή τους κι τις ιδέες τους, να αντέξει η Δημοκρατία σε όλες τις δοκιμασίες, να σταθεί η χώρα όρθια σε όλες τις κρίσιμες στιγμές.
Και τότε, και αργότερα και σήμερα…

Υπό παραίτηση ο Άδωνις Γεωργιάδης

Adonis-Georgiadis
Η πρόσφατη δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη περί απόσυρσης καταθέσεων από τις τράπεζες στην περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, εξελίχτηκε σε πολιτικό αυτογκόλ για την κυβέρνηση, και έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία, στελέχη της οποίας δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για την “αμετροέπεια”, όπως την χαρακτηρίζουν, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Συγγρού.
Στην κριτική που ασκήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στον Άδωνη Γεωργιάδη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επεσήμαναν ότι το άλλοτε στέλεχος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού θα έπρεπε να καθαιρεθεί από τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας.
Σήμερα το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε για πρώτη φορά, έστω και εμμέσως, στο ενδεχόμενο αποχώρησής του από την πολιτική ζωή.
Η… επίμαχη αποστροφή του Άδωνη Γεωργιάδη ανέφερε ότι, αν ο ίδιος ευθύνεται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πολιτικό σκηνικό, με την ασυνεννοησία μεταξύ των κομμάτων, τότε προτίθεται να αποχωρήσει από το προσκήνιο

ysterografa.gr

Σιατίστης Παύλος: Οι καθαρίστριες είναι πιο απαραίτητες από τους υπουργούς!

Mitropolitis-Siatistis-Pavlos
Πηγή: www.romfea.gr
Του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου

Αυτές τις ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την απόφαση της εξουσίας δια την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Η εξουσία ενοχλήθηκε και το έδειξε. Θεωρήθηκε μάλιστα η δικαστική απόφαση παρενόχληση στο έργο της εξουσίας.
Υπουργικά χείλη δεν έκρυψαν την δυσφορία της εξουσίας δια την ανωτέρω δικαστική απόφαση και άφησαν να εννοηθεί ότι θα κάνουν το παν-που σημαίνει ότι θα ασκήσουν πιέσεις- δια την ανάκληση μιας τέτοιας απόφασης.
Εάν όμως δεν απατώμαι η δικαιοσύνη και μάλιστα στον ανώτατο βαθμό, έρχεται να προφυλάξει τον λαό και τον κάθε άνθρωπο από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας, διαφορετικά ο πολίτης θα μείνει ανυπεράσπιστος.
Σε μια σοβαρή δημοκρατία, σε μια αληθινή δηλαδή Δημοκρατία, οι τρεις εξουσίες οφείλουν να είναι διακριτές και ανεξάρτητες και ανεπηρέαστες.
Οφείλουν να λειτουργούν με τρόπο που να εμπεδώνουν την ασφάλεια στον πολίτη.
Να του παρέχουν τα εχέγγυα ότι αν αισθάνεται ότι αδικήθηκε η ότι διώκεται να έχει την ασφάλεια της προσφυγής στην δικαιοσύνη.
Η δικαιοσύνη δεν είναι ορντινάτσα της εκάστοτε εξουσίας για να καλύπτει τις παραβάσεις της και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά υπάρχει για τον πολίτη και δη τον ανυπεράσπιστο πολίτη.
Η ενόχληση λοιπόν της εξουσίας για την απόφαση της δικαιοσύνης αποκαλύπτει την φασίζουσα νοοτροπία της, αποκαλύπτει ότι η εξουσία διολισθαίνει προς τον αυταρχισμό και την απολυταρχία μη δεχομένη κανένα έλεγχο ακόμη και από την δικαιοσύνη.
Αυτό όμως συνιστά εκφασισμό της πολιτικής μας ζωής. Οι δικτάτορες αναστέλλουν την αυτόνομη λειτουργία των εξουσιών διότι εκείνοι μόνον γνωρίζουν πιο είναι το καλό της χώρας.
Συμβαίνει όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση το πολιτικό προσωπικό και οι άνθρωποι της εξουσίας να είναι τα ίδια πρόσωπα που κατέστρεψαν και ρήμαξαν αυτόν τον τόπο.
Συμβαίνει ακόμη με τον τρόπο τους, την συμπεριφορά τους και την όλη πολιτεία τους να μας δείχνουν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα από την κρίση και την εξουθένωση του λαού μας και ότι εκείνοι απολαμβάνουν και σήμερα αυτά που απολάμβαναν παλαιότερα, ζουν με την ίδια άνεση και ίσως με την ίδια χλιδή που ζούσαν στο παρελθόν. Δεν φαίνεται πουθενά η συμμετοχή τους στο δράμα του λαού μας.
Από την άλλη πλευρά ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός τα έχει βάλει με μια χούφτα γυναίκες- τις καθαρίστριες του Υπουργείου των Οικονομικών –και δεν ντρέπεται.
Δεν ντρέπονται μερικοί υπουργοί παρά και πάλι την απόφαση της δικαιοσύνης να στέκονται απέναντι σε γυναίκες που διεκδικούν το ψωμί των παιδιών τους και το δικαίωμα τους να μην πεθάνουν στο δρόμο.
Αναμένω με περιέργεια να δω την απόφαση της δικαιοσύνης για δεύτερη φορά και τη στάση της Πολιτείας.
Και επί τέλους αν από τις καθαρίστριες κινδυνεύει η οικονομία του Κράτους τότε ας παραιτηθούν μερικοί Υπουργοί για να σωθεί η χώρα.
Οι καθαρίστριες ίσως να είναι πιο απαραίτητες από μερικούς από αυτούς.
Άλλωστε οι καθαρίστριες δεν κατέλαβαν αυθαίρετα αυτές τις θέσεις κάποιοι συνάδελφοι των σημερινών Υπουργών, αν όχι και οι ίδιοι, τις διόρισαν.
Ας καθίσουν λοιπόν στο σκαμνί αυτούς τους Υπουργούς και ας αφήσουν αυτές τις γυναίκες να ζήσουν και να αναπνεύσουν.
Κάποτε στο Ελληνικό λεξιλόγιο και στο γράμμα Ν υπήρχε μία λέξη, Ντροπή! Ὑπάρχει άραγε ακόμη ή με την εντολή της εξουσίας διεγράφη;

Πρόωρες εκλογές προβλέπει το 54% των πολιτών

kalpes-psifodeltia
Στη σχετική ερώτηση της δημοσκόπησης της Public Issue, για την “Εφημερίδα των Συντακτών”  η πλειοψηφία των πολιτών διατυπώνει την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία, και θα αναγκαστεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, το 54% των πολιτών απαντά ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ μόλις το 37% πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία
Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να διατηρεί διψήφιο προβάδισμα από τη Νέα Δημοκρατία, μια πραγματικότητα η οποία επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα για την κυβέρνηση, και φέρνει πιο κοντά την προοπτική διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Public Issue, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 36%, Νέα Δημοκρατία 25%, Ποτάμι 9.5%, Χρυσή Αυγή 7,5%, ΚΚΕ 6,5%, ΠΑΣΟΚ 5,5%,
Ανεξάρτητοι Έλληνες 4%, Δημοκρατική Αριστερά 1%.
Με βάση τα ποσοστά αυτά, στην επόμενη Βουλή οι έδρες των κομμάτων θα διαμορφώνονταν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 146, Νέα Δημοκρατία 66, Ποτάμι 25, Χρυσή Αυγή 20, ΚΚΕ 17, ΠΑΣΟΚ 15, Ανεξάρτητοι Έλληνες 11

ysterografa.gr

Το "Έθνος" υπερασπίζεται τον Χρύσανθο Λαζαρίδη

Xrysanthos-Lazaridis

Στο πλευρό του Χρύσανθου Λαζαρίδη στέκεται το “Έθνος του Σαββάτου”, με την εφημερίδα του Συγκροτήματος Μπόμπολα να “δείχνει” εκείνους που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ χτυπούν τον βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με το “Έθνος του Σαββάτου”, τα τελευταία 24ωρα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης έχει στοχοποιηθεί, με αφορμή την παραίτηση του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο, μετά τη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Αντώνη Σαμαρά.
Τα σχετικά δημοσιεύματα αποδίδουν την ευθύνη της παραίτησης στον Χρύσανθο Λαζαρίδη, και ενώ ο πρέσβης φέρεται να είχε εξαρχής ταχθεί κατά της πραγματοποίησης μιας τέτοιας επίσκεψης, εκτιμώντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα κέρδιζε ουσιαστικά τίποτα σε επίπεδο βοήθειας από την Άνγκελα Μέρκελ.
Το “Έθνος” υποστηρίζει ότι πραγματικός στόχος εκείνων που χτυπούν τον Χρύσανθο Λαζαρίδη είναι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ η εφημερίδα “ενοχοποιεί” και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου που δεν είδαν με καλό μάτι την άνοδο του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στο εσωτερικό χρηματιστήριο. 

ysterograa.gr

Τα 15 ΑΜΕΣΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Της Αντιδημάρχου Κορινθίων Αθανασίας Χρισταρά




ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Δελτίο Τύπου
ΘΕΜΑ: Τα 15 ΑΜΕΣΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Με κεντρικό μας σύνθημα:
«Βάζουμε την Κόρινθο στον τουριστικό χάρτη», ξεκινάμε την προσπάθεια ως δήμος.
Εμφάνιση ΧΡΙΣΤΑΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ.jpgΣτην ουσία κτίζουμε από την αρχή μία προσπάθεια που στοχεύει στην ενεργοποίηση όλων των φορέων του τουρισμού και φυσικά των πολιτών.
Η ενημέρωση των πολιτών είναι απαραίτητο στοιχείο για την επιτυχία κάθε σχεδίου,πολύ περισσότερο στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού.
Επιδίωξη μας είναι να θέτουμε δημόσια τους στόχους μας και να κάνουμε απολογισμό για τις δράσεις μας κάθε δύο μήνες, για να μην μένουν οι στόχοι στην θεωρία ή απλά να αποτελούν επικοινωνιακές φωτοβολίδες.
Για το τρίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2014 θα εεξλιχθούν οι παρακάτω δράσεις: 

Τα 15 ΑΜΕΣΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Πέτρος Τατούλης "Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Schwabisch Hall για μια νέα Ευρωπαϊκή πολιτική προοπτική"



Εμφάνιση P1020670.JPG 
«Η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Περιφέρεια του Scwabisch Hall αποτελεί την απόδειξη για μια άλλη πολιτική διάσταση στα προβλήματα της Ευρώπης, όπου ανεξάρτητες οι Περιφέρειες έχουν τη δυνατότητα νέων προτάσεων για το μέλλον των πολιτών τους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την συνυπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη του Schwabisch Hall κ. Gerhard Bauer στην έδρα της Περιφέρειας την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014.

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΑ... ΑΚΙΝΗΤΑ - Το κόλπο με τις αντικειμενικές τιμές για το "πόθεν έσχες"

 
- Το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να αναθερμάνει την αγορά των ακινήτων που έχει παγώσει
 
- Το πόθεν έσχες θα εφαρμόζεται στην πραγματική τιμή πώλησης του ακινήτου
 
- Το μέτρο θα εφαρμοστεί για το τεκμήριο απόκτησης του ακινήτου και όχι για το φόρο μεταβίβασης
 
- Παράδειγμα για τη νέα ρύθμιση που θα προωθήσει το υπουργείο Οικονομικών
 
Ένα νέο πιο ...ευέλικτο σύστημα εφαρμογής του «πόθεν έσχες» στα ακίνητα ώστε να αναθερμανθεί η κτηματαγορά η οποία έχει “παγώσει” προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.
 
Ίσως και εντός της επόμενης εβδομάδας θα καταθέσει στην Βουλή ρύθμιση σύμφωνα με την οποία αποσυνδέεται το τεκμήριο απόκτησης ενός ακινήτου από την αντικειμενική αξία η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ υψηλότερη ακόμη και διπλάσια από την εμπορική αξία.
 
Το «πόθεν έσχες» θα εφαρμόζεται στην πραγματική τιμή πώλησης του ακινήτου, ενώ πιθανότατα σε αυτή θα προστίθενται και οι υπόλοιπες δαπάνες όπως έξοδα μεταβίβασης του ακινήτου (έξοδα συμβολαιογράφου, μεταγραφής κλπ).
 
Έτσι η εφορία θα δέχεται το ποσόν της συναλλαγής που θα αναγράφει ο αγοραστής στο συμβόλαιο αγοράς, όποιο και αν είναι αυτό χωρίς να λαμβάνει υπόψη την αντικειμενική αξία.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί για το τεκμήριο απόκτησης του ακινήτου και όχι για το φόρο μεταβίβασης ο οποίος θα επιβάλλεται στην αντικειμενική αξία του ακινήτου.
Για παράδειγμα ένας φορολογούμενος που αγοράζει ένα σπίτι έναντι 120.000 ευρώ με αντικειμενική αξία 180.000 ευρώ θα πρέπει να δικαιολογήσει στην εφορία την προέλευση κεφαλαίων ύψους 180.000 ευρώ ενώ στην πραγματικότητα έχει καταβάλει 60.000 ευρώ λιγότερα για την απόκτηση του ακινήτου.
 
Σε περίπτωση που δεν μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων ο νόμος προβλέπει ότι θα πρέπει να πληρώσει φόρο εισοδήματος επί του ποσού του τιμήματος που δεν θα καταφέρει να δικαιολογήσει, καθώς αυτό θα αντιμετωπιστεί ως φορολογητέο εισόδημα.
 
Το τίμημα για την αγορά του ακινήτου αναγράφεται στη φορολογική δήλωση. Αν δεν δικαιολογηθεί με κάποιο τρόπο ( τραπεζικός δανεισμός, ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών , πώληση περιουσιακών στοιχείων κ.α) τότε θα φορολογηθεί ως εισόδημα με συντελεστή έως 42% και με ειδική εισφορά αλληλεγγύης έως 4%. 
 
astronafpaktos-news.blogspot.gr