Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

"Η γκαρσονιέρα ": το εξαιρετικό μυθιστόρημα της Ελέν Γκρεμιγιόν από τις εκδόσεις Gema

Η γκαρσονιέρα 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελέν Γκρεμιγιόν
Η γκαρσονιέρα

Μετάφραση: Μήνα Πατεράκη-Γαρέφη
Σελ.: 343, τιμή: 15 ευρώ (με ΦΠΑ)
ISBN: 978-960-6893-27-8
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA


Το μυθιστόρημα είναι εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία. Τα γεγονότα διαδραματίζονται στην Αργεντινή, στο Μπουένος Άιρες.
Είμαστε στον Αύγουστο του 1987. Είναι χειμώνας. Οι εποχές δεν είναι οι ίδιες παντού. Οι άνθρωποι είναι.

Η Ελέν Γκρεμιγιόν γεννήθηκε το 1977 στο Πουατιέ. Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο  Le confident
κυκλοφόρησε το 2010 και μεταφράστηκε σε 27 γλώσσες.
Η ελληνική μετάφραση θα κυκλοφορήσει σύντομα απ’ τις εκδόσεις GEMA.



ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA: Σπευσίππου 1, 106 75 Αθήνα,
τηλ.: 210- 7258350, fax: 210- 7222072,

Τι απαντά ο δημοσιογράφος που με τα ρεπορτάζ του προκάλεσε την αντίδραση Βαρουφάκη



Ο Peter Spiegel μιλά στην Ειρήνη Νικολοπούλου για το πως βλέπει την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα
Αναμφισβήτητα ο δημοσιογράφος που έχει κεντρίσει με τα ρεπορτάζ του την κοινή γνώμη της Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα δεν είναι άλλος από τον Peter Spiegel.
Μάλιστα τα θέματα  του που είδαν το φως της δημοσιότητας σχολιάστηκαν και από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη μέσω twitter.
Ποιος είναι όμως ο Spiegel και ποιες εκτιμά πως θα είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό παζλ του χρέους: Σίγουρα η γνώμη του είναι βαρόμετρο αφού αυτός φαίνεται πως έχει δει τα κομμάτια πριν καν βγουν από το κουτί μέσω των ερευνών του αλλά και των ειδήσεων που αλιεύει από τις καλά πληροφορημένες πηγές του.
Διαβάστε περισσότερα »   pinakio.blogspot.gr

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ



Σαμαράς στη σύνοδο του ΕΛΚ: Δεν βοηθάει η αίσθηση αδιεξόδου 

EPP leaders: Europe is ready to help the people of Greece; Prime Minister Tsipras should not be an obstacle in this process

Today the European People's Party (EPP) held a Summit in Brussels in preparation of the informal European Council meeting. During this meeting, EU heads of state and government underlined their readiness to find a solution to Greece's economic challenges and expressed the hope that Prime Minister Tsipras will not jeopardise the progress achieved under the governance of former Prime Minister and leader of ND, Antonis Samaras.

"We call on the new government of Greece not to jeopardise the economic progress achieved during the leadership of Antonis Samaras. The sacrifices made by the people of Greece cannot be put at risk through unilateral behaviour. Prime Minister Tsipras has to respect all commitments made by the previous Greek government. Europe is ready to help the people of Greece overcome their economic problems; we call on Prime Minister Tsipras not to be an obstacle in helping the people of Greece", explained EPP President Joseph Daul after the EPP summit.

EPP heads of state and government and leaders of the opposition participating in the Summit unanimously paid tribute to the progress achieved during Antonis Samaras's leadership.

"The country is back to growth and unemployment is declining. In Greece, like in Spain, Ireland, Portugal and Cyprus, EPP-led governments took the right economic decisions to regain investors' confidence. Admittedly, in Greece it was harder and it took longer, but Antonis Samaras put the country on its way towards stability and regaining confidence. Now it is up to Prime Minister Tsipras to work together with Greece's partners to reach an agreement shortly, in order to avoid an escalation of the situation, which would hit the people of Greece", EPP President Daul continued.

EPP leaders present at the Summit also expressed solidarity with the people of Ukraine, declared their full confidence in President Poroshenko and Prime Minister Yatsenyuk, and welcomed the efforts lead by Chancellor Angela Merkel and President François Hollande.

"The weapons on Ukrainian soil must be laid down. EPP leaders expressed the hope that the Minsk agreement will be respected and will lead to an improvement of the situation on the ground. We have full trust that President Poroshenko and Prime Minister Yatsenyuk will do all that is in their power to deescalate the situation. We expect the President of the Russian Federation, Vladimir Putin, to also respect every single commitment that he made in Minsk. The EPP will stand by the Ukrainian government in speeding up the reforms needed to return Ukraine to stability and economic performance", concluded President Daul.

-----------
Οι ηγέτες του ΕΛΚ: Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον λαό της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός Τσίπρας δεν πρέπει να είναι εμπόδιο στην διαδικασία αυτή

 Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) πραγματοποίησε σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Κατά τη συνάντηση αυτή, οι ευρωπαίοι ηγέτες υπογράμμισαν την ετοιμότητά τους να βρθεί μια λύση στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και εξέφρασαν την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός Τσίπρας δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, όσο πρωθυπουργός ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς
 «Ζητούμε από την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να μην διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επετεύχθη επί Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον λαό της Ελλάδας, δεν πρέπει να ρισκάρονται μέσω μιας μονομερούς ενέργειας. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας, πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της Ελλάδας Οι Επικεφαλής του ΕΛΚ κρατών και κυβερνήσεων και ηγετών της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην Σύνοδο Κορυφής και καταβάλλουν ομόφωνα φόρο τιμής στην πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά.", εξήγησε ο Πρόεδρος του ΕΛΚ, Joseph Daul, μετά τη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ.
 

"
Η χώρα παρουσιάζει και πάλι ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, κυβερνήσεις - μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πήραν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις ώστε να κερδίσουν τους επενδυτές. Είναι παραδεκτό, ότι στην Ελλάδα αυτό ήταν δυσκολότερο, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε τη χώρα στο δρόμο της προς την σταθερότητα και της επανάκτισης της εμπιστοσύνης",συνέχισε ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Daul .

Οι ηγέτες του ΕΛΚ παρόντες στη Σύνοδο Κορυφής εξέφρασαν επίσης την αλληλεγγύη τους στο λαό της Ουκρανίας, δήλωσαν την πλήρη εμπιστοσύνη τους στον Πρόεδρο Poroshenko και τον Πρωθυπουργό Yatsenyuk, και χαιρέτισαν τις προσπάθειες που κάνουν η καγκελάριος Angela Merkel και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Τα όπλα στο έδαφος της Ουκρανίας θα πρέπει να καθοριστούν. Οι Ηγέτες του ΕΛΚ εξέφρασαν την ελπίδα ότι η συμφωνία του  Μινσκ θα γίνει σεβαστή και θα οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης επί τόπου. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι ο Πρόεδρος Poroshenko και ο πρωθυπουργός Yatsenyuk θα κάνουν , ότι είναι στην αρμοδιότητά τους να μειώσουν την ένταση. Εμείς αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, να τηρήσει  επίσης κάθε ενιαία δέσμευση που έκανε στο Μινσκ. Το ΕΛΚ θα βοηθήσει την ουκρανική κυβέρνηση για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να επιστρέψετε Ουκρανία για τη σταθερότητα και τις οικονομικές επιδόσεις », κατέληξε ο πρόεδρος Daul.

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν νέος προπονητής της Εθνικής
Ο κ. Σέρχιο Μαρκαριάν είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και σχετικής εισήγησης του κ. Γιώργου Καραγκούνη.
Το συμβόλαιο που πρόκειται να υπογραφεί με τον Ουρουγουανό τεχνικό θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 και θα επεκταθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2016 σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής Ομάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Εκ των συνεργατών του κ. Μαρκαριάν θα είναι ο κ. Νίκος Κωστένογλου.

Στα προημιτελικά... Ανοιχτοί «λογαριασμοί» σε Ηράκλειο και σε Χανιά

Ανοιχτοί «λογαριασμοί» σε Ηράκλειο και σε Χανιά Ολοκληρώθηκε σε Χανιά και Ηράκλειο η πρώτη φάση  των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Ο ΟΦΗ των πολλών προβλημάτων, αφού δεν είχε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, άντεξε απέναντι στη φορμαρισμένη Ξάνθη της οποίας μάλιστα προηγήθηκε Η… μπίλια  έκατσε στο «Χ». Στο τρίτο 1-1 της σειράς των προημιτελικών του Κυπέλλου, σ' ένα αποτέλεσμα που δίνει το προβάδισμα στην ακριτική ομάδα, αλλά δεν αφήνει εκτός «μάχης» τους Κρητικούς.

Ο Ολυμπιακός... πάγωσε τη Νίζνι με «διπλό» στο Νόβγκοροντ

Ο Ολυμπιακός... πάγωσε τη Νίζνι με «διπλό» στο ΝόβγκοροντΟ Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από το Νόβγκοροντ και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του 6ου ομίλου της Ευρωλίγκα με ρεκόρ 6-1. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 91-82 της Νίζνι, για την 7η αγωνιστική της φάσης των «16» και υποχρέωσαν τους Ρώσους στην 5η ήττα τους.
Ετσι, οι Πειραιώτες με το «διπλό» στη Ρωσία έκαναν ένα ακόμη σημαντικό βήμα για το πλασάρισμα στηπρώτη δυάδα της κατάταξης, που δίνει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ο Γιώργος Πρίντεζης με 20 πόντους, αλλά καταλύτης της επιτυχίας ήταν και πάλι ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σημείωσε 11 πόντους στα τελευταία 3,5 λεπτά (2 τρίποντα), μοίρασε 1 ασίστ και είχε 1 καθοριστικό κλέψιμο οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη.

ΟΑΕΔ: Χωρίς εργασία 1.063.928 άτομα

  Oριακή αύξηση της ανεργίας κατά 3.861 άτομα σημειώθηκε τον Δεκέμβριο σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα οι άνεργοι να ...
airetos.gr

Aστέρας Δερβενίου - Πέλοπας Κιάτου

Eπτά προσυνεδριακές εκδηλώσεις ενόψει του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ - H 7η προσυνεδριακή στο Λουτράκι (22/4)

Την πραγματοποίηση επτά προσυνεδριακών περιφερειακών εκδηλώσεων διαβούλευσης ενόψει του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 7- 9 Μαΐου στη Χαλκιδική αποφάσισε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Κατά τη διάρκειά προσυνεδριακών εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από τις 15 θεματικές Επιτροπές της ΚΕΔΕ – που ήδη συνεδριάζουν για το σκοπό αυτό – με βάση τις οποίες θα διατυπωθούν οι θέσεις της ΚΕΔΕ ενόψει του συνεδρίου.

Παράλληλα ανά περιφέρεια θα συζητηθούν τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους δήμους, τα οποία και αυτά θα συμπεριληφθούν στα τελικά κείμενα των θέσεων της ΚΕΔΕ για το τακτικό συνέδριο.
H 7η προσυνεδριακή στο Λουτράκι (22/4)
Αναλυτικά το πρόγραμμα των προσυνεδριακών εκδηλώσεων είναι το εξής:

Η ατάκα Λοβέρδου «70-30» που θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατική Παράταξη

loverdos-vouliΛίγες ημέρες μετά τις εκλογές και με τις πολιτικές εξελίξεις να βρίσκονται σε κορύφωση, κρίνονται οι μόλις προ τριών εβδομάδων προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, περί καταγγελίας του μνημονίου, «διωγμού» της τρόικα κ.α.

Κρίνονται τόσο από τις προγραμματικές δηλώσεις, κρίνονται από τις δηλώσεις των υπουργών και κυρίως κρίνονται από όσα διπλωματικά λέγονται με σκοπό την επίτευξη μίας συμφωνίας μεταξύ της νέας κυβέρνησης και των ξένων δανειστών.

Έρχεται το πρωτο νομοσχέδιο-σκούπα του ΥΔΜΗΔ – Τι αλλάζει για απολυμένους, πειθαρχικά, επιλογή προϊσταμένων, δημοτική αστυνομία

Νομοσχέδιο-σκούπα με βασικό στόχο την αποκατάσταση των αδικιών στο Δημόσιο προανήγγειλε κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.
Το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο σε ένα με ενάμιση μήνα και πρώτη προτεραιότητα κατά τον κ. Κατρούγκαλο είναι η επαναπρόσληψη των απολυμένων και η αποκατάσταση των διαθέσιμων. 

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Κρήτη


Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην ΚρήτηΣεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:30 στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης.
Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 3,8 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 59 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ηρακλείου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. 

 hellasforce.com

Είναι οριστικό! Φεύγουν Πολιτική Άνοιξη και ΛΑ.Ο.Σ από τη Νέα Δημοκρατία


antonis-samaras-politiki-anoixiΤο χτεσινό δείπνο των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ σφράγισε τη νέα εποχή στην κεντροδεξιά παράταξη. Παίρνουν τα κλειδιά της τωρινής ηγεσίας.

Δεν είναι τι ακριβώς είπαν και πώς το διατύπωσαν (είναι προφανές), αλλά η σημειολογία και ανθρωπογεωγραφία της συνάντησης. Απουσίαζαν οι λίγοι πια «κοντινοί» βουλευτές του Σαμαρά, απουσίαζαν οι πρώην βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ Γεωργιάδης και Βορίδης.

Συμμετείχαν μόνο οι αυθεντικοί εκφραστές της ΝΔ και φυσικά οι πρώτοι των πρώτων σε ψήφους, ακόμη και ο πρόεδρος της νεολαίας της ΟΝΝΕΔ.

Αποφασίστηκε η έναρξη διαδικασιών «άμεσης» αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά ακόμη και με δημόσια ανοιχτή αμφισβήτηση, αν ο ίδιος μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και μετά τη διαφαινόμενη υπογραφή συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους, δεν προβεί σε παραίτηση.

Όλοι κατηγόρησαν τόσο τον πρώην πρωθυπουργό αλλά και την ομάδα των γνωστών πια συμβούλων του από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης, πως αυταρχικά και αλλαζονικά μετέτρεψαν τη ΝΔ σε ακροδεξιό αφήγημα με τις γνωστές συνέπειες για την Ελλάδα αλλά και για την ίδια την κεντροδεξιά παράταξη.

Η μη πρόσκληση σε αυτό το δείπνο των Γεωργιάδη και Βορίδη, δηλώνει ακόμη πως με νέο αρχηγό η ΝΔ, θα βάλει στη γωνία, αν όχι θα διώξει τους «φανατικούς» εκφραστές του μνημονίου και των ακροδεξιών κραυγών τους, ..μίσους, που τόσο έβλαψαν το κεντρώο προφίλ της ΝΔ.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr

Αναβρασμός στο Δημαρχείο Τρίπολης - Έξαλλοι οι κάτοικοι του Λεβιδίου (photos+video)

Φέρε τα σκουπίδια στο Λεβίδι και θα μας βρεις μπροστά σου

Σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος Δ. Παυλής κάλεσε τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων σε έκτακτη συνεδρίαση, προκειμένου να ανακοινώσει τον χώρο προσωρινής αποθήκευσης των απορριμμάτων, που, όπως φαίνεται, θα είναι στο Λεβίδι.
Στο Δημαρχείο Τρίπολης στην οδό Λαγοπάτη συνεδριάζουν υπό τον κ. Παυλή ο πρώην δήμαρχος κ. Γ. Σμυρνιώτης, οι κκ. Τζιούμης, Τσιαμούλος και Αντωνία Γιαννούλη, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Κακλαμάνος, ο υπεύθυνος για την Καθαριότητα κ. Τότσης και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαδημητρίου, προκειμένου να αποφασισθεί ο χώρος προσωρινής αποθήκευσης των απορριμμάτων.

Μπέος μαινόμενος στο Δ.Σ. Βόλου: «Είσαι χοντρή», «κάνω ωραίο σέξ», «θα σε έλεγα καρ...α αλλά και αυτές έχουν κάποια αξία»! (video)

Απίστευτες ατάκες ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου κατά τη διάρκεια φραστικού επεισοδίου μεταξύ του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου και της δημοτικής συμβούλου Φωτεινής Κοκκινάκη.

Στον διάλογο – ντροπή κ. Κοκκινάκη απαντώντας σε υπονοούμενο του Αχιλλέα Μπέου ότι είναι χοντρή αλλά κάνει πολύ ωραίο σεξ.

«Πώς γίνεται μια χοντρή να κάνει ωραίο σεξ;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Βόλου, με την δημοτική σύμβουλο να του δίνει την απάντηση: «Ρώτα τη γυναίκα σου».

«Το χάλι σου το χεις δει;» ανταπάντησε ο Δήμαρχος Βόλου και συνέχισε: «Θα σε έλεγα κ@ριόλα αλλά και αυτές έχουν κάποια αξία»!


Πηγή: onlarissa.gr

airetos.gr

Τσικνοπέμπτη ... Ημέρα Ευχαριστιών των Ελλήνων. Ας είναι εξαίρεση

Κοιτάξτε η Τσικνοπέμπτη τείνει να γίνει διατροφικά η .. . Ημέρα Ευχαριστιών των Ελλήνων.
Μοιάζει πολύ, όσον αφορά τη διατροφική συμπεριφορά, με την Ημέρα των Ευχαριστιών των Αμερικανών, καθώς πρόκειται για μια μέρα που κυριαρχεί η άμετρη κατανάλωση φαγητού που περιέχει πολύ κρέας και που ευτυχώς διαρκεί μόνο μια ημέρα ..(?)
Τουλάχιστον ας είναι ...εξαίρεση αυτή η ημέρα και κανόνας οι άλλες ημέρες του χρόνου.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΜΠΕΡΤΖΕΛΕΤΟΣ
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc
Γρηγορίου Ε’ 29, Τρίπολη
τηλ: 2710 232364
bertzeletos@gmail.com

airetos.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ



http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2015/02/samaras_elk.jpg 
Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου συζητήθηκε κυρίως το ζήτημα της κρίσης της Ουκρανίας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε διμερή συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Νικολά Σαρκοζύ, ενώ στο περιθώριο των εργασιών του ΕΛΚ συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Γ. Ντολ, τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζ. Κ. Γιούνκερ, τους Πρωθυπουργούς της Ιρλανδίας κ. Ε. Κέννυ, της Ισπανίας κ. Μ. Ραχόι, της Πορτογαλίας κ. Π. Π. Κοέλιο, της Βουλγαρίας  κ. Μπ. Μπορίσωφ, της Ουγγαρίας κ. Β. Όρμπαν, της Φινλανδίας κ. Αλ. Στουμπ, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΚ κ. Μ. Μπαρνιέ, τον Επίτροπο Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων για τη Διεύρυνση κ. Γιοχάνες Χαν και την επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Σουηδίας κα Άννα Κίνμπεργκ Μπάτρα.  
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά το πέρας της Συνόδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στόχος μου είναι να διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, για αυτό είμαι εδώ. Και βέβαια η αίσθηση αδιεξόδου δεν βοηθάει».

ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ

Άρθρο του  
Δημοσθένη Δαββέτα
 
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/14922672.jpgΚατά τον Αριστοτέλη, η λέξη πρέπει να εμπεριέχει την εικόνα και την ιδέα του πράγματος. Όσο πιο ακριβής είναι η λέξη σ’αυτή τη σύμβαση, άλλο τόσο και η αλήθεια του πράγματος είναι φανερή. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η λέξη δεν θέλει να μιλήσει αληθινά; Τι συμβαίνει όταν ο λόγος χρησιμοποιείται με σκόπο να αποκρύψει κι όχι να φανερώσει; Σίγουρα δεν τελείται η ποιητική πράξη, για να μιλήσω Πλατωνικά. Δηλαδή, η γλώσσα δεν υπηρετεί την αλήθεια. Αν εφαρμόσουμε λοιπόν την πιο πάνω συλλογιστική στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνουμε μάρτυρες μιας σειράς ανακόλουθων λόγων. Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε όλη την πολιτική του πορεία στην αντιμνημονιακή του λογική. Πράγμα που σημαίνει: αρνιόμαστε το μνημόνιο κι ότι ως τώρα έχει γίνει. Βέβαια, πήγε ακόμα πιο μακριά απαιτώντας κούρεμα του χρέους για να ξεκινήσει η περίφημη δική του θέση περί «επαναδιαπραγμάτευσης». Οι δύο αυτές θέσεις επέδρασαν στον καθημερινό πολίτη και τον «έπεισαν». ‘Αλλωστε, ποιος φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα γοητευόταν από μια τέτοια θέση; Ποιος φορολογούμενος του οποίου η τσέπη πονάει δεν θα χαιρόταν με τέτοιες εξαγγελίες; Γι’αυτό και ψήφισαν ώστε να βγεί νικητής των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο αυτές κοινωνικές δεσμεύσεις ( που αποτελούν ένα είδος «κοινωνικού συμβολαίου» με τον κόσμο), ανήκουν στο παρελθόν. Δεν υπάρχει κατάργηση του μνημονίου. Το αντίθετο, υπάρχει συνέχεια του διαλόγου με τους «τοκογλύφους» – δανειστές μας. Οι δηλώσεις του ίδιου του κυρίου Τσίπρα αλλά και πολλών συνεργατών του, βεβαιώνουν ότι δεχόμαστε το 70% του μνημονίου (ποσοστό που μπορεί να μεγαλώσει κι άλλο), ότι ξεχάσαμε τις ενέργειες περί κουρέματος του χρέους και ότι αναζητείται νέα δέσμη μεταρυθμίσεων που θα ετοιμάσει ο ΟΟΣΑ, τον οποίον και είχε καταγγείλει η σημερινή κυβέρνηση όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Το ότι προσπαθεί ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του να εξετάσουν τις δεσμεύσεις μας απέναντι στην ευρωζώνη μέσα άπο άλλους τρόπους κι οπτικές, ακολουθώντας διαφορετική τακτική από τη Νέα Δημοκρατία, δεν σημαίνει ότι θα καταργήσουν οποιαδήποτε από αυτές. Το αντίθετο, σημαίνει, διατήρηση του Μνημονίου ή συνέχισή του με άλλα λόγια. Υπάρχει αποδοχή των δεσμεύσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προεκλογικά δήλωναν το αντίθετο. Οι του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, δεν χρησιμοποίησαν το λόγο στην υπηρεσία της Αλήθειας, αλλά με στόχο την απόκρυψη της. Χρησιμοποίησαν τον πολιτικό λόγο όπως οι Σειρήνες το τραγούδι τους στην προσπάθειά τους να σαγηνεύσουν τον Οδυσσέα. Με μοναδικό τους στόχο την εξουσία, γοήτευσαν και πλάνεψαν. Κι αν έπεισαν τους ψηφοφόρους τους πως με το να αλλάξουν τις λέξεις θα αλλάξουν και τα πράγματα, τότε είναι από την αρχή της θητείας τους υπόλογοι σε αυτούς. Χρησιμοποιούν τη στρατηγική των Σειρηνών μόνο και μόνο για να νικήσουν. Έτσι έχουν σκοπό να πορευτούν και στη συνέχεια; Αν ναι, θα χουν να κάνουν με τον κίνδυνο να θέσουν σε απειλή την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Και τότε θα αντιμετωπίσουν την ίδια την οργή των κεντρώων ψηφοφόρων τους. Κι η οργή του εξαπατημένου είναι πολύ ισχυρή, είναι άγρια.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΑΒΒΕΤΑΣ.

Ο Ομπάμα και το Ισλάμ

Γράφει o 
Δημοσθένης Δαββέτας

http://www.corfutime.gr/wp-content/uploads/Dimosthenis-Davvetas.jpgΣυντομεύοντας την επίσκεψή του στις Ινδίες ο Μπάρακ Ομπάμα βρέθηκε την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στην Σαουδική Αραβία, για να παραστεί και να μεταφέρει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αποθανόντος βασιλιά Αμπνταλάχ. Εκτός από την κηδεία του Νέλσον Μαντέλα, ιδιαίτερα χαρισματικής ιστορικής φυσιογνωμίας, ο Αμερικανός πρόεδρος δύσκολα παρίσταται σε τέτοια γεγονότα. Η παρουσία του εκεί οφείλεται ουσιαστικά στην συζήτηση για την δυσκολία που περνά σήμερα η στρατηγική σχέση Η.Π.Α. και Σαουδικής Αραβίας.

Συμφωνία εκεχειρίας στην Ουκρανία αλλά με μικρές προσδοκίες

Συμφωνία εκεχειρίας στην Ουκρανία αλλά με μικρές προσδοκίεςΟι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, μαζί με τους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία στο Μινσκ για την επιβολή από την Κυριακή κατάπαυσης του πυρός και τη δημιουργία διευρυμένης αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στην Ουκρανία, ωστόσο "σοβαρά εμπόδια" παραμένουν, προειδοποίησε η Αγγελα Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων στην πρωτεύοσα τις Λευκορωσίας.

ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΑΝΩ ΤΡΙΚΑΛΑ


http://www.imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=sbox&catid=1243&id=21922&format=raw

Με θρησκευτική λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών, ο λαός του Ξυλοκάστρου τίμησε στον εορτάζοντα καθεδρικό ναό της πόλεως τον Πολιούχο και Προστάτη του Άγιο Μεγαλομάρτυρα Βλάσιο. 

http://www.imkorinthou.org/images/A.BL.2015.jpg
Το απόγευμα, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, (Τρίτη 10 - 2 - 2015), τελέσθηκε στο Ξυλόκαστρο με ιδιαίτερη Εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Πολιούχου Αγίου του, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, με την συμμετοχή του Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Ανθίμου 
http://www.imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=sbox&catid=1243&id=21940&format=raw
Παπαλεξοπούλου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ξυλοκάστρου και Εφημερίου του πανηγυρίζοντος Ι. Ναού  Αιδεσ. κ. Σπυρίδωνος Λιόρδου και πολλών ιερέων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ξυλοκάστρου. 
Στον Πανηγυρικό  Εσπερινό παρέστησαν ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Χρίστος Δήμας , ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωσίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος οι αντιδήμαρχοι Δημήτριος Κάσσιος και Παναγιώτης Καλύβας και πλύθος κόσμου.

http://www.imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=sbox&catid=1244&id=21954&format=raw
Χθες Τετάρτη 11 - 2 - 2015, το πρωί τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο και με την συμμετοχή πολλών ιερέων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ξυλοκάστρου . . Η συμμετοχή του ποιμνίου, που συγκεντρώθηκε για να τιμήσει την μνήμη του προστάτη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου αλλά και να ωφεληθεί από τα όσα εποικοδομητικά και επίκαιρα ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, με αφορμή την εορτή του Θαυματουργού Αγίου, ήταν εντυπωσιακή και ανάλογη του Προστάτου Αγίου του.
http://www.imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=sbox&catid=1244&id=21944&format=rawhttp://www.imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=sbox&catid=1244&id=21957&format=rawΣτην πανηγυρικη θεία λειτουργία παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης  κ Πελοπίδας Καλλίρης, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ευριπίδης Γκίατας, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος επικεφαλής του Δημοτιού συμβουλίου, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου κ. Σπυριδούλα Καραπανάγου, η πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Δερβενίου  κ. Διαμάντω Δενδρινέλη, η πολιτευτης της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας κ. Γιώτα Μπάγκα, ο Πρόεδρος του Επιμελειτηρίου Κορινθίας και επικεφαλής της μείζωνας αντιπολίτευσης στο Δήμο Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος και πλήθος κόσμου
Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του 
 Αγίου, που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους πέριξ του Ι. Ναού, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε για την παρουσία τους και ευλόγησε Ιερό Κλήρο, Άρχοντες και πιστό Λαό.
http://www.imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=sbox&catid=1244&id=21965&format=raw
Στην συνέχεια, κατευθύνθηκε προς την πανηγυρίζουσα παλαιά και ιστορική Ι. Μονή του Αγ. Βλασίου στα Άνω Τρίκαλα και αφού προσκύνησε την Ι. Εικόνα του Αγ. Βλασίου, μίλησε στην αδελφότητα της Ι. Μονής και στο πλήθος των παρευρισκομένων πιστών, που παρά την έντονη χιονόπτωση είχαν επισκεφθεί την Ι. Μονή για να τιμήσουν τον ιαματικό Άγιο και να ευλογηθούν από την θαυματουργή Ιερά Εικόνα του.

Στον ΧΑΔΑ Λεβιδίου αποφασίστηκε να πάνε τα σκουπίδια της Τρίπολης


 Στον ΧΑΔΑ Λεβιδίου στην θέση Μαγούλα θα «οδηγηθούν» τα σκουπίδια της Τρίπολης που στοιβάζονται στους δρόμους της πόλης για δύο μήνες μετά από απόφαση του δημάρχου της πόλης.
Συγκεκριμένα στην απόφαση επισημαίνεται ότι, για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση, ορίζεται χώρος προσωρινής απόθεσης και μελλοντικής μεταφόρτωσης των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Λεβιδίου, «για χρονικό διάστημα έως την ισχύ της έκτακτης ανάγκης».
Στην ίδια απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Παυλή υπογραμμίζεται ότι, «ο Δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση της τήρησης των όρων προστασίας του χώρου από πυρκαγιές κ.λ.π. και τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων στο χώρο όπου θα λειτουργήσει η ενδιάμεση ολοκληρωμένη προσωρινή διαχείρισή τους, μόλις εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στη θέση Μεγαβούνι, εκτός σχεδίου της Τ.Κ. Βαλτετσίου του Δήμου μας».
Ο δήμαρχος Τρίπολης χθες το απόγευμα ενημέρωσε για την απόφασή του αυτή, τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι εξέφρασαν στο σύνολό τους την κάθετη αντίθεσή τους στην επιλογή του χώρου απόθεσης των σκουπιδιών του Δήμου.
Εν τω μεταξύ οι κάτοικοι του Λεβιδίου αντιδρούν την απόφαση του δημάρχου και δηλώνουν πως δεν δέχονται τα σκουπίδια της Τρίπολης, ενώ έκλεισαν την χωματερή και υπάρχει στην είσοδο του ΧΑΔΑ ομάδα περιφρούρησης των κατοίκων.
Επιπλέον κάτοικοι από το Λεβίδι έφτασαν στο δημαρχείο Τρίπολης και αποδοκίμασαν την δημοτική αρχή, για την απόφασή που έλαβε κατά την ενημέρωση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

ΑΠΕ - ΜΠΕ /  kathimerini.gr

Ιntro Art Cafe Ξυλόκαστρο 13/02 Αποκριάτικο Πάρτυ- κοπή πίτας -Χορωδία φιαλαρμόνια




Αύριο 13 - 02 -2015


Intro Art Cafe
Αδαμοπούλου 7 (Πλατεία Αγ. Βλασίου), 20400 Xylókastron,

O Πουλάκης αναλύει τις εξαγγελίες Βούτση – Τι είπε στην ΚΕΔΕ για Καλλικράτη, προσλήψεις, οικονομικά & αξιολόγηση

Πάγια αιτήματα της Αυτοδιοίκησης προτίθεται να ικανοποιήσει η νέα κυβέρνηση δια μέσου του αρμόδιου υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο νέος γραμματέας του οποίου, Κώστας Πουλάκης, συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, αναλύοντας τις εξαγγελίες του υπουργού, Νίκου Βούτση για τον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τόνισε ότι πρόθεση της νέας κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε από κοινού με τα αυτοδιοικητικά στελέχη, βήμα-βήμα, σε μια νέα πορεία. «Σε αυτήν την πορεία και προσπάθεια θα θέλαμε να έχουμε συνεχώς υπόψη μας ότι περνάμε κρίσιμες στιγμές ως χώρα και όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της διαπραγμάτευσης. Οπότε μετά θα γνωρίζουμε πού βαδίζουμε και ποιες είναι οι δυνατότητές μας και θα μπορούμε να χαράξουμε τους στόχους και τα οράματα που έχουμε για την Αυτοδιοίκηση» τόνισε ο κ. Πουλάκης, σημειώνοντας ότι η σημερινή συνάντηση, έγινε «σε ημέρα σταθμό στην προσπάθεια της κυβέρνησης για το χρέος, που δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά αντοχής».
Αναφερόμενος στη συζήτηση που θα ανοίξει ο κ. Πουλάκης είπε ότι «δεν θα αντιμετωπίσουμε τους ΟΤΑ ως...

Περισότερα στην  aftodioikisi.gr