Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Η ατάκα Λοβέρδου «70-30» που θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατική Παράταξη

loverdos-vouliΛίγες ημέρες μετά τις εκλογές και με τις πολιτικές εξελίξεις να βρίσκονται σε κορύφωση, κρίνονται οι μόλις προ τριών εβδομάδων προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, περί καταγγελίας του μνημονίου, «διωγμού» της τρόικα κ.α.

Κρίνονται τόσο από τις προγραμματικές δηλώσεις, κρίνονται από τις δηλώσεις των υπουργών και κυρίως κρίνονται από όσα διπλωματικά λέγονται με σκοπό την επίτευξη μίας συμφωνίας μεταξύ της νέας κυβέρνησης και των ξένων δανειστών.

Σε αυτή τη βάση ο Ανδρέας Λοβέρδος και σύμφωνα με όσα «νέα» ακούστηκαν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να «πατήσουν» στα καλά του μνημονίου για να προχωρήσουν την κουβέντα τους με τους εταίρους, χρησιμοποίησε το γνωστό πια επιχείρημά τους πως όσα έγιναν ήταν κατά 70% σωστά και κατά 30% λαθεμένα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο πολιτικός που διαχειρίστηκε πολύ δύσκολα υπουργεία μέσα στην κρίση, θυμίζει σε συνομιλητές του για τις ανήθικες επιθέσεις που δέχτηκε από την αντιπολίτευση που είτε ήταν ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ και που χαρακτήριζαν ως προδότες και «Μερκελιστές» όσους ακολούθησαν πυροσβεστικά το μοναδικό μηχανισμό χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Αυτές οι κατηγορίες τονίζει ο πρώην υπουργός ακούστηκαν με την ίδια ένταση από όλους εκείνους που ευκόλως έλεγαν τα εύκολα και λαΐκιζαν εις βάρος της ενότητας της χώρας, μέχρι που έφτανε η ώρα της ανάληψης των ευθυνών και τότε ως διά μαγείας και για τη ΝΔ το 2012 και για το ΣΥΡΙΖΑ τώρα, αναγνωριζόταν το «70-30» των καλών και των κακών..

Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα χτίσει επάνω στο «70-30» και θα αποκαταστήσει ηθικά, ιδεολογικά και πολιτικά, όσα καλά έκανε ο χώρος του κοινωνικού κέντρου τα χρόνια της κρίσης. Θα στηριχτεί στην ποσόστωση «70-30» για να ξεγυμνώσει τις δεξιές και αριστερές ακρότητες και λαϊκισμούς που κόστισαν στην πρόοδο της χώρας και οδήγησαν το εκλογικό σώμα στις «εύκολες» επιλογές.

Η επόμενη ημέρα για την αναγέννηση του υγιούς ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης θα βρίσκει όλο και περισσότερους φίλους του κοινωνικού κέντρου, τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα θα εγκλωβιστούν σε όσα απλόχερα και ανέξοδα μοίραζαν.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr