Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ για την έκβαση του Eurogroup - Bloomberg: Έληξε χωρίς οριστική συμφωνία | CNBC: Επί της αρχής συμφωνία για την Ελλάδα

Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ για την έκβαση του Eurogroup
Χωρίς οριστική συμφωνία έληξε η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Τετάρτη, καθώς σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg στο Βερολίνο Αρν Ντελφς, η πρόταση Βαρουφάκη δεν ήταν «συμπαγής». Ως επόμενο βήμα πάντως, καταγράφεται η έλευση τεχνοκρατών εκ μέρους του Euroworking Group στην Αθήνα, οι οποίοι σε συνεργασία με την ελληνική πλευρά θα μελετήσουν την πρόταση της Κυβέρνησης.



Στόχος της συνεργασίας αυτής θα είναι η καταγραφή των διαφορών κατά κύριο λόγο μεταξύ της ελληνικής πρότασης και του ήδη υπάρχοντος προγράμματος, με σκοπό η τελική συζήτηση να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, την Δευτέρα.

Ωστόσο, οι πληροφορίες και στα διεθνή ΜΜΕ είναι αντικρουόμενες, καθώς πηγές από το Eurogroup «αλληλοσυγκρούονται» ως προς το αν υπήρξε συμφωνία για την βάση στην οποία θα συνεχιστούν οι συνομιλίες.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, στο Eurogroup επιτεύχθηκε επί της αρχής συμφωνία για την Ελλάδα, ώστε να παραμείνει σε πρόγραμμα. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν έως το επόμενο Eurogroup της Δευτέρας, αναφέρει το ρεπορτάζ. Το CNBC φιλοξενεί επίσης στο ρεπορτάζ του πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters ότι δεν υπήρξε το βράδυ της Τετάρτης συμφωνία, αλλά παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να συμφωνήσει να παραμείνει σε πρόγραμμα.


e-typos.com