Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

«Θ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2015» ΛΑΜΠΡΗ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.

 

Με την Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, συνεχίστηκαν οι Εορταστικές Εκδηλώσεις των «Θ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2015».
101 5240
Σήμερα το πρωί 29η Ιουνίου, στην Ιερά Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ρούσσε κ. Ναούμ, εκ του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Μαρωνείας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Μεγάρων & Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου ως και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου.

Λόγους οικοδομής στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα, που είχε κατακλύσει τον ευμεγέθη Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, απηύθηνε με απαράμιλλη χάρη και θεολογική πληρότητα οΣεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος αναφερόμενος στον εορτάζοντα Πολιούχο και Προστάτη της Κορίνθου, πνευματικό πατέρα όλων των Ελλήνων, Ουρανοβάμονα Παύλο. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Απ. Παύλος υπήρξε διαφορετικός άνθρωπος, ασυμβίβαστος με όλων των ειδών τα κατεστημένα, ειρηνικός επαναστάτης, αλλά πάνω απ’ όλα χαρούμενος άνθρωπος. Και σήμερα που οι τραγικές εξελίξεις στην Πατρίδα μας φαντάζουν ανυπέρβλητες, καθίσταται η διδασκαλία του αυτή περί χαράς άκρως απαραίτητη και επίκαιρη. Και εάν κάποιος απορεί πως μπορούμε με τέτοιες δυσχερείς καταστάσεις να χαιρόμαστε, ο Απόστολος δίδαξε ότι με τα Όπλα Δικαιοσύνης κατά του διαβόλου και των υποτακτικών του ασφαλώς και μπορούμε να χαιρόμεθα διότι θα καταστούμε απελευθερωμένοι από την ασημαντότητα των υλικών αγαθών και θα αφοσιωθούμε στα επουσιώδη πνευματικά, καθώς η αξία του ανθρώπου δεν μετριέται με αυτά που έχει στην τσέπη του αλλά με αυτά που έχει στην καρδιά του και ο Απ. Παύλος ως πρώτος διδάξας είχε μόνο τον Χριστό στην καρδιά του. Κατέληξε με την προσδοκία να ανάψει μέσα μας ο Απ. Παύλος τον πόθο για τον Χριστό και με την ευχή από την τεράστια αγάπη της διδασκαλίας του Αποστόλου να μας χαρίσει ο Θεός έστω και μια ηλιαχτίδα.










Στην αντιφώνησή του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, αφού επεσήμανε την ευτυχία του γιατί τα «9α Κορίνθου Παύλεια» γέμισαν τις καρδιές όλων μας από συναισθήματα άγια, μοναδικά και ανεπανάληπτα, ευχαρίστησε θερμά τους προσκεκλημένους του Αρχιερείς, τους Ιερείς μας, τις Μοναστικές αδελφότητες, τα Σώματα Ασφαλείας, τους Ιεροψάλτες, τους παρισταμένους πιστούς καθώς και κάθε φορέα της Περιφέρειάς μας αλλά και κάθε εθελοντή, που συμμετείχε στην πανήγυρι αυτή, ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο ο καθένας μας ξεχωριστά αλλά και όλοι οι Κορίνθιοι μαζί να διατρανώσουμε ότι κάτι έχει μείνει μέσα μας από την διδασκαλία του Απ. Παύλου. 
imkorinthou.org

Πατούλης σε Βούτση: Ζητάτε από τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους υπαλλήλους, να βάλουν τα έξοδα απο την τσέπη τους


Το δημοψήφισμα ειναι στον αέρα, δεν υπάρχει καμία οργάνωση και πρόβλεψη αναφέρει σε επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση.

Πέτρος Τατούλης «Η Κυβέρνηση να υλοποιήσει τη νωπή εντολή που έλαβε ή να φύγει...στην ευρύτερη πολιτική απήχηση του δημοψηφίσματος δεν υπάρχει άλλη απάντηση από το «ναι»



«Η μόνη αποδεκτή εθνικά κόκκινη γραμμή είναι η αυστηρή παραμονή της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, και συμπλήρωσε ότι «στην ευρύτερη πολιτική απήχηση του δημοψηφίσματος δεν υπάρχει άλλη απάντηση από το «ναι»».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ακόμη ότι το πολιτικό διακύβευμα πλέον δεν είναι η αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα, αλλά να παραμείνει στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης και σημείωσε την υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα να σεβαστούν και να διαφυλάξουν αυτό τον προσανατολισμό.

Ο «καιρός» της Ελευθεροτυπίας ζητάει συγνώμη που στήριξε ΣΥΡΙΖΑ - Ο Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης (ο πρώην Καιρός της Ελευθεροτυπίας) κατακεραυνώνει την κυβέρνηση

Ο «καιρός» της Ελευθεροτυπίας ζητάει συγνώμη που στήριξε ΣΥΡΙΖΑ
Αναλυτικά γράφει:

Ψεμμα πρώτο: Υπήρξε τελεσίγραφο από τους δανειστές στο eurogroup. Αυτό,με το οποίο καλείται ο λαός να ψηφίσει. Την Παρασκευή το βράδυ, λίγο πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού η ελληνική αντιπροσωπεία ήταν σε διαπραγμάτευση με υπό συζήτηση την πρόταση τη δική της και των δανειστών. Το βεβαιώνει ο Έλληνας αντιπρόσωπος, επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, δυσθύμως γιατί η κυβέρνηση μιλώντας για τελεσίγραφο τον αδειάζει!

Ψεμμα δεύτερο: Οι αντιπροτάσεις των δανειστών ήταν τόσο βαριές, που η κυβέρνηση δεν μπορούσε να τις αποδεχτεί. Η αλήθεια είναι ότι η διαπραγμάτευση συνεχιζόταν και σύμφωνα και με την ελληνική τεχνική, υπήρχαν στο συνταξιοδοτικό και τον ΦΠΑ. Η κυβέρνηση λέει δεν έμαθε ποτέ  γι αυτό.

Ψεμμα τρίτο: Το δημοψήφισμα είναι η έκφραση της λαϊκής επιθυμίας. Η αλήθεια είναι ότι το δημοψήφισμα είναι η πιο δειλή πράξη που μπορεί να έκανε μια κυβέρνηση! Πρώτα πρώτα γιατί δεν βάζεις πότε έναν λαό να αποφασίσει για κάτι που θα του είναι εξαιρετικά επώδυνο. Και θα του είναι. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Τον 
λαό τον προστατεύεις από τα επώδυνα. Τις επώδυνες αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση. Γι αυτό.Οχι για να πίνει μπύρες στα καφέ του Συντάγματος. Και ξερω για τι μιλάωΔεύτερονγιατί αν θέλεις να πας στη δραχμή (που εκεί στόχευε και στοχεύει η κυβέρνηση) το λες ευθέως και γενναία στο λαό εξ αρχής. Και του λες και τι τίμημα θα πληρώσει και τι οφέλη θα έχει (μετά από 5-6 χρόνια Ρουμανίας Τσαουσέσκου) που θα έχει.


e-typos.com

Μένουμε Ευρώπη: Συγκέντρωση από τους φιλοευρωπαίους την Τρίτη στο Σύνταγμα

Μένουμε Ευρώπη: Συγκέντρωση από τους φιλοευρωπαίους την Τρίτη στο Σύνταγμα 
 Νέα συγκέντρωση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ διοργανώνεται για αύριο Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015, στο Σύνταγμα. Την τελευταία ημέρα του προγράμματος στήριξης, οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη» απευθύνουν μέσω facebook πρόσκληση συμμετοχής σε όλους και υπογραμμίζουν:

«Γενιές Ελλήνων αγωνίστηκαν και πέτυχαν την ανεξαρτησία της χώρας μας, τον στοιχειώδη εκδημοκρατισμό της κοινωνίας και την ισότιμη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα αντιμετωπίζουμε τεράστια θεσμικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα. Πολλοί από εμάς δεν έχουνε ζήσει τον πόλεμο, τη δικτατορία, την προσπάθεια εδραίωσης της Ελλάδας στο διεθνές σύστημα. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες του σήμερα και να μην θέσουμε σε κίνδυνο τα όσα με κόπο πέτυχαν οι προηγούμενες γενιές. Τώρα είναι η ώρα όλοι μας να δώσουμε τον αγώνα για να συνεχίσουμε ό,τι καλό έγινε και να αλλάξουμε τις παθογένειες.

Με σοβαρότητα, με γενναιότητα.
Για τη δημοκρατία, για την Ελλάδα.
ΝΑΙ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ.»
 

Για να εξυπηρετήσουν δεν έχουν ή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάρτες αναλήψεων Ανοικτές οι τράπεζες από την Πέμπτη για τους συνταξιούχους

Ανοικτές οι τράπεζες από την Πέμπτη για τους συνταξιούχους
Ανοιχτά θα είναι από την Πέμπτη 800 υποκαταστήματα τραπεζών για να εξυπηρετούν συνταξιούχους που δεν έχουν ή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάρτες αναλήψεων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αντιπροεδρία της κυβέρνησης, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και τα πιστωτικα ιδρύματα, τα υποκαταστήματα θα λειτουργήσουν και θα δώσουν σωρρευτικα ποσά ανάλογα με το ημερήσιο όριο: δηλαδή 240 ευρώ την Πέμπτη (60x4 ημέρες). Αυτή η διευκόλυνση δεν ισχύει για κανένα άλλο φυσικό πρόσωπο.

Οι αναληψεις μετρητών από συνταξιούχους υπόκεινται τελικά στους περιορισμούς της ανάληψης, κάτι που δεν προβλέπεται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι τράπεζες θα ανακοινώνουν ποια καταστήματα θα είναι ανοικτά: από 250 οι Εθνική και Πειραιώς, 200 η Alpha και 150 η Eurobank. Μάλιστα σε αυτά τα καταστήματα θα υπάρχει και αυξημένη φύλαξη.

Γίνονται προσπάθειες οι τράπεζες για αυτή την κατηγορία αποταμιευτών να ανοίξουν ίσως και την Τετάρτη, ενώ επιθυμία του συστήματος είναι να ανοίξουν τα... ρολά για όλους τους συναλλασσομένους, αλλά με περιορισμό στις πράξεις που θα μπορούν να γίνονται.

Ζήτημα παραμένουν οι συναλλαγές των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, των οποίων οι κάρτες δεν λειτουργούν. Όπως ανέφεραν πηγές της Αντιπροεδρίας γίνεται συνεννόηση με τις τράπεζες και τις πρεσβείες για να δοθεί μεγαλύτερο όριο ώστε να χρησιμοποιηθεί πλαστικό χρήμα για πληρωμές.

Σε ο,τι αφορά στις επιταγές που λήγουν όσο οι τράπεζες είναι σε αργία, αυτές θα εξοφληθουν με ημερομηνία 7 Ιουλίου και δεν τίθεται θέμα σφράγισης. Ωστόσο, επιταγές δεν εισπράττονται, αλλά θα κατατίθενται στο σύστημα.


Ρόη Χάικου / e-typos.com

ΝΔ: 15 βουλευτές ρωτούν τον Τσίπρα αν βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό

ΝΔ: 15 βουλευτές ρωτούν τον Τσίπρα αν βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό
Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με την οποία ζητούν να ενημερωθούν αν υπουργοί ή βουλευτές της συγκυβέρνησης έχουν μεταφέρει χρηματικά ποσά από τραπεζικές τους καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού κατέθεσαν 14 βουλευτές της ΝΔ με πρωτοβουλία του Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Παράλληλα, οι βουλευτές ζητούν να δοθούν στην δημοσιότητα οι κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών ενώ καλούν τον πρωθυπουργό να απαντήσει, αν υπάρχει θέμα ηθικής τάξης σε περίπτωση που προκύψει ότι μέλη της κυβέρνησής του έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.

Την ερώτηση προσυπογράφουν οι βουλευτές: Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Κώστας Τσιάρας, Γιώργος Κασαπίδης, Θόδωρος Καράογλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Τζαβάρας, Θανάσης Δαβάκης, Κώστας Κατσαφάδος, Γιώργος Βλάχος, 'Αννα Καραμανλή, Γιώργος Στύλιος, Τιμολέων Κοψαχείλης και Στέφανος Γκίκας.

Στις 10 το βράδυ Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ-1

Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ-1
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη σήμερα στην ΕΡΤ-1 και τους δημοσιογράφους, Π. Χαρίτο και Αντ. Αλαφογιώργο.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απευθείας στις 22:00.

Δημοψήφισμα: Το ψηφοδέλτιο είναι υπερ του "Όχι"! Συνταγματολόγος Μανιτάκης: Μεροληπτική η διατύπωση

Δημοψήφισμα: Το ψηφοδέλτιο είναι υπερ του `Όχι`! Συνταγματολόγος Μανιτάκης: Μεροληπτική η διατύπωση 
 Σάλος έχει προκληθεί μετά την δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου για το δημοψήφισμα στο οποίο προτάσσεται το όχι.
Το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος έχει "βγει" ήδη στην δημοσιότητα και συνοδεύεται από το ερώτημα και τις επιλογές "ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΌΧΙ" και "ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΝΑΙ" στα δεξιά του.

Το ερώτημα αναφέρει: "Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους)".

Όπως δήλωσε στο Newsit o έγκριτος συνταγματολόγος, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Μανιτάκης «η κυβέρνηση κάνει μια πολιτική υπόδειξη προς τους ψηφοφόρους. Αλλά την πολιτική υπόδειξη η κυβέρνηση την έχει κάνει ήδη, με την αρχική δήλωση του πρωθυπουργού ο οποίος έχει υποδείξει ότι επιλέγει το όχι. Αρα εκείνο το οποίο θίγεται, δεν παραβιάζεται αλλά θίγεται, είναι η γνησιότητα της εκδήλωσης του λαϊκού φρονήματος με την υπόδειξη αυτή σαν προτεραιότητα του όχι. Είναι μεροληπτική η διατύπωση και η κυβέρνηση επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι είναι υπερ του όχι και επομένως έτσι νοθεύει την αμερόληπτη πολιτικά στάση της που οφείλει ως κυβέρνηση να έχει γιατί αυτή διεξάγει το δημοψήφισμα και επομένως η κυβέρνηση εκπροσωπεί το λαό στο σύνολό του" είπε τέλος ο κύριος Μανιτάκης.»

Δείτε το ψηφοδέλτιο:



 
newsit.gr

Σαμαράς: Καλώ τον Τσίπρα σε τηλεοπτικό debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς - Σχέδιο Τσίπρα για επιστροφή στη δραχμή

Σαμαράς: Καλώ τον Τσίπρα σε τηλεοπτικό debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς - Σχέδιο Τσίπρα για επιστροφή στη δραχμή  
Αγαπητοί συνάδελφοι,
            Η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της σύγχρονης Ιστορίας της.
Αντιμέτωπη με την προοπτική μιας πιθανής καταστροφής, αληθινής καταστροφής, χωρίς προηγούμενο σε καιρό Ειρήνης.
            Βρισκόμασταν σε κρίση εδώ και χρόνια...
Αλλά την καταστροφή που μας ετοιμάζουν δεν την ζήσαμε!
Βγήκαμε από την κρίση την τελευταία χρονιά.
Υπήρχε βελτίωση σε όλα τα μέτωπα.
Και σε πέντε μήνες, μας έφεραν πού; Σε κλειστές τράπεζες, σε εσωτερική στάση πληρωμών, ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία και πριν την κοινωνική αναταραχή.
            Σκεφτείτε που βρισκόταν η χώρα έξι μήνες πριν και που βρίσκεται σήμερα.

H Άνγκελα Μέρκελ και ο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην Αθήνα"Οι Έλληνες μπορούν να ψηφίσουν ό,τι θέλουν αλλά πρέπει να ξέρουν τι σημαίνει η απόφασή τους".

Μέρκελ: Δεν θα πάω στην Αθήνα ούτε θα πω στους Έλληνες τι να ψηφίσουν Ενωμένος ο... "μεγάλος Συνασπισμός" της Γερμανίας,  ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής. "Οι Έλληνες μπορούν να ψηφίσουν ό,τι θέλουν αλλά πρέπει να ξέρουν τι σημαίνει η απόφασή τους".

Η εικόνα που έστειλαν προς τα έξω, προς την Αθήνα βασικά, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ ήταν σαφής: ο μεγάλος γερμανικός συνασπισμός λέει στην Ελλάδα ότι έχει κάθε δικαίωμα να κάνει δημοψήφισμα αλλά θα πρέπει να έχει ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις συνέπειες της επιλογής του.
Η Μέρκελ δεν εμφανίστηκε μόνη στη συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα. Εμφανίστηκε με τον κυβερνητικό της εταίρο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Όσο "ήπια" κι αν προσπάθησε να είναι η Μέρκελ, εκείνος ήταν πιο σκληρός. Κατηγόρησε την Αθήνα πως στις διαπραγματεύσεις ήθελε να πάρει και να μην δώσει τίποτα.

Από την πλευρά της, η Μέρκελ, τόνισε πως δεν έχει θέλει να υπάρξει καν η υποψία πως λέει στον Ελληνικό λαό τι να ψηφίσει στο δημοψήφισμα, αλλά έσπευσε να διαμηνύσει πως κάθε απόφαση θα έχει και τη συνέπειά της.
Αντίθετα, ο Γκάμπριελ ήταν πιο οξύς: Αν η Ελλάδα πει όχι στο δημοψήφισμα, θα σημαίνει και όχι στο ευρώ. Στη γραμμή Γιούνκερ ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών.
 Η Άνγκελα Μέρκελ φρόντισε να στείλει ένα άλλο μήνυμα, εν είδη τελεσιγράφου στην Ελλάδα: αύριο τα μεσάνυχτα το πρόγραμμα τελειώνει και από εκεί και πέρα η ευρωζώνη δεν μπορεί να κάνει τίποτα για την Ελλάδα. Αν η Αθήνα το θελήσει, ακόμη και μετά το δημοψήφισμα, μπορεί να ζητήσει να ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις.
Υπήρξε όμως ακόμη ένα μήνυμα από τη Γερμανίδα καγκελάριο: όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα ή αν προτίθεται να έρθει στην Αθήνα, η απάντησή της ήταν κατηγορηματικά όχι.
«Δεν υπάρχει λόγος να πάω στην Αθήνα. Υπάρχουν τόσες τηλεπικοινωνίες στις μέρες μας, που δεν υπάρχει λόγος. Όχι, δεν θα πάω στην Αθήνα», είπε ενώ για τη Σύνοδο Κορυφής είπε πως ο Ντόλαντ Τουσκ δεν έχει ζητήσει να γίνει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα. Γιατί, είπε, δεν υπάρχει λόγος. Φυσικά, αν κληθεί, θα πάει. Αλλά παρόλα αυτά, δεν βλέπει το λόγο να υπάρξει από τη στιγμή που η Αθήνα δεν έχει διάθεση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

newsit.gr

Στη δημοσιότητα από τους Financial Times Αυτή είναι η επιστολή Τσίπρα για την παράταση του προγράμματος

Αυτή είναι η επιστολή Τσίπρα για την παράταση του προγράμματος 
Την επιστολή με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας ζητά την παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα μέχρι το δημοψήφισμα, έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος των Financial Times, Peter Spiegel.

«Θα ήθελα να ζητήσω από την κυβέρνησή σας να επανεξετάσει τη θέση της σχετικά με το θέμα και να υποστηρίξει την επανεξέταση του αιτήματος της Ελληνικής Δημοκρατίας από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, με σκοπό την χορήγησή της. Η απόφαση αυτή θα συμβάλει στον κοινό στόχο επίτευξης μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας, για την εξασφάλιση της δημοσιονομικής, οικονομικής βιωσιμότητας του χρέους, η οποία θα επιστρέψει Ελλάδα στην ανάπτυξη στο εσωτερικό της ευρωζώνης», γράφει στην τελευταία παράγραφο ο κ. Τσίπρας.

Oι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" στις ραγδαίες εξελίξεις από τα ξημερώματα του Σαββάτου και συνεχίζουν

 http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/50514_171991704350_5721556_n.jpg
Οι κρίσιμες εθνικές στιγμές που διανύει η χώρα απαιτούν νηφαλιότητα, ψυχραιμία και σωστή ενημέρωση. Ο ελληνικός λαός κλήθηκε αιφνιδιαστικά να αποφασίσει με ένα «Ναι» ή με ένα «Όχι» επί μιας συμφωνίας η οποία, πίσω από τα δυσνόητα τεχνικά χαρακτηριστικά, υποκρύπτει ένα δραματικό δίλημμα υπέρ ή κατά της Ευρώπης.
Oι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" έχουν καθήκον να παράσχουν στους πολίτες την ενημέρωση που χρειάζονται ώστε να αποφασίσουν σωστά για το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους.
Oι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"  έχουν διαγράψει μια ιστορική 5ετή πορεία στο χώρο της μαζικής ενημέρωσης, η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη και θα ανταποκριθούν ακόμα μια φορά χωρίς να προδώσουν τις αρχές του που πρεσβεύουν. Τηρούν τις συμφωνίες του. Όπως αυτή που έχουν συνομολογήσει με τους αναγνώστες τους, να παρέχουν  σοβαρή και έγκυρη ενημέρωση.
Oι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"  από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό η πρόταση για δημοψήφισμα, κάλυψαν και συνεχίζουν να καλύπτουν τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. παραμένοντας  στις επάλξεις της ενημέρωσης, προβάλλοντας τη ροή των γεγονότων κυριολεκτικά εν  την γενέσει τους. Για όλους εσάς που μας εμπιστεύεστε με την ενημέρωσή σας από το ιστολογιό μας σας απευθύνουμε από τα βάθη της καρδιάς μας ένα μεγάλο ευχαριστώ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ: Εθνικοποιήστε τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις

Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ: Εθνικοποιήστε τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις 
 Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με την ταυτόχρονη «απαλλοτρίωση» των τραπεζικών καταθέσεων των τελευταίων ως απάντηση στην κρίση που έχει επέλθει στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας.

Η συνιστώσα του κυβερνώντος κόμματος αναφέρεται στη δημιουργία μιας ενιαίας κρατικής τράπεζας, που θα διοικείται και από εκπροσώπους των μαζικών εργατικών και λαϊκών οργανώσεων.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Αναστασιάδης: «Θα πράξουμε οτιδήποτε για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη»

Αναστασιάδης: «Θα πράξουμε οτιδήποτε για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη»
«Οπουδήποτε και σε οτιδήποτε μπορεί κατά το μέγεθός μας και τη δυνατότητά μας να συμβάλουμε στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά και στη διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα βοηθά, θα το πράξουμε» τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατάσταση στην Ελλάδα, ο Κύπριος Πρόεδρος επεσήμανε ότι «είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές». «Εμείς, πρωταγωνιστούμε στο να παραμείνει η Ελλάδα (στην Ευρωζώνη). Τη θέλουμε ισχυρή για όλους τους κατανοητούς λόγους, αλλά και γιατί απαιτείται ένα πρόγραμμα που θα δώσει την ευκαιρία ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και ανακούφισης, ιδιαίτερα των Ελλήνων πολιτών» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν εκτιμά πως υπάρχουν τα περιθώρια για να γεφυρωθούν οι διαφορές, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Θέλω να ελπίζω, ναι. Βεβαίως, έχουμε μπροστά μας ένα δημοψήφισμα, το οποίο κάπου έχει αναστείλει τις διαπραγματεύσεις». «Αυτό θα ξεπεραστεί με αποφασιστικότητα από πλευράς του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και από πλευράς των θεσμών με προτάσεις που θα βοηθούν τον Έλληνα πρωθυπουργό, ανάλογα και με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, να διαπραγματευτεί ένα μνημόνιο ή ένα πρόγραμμα, αν θέλετε, με αξιοπρέπεια και με συνθήκες που δεν θα οδηγούν, δεν θα επιτρέπουν να θεωρηθεί ότι ταπεινώνεται, είτε ένας λαός, είτε μία κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Εσκασε τώρα: Ανακοίνωση της ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση της χώρας

Εσκασε τώρα: Ανακοίνωση της ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση της χώρας

Τη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μετρά για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί παρέσχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων, η συνεδρίαση της οποίας αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Δημοσίου.
"Η ΔΕΗ ήταν και παραμένει παράγων σταθερότητας για τη χώρα", τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


http://www.parapolitikaradio.gr/storage/photos/master/201501/charalampos-athanasiou.jpg

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει και το δόγμα «μεταμεσονύχτια περιφρόνηση της δικαστικής εξουσίας», ευελπιστώντας ότι με την επιλογή της τέταρτης κατά σειρά αρχαιότητας στην επετηρίδα Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, θα κάμψει το φρόνημα των δικαστικών λειτουργών.
Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε μεταμεσονυχτίως (σήμερα ώρα 2:00 πμ) να επιλέξει, ως νέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την κα Θάνου, τέταρτη Αντιπρόεδρο κατά σειρά αρχαιότητας, χωρίς ταυτόχρονα να καλύψει τις αντίστοιχες κενές θέσεις Προέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Χρυσόγονος σε Τσίπρα: Μετατρέπεις την Ελλάδα σε Ζιμπάμπουε

Χρυσόγονος σε Τσίπρα: Μετατρέπεις την Ελλάδα σε Ζιμπάμπουε
Την επιστολή του στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με την οποία εξηγεί ότι η ρήξη με τους δανειστές είναι μια ανέφικτη επιλογή και αν επιχειρηθεί η κατάληξη θα είναι η χώρα να επιστρέψει στον μνημονιακό εγκλωβισμό υπό χειρότερους όρους, αποκαλύπτει σήμερα ο συνταγματολόγος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστας Χρυσόγονος.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, τονίζει πως «με μεγάλη λύπη» υποχρεώνεται να δώσει την επιστολή του στη δημοσιότητα, καθώς πιστεύει πως ο πρωθυπουργός με την τακτική και τις αποφάσεις του μετατρέπει την Ελλάδα σε κάτι «ελαφρώς χειρότερο από την Ζιμπάμπουε»!

Δημοσιοποίηση της από 19 Μαρτίου 2015 επιστολής του Κώστα Χρυσόγονου προς τον Πρωθυπουργό
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες - 29/06/2015

Με μεγάλη μου λύπη υποχρεώνομαι να δώσω σήμερα στη δημοσιότητα την από 19 Μαρτίου 2015 επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό, στην οποία δεν έχω λάβει καμία απάντηση παρά την πάροδο τριών και πλέον μηνών. Στην επιστολή εκείνη προέβλεπα τις σημερινές ολέθριες εξελίξεις, τονίζοντας ότι «..Έχει ήδη διαφανεί ότι η προεκλογική μας ρητορική, περιλαμβανομένου και του "προγράμματος της Θεσσαλονίκης", βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τη δυσάρεστη πραγματικότητα, την οποία υποχρεωνόμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε…», ότι «…Η "λύση" της παύσης πληρωμών και ενδεχομένως της εξόδου από την ευρωζώνη, για την οποία έχει γίνει τόσος λόγος μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατ΄ουσία δεν υφίσταται…», ότι «…νομισματικό "έμφραγμα" … θα μας επιβάλει αναμφίβολα η ΕΚΤ αν κάνουμε παύση πληρωμών προς την ίδια και/ή το ΔΝΤ…», ότι «…η ρήξη με τους δανειστές είναι μια ανέφικτη επιλογή και αν επιχειρηθεί η κατάληξη θα είναι η χώρα να επιστρέψει στον μνημονιακό εγκλωβισμό υπό χειρότερους όρους (σαν τον κρατούμενο που επιχειρεί απόδραση και αφού αποτύχει καταλήγει στην απομόνωση της φυλακής). Οφείλουμε να αγωνισθούμε μέσα στα υπάρχοντα ευρωπαϊκά και διεθνή (=ΔΝΤ) πλαίσια, όπως άλλωστε έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Η λαϊκή εντολή προς την κυβέρνηση είναι εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση και όχι για χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη και ενδεχομένως και την Ένωση…» και ότι «…Η λεκτική κλιμάκωση είναι μια παγίδα της άλλης πλευράς στην οποία δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε….».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

Παρέμβαση του πρώην προέδρου της Γαλλίας Ο Σαρκοζί καλεί την Ευρώπη να μην υποκύψει έναντι της Αθήνας

Ο Σαρκοζί καλεί την Ευρώπη να μην υποκύψει έναντι της Αθήνας 
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ζήτησε σήμερα να μην υπάρξει υποχώρηση έναντι της ελληνικής κυβέρνησης και έκανε λόγο για "ανευθυνότητα" του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

"Αν η Ευρώπη, το ευρώ δώσει την εντύπωση ότι υποχωρεί, τότε θα παρασύρει την αξιοπιστία ολόκληρου του ευρωπαϊκού συστήματος", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαδρίτη κατόπιν προσκλήσεως του συντηρητικού πρώην πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

"Με την ανευθυνότητα του πρωθυπουργού της, η Ελλάδα ανέστειλε η ίδια τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη", υποστήριξε ο Νικολά Σαρκοζί. "Οποίος κυνισμός, οποία δημαγωγία, οποία ανευθυνότητα", πρόσθεσε αναφερόμενος στην προκήρυξη δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του νέου κόμματος "Οι Ρεπουμπλικάνοι", "το ζήτημα δεν είναι πλέον πώς να σωθεί η Ελλάδα, αλλά πώς να σωθεί η ευρωζώνη".

Γιούνκερ: Ένα όχι στο δημοψήφισμα θα σήμαινε ότι η Ελλάδα λέει όχι στην Ευρώπη - Ελληνες μην αυτοκτονείτε επειδή φοβάστε τον θάνατο!

Γιούνκερ: Ένα όχι στο δημοψήφισμα θα σήμαινε ότι η Ελλάδα λέει όχι στην Ευρώπη 
Ιδιαίτερα απογοητευμένος, τόσο με την εικόνα της Ευρώπης το Σάββατο όσο και με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που τόνισε ότι ένα «όχι» στο δημοψήφισμα θα σημαίνει ότι η Ελλάδα λέει «όχι» στην Ευρώπη.

«Είμαι βαθύτατα στεναχωρημένος από το θέαμα που μετέδωσε η Ευρώπη το Σάββατο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ο οποίος τόνισε ταυτόχρονα ότι πως αισθάνεται «κάπως προδομένος» από τις πολιτικές εξελίξεις.

«Δεν πρέπει να αυτοκτονήσετε επειδή φοβάστε το θάνατο»δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ, που προέτρεψε αρκετές φορές τους Έλληνες ψηφοφόρους να ψηφίσουν «ναι» ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα διαμορφωθεί το τελικό ερώτημα. Και τι θα σήμαινε ένα όχι στο δημοψήφισμα; «Ένα όχι θα σήμαινε ότι η Ελλάδα λέει όχι στην Ευρώπη» απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

«Η τελευταία πρόταση προς την Ελλάδα δεν έχει μειώσεις μισθών, δεν έχει μειώσεις συντάξεων…Αυτό δεν ήταν ποτέ πάνω στο τραπέζι, και ήταν λάθος να ειπωθεί ότι ήταν» ισχυρίστηκε ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είχε πάντα τη δυνατότητα να προτείνει άλλα μέτρα σε αντικατάσταση αυτών που προτάθηκαν από τους θεσμούς «εφόσον οι αριθμοί είναι οι ίδιοι».

O πρόεδρος της Κομισιόν παραδέχτηκε ότι το πακέτο μέτρων ήταν απαιτητικό αλλά τόνισε ότι ήταν και δίκαιο. «Πιέσαμε για διαρθρωτικές αλλαγές για να αντιμετωπίσουμε τα συμφέροντα. Πήρε ώρες να πείσουμε την ελληνική κυβέρνηση να επιβάλει λιγότερο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς στους εφοπλιστές, ακόμα και αν αυτό το λέει η κοινή λογική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η ελληνική αγορά πάσχει από έλλειψη ανταγωνισμού. Γιατί η τιμή της ενέργειας στην Ελλάδα είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη; Γιατί δεν υπάρχει επαρκής ανταγωνισμός. Θέλαμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό» είπε ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος μίλησε πολλές φορές για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του να βρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης. «Οι Έλληνες αποχώρησαν από τις συζητήσεις την Παρασκευή, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί» επανέλαβε ξανά και ξανά.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι οι πιστωτές προσπάθησαν αρκετές φορές να…μιλήσουν τη γλώσσα της ελληνικής κυβέρνησης , αλλάζοντας την Τρόικα και θεσπίζοντας την Ομάδα των Βρυξελλών και κάνοντας τη συζήτηση περισσότερο πολιτική και λιγότερο τεχνοκρατική. Τέλος, ο Γιούνκερ κατηγόρησε ανοιχτά τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν λέει την αλήθεια και υπογράμμισε ότι "όλος ο πλανήτης γνωρίζει" ότι επί της ουσίας οι Έλληνες ψηφίζουν την Κυριακή με θέμα τις σχέσεις της Ελλάδας με την ΕΕ. Ένα όχι θα είναι καταστροφικό είπε ο Γιούνκερ.

Δωρεάν συγκοινωνίες όσο διαρκεί το capital control – Για ποια μέσα ισχύει

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα μέχρι τις 6 Ιουλίου θα είναι δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι, από αύριο, που θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς επιβάρυνση με Λεωφορεία, Τρόλει, Μετρό και Τραμ. Αυτό θα ισχύσει και για τη Θεσσαλονίκη αλλά όχι για την επαρχία, τα ΚΤΕΛ, τον Προαστιακό.

aftodioikisi.gr

Όλη η ΠΝΠ για τα capital controls – Κλειστές για έξι μέρες οι Τράπεζες, στα 60 € το ημερήσιο όριο ανάληψης, ειδικά υποκαταστήματα για συνταξιούχους (ΦΕΚ)

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα των ελληνικών τραπεζών μετά από εισήγηση που έκανε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας στο υπουργείο Οικονομικών. Την ίδια στιγμή αποφασίσθηκε να επιβληθούν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.
Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 6 Ιουλίου, αλλά ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να μειώσει ή να παρατείνει το διάστημα αυτό.
Οι αναλήψεις στα ATM περιορίζονται σε 60 ευρώ ημερησίως ανά κάρτα, ενώ ειδικά για την καταβολή των συντάξεων θα ανοίξουν συγκεκριμένα τραπεζικά υποκαταστήματα.





Οι Δήμαρχοι στηρίζουν το ΝΑΙ


Με παρέμβαση του ο Πρόεδρος της  ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κύριος  Γιώργος Πατούλης  καλεί τον Πρωθυπουργό να στείλει αμέσως πίσω στις Βρυξέλλες τα Ελληνικά Τεχνικά Κλιμάκια για μια τελευταία προσπάθεια αναζήτησης συμφωνίας μέχρι την Τρίτη το βράδυ.

Πρέπει να καταβληθεί, από όλα τα μέρη, κάθε προσπάθεια ώστε η χώρα να φθάσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής ενωμένη και όχι διχασμένη, όπως επιθυμούν συγκεκριμένοι ακραίοι κύκλοι, τόσο εντός όσο και εκτός της Χώρας.

Γι' αυτό, τούτη την ύστατη ώρα, καλούμε τον Πρωθυπουργό να στείλει αμέσως πίσω στις Βρυξέλλες τα Ελληνικά Τεχνικά Κλιμάκια για μια τελευταία προσπάθεια αναζήτησης συμφωνίας μέχρι την Τρίτη το βράδυ. Αν αυτό επιτευχθεί, ο Ελληνικός λαός, στη συντριπτική του πλειοψηφία, θα οδηγηθεί ενωμένος στη κάλπη αφήνοντας έξω μόνο τους ακραίους υπερασπιστές της απομόνωσης και της εθνικής εξαθλίωσης.

Έχουμε ένα μεγάλο μελλοντικό χρέος απέναντι στις επόμενες γενεές να δοκιμάσουμε αυτή τη τελική προσπάθεια. Έχουμε όμως και ένα εξίσου μεγάλο χρέος που σήμερα, ΤΩΡΑ, βαραίνει όλες τις τοπικές κοινωνίες που αγωνιούν πως τις επόμενες ημέρες θα χάσουν όλα τα ταμειακά τους διαθέσιμα, επομένως όλα τα κοινωνικά προγράμματα που στηρίζουν τις πολυπληθείς φτωχές ομάδες του πληθυσμού τους στους Δήμους, θα καταρρεύσουν.

Θέλουμε όμως να τελειώνουμε με αυτές τις αδιέξοδες εναλλακτικές πολιτικές που μας οδηγούν εκτός Ευρώπης και στη δραχμή. Εναλλακτικές χωρίς σχεδιασμό, χωρίς σαφή πορεία αλλά κυρίως χωρίς περιεχόμενο όπως έδειξαν όλες οι τρίτες χώρες όπου απευθυνθήκαμε για άμεση υποστήριξη.

Τα προβλήματα της χώρας όμως είναι άμεσα και διογκώνονται καθημερινά. Ήδη τα ΑΤΜ των Τραπεζών έχουν στερέψει, ήδη τα βενζινάδικα και οι προμηθευτές ζητούν από τους Δήμους μας διακοπή συνεργασίας λόγω αθέτησης πληρωμών καθώς και διακοπή όλων των έργων υποδομής. Πως θα υπερασπιστούμε άραγε, τις επόμενες ημέρες, τις υπηρεσίες των Δήμων μας, ειδικά αυτές που απευθύνονται στις ευπαθείς ομάδες και στον πολίτη;

Γι' αυτό ζητούμε τώρα μια καλύτερη συμφωνία, όχι μια δραπέτευση από τις διαπραγματεύσεις.

Η προσπάθεια για τη χώρα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την τελευταία ώρα της Τρίτης 30 Ιουνίου.

Η Ευρωπαϊκή Ελλάδα θα νικήσει, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σύσσωμη στο πλευρό της να την υποστηρίζει.

Αύριο συγκαλείται εκτάκτως το ΔΣ της ΚΕΔΕ για να αποφασίσει συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες για τη διάσωση των Δήμων της χώρας, σε μια Ελλάδα εντός του ευρώ και της Ευρώπης.

airetos.gr

Συνεχίζουν τα ψέματα και μέσα στην καταστροφή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τα ψεύδη, παλαιά και νέα, έχουν πλέον αποκαλυφθεί.
Ουδείς πλέον στη χώρα θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να εφαρμόσει το (ανύπαρκτο και στον αέρα) «πρόγραμμα» της Θεσσαλονίκης.
Ουδείς πλέον στη χώρα θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να διαπραγματευτεί ένα καλύτερο πρόγραμμα και να φέρει μια καλύτερη συμφωνία.
Ουδείς πλέον στη χώρα πιστεύει ότι οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να κυβερνήσουν.
Όλοι είναι βέβαιοι ότι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να εκτοξεύουν του κόσμου τα ψέματα και την προπαγάνδα – και αυτό αποτελεί τη μοναδική τους «ικανότητα».
Όλοι γνωρίζουν πως ο κ. Τσίπρας και η παρέα του αποτελούν ένα εκρηκτικό και επικίνδυνο για τη χώρα μίγμα ψεύδους και ανικανότητας (που αποτελεί τον ορισμό του τυχοδιωκτισμού).

Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δευτέρα 29/6/2015, 13:30



Συνέντευξη τύπου για την πολιτική επικαιρότητα  παραχωρεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 και ώρα 13:30 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στις 12 το μεσημέρι θα ανοίξουν τα ΑΤΜ Κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου οι ελληνικές τράπεζες | Στα 60 ευρώ το ημερήσιο όριο αναλήψεων

Κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου οι ελληνικές τράπεζες | Στα 60 ευρώ το ημερήσιο όριο αναλήψεων
Κλειστές τράπεζες μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, καθώς και επιβολή ελέγχου κεφαλαίων (capital controls) αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το ημερήσιο όριο αναλήψεων θα είναι 60 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο ανά λογαριασμό. "Το όριο θα αυξάνεται κάθε φορά που η ΕΚΤ θα ενισχύει τις ελληνικές τράπεζες με ELA" ανέφερε η πηγή στον ΕΤ. Oι ίδιες πληροφορίες θέλουν η απόφαση να έχει κατ' αρχήν ισχύ μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουλίου. Τα ΑΤΜ θα ανοίξουν στις 12.00 το μεσημέρι ώστε να έχει γίνει ο εφοδιασμός τους.
Υπάρχουν σκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο να ανοίξουν κάποια υποκαταστήματα τραπεζών ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι συνταξιούχοι οι οποίοι δεν διαθέτουν κάρτες αναλήψεων/χρεωστικές. Επίσης για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ υπάρχει η σκέψη να πληρωθούν με ταχυδρόμο όπως γινόταν παλιά.

Πηγή του πρακτορείου Reuters αποκάλυψε ότι κλειστό θα παραμείνει αύριο και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ



http://www.stokokkino.gr/photos/samaras-341425136769.jpg
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Καλώ τον ελληνικό λαό να παραμείνει ψύχραιμος και ενωμένος.
Καλώ και τον κ. Τσίπρα να ακυρώσει αμέσως το χωρίς πια περιεχόμενο δημοψήφισμα – παρωδία.
Γνωρίζει ότι είναι πρωτίστως τα δικά του λάθη που τον υποχρέωσαν ακόμα και στο κλείσιμο των τραπεζών.
Η πατρίδα μας πρέπει να παραμείνει στην καρδιά της Ευρώπης και στο ευρώ.  Ο κ. Τσίπρας οφείλει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.  Αν δεν μπορεί ο ίδιος, ας τολμήσει τη μεγάλη εθνική συνεννόηση.
Από την πλευρά μας, θα κάνουμε τα πάντα για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη χώρα και να επιστρέψει η Ελπίδα στους Έλληνες.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ. Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το δημοψήφισμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στις Δημοκρατίες όταν διεξάγονται εκλογικές διαδικασίες, ο λαός αποφασίζει με πλήρη ενημέρωση, ηρεμία και καθαρό μυαλό. Διαφορετικά οι εκλογές μετατρέπονται σε θεσμικό εκβιασμό.
Αλλά οι μοιραίοι που μας κυβερνούν,  αποφάσισαν να καταλύσουν το κράτος δικαίου, που υπήρξε μια από τις μεγάλες κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης.
Είναι αδιανόητο, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να αλλοιώνονται πάγιοι κανόνες διεξαγωγής εκλογών και δημοψηφισμάτων.
Τι κι αν υπάρχει Σύνταγμα, τι κι αν υπάρχουν προθεσμίες, τι κι αν υπάρχουν αρμόδια όργανα. Δε βαριέσαι.
Όλα αυτά είναι δευτερεύοντα, για τον πιο επικίνδυνο και ανεύθυνο πρωθυπουργό που γνώρισε η χώρα.