Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα: Το ψηφοδέλτιο είναι υπερ του "Όχι"! Συνταγματολόγος Μανιτάκης: Μεροληπτική η διατύπωση

Δημοψήφισμα: Το ψηφοδέλτιο είναι υπερ του `Όχι`! Συνταγματολόγος Μανιτάκης: Μεροληπτική η διατύπωση 
 Σάλος έχει προκληθεί μετά την δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου για το δημοψήφισμα στο οποίο προτάσσεται το όχι.
Το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος έχει "βγει" ήδη στην δημοσιότητα και συνοδεύεται από το ερώτημα και τις επιλογές "ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΌΧΙ" και "ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΝΑΙ" στα δεξιά του.

Το ερώτημα αναφέρει: "Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους)".

Όπως δήλωσε στο Newsit o έγκριτος συνταγματολόγος, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Μανιτάκης «η κυβέρνηση κάνει μια πολιτική υπόδειξη προς τους ψηφοφόρους. Αλλά την πολιτική υπόδειξη η κυβέρνηση την έχει κάνει ήδη, με την αρχική δήλωση του πρωθυπουργού ο οποίος έχει υποδείξει ότι επιλέγει το όχι. Αρα εκείνο το οποίο θίγεται, δεν παραβιάζεται αλλά θίγεται, είναι η γνησιότητα της εκδήλωσης του λαϊκού φρονήματος με την υπόδειξη αυτή σαν προτεραιότητα του όχι. Είναι μεροληπτική η διατύπωση και η κυβέρνηση επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι είναι υπερ του όχι και επομένως έτσι νοθεύει την αμερόληπτη πολιτικά στάση της που οφείλει ως κυβέρνηση να έχει γιατί αυτή διεξάγει το δημοψήφισμα και επομένως η κυβέρνηση εκπροσωπεί το λαό στο σύνολό του" είπε τέλος ο κύριος Μανιτάκης.»

Δείτε το ψηφοδέλτιο:



 
newsit.gr