Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ



Σε 48 ώρες από σήμερα με την εκπνοή του προγράμματος στήριξης από τους εταίρους μας και τη λήξη της υποχρέωσης καταβολής των δόσεων Ιουνίου στο ΔΝΤ ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα λάβει και επίσημα τον τίτλο του πρωθυπουργού της χρεοκοπίας της Ελλάδας, όσο και αν θέλει να το αποφύγει. 
Ένας τίτλος που θα τον βαραίνει για το υπόλοιπο της ζωής του, όπως και τα μέλη της Κυβέρνησής του. Ο κ.Τσίπρας στιγματίζει για έναν και πλέον αιώνα τη χώρα μας και μας ρίχνει στον γκρεμό, με την αθέτησή του για πληρωμή της δόσης δανείων από το ΔΝΤ και την αυτόματη απαίτηση από το Ταμείο για αποπληρωμή ποσού 1,54 δισ. ευρώ και ενδεχομένως όλης της δανειακής του χορήγησης.  
Με τον τίτλο του πρωθυπουργού της χρεοκοπίας θα γραφτεί στην Ιστορία την 1η Ιουλίου 2015, έξι μήνες μετά τη δημοκρατική εκλογή του  στις 25 Ιανουαρίου 2015.  Εκλογές που προκάλεσε ο ίδιος και όσοι τον στήριξαν, όπως ο κ. Κουβέλης που τώρα κρύβεται, κοιμίζοντας το λαό με ψεύτικες υποσχέσεις και με μόνο σχέδιο εκ του αποτελέσματος την καταστροφή.

Πώς είναι δυνατόν την επόμενη Τετάρτη, μετά την απονομή του τίτλου του χρεοκοπημένου πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας να έχει την απαίτηση να συνεχίζει να διαφεντεύει τις τύχες όλων μας, χωρίς καμία συνέπεια. Η πιστοποίηση της αποτυχίας αρκεί για να τον ακυρώσει από τη διακυβέρνηση της χώρας. Πέντε μήνες μετά την ατελέσφορη διαπραγμάτευσή του με την Ευρώπη και τους υπόλοιπους εταίρους της Ελλάδας ο κ. Τσίπρας οδηγεί την Ελλάδα και τους Έλληνες στο «κλειστόν λόγω χρεών».   

Το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης ο κ. Τσίπρας, με το σαρδόνιο χαμόγελο,  ανακοινώνει την πτώχευση και ουσιαστικά ταυτίζεται στις συνειδήσεις όλων μας ως ο νεότερος δημοκρατικά εκλεγμένος πολιτικός με τη μεγαλύτερη αποτυχία στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. 
Κατόπιν τούτου, εκτός από την αξιοπιστία της χώρας που καταβαραθρώνεται, εκπίπτει και η αξιοπιστία του κ. Τσίπρα ως του ανθρώπου που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε λύση και διέξοδο. Ο άνθρωπος, όπως λένε χαρακτηριστικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που οδήγησε τη χώρα του σε αδιέξοδο και με την πλάτη στον τοίχο, μέσα σε έξι μήνες διακυβέρnησής του, εκπλήσσοντας δυσάρεστα όλη την οικουμένη, δεν μπορεί, δεν νομιμοποιείται, δεν δύναται να συνεχίζει να έχει την πρωθυπουργία και να αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων. 

thedayaftergr.blogspot.gr