Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.«ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» 15/7/2014

Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί : Την ΤΡΙΤΗ  15  ΙΟΥΛΙΟΥ   2014   και ώρα 9.00 π.μ.  στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης , στa παρακάτω θέμα :
  1. Έγκριση δαπάνης και  ψήφιση πίστωσης για προμήθεια βιβλίων.
  2. Προγραμματισμός μουσικής εκδήλωσης με τη χορωδία ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου.
  3. Προγραμματισμός θεατρικής παράστασης «ZOO STORY BY EDWARD ALBEE» από τη θεατρική ομάδα της Δ.Ε. Ευρωστίνης «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ».
  4. Υποβολή πρότασης για τη συμμετοχή του Ν.Π.Δ.Δ στη Δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής” στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” 2007-2013 για τη χρηματοδότηση των δομών “ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΄΄  και “ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΄΄  στα πλαίσια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος 1551/2-7-2014 της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε.
  5. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης του αρ. 22 του Ν. 3614/2007 μεταξύ του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, «Ηλίας Κατσούλης», του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού – Αθλητισμού – Περιβάλλοντος «ΠΡΑΤΙΝΑΣ», του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η ΜΗΚΩΝΗ», του Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος «Προμηθέας», του ΝΠΔΔ Κέντρο Πολιτισμού - Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων, του Φιλοπρόοδου Μορφωτικού και Αθλητικού Συλλόγου Διμηνιού «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», του ΝΠΙΔ Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Επιδαύρου, του ΝΠΔΔ Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Ερμιονίδας, του Ν.Π.Δ.Δ. Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού και Τουρισμού Δήμου Ναυπλιέων, της (Κ.Ε.Δ.-Α.Μ.), Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους-Μυκηνών, του ΝΠΙΔ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ», της Χορωδίας Τρίπολης Ν.Π.Ι.Δ. Μη Κερδοσκοπικό, του Δήμου Τρίπολης, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, του ΝΠΙΔ Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μεγαλόπολης, του ΝΠΙΔ Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Νότιας Κυνουρίας, του ΝΠΙΔ Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Ευρώτα «Ευρώτειος Πολιτεία», του ΝΠΔΔ Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασιάς, του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης Ν.Π.Ι.Δ., του Ν.Π.Δ.Δ.Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δ. Σπάρτης, του Ν.Π.Ι.Δ. Σωματείο «Φίλοι της Μουσικής -Η Ταϋγέτη», του Δήμου Πύλου Νέστορος, του ΝΠΔΔ Δημοτική Φιλαρμονική και Χορευτικός Όμιλος Μεσσήνης, του Δήμου Τριφυλίας, του Ν.Π.Ι.Δ. ΦΑΡΙΣ Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας, Δημοτικό Ωδείο, του NΠΔΔ Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, ως «Κυρίου του έργου» και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α..» ως Δικαιούχου (Φορέα Υλοποίησης) για την υλοποίηση του Υποέργου 1 «Προμήθεια στολών των Φιλαρμονικών και Χορωδιών της Πελοποννήσου» καθώς και του Υποέργου 2 «Προμήθεια μουσικών Οργάνων, συστημάτων ήχου και λοιπού εξοπλισμού των Φιλαρμονικών και Χορωδιών της Πελοποννήσου», στο πλαίσιο της ενταγμένης Πράξης «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», στο Ε.Π. ΔΕΠΙΝ 2007-2013, συχγ. ΕΤΠΑ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Τρόικα: Θέλετε μείωση του χρέους; Κλείστε τα όλα αλά ΕΡΤ

Στο τελεσίγραφο 60 ημερών από τους δανειστές στην Κυβέρνηση, προκείμενου να προχωρήσει η μείωση του χρέους, αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews .
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι δανειστές "απαιτούν εξυγίανση ή λουκέτα αλά ΕΡΤ σε ζημιογόνες ΔΕΚΟ και Οργανισμούς".
Οι άλλοι οκτώ όροι της τρόικας είναι:

-"νέα μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2015
-"ξεκαθάρισμα" των "κόκκινων" δανείων και πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών
- περικοπές στις συντάξεις και αναθεώρηση του ασφαλιστικού
- "κούρεμα" στις δαπάνες για την υγεία - κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά και σαρωτικούς ελέγχους για τη φοροδιαφυγή
- είσοδο ιδιωτών στην αγορά ενέργειας
- απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
- άνοιγμα όσων επαγγελμάτων παραμένουν ακόμη κλειστά

.airetos.gr

Ο Σαμαράς υποδέχτηκε στην Ρόδο τον Κινέζο Πρόεδρο - Παπούλιας: Στόχος μας η περαιτέρω ανάπτυξη των καλών σχέσεων με την Κίνα

Antonis-SamarasÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ê.ÊÁÑÏËÏÕ ÐÁÐÏÕËÉÁ ÌÅ ÔÇ ÓÕÍÔÏÍÉÓÔÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÃÉÁ ÔÏ ÊÁÐÍÉÓÌÁ "ÓÐ.ÄÏÎÉÁÄÇÓ-Ã.ÃÅÍÍÇÌÁÔÁÓ"(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
Το μεσημέρι της Κυριακής έφθασε στο αεροδρόμιο της Ρόδου ο πρόεδρος της Κινας Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος θα διανυκτερεύσει στο νησί πριν αναχωρήσει τη Δευτέρα για τη Βραζιλία, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφή των BRICS
Τον πρόεδρο της Κίνας υποδέχθηκε ο  Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τους Νίκο Δένδια και Νότη Μηταράκη.
Ο Κινέζος Πρόεδρος μετέβη στη συνέχεια σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού όπου θα διανυκτερεύσει, στο οποίο παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για αυτόν τον λόγο.
Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, στη Ρόδο.

Κατά τη συνάντηση του κ. Παπούλια με τον Κινέζο ομόλογό του, εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω προώθηση των άριστων, όπως επισημάνθηκε, διμερών σχέσεων.

«Συγκινήθηκα πολύ γιατί πέρασα από τη Ρόδο και εσείς παρά την κούραση ήρθατε από την Αθήνα να με συναντήσετε, είπε ο  Σι Τζινπίνγκ στον κ. Παπούλια, προσθέτοντας πως «αυτή είναι μία χειροπιαστή απόδειξη για το άριστο επίπεδο των διμερών μας σχέσεων».
Ο Κινέζος αξιωματούχος χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πολύ σημαντικό πολιτικό και παλιό φίλο της Κίνας και τόνισε πως ο ίδιος αποδίδει «μεγάλη σημασία» στις σχέσεις των δύο χωρών.
«Όπως ξέρουμε είμαστε δύο αρχαίοι πολιτισμοί για αυτό θέλουμε πολύ να κάνουμε κοινές προσπάθειες για να αναβαθμίσουμε τις διμερείς μας σχέσεις. Για αυτό σήμερα είχαμε αυτή την ευκαιρία να συναντηθούμε και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε σημαντική συμφωνία για να προωθήσουμε περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις» συμπλήρωσε.
«Σας ευχαριστώ πού για τα καλά σας λόγια και για την απόφαση να συναντηθούμε και να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών μας και των δύο λαών μας» απάντησε ο κ. Παπούλιας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ελληνικό τουρισμό και στη δυνατότητα συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα:
«Εδώ στη Ρόδο παίρνετε μια εικόνα του ελληνικού τουρισμού. Η Ρόδος είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού ενός τομέα που μπορούμε να συνεργαστούμε. Και εγώ προσωπικά του δίνω πολύ σημασία γιατί είναι ένας τομέας ανταλλαγής των ανθρώπων των δύο χωρών μας. Μια ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα ο ένας την ζωή του άλλου και να περάσει όμορφα τις διακοπές του».

Πάπας Φραγκίσκος: Το 2% των καθολικών κληρικών είναι παιδεραστές

pope
Παραδοχή – σοκ από τον Πάπα Φραγκίσκο στην εφημερίδα La Repubblica, καθώς αποκάλυψε ότι έχει στην κατοχή του στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία «το 2% των καθολικών κληρικών είναι παιδεραστές».

«Στο 2% όμως, υπάρχουν επίσκοποι, ακόμη και καρδινάλιοι. Πρόκειται για ένα στοιχείο το οποίο δεν με καθησυχάζει, κάθε άλλο», προσθέτει ο Ποντίφικας, ο οποίος θέλησε να παρομοιάσει , την παιδεραστία με την λέπρα, επισημαίνοντας  ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξάλειψη του φαινομένου.
Ο Πάπας αναφέρθηκε και στο θέμα της μαφίας τονίζοντας ότι «η στάση της Καθολικής Εκκλησίας απέναντι στο πρόβλημα της μαφίας πρέπει να αλλάξει. Δεν θα πρόκειται, στο εξής, μόνον για μεμονωμένες καταγγελίες, θα πρέπει να μετατραπεί σε μια διαρκή στάση».

ysterografa.gr

Νέα δημοσκόπηση: Ποιος θέλετε να κατακτήσει το Μουντιάλ;

 

Ήρθε λοιπόν η στιγμή του τελικού.  Σήμερα το βράδυ η Αργεντινή συγκρούεται με τη Γερμανία.
Πείτε την προτίμησή σας, ψηφίζοντας 
Ποιος θέλετε να κατακτήσει το Μουντιάλ;
  
 logiastarata.gr

Anna Capone Papas…μια Άρια που ζει ανάμεσα μας

Η φωνή της Άννας έχει κάτι μαγικό που γεμίζει την ψυχή σου, σε κάνει να ταξιδεύεις σε άλλη διάσταση…σε απογειώνει. Εγώ αυτά αισθάνομαι περίπου όταν είμαι ακροατής της.  Και αυτό έζησα κάνοντας  δύο ώρες εκπομπή μαζί της...
Διαβάστε περισσότερα

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στη Φλώρινα ταρακούνησε τη Δυτική Μακεδονία



Δυνατός σεισμός σημειώθηκε στις 14:18 σήμερα το μεσημέρι στην δυτική Μακεδονία. Ο σεισμός αν και είχε μέγεθος μόλις 3,7 Ρίχτερ, έγινε αρκετά αισθητός σε όλη την δυτική Μακεδονία αλλά και σε περιοχές της βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου, διότι είχε μικρό εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.

Στις 14:55 σημειώθηκε μετασεισμός 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 12-13 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Φλώρινας.

Πραγματικά τον τελευταίο μήνα, οι σεισμοί που γίνονται στην χώρα μας είναι αρκετοί και αν και έχουν μικρό μέγεθος, επειδή σημειώνονται στην επιφάνεια της γης, γίνονται αρκετά αισθητοί σε πολλές περιοχές.

Οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί, τονίζοντας ότι είναι καλό να γίνονται πολλοί τέτοιοι σεισμοί ώστε να εκτονώνεται η σεισμική ενέργεια σταδιακά.

Μουντιάλ 2014: Ο Ολυμπιακός “ψηφίζει” Αργεντινή! (VIDEO)

Μουντιάλ 2014: Ο Ολυμπιακός “ψηφίζει” Αργεντινή! (VIDEO)
 Το Olympiacos TV έκανε γκάλοπ μεταξύ των παικτών και του προπονητικού επιτελείου των “ερυθρόλευκων”, για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γερμανία! Επική απάντηση από Μίτσελ
Οι παίκτες του Μίτσελ ψήφισαν υπέρ της "αλμπισελέστε" στη σχετική δημοσκόπηση που διοργάνωσε μπροστά στην κάμερα η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ και τα αποτελέσματα της οποία παρουσίασε στο επίσημο διαδικτυακό της κανάλι. Πάντως, υπήρχαν και οι εξαιρέσεις με τον Μίτσελ να επιλέγει Ισπανία!

Δείτε το video:
newsit.gr

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 - Τελικός: Η ώρα της κρίσης

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 - Τελικός: Η ώρα της κρίσης (photos+video)

Όλος ο πλανήτης στρέφει το βλέμμα του στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και το θρυλικό «Μαρακανά», όπου στις 22:00 το βράδυ (ΝΕΡΙΤ) συγκρούονται Γερμανία και Αργεντινή με φόντο την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Τα… ψέματα τελείωσαν. Ότι έγινε τις προηγούμενες μέρες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 που φιλοξενείται στην Βραζιλία ανήκει στο παρελθόν. Πλέον, άπαντες περιμένουν με ανυπομονησία το παιχνίδι που αποτελεί την… ουσία του Μουντιάλ. Τον μεγάλο τελικό για την ανάδειξη του νέου Πρωταθλητή Κόσμου. Άλλωστε, η κορυφή χωράει μόνο έναν!
Ιδανικότερος τόπος για να βγει ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν θα μπορούσε να μην είναι το ιστορικό γήπεδο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο. Κάθε γωνία μπορεί να διηγηθεί και μία «ανέκδοτη» ιστορία και το βράδυ της Κυριακής (13/7) Γερμανία και Αργεντινή θα προσπαθήσουν να γράψουν το… όνομά τους στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
MaradonaMexico
Τα «πάντσερ» αντιμετωπίζουν» την «αλμπισελέστε» στον τρίτο μεταξύ τους τελικό στα Μουντιάλ, με τις δύο ομάδες να μετρούν από μία κατάκτηση. Αρχικά, το 1986 στο Μεξικό η αρμάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα σήκωσε το δεύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ιστορία της λατινικής χώρας, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, στην Ιταλία, η «νασιοναμάνσαφτ» πήρε την… εκδίκησή της και έβαλε το τρίτο «αστέρι» στην φανέλα της.

Η “επιθετική” στρατηγική Σαμαρά μέχρι τις εκλογές

Antonis-Samaras-ekloges
Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κορυφώνει τις δικές του πρωτοβουλίες για να διαμορφώσει μη αναστρέψιμες συνθήκες για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του 2014, με αφορμή τη διαφαινόμενη αδυναμία της παρούσας Βουλής να συγκροτήσει προεδρική πλειοψηφία, και να αναδείξει τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς προετοιμάζει τα δικά του… αντίμετρα.
Όπως επισημαίνει η “Καθημερινή της Κυριακής”, στη στρατηγική που σχεδιάζει να χαράξει ο Πρωθυπουργός το αμέσως επόμενο διάστημα, περιλαμβάνει “επιθετικές”, αλλά και “κυκλωτικές” κινήσεις. Με τις δεύτερες να αφορούν στην προσέλκυση ανεξάρτητων βουλευτών, για να πλησιαστεί ο “μαγικός” αριθμός των 180 βουλευτών, και τις πρώτες να έχουν να κάνουν με τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους χωρίς ένα νέο Μνημόνιο.
Σε αυτόν τον στόχο βρίσκεται και η ουσία της πολιτικής στρατηγικής του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ήδη παίρνει αποστάσεις από τις πιεστικές απαιτήσεις της τρόικας, και την ίδια στιγμή επισημαίνει στην πολιτική ηγεσία των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε λύση του ζητήματος της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Ιγνατίου: Η χώρα κινδυνεύει να “σκάσει” σαν μπαλόνι

 Michalis-Ignatiou
Την εξαιρετικά οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, λόγω της αδυναμίας της κοινωνίας να ανταπεξέλθει στις φορολογικές απαιτήσεις που προκύπτουν από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου, επισημαίνει ο Μιχάλης Ιγνατίου με άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”.
Ο γνωστός δημοσιογράφος σημειώνει μεταξύ άλλων και με νόημα τα εξής:
“Η χώρα κινδυνεύει να “σκάσει” σαν ένα φτηνό μπαλόνι, εάν συνεχιστούν η λιτότητα και η αβεβαιότητα για το μέλλον, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Ο κ. Σαμαράς, ο κ. Χαρδούβελης και οι συνεργάτες του πρέπει να βρουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα που έρχεται.
Η σύγκρουση με την τρόικα είναι αυτό που επιθυμεί η πλειοψηφία του λαού, αλλά οδηγεί στην αβεβαιότητα. Έτσι, στην περίπτωση αυτή, είναι καλύτερη η συνεννόηση κατευθείαν με τους επικεφαλής της τρόικας για να αποφευχθεί η κατάρρευση”.

ysterografa.gr

Ο Σαμαράς στη Ρόδο για τον Κινέζο Πρόεδρο

Antonis-Samaras
Στη Ρόδο βρίσκεται σήμερα Κυριακή ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να υποδεχτεί τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζιν Πινγκ, και να παρακαθίσουν αμφότεροι σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Η συνάντηση των δυο ηγετών έρχεται σε συνέχεια των δεσμών συνεργασίας που με μεθοδικότητα οικοδομεί η ελληνική κυβέρνηση με την Κίνα.

Άννα Καραμανλή: Ψάχνουμε την αλήθεια για το πώς βρεθήκαμε στο Μνημόνιο

Anna-Karamanli
Η βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή, επισημαίνει με συνέντευξή της στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής” ότι εκείνο που αναζητούν οι βουλευτές της ΝΔ είναι την αλήθεια για το πώς η Ελλάδα οδηγήθηκε το 2010 στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και το Μνημόνιο.
“Αυτό που έχει σημασία είναι να μην κλείσει η υπόθεση με σκιές και ερωτηματικά. Σε αντίθεση με τον κ. Παπανδρέου και τους πραιτωριανούς του εκείνης της εποχής, εμείς δεν ψάχνουμε να φορτώσουμε σε κάποιον την ευθύνη.
Ψάχνουμε την αλήθεια για το πώς βρεθήκαμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ και της τρόικας, τυλιγμένοι σε μια κόλλα χαρτί, ή μάλλον σε πολλές κόλλες χαρτί, δηλαδή το πρώτο Μνημόνιο”, σημειώνει μεταξύ άλλων η Άννα Καραμανλή, με τη συνέντευξη την οποία παραχωρεί στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής” και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Κατσαβού.

Ο Κεδίκογλου ζητάει… αποκατάσταση από την ΕΣΗΕΑ

Simos-Kedikoglou-ex
Στην αντεπίθεση κατά της ΕΣΗΕΑ περνάει ο Σίμος Κεδίκογλου, ζητώντας την… αποκατάστασή του στην ιδιότητα του δημοσιογράφου.
Όπως αποκαλύπτει με σχετικό ρεπορτάζ της η στήλη “Τυπολογίες”, στο “Παρόν της Κυριακής”, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε σε αγωγή κατά της Ένωσης Συντακτών, αμφισβητώντας την απόφαση της ΕΣΗΕΑ να τον διαγράψει από τα δημοσιογραφικά μητρώα της, στον απόηχο του πρωταγωνιστικού ρόλου του στο “λουκέτο” της ΕΡΤ, το καλοκαίρι του 2013.
Ο Σίμος Κεδίκογλου αφήνει να εννοηθεί ότι εκείνος απλώς διάβασε τις σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις, χωρίς, όπως επισημαίνει το “Παρόν της Κυριακής”, να διευκρινίζει τον βαθμό της δικής του συμμετοχής, αλλά και το πόσο σύμφωνος ήταν με τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

ysterografa.gr

Οι "παπανδρεϊκοί" προειδοποίησαν τον Βενιζέλο. Για τελευταία φορά...

Giorgos-Papandreou-Pavlos-Geroulanos
Σκληρή κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο και το… ρόλο της Ελιάς άσκησε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Γερουλάνος.
Στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα από την πλευρά των “παπανδρεϊκών” προς τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
«Αλήθεια Πρόεδρε πιστεύεις ότι ο κόσμος σε βλέπει διαφορετικά επειδή μιλάς μπροστά σε μια ελιά;» αναρωτήθηκε με νόημα ο πρώην υπουργός Πολιτισμού.
Σημείωσε ακόμη ότι ο «ήλιος» δεν είναι το πρόβλημα του κινήματος και υπογράμμισε πως «αν ο λόγος για την ίδρυση της Ελιάς είναι για να απο-Παπανδρεοποιήσουμε το Κίνημα πρέπει να ξέρουμε πως δεν ξεφορτωνόμαστε έναν Παπανδρέου.  Ξεφορτωνόμαστε δύο».
Ενόψει του συνεδρίου, ο κ. Γερουλάνος πρόσθεσε ακόμη πως «αυτό που πρέπει να αλλάξουμε πρώτα είναι οι θέσεις, μετά τα πρόσωπα, και τα σύμβολα.  Όχι ανάποδα».
Η ομιλία του κ. Γερουλάνου είναι ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει από ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, που θεωρεί πως στο συνέδριο πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας, αλλά και συνεργασιών, καθώς φυσικά και στο ζήτημα της κυβερνητικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Οι νέοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ – Ποιοι δικαιούνται φθηνότερο ρεύμα

Διπλές μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για περίπου 1,5 εκατομμύριο μικρούς εμπόρους κι ελεύθερους επαγγελματίες έρχονται μέσα στον Ιούλιο από τη ΔΕΗ και κατόπιν σχετικής έγκρισης του υφυπουργού ΠΕΚΑ Μάκη Παπαγεωργίου.
Οι μειώσεις αυτές έρχονται ως αποτέλεσμα της αλλαγής του τρόπου τιμολόγησης της ΔΕΗ, η οποία, όμως, φέρνει και μικρές αυξήσεις στη χαμηλή κλίμακα χρέωσης (0 έως 800 κιλοβατώρες) των οικιακών καταναλωτών.
Ειδικότερα και, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, εμπορικά καταστήματα, γραφεία, συνεργεία αυτοκινήτων, φούρνοι, καθαριστήρια, εστιατόρια, καφέ, ζαχαροπλαστεία, κλπ, θα πληρώνουν φθηνότερο ρεύμα, εξοικονομώντας στο τετράμηνο κατά μέσο όρο 20 με 50 ευρώ. Δηλαδή, στο χρόνο θα κερδίσουν 60 με 150 ευρώ.
Τα καλά νέα, όμως, δεν σταματούν εδώ για τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες που ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή τάση. Όπως αναφέρουν πηγές στο Έθνος, η επιχείρηση σχεδιάζει, στο πλαίσιο της εμπορικής πολιτικής που έχει το δικαίωμα να εφαρμόζει χωρίς την κρατική παρέμβαση και επιπλέον εκπτώσεις.
Για τις κατηγορίες αυτές, η ΔΕΗ επεξεργάζεται μοντέλο χορήγηση κι άλλης μείωσης στα τιμολόγια που θα συναρτάται με τον «όγκο» κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Δηλαδή, όταν ένας μικρός επιχειρηματίας «καίει» ρεύμα με βάση συγκεκριμένες ποσότητες που θα ορίσει η εταιρεία, τότε θα έχει το δικαίωμα επιπλέον έκπτωσης στα τιμολόγια.
Με τον τρόπο αυτό, οι μικρομεσαίοι της χαμηλής τάσης θα γνωρίσουν σημαντική ελάφρυνση και, μάλιστα, εν μέσω οικονομικής ύφεσης και αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων.
Πηγή: Έθνος

Μητσοτάκης σε τρόικα: «Συνεχίζουμε κανονικά τις απολύσεις» – Ποιες οι εξελίξεις για το νέο μισθολόγιο

Τη δέσμευση ότι θα υλοποιηθεί ο στόχος των απολύσεων για το 2014, επανέλαβε ο  υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνάντησής του με την τρόικα, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγο. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είχε να επιδείξει συγκεκριμένες πηγές των 6.500 έως 7.000 απολύσεων που απομένουν μέχρι το τέλος του 2014 κάνοντας γενικά λόγο για τα ΝΠΙΔ του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν γκρίνιες κυρίως από την πλευρά των εκπροσώπων του ΔΝΤ οι οποίοι έδωσαν νέο ραντεβού το Σεπτέμβριο ώστε «να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Ολοκληρώθηκε ο “εφιάλτης” για Βραζιλία! Νίκη... παρηγοριάς για Ολλανδία

 

Πάλι... πίκρα για την Βραζιλία, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει την συντριβή από τη Γερμανία. Ήττα με 3-0 στον “μικρό” τελικό του Μουντιάλ από την Ολλανδία, που πήρε το παιχνίδι με μεγάλη άνεση. Τρόμαξε το... γήπεδο στα δύο γρήγορα γκολ των “οράνιε” στο πρώτο ημίχρονο. Έντονη γιούχα από τους φιλάθλους και... κλάματα ξανά στο τέλος.

Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον την συγκεκριμένη αναμέτρηση για να δουν -κυρίως- το πως θα αντιδρούσε ο κόσμος της Βραζιλίας, μετά την οδυνηρή ήττα από την Γερμανία με 7-1.

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Κερατέα – Κάηκαν δύο σπίτια. Βοηθάει και ο στρατός! (video)

pyrkagia112
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κερατέα, όπου μέσα λίγη ώρα εκδηλώθηκαν τρία διαφορετικά πύρινα μέτωπα.
Με τη δύση του ηλίου, το εγχείρημα της κατάσβεσης είναι πολύ πιο δύσκολο, καθώς δεν μπορούν πλέον να συνδράμουν εναέρια μέσα.
Η πυροσβεστική ενημέρωσε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πυρκαγιά της Κερατέας θα επιχειρούν 120 πυρστες με 46 οχ., 56 άτομα πεζοπόρο, 6 οχ.ΟΤΑ και 50 στρατιώτες.
Το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα σε τρία μέτωπα κάνει τους Αξιωματικούς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να υποπτεύονται ότι πρόκειται για εμπρησμό.
Δύο σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες στην Κερατέα, στην περιοχή Λουτρό, όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το βράδυ του Σαββάτου ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής.
Λόγω της φωτιάς στην Κερατέα, έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Νομό Αττικής.
Επίσης, έχει κλείσει η επαρχιακή οδός από Κερατέα προς Λαύριο.

Video


ysterografa.gr

Επίσκεψη Χρίστου Δήμα στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Περαχώρας και στον Σχοίνο

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Περαχώρας επισκέφηθκε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας και ενημερώθηκε από τον Διοικητή κ. Βασίλη Γεροβασίλη για την λειτουργία και τις ανάγκες του Κλιμακίου κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Ο Χρίστος Δήμας συνομίλησε με τους πυροσβέστες που ήταν στην υπηρεσία και επισκέφθηκε τα πυροσβεστικά που ήταν σταθμευμένα στο Λουτράκι και στον Σχοίνο.

Στον Σχοίνο είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας των Πισίων κ. Γκίκα, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο και τους οικιστές από τις Βαμβακιές και συζήτησαν εκτενώς για τα προβλήματα της περιοχής και προτεινόμενες δράσεις για την επίλυση τους.