Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Η “επιθετική” στρατηγική Σαμαρά μέχρι τις εκλογές

Antonis-Samaras-ekloges
Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κορυφώνει τις δικές του πρωτοβουλίες για να διαμορφώσει μη αναστρέψιμες συνθήκες για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του 2014, με αφορμή τη διαφαινόμενη αδυναμία της παρούσας Βουλής να συγκροτήσει προεδρική πλειοψηφία, και να αναδείξει τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς προετοιμάζει τα δικά του… αντίμετρα.
Όπως επισημαίνει η “Καθημερινή της Κυριακής”, στη στρατηγική που σχεδιάζει να χαράξει ο Πρωθυπουργός το αμέσως επόμενο διάστημα, περιλαμβάνει “επιθετικές”, αλλά και “κυκλωτικές” κινήσεις. Με τις δεύτερες να αφορούν στην προσέλκυση ανεξάρτητων βουλευτών, για να πλησιαστεί ο “μαγικός” αριθμός των 180 βουλευτών, και τις πρώτες να έχουν να κάνουν με τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους χωρίς ένα νέο Μνημόνιο.
Σε αυτόν τον στόχο βρίσκεται και η ουσία της πολιτικής στρατηγικής του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ήδη παίρνει αποστάσεις από τις πιεστικές απαιτήσεις της τρόικας, και την ίδια στιγμή επισημαίνει στην πολιτική ηγεσία των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε λύση του ζητήματος της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.