Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ολοκληρώθηκε ο “εφιάλτης” για Βραζιλία! Νίκη... παρηγοριάς για Ολλανδία

 

Πάλι... πίκρα για την Βραζιλία, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει την συντριβή από τη Γερμανία. Ήττα με 3-0 στον “μικρό” τελικό του Μουντιάλ από την Ολλανδία, που πήρε το παιχνίδι με μεγάλη άνεση. Τρόμαξε το... γήπεδο στα δύο γρήγορα γκολ των “οράνιε” στο πρώτο ημίχρονο. Έντονη γιούχα από τους φιλάθλους και... κλάματα ξανά στο τέλος.

Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον την συγκεκριμένη αναμέτρηση για να δουν -κυρίως- το πως θα αντιδρούσε ο κόσμος της Βραζιλίας, μετά την οδυνηρή ήττα από την Γερμανία με 7-1.

Οι φίλοι της “σελεσάο” γέμισαν το γήπεδο, πολλοί από αυτούς είχαν μαζί τους πανό κατά του Σκολάρι, αλλά δεν τα έβαλαν με τους παίκτες, ειδικά μετά και την παρουσία του Νεϊμάρ στον πάγκο της ομάδας.

Το παιχνίδι δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ολλανδία, αφού τραυματίστηκε στην προθέρμανση ο Σνάιντερ. Οι συμπαίκτες του όμως φρόντισαν να να κάνουν το ιδανικότερο ξεκίνημα, με την... βοήθεια του διαιτητή. Μόλις στο 2 ο Σίλβα έκανε φάουλ για κόκκινη κάρτα στον Ρόμπεν, αλλά ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων. Ο Φαν Πέρσι ανέλαβε την εκτέλεση και μόλις στο 3' οι “οράνιε” βρέθηκαν να προηγούνται με 1-0. 

Η κακή αμυντική λειτουργία της “σελεσάο” (πίεσε ψηλά) βοήθησε πολύ το παιχνίδι της Ολλανδίας, που ήταν... φαρμάκι στις επιθέσεις της. Το 2-0 δεν άργησε να έρθει, αφού στο 16' ο ο Νταβίδ Λουίζ δεν απομάκρυνε σωστά τη μπάλα και ο Μπλιντ με δεξί σουτ από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-0 για την Ολλανδία, κάνοντας τον κόσμο της Βραζιλίας να αποδοκιμάσει από τις εξέδρες.

Υπό τον φόβο μια νέας συντριβής, οι παίκτες της “σελεσάο” βελτιώθηκαν στην άμυνα και προσπάθησαν να επιτεθούν πιο ορθολογικά. Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο ημίχρονο ήρθε στο 38', με τον Νταβίντ Λουίζ να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή, σε εκτέλεση φάουλ του Όσκαρ. Να τονίσουμε πως οι παίκτες της Βραζιλίας αποδοκιμάστηκαν, την ώρα που κατευθύνοντας στα αποδυτήρια, για το ημίχρονο (όπως έγινε και μετά το 2-0)

Παρόλο που η Βραζιλία μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος (έριξε και... ξύλο), η Ολλανδία ήταν αυτή που έφτασε κοντά σε ένα ακόμα γκολ, με το σουτ του Ρόμπεν στο 50'. Οι “οράνιε” προσπάθησαν απλά να διαχειριστούν το 2-0, οι γηπεδούχοι πίεσαν για να μπουν ξανά στο ματς και στο 60' έχασαν την καλύτερη τους ευκαιρία, με το σουτ του Ραμίρες (60'), ενώ στο 65 ζήτησαν πέναλτι, για χέρι του Φλάαρ.

Παρά τις προσπάθειες και τις διαμαρτυρίες της σε φάσεις για πέναλτι (στο 68΄ο Μπλιντ μάρκαρε τον Όσκαρ εντός περιοχής και μάλιστα έγινε και αλλαγή, αφού τραυματίστηκε), η Βραζιλία δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ της τιμής
 

Το τελευταίο... στραπάτσο για την Βραζιλία, ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις του ματς, με το γκολ του Βαίνάλντουμ και με τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μάξουελ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Παουλίνιο (57' Ερνάνες), Λουίς Γκουστάβο (46' Φερναντίνιο), Ραμίρες (73' Χουλκ), Γουίλιαν, Όσκαρ, Ζο.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν (90'+3' Φορμ), Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι, Κλάζι (90' Φέλτμαν), Βαϊνάλντουμ, Κάουτ, Μπλιντ (70' Γιάνμαατ), Ντε Γκουζμάν, Φαν Πέρσι, Ρόμπεν.