Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Οι νέοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ – Ποιοι δικαιούνται φθηνότερο ρεύμα

Διπλές μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για περίπου 1,5 εκατομμύριο μικρούς εμπόρους κι ελεύθερους επαγγελματίες έρχονται μέσα στον Ιούλιο από τη ΔΕΗ και κατόπιν σχετικής έγκρισης του υφυπουργού ΠΕΚΑ Μάκη Παπαγεωργίου.
Οι μειώσεις αυτές έρχονται ως αποτέλεσμα της αλλαγής του τρόπου τιμολόγησης της ΔΕΗ, η οποία, όμως, φέρνει και μικρές αυξήσεις στη χαμηλή κλίμακα χρέωσης (0 έως 800 κιλοβατώρες) των οικιακών καταναλωτών.
Ειδικότερα και, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, εμπορικά καταστήματα, γραφεία, συνεργεία αυτοκινήτων, φούρνοι, καθαριστήρια, εστιατόρια, καφέ, ζαχαροπλαστεία, κλπ, θα πληρώνουν φθηνότερο ρεύμα, εξοικονομώντας στο τετράμηνο κατά μέσο όρο 20 με 50 ευρώ. Δηλαδή, στο χρόνο θα κερδίσουν 60 με 150 ευρώ.
Τα καλά νέα, όμως, δεν σταματούν εδώ για τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες που ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή τάση. Όπως αναφέρουν πηγές στο Έθνος, η επιχείρηση σχεδιάζει, στο πλαίσιο της εμπορικής πολιτικής που έχει το δικαίωμα να εφαρμόζει χωρίς την κρατική παρέμβαση και επιπλέον εκπτώσεις.
Για τις κατηγορίες αυτές, η ΔΕΗ επεξεργάζεται μοντέλο χορήγηση κι άλλης μείωσης στα τιμολόγια που θα συναρτάται με τον «όγκο» κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Δηλαδή, όταν ένας μικρός επιχειρηματίας «καίει» ρεύμα με βάση συγκεκριμένες ποσότητες που θα ορίσει η εταιρεία, τότε θα έχει το δικαίωμα επιπλέον έκπτωσης στα τιμολόγια.
Με τον τρόπο αυτό, οι μικρομεσαίοι της χαμηλής τάσης θα γνωρίσουν σημαντική ελάφρυνση και, μάλιστα, εν μέσω οικονομικής ύφεσης και αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων.
Πηγή: Έθνος