Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Αντίδραση Σαμαρά στην τροπολογία για τους παράνομους μετανάστες - Ζητά από την κυβέρνηση να την αποσύρει - Τι απαντά ο Άδωνις


 Την αντίθεσή του εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργοός Αντώνης Σαμαράς στην τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που δίνει το δικαίωμα νόμιμης άδειας διαμονής σε μετανάστες τρίτων χωρών που διέμεναν παρανόμως στην Ελλάδα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2023.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Μετανάστευσης ότι η άδεια διαμονής αλλοδαπών εξαρτάται μόνον από την ύπαρξη και τη συνέχιση δηλωμένης εργασίας από τον δικαιούχο, ενώ δεν δίνει δικαίωμα οικογενειακής επανένωσης ούτε μόνιμης διαμονής, αλλά ούτε και ιθαγένειας, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει λανθασμένο το περιεχόμενο της τροπολογίας. 

Η Ελλάδα «με αυτήν την τροπολογία γίνεται, επί της ουσίας, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, που κάλεσε την κυβέρνηση να την αποσύρει και να επενεξετάσει το όλο ζήτημα.

Αιματουρία. Σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή αιτίες που υπάρχει αίμα στα ούρα;

 

του Γιώργου Μονεμβασίτη *, M.D, medlabnews.gr

Τα φυσιολογικά ούρα έχουν ωχροκίτρινο χρώμα, διαυγή όψη και δεν έχουν ίχνος αίματος. Ο όρος αιματουρία αναφέρεται στην παρουσία αίματος στα ούρα.

Αιματουρία θεωρούμε την ύπαρξη ερυθρών αιμοσφαιρίων στα ούρα σε ποσότητες ορατές μικροσκοπικά ή μακροσκοπικά ή κοινώς σε αυτή ο άρρωστος ουρεί ούρα που περιέχουν αίμα. Πρόκειται για σύμπτωμα και όχι για πάθηση. Είναι ένα σύμπτωμα που πάντα πίσω από αυτό κρύβεται μία αιτία. Διακρίνεται σε μακροσκοπική όπου τα ούρα φαίνονται κόκκινα ή καφέ με το μάτι και σε μικροσκοπική όπου η ανίχνευση του αίματος γίνεται με ειδικές εξετάσεις.

Μακροσκοπική αιματουρία: Ακόμα και πολύ μικρές ποσότητες αίματος μπορεί να προκαλέσουν αλλαγή στο χρώμα των ούρων που μπορεί να είναι στο χρώμα του τσαγιού ή της κόκα-κόλα. Στις γυναίκες συχνή αιτία ορατής αιματουρίας είναι η κολπική αιμόρροια. Άλλοι λόγοι είναι φάρμακα, διαταραχές πηκτικότητας, τραυματισμοί. ......................

read more

Eurovision 2024 | Αυτό είναι το θέμα που θα... "ντύσει" τη διοργάνωση! / Eurovision 2024 | Ξεκίνησε η νέα πώληση εισιτηρίων!

Ο Σουηδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας SVT και η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) μας έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα το θέμα (art theme) του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision: “Τα φώτα της Eurovision“(The Eurovision Lights). H φετινή οπτική ταυτότητα του διαγωνισμού συνδυάζει το βόρειο σέλας μαζί με τον αρμονικό ρυθμό των sound equalizers. Το concept “The Eurovision Lights” βασίζεται σε απλές γραμμικές διαβαθμίσεις, εμπνευσμένες από τις κάθετες γραμμές που διαπερνούν τόσο το βόρειο σέλας όσο και τα sound equalizers του ήχου, και δημιουργήθηκε για να είναι μια ευέλικτη ταυτότητα που μπορεί να προσαρμοστεί και να αναγνωριστεί από διάφορες συσκευές.

Είμαστε πολύ περήφανοι που παρουσιάζουμε μια ταυτότητα που έχει σχεδιαστεί για να είναι χρήσιμη τόσο εντός όσο και εκτός οθόνης. Είναι εμπνευσμένη από το υπέροχο “Βόρειο Σέλας”, η ομορφιά και το μυστήριο του οποίου έχει μετατραπεί σε “The Eurovision Lights”. Πρόκειται για ένα σαγηνευτικό και όμορφο μείγμα των λαμπερών χρωμάτων του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, το οποίο δεν θα το δούμε μόνο στις τρεις ζωντανές εκπομπές, αλλά και σε συναρπαστικές παραλλαγές σε διαφορετικά πλαίσια στις ψηφιακές πλατφόρμες της διοργάνωσης και θα δώσει μια αίσθηση Eurovision στους αστικούς χώρους του Μάλμε.

Christel Tholse Willers (SVT) – Αναπληρώτρια εκτελεστική παραγωγός του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2024

ΙΒΥΚΟΣ – «ΕΘΙΜΑ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ» - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

Ο Σύνδεσμος Λουτρακιωτών-Περαχωριτών – «Ο ΙΒΥΚΟΣ» με πολλή χαρά και υπερηφάνεια σας προσκαλεί στη Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική του παράσταση με θέμα «Έθιμα Δωδεκαήμερου», την Κυριακή 17/12/2023 & ώρα 19:00’μ.μ., στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Συμμετέχουν τα τμήματα παραδοσιακών χορών, ενηλίκων & παιδικά, μπαλέτου & σύγχρονου χορού.

ü  Χοροδιδασκαλία: Δημήτρης Μπάκος, Μαρία Μπάκου

ü  Χοροδιδάσκαλος τμήματος μπαλέτου & σύγχρονου χορού: Φωτεινή Λέκκα-Μήτση

ü  Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Μπάκος

ü  Αφήγηση: Μαρία Τσομπανάκου, Μαργαρίτα Αλεξίου 

 

Είσοδος Ελεύθερη

Αντί εισιτηρίου, μπορείτε να συμμετάσχετε στην παράλληλη δράση συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διαρκείας υπέρ των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Τα τρόφιμα (ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, αλεύρι, τοματοχυμός κ.λπ.) θα συλλέγονται στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου, κατά την προσέλευση στην παράσταση και εν συνεχεία θα παραδοθούν στο φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου.

Με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου–Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΩΝ-ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΩΝ

«Ο ΙΒΥΚΟΣ»          

Αγίου Ιωάννου 10 & Κολοκοτρώνη

Λουτράκι Κορινθίας, 203 00

Τηλ.27440-26428/6974607284                                                                          

e-mail: ivykos.gr.1984@gmail.com

Facebook: @ivykos.gr (Ο ΙΒΥΚΟΣ Σύνδεσμος Λουτρακιωτών – Περαχωριτών)

Instagram: @ivykos1984

https://www.ivykos.gr/