Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Πρόσκληση στο 1 workshop του e-Sisifos: : Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας


ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-WORKSHOP ΤΟΥ E-SISIFOS
Πιλοτική εφαρμογή της πύλης: www.e-sisifos.gr 
Η ομάδα του e-Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας διοργανώνει τριήμερο εκπαίδευσης της διαδικτυακής πύλης του e-Sisifos που λειτουργεί πιλοτικά.
Ο εκπαιδευόμενος-χρήστης θα μάθει να διαχειρίζεται το δικό του προφίλ στη διαδικτυακή πύλη και να την τροφοδοτεί με αρχειακό πολιτιστικό υλικό. 
Φορείς, ειδικοί του χώρου και απλοί λάτρες του χώρου της Λαογραφίας και του Πολιτισμού, θα περιηγηθούμε στο ψηφιακό περιβάλλον του e-Sisifos με στόχο 
 Να εκπαιδευτούμε 

 Να προτείνουμε 
 Να δράσουμε 
 

Πρώτη Στάση: Δήμος Βέλου-Βόχας
Κυριακή 20 Οκτώβρη 2019, στο Δημοτικό Σχολείο Βέλου Κορινθίας 
Ακολουθούν workshop σε:
 

Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων
 

Δήμο Κορινθίων 
Εμείς Καταγράφουμε
Εσείς οι Πρωταγωνιστές
Όλοι μαζί γράφουμε Ιστορία 
e-Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας   

 cid:image002.jpg@01D58440.F9C07250 

RAP MEDIA

Ο Τσίπρας στα βήματα του Ανδρέα με… χρονοκαθυστέρηση από την Ακράτα.

 tsipras_axaia
Εκεί που περπάτησε ο Ανδρέας… Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να αποπειράται να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, τείνει να προσλάβει ανεκδοτολογικές διαστάσεις.
Άλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περπάτησε… στα μέρη του Ανδρέα Παπανδρέου, στην Αχαϊα, επιχειρώντας να επικαιροποιήσει το νήμα με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, που θέλει να εκμεταλλευτεί.
Οι συγκρίσεις φυσικά δεν χωρούν σε αντικειμενική θεώρηση. Απ’ την άλλη, ποιός θα κατηγορήσει τον πρώην πρωθυπουργό; Το Κίνημα Αλλαγής, ως μετεξέλιξη του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικά ανύπαρκτο. Και την  κεντροαριστερή, αναζητεί πάντα… έναν Ανδρέα..
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τη Δευτέρα και Τρίτη (14 και 15 Οκτωβρίου) πραγματοποίησε περιοδεία στην Αχαΐα, όπου σε ομιλία του στην Ακράτα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

Να νοιάζεσαι, και να φροντίζεις… Η Νατάσα Παζαϊτη για τις γυναίκες


https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2019/10/Screenshot-2019-10-16-at-4.05.03-PM-850x560.pnghttps://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2019/10/Screenshot-2019-10-16-at-4.01.34-PM-600x385.png.webp

Σε μια εποχή βαθιάς σύγχυσης, αβεβαιότητας και αποξένωσης, η έννοια της συλλογικής αλληλεγγύης έχει υποχωρήσει δραματικά. Όπως και οι πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης για ζητήματα που σώζουν ζωές. Στην πραγματικότητα, και όχι ως σχήμα λόγου.
Σε ένα αποτύπωμα εξαίρεσης του παραπάνω κανόνα, η Νατάσα Παζαϊτη μιλάει για τις γυναίκες και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού. Να νοιάζεσαι και να φροντίζεις λοιπόν.
Η σύζυγος του Κώστα Καραμανλή θα βρεθεί στο Αιγάλεω την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, σε σχετική εκδήλωση που διοργανώνει η νέα δημοτική αρχή.

Μητσοτάκης: Να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στην Ελλάδα του αύριο

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2019/10/Screenshot-2019-10-16-at-3.05.31-PM-850x560.png
Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη του εορταστικού κύκλου εκδηλώσεων για την Επέτειο 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και την Ναυμαχία της Σαλαμίνας
«Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι,
Θα ήθελα να προσθέσω λίγες μόνο σκέψεις στα όσα πολύ σημαντικά είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή αυτή την σημαντική εκδήλωση με την οποία εκκινούμε ως ελληνική πολιτεία -με τη στήριξη του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη- τις εκδηλώσεις με τις οποίες θυμόμαστε και πάλι τα σπουδαία πράγματα που έγιναν σε αυτήν την χώρα πριν από 2.500 χρόνια. Επιτρέψτε μου

Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός στο Κύπελλο - Ολα τα ζευγάρια

 Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός στο Κύπελλο - Ολα τα ζευγάρια
Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός είναι το πιο... εμπορικό ζευγάρι που προέκυψε από την κλήρωση του Κυπέλλου την Τετάρτη (16/10). 
Στην κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου, συμμετείχαν:

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα

 
«Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά δίπλα στην Κύπρο για τον τερματισμό της στρατιωτικής κατοχής, για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και για την ανάκτηση μιας ευρωπαϊκής κανονικότητας σε ένα ενιαίο κράτος και όχι σε ένα κράτος το οποίο κάκιστα και απαράδεκτα τελεί υπό στρατιωτική κατοχή» επισήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον Πρέσβη της Κύπρου κ. Κυριάκο Κενεβέζο, Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος στην Αθήνα.