Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Το πρωτάθλημα στη Β1 και Β2 κατηγορία Κορινθίας

Mε τους αγώνες της 19ης αγωνιστικής συνεχίζεται , αύριο Κυριακή, το πρωτάθλημα στη Β1 και Β2 κατηγορία Κορινθίας

Β1΄ Κατηγορια
  19η αγωνιστική
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 0-3 α.α
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛ. - ΣΟΦΙΚΟ ‘05
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ. - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
 
Β2΄ Κατηγορια
19η αγωνιστική
ΤΑΡΣΙΝΑ ‘97 - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ 3-0 α.α
ΑΡΑΤΟΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 3-0 α.α
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ
ΡΕΠΟ ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ

 
 
 

 

Έμειναν στο "Χ' Ηρακλης Ξυλοκάστρου και Αετός Κρυονερίου - Ο Κύψελος 1 - 0 τον Πανευρωστινιακό και τους ξέφυγε με +4

Μέ τους αγώνες της 21ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Κορινθίας
Το μεγάλο Σαββατιάτικο ντέρμπι στο Ξυλόκαστρο δεν είχε νικητή. Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου και ο Αετός Κρυονερίου μοίρασαν βαθμούς και θέαμα με σκορ 2 - 2. Μετά το αποτέλεσμα αυτό ο  πρωτοπόρος Κύψελος ξέφυγε στο +4 από την ομάδα του Κρυονερίου, καθώς δύσκολα επικράτησε, στο γήπεδο του Συνοικισμού με 1 - 0 του Πανευρωστινιακού, και βρίσκεται ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στον στόχο του, την άνοδο στην Α1 κατηγορία Κορινθίας.
 Στο Λέχαιο ο τοπικός ΑΟ. Λεχαίου νίκησε με 3 - 1τον Αρη Κορίνθου και ελπίζει στη παραμονή του στην κατηγορία, ενώ στο Βραχάτι ο ουραγός Άρης Βοχαϊκου έχασε με 0 - 1 από τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου. Τέλος στο Κιάτο η Θύελλα Κάτω Διμηνιού επεβλήθηκε με το ευρύ 4 - 1 επί του ΑΟ Σολομού.
Η 21η αγωνιστική στην  Α2΄ Κατηγορια  συνεχίζεται  αύριο  Κυριακή με τους Γαλάζιους Νέους να υποδέχονται τον Αετό Αγγελοκάστρου , τον Τενεάτη να μάχεται με την Αναγέννηση Κιάτου και την Αλμυρή να υποδέχεται τον Ισθμιακό.

21η αγωνιστική
16.2.13 15.00
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ  0 - 1 
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  3 - 1
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ  1 - 0 
ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ- ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ   4 - 1 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 2 - 2 
17.2.13, 15.00
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ- ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

 

28 ΧΡΟΝΙΑ BOLERO , ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

28 ΧΡΟΝΙΑ BOLERO

Απόψε στις 11.00 μ. μ.
Σε εσάς που τόσα χρόνια μας δίνετε την δύναμη να συνεχίζουμε, σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 28 ΧΡΟΝΙΑ συνεχούς παρουσίας..

Με εκτίμιση και σεβασμό

cafe-bar BOLERO

στο κέντρπ του Δερβενίου

"Άσφαιρο" , το ντέρμπι της Δυτικης Κορινθίας στο Δερβένι ( Αστέρας - Πανκαμαριακός 0 - 0) - Έχασαν κάθε ελπίδα για τίτλο Ελλάδα Βέλου και Ατρόμητος Χιλιομοδίου

Με τους αγώνες της 22ης αγωνιστικής συνεχίστηκε, σήμερα το πρωτάθλήμα της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας.
Χωρίς νικητη και τέρματα έληξε το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας. στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ", στο Δερβένι, ανάμεσα στον Αστέρα  Δερβενίου και τον Πανκαμαριακό.
Μεγάλη νίκη με το ευρύ 3 - 0 σε αγώνα ντέρμπι , στο "ΘΩΔΕΙΟ" στάδιο , πέτυχε ο πρωτοπόρος Α. Ο. Λουτρακίου επί της Ελλάδος Βέλου η οποία με  την ήττα της αυτή έχασε και την παραμικρή ελπίδα της γιά τιτλο και άνοδο.
Την πρωτοπόρο ομάδα του Λουτρακίου ακολουθεί στο πόντο ο ΠΑΣ Κλένια που κέρδισε στα "χαρτιά" τον αγώνα με την Προοδευτική Περιγαλίου , καθως η τελευταία έχει παραιτηθεί του πρωταθλήματος
Στην Αρχαία Κόρινθο , ο Ηρακλής Λεχαίου έχασε με τέρματα του Καραβά και του Ντεβό, 0 - 2 από τη δυναμική ομάδα του Α. Ο Σπαθοβουνίου , και τώρα η διατήρησή του στην κατηγορία κρίνεται μη επισφαλής.
Στους Αγίους Θεοδώρους , η τοπική ομάδα έχασε με 0 - 2  από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ο οποίος διατήρησε της όποιες ελπίδες έχει γιά  την κατάκτηση της 1ης θέσης και ευελπιστελι  σε κάποιο «στραβοπάτημα» των πρωτοπόρων ώστε να πλησιάσουν στην κορυφή. Oi "ερυθρόλευκοι" καθάρισαν το ματς στο 2ο ημιχρόνιο με τέρματα του Παπαδημητρίου και του Παντελή Κολλιάκου.
Χόρτασαν γκολ και θέαμα στο  Χιλιομόδι όπου ο Ατρόμητος, που αγωνίστηκε με πολλούς νεαρούς παίκτες στη σύνθεσή του, έχασε με 3 - 5 από τη Θύελλα Πετρίου, του Θοδωρή  Λεκουσιώτη, η οποία έχει δείξει ότι τα δύσκολα εμπόδια τα καταφέρνει με ευκολία. Η ομάδα του Χρηστου Αρδίζογλου ο Ατρόμητος με την ήττα του αυτή  και  μάλιστα εντός έδρας , έχασε και την τελευταία του ελπίδα που είχε γιά τιτλο και άνοδο. 
Η Θύελλα Πετρίου  μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε στο 10’ με πέναλτι του Τουρέ, μετά από ανατροπή του Μανάβη από τον Χατζηνικολή, ο οποίος είδε και την απευθείας κόκκινη κάρτα.
Η ομάδα του Λεκουσιώτη συνέχισε να είναι επιθετική και έφτασε και στο 0-2 με τον Κοσμά, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο επόμενο σχεδόν λεπτό με πέναλτι του Λέπεντζη, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Ζώη. Το 1-3 έγινε από τον Λεκουσιώτη, για να μειώσει λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου σε 2-3 ο Μπόρσης, εκμεταλλευόμενος και λάθος του Καραμάνη στην άμυνα.
Η επανάληψη άνηκε σχεδόν ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έφτασαν στο 2-3 με τον Κοσμά, για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ ο ίδιος παίκτης στο 2-5, με ακόμα δύο γκολ, σημειώνοντας και χατ – τρικ.                                       
Ο Παννεμεατικος με σουτ του Σγούρου στο 28΄επικράτησε με 1 - 0 του Πανσολυγειακου, ενώ τέλος στη κοινή τους έδρα , στο γήπεδο Ξυλοκέριζας,  σε ένα επεισοδικό παιγνίδι, Εθνικός Ξυλοκέριζας  και Σαρωνικός Γαλατακίου μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις με το ισόπαλο 2 - 2 και  αισιοδοξούν γιά την παραμονή τους στην κατηγορία. Ο Σαρωνικός τελείωσε τον αγώνα με 9 παίκτες καθώς αποβλήθηκαν ,  με 2η κίτρινη ο Βλάσσης και ο Αναργύρου. Ο Σαρωνικός κατάφερε να προηγηθεί στο 32 με πέναλτι του Μούτσου, μια απόφαση που αμφισβήτησαν έντονα οι παίκτες της Ξυλοκέριζας. Στην επανάληψη, οι ποδοσφαιριστές του Χρήστου Παπαντωνίου προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και τα κατάφεραν με κεφαλιά του Μπράνκο (75’), μετά από όμορφη ενέργεια και σέντρα του Μποντούρι. Στην επόμενη όμως φάση, μετά από εκτέλεση φάουλ και γέμισμα μέσα στην περιοχή, ο Ζιμπόλας έκανε την προβολή, ο Σεραφείμ απέκρουσε αλλά ο Μούτσος με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-2 Τελικά η Ξυλοκέριζα κατάφερε να φτάσει και στο 2-2 με τον Νομικό (87’), ο οποίος είχε περάσει αλλαγή λίγο πριν.

Η 22η αγωνιστική
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ  3 - 0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ  3 - 5
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 0 - 2
ΑΣΤEΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 0 -  0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ  2 - 2
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ  1 - 0
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0 - 2
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ 3 - 0 α.α.

Η βαθμολογία
( Επί 22 αγώνων)

1
ΠΑO ΛΟΥΤΡΑΚΙ
57-19
50
2
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
49-23
49
3
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
37-17
45
4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
47-26
43
5
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
34-23
39
6
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
52-26
38
7
ΝΕΟΣ ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
44-23
37
8
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
28-25
32
9
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
34-41
29
10
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
33-28
28
11
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
37-33
28
12
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
40-44
28
13
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
22-47
19
14
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
19-50
17
15
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
20-52
14
16
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
0-66
0

Στη δημοσιότητα η λίστα των διαπιστεύσεων του Ολυμπιακού

oli100
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ονόματα των διαπιστευμένων στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας προκειμένου -όπως τονίζουν- να μην δημιουργούνται εντυπώσεις και καλεί τον Παναθηναϊκό να κάνει το ίδιο.
Η σχετική ανακοίνωση:
"Στον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος όλοι μας είδαμε τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα. Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις η ΚΑΕ Ολυμπιακός δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ονόματα των προσώπων, στα οποία διατέθηκαν οι διαπιστεύσεις που δικαιούταν και αναμένει το ίδιο να πράξει η ΕΟΚ και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός".

Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Οι καταβόθρες του Μαντινειακού κάμπου

Φωτορεπορτάζ: Ηλίας Βερβαινιώτης
Οι καταβόθρες είναι ένα γεωλογικό φαινόμενο το οποίο εμφανίζεται σε ασβεστολιθικά εδάφη όταν υπάρχει έντονη διάβρωση από το νερό. Το νερό διαπερνώντας αυτά τα πετρώματα και με τη πάροδο πολλών χρόνων αφήνει πίσω του μεγάλες καινές κοιλότητες που καταλήγουν να είναι σπουδαία ιστορικά σπήλαια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σπήλαιο καταβόθρα παλαιοχωρίου Κάψιας. Πηγαίνοντας το δρόμο προς το Λεβίδι και ένα χιλιόμετρο από το χωρίο Κάψια στους πρόποδες του Μαινάλου βρίσκεται το σπήλαιο όπου στην είσοδο δεσπόζει η καταβόθρα.
Η θέα γίνεται τρομακτική όταν σε περιόδους με πολλές βροχές η λεκάνη της καταβόθρας γεμίζει από νερό το οποίο καταπίνεται από τις τρύπες με μεγάλη ορμή δημιουργώντας περιδίνηση.
Το γεωλογικό φαινόμενο οδηγεί τα νερά του οροπεδίου στον Αργολικό κόλπο-κάμπο, Κεφαλάρι Άργους και Ανάβαλος.
Η δεύτερη καταβόθρα της περιοχής ανήκει στο χωρίο Σημιάδες
Η σημασία αυτών των γεωλογικών φαινομένων για τη περιοχή είναι πολύ μεγάλη καθώς αποστραγγίζουν τα νερά των βροχών και τα νερά από τα διπλανά βουνά και αποτρέπουν από το να γίνει ο μαντινειακός κάμπος μια μεγάλη λίμνη καταστρέφοντας όλες τις καλλιέργειες. Δηλαδή οι καταβόθρες κάνουν τη δουλειά ενός ποταμού που θα διοχέτευε τα νερά στη θάλασσα.
 
Περισσότερες φωτογραφίες στο pinakio.blogspot.gr

Αποκαλύπτουμε τον νέο «Μπαλάφα»... Ιδού ο Deirme


«Ο κόσμος χωρίς μουσική θα ήταν σαν μια ασπρόμαυρη βουβή ταινία. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει αυτός ο παλιός κινηματογράφος αλλά όχι να είναι έτσι και η ζωή σου»
«Δεν θα συγχωρούσα με τίποτα τον εαυτό μου αν κάποια στιγμή πάψει να κάνει ότι λαχταρά η ψυχή του»
«Να δραπετεύσουμε από έναν κόσμο σε έναν άλλον καλύτερο. Από μία άγονη γη σ' έναν ουρανό που έχει ο καθένας ονειρευτεί. Μιλάει για ανθρώπους που θέλησαν να αλλάξουν και τόλμησαν να βάλουν φτερά. Άνθρωποι που δεν φοβούνται την ιστορία του Ικάρου και έχουν τη δύναμη να πετάξουν ψηλά. Να ταξιδέψουν εκεί ακριβώς που αγαπάνε»
Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
 
Σε μια περίοδο που στην Ελλάδα κυριαρχούν οι μουντές και οι άτονες αποχρώσεις ένα νέο παιδί υψώνει το ανάστημα κόντρα σε όσους θέλουν τις γενεές που έρχονται στο προσκήνιο βουβές και ανέκφραστες. Ο λόγος για τον Γιώργο Δεϊρμεντζόγλου, γνωστό και ως Deirme ο οποίος είναι ο τραγουδοποιός των 2 επιτυχιών που κάνουν θραύση στο διαδίκτυο, «Σε ουρανούς που αγαπάς» και «Μοναδική».
Ο ίδιος μιλά στο Πινάκιο για τη μουσική, τον έρωτα, για τις δισκογραφικές εταιρείες, ενώ την ίδια ώρα εμφανίζεται και αισιόδοξος για τις ημέρες που έρχονται καθώς πιστεύει πως έφτασε η ώρα της κάθαρσης στην Ελλάδα, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τους νέους και «αμόλυντους» νέους.
Κάνει λόγο για... Δραπέτευση, « από έναν κόσμο σε έναν άλλον καλύτερο. Από μία άγονη γη σ' έναν ουρανό που έχει ο καθένας ονειρευτεί. Μιλάει για ανθρώπους που θέλησαν να αλλάξουν και τόλμησαν να βάλουν φτερά». Ακούγοντας τον και παρατηρώντας τον θαρρείς πως ...
περισσότερα  στο pinakio.blogspot.gr

Σάλος στη Γερμανία για τις δηλώσεις Στουρνάρα περί “νέου κουρέματος” του ελληνικού χρέους

Angela-Merkel-Wolfgang-Schaeuble
Η χθεσινή αποστροφή του Γιάννη Στουρνάρα στην ομιλία του στη Βουλή, όταν απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Αντώνη Σαμαρά, άφησε να εννοηθεί ξεκάθαρα ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί περίπου δεδομένο το νέο “κούρεμα” του χρέους, έχουν προκαλέσει σάλο στη Γερμανία. Τον φόβο των Γερμανών ότι θα χρειαστεί να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν την Ελλάδα εκφράζει με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο η λαϊκή γερμανική εφημερίδα BILD, με τίτλο: “Μα τον Δία! Κι άλλα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα;”.
Αφορμή για … τις παραπομπές στην ελληνική μυθολογία στάθηκαν δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο οποίος προανήγγειλε ένα νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους με τα λόγια: “Αυτό είναι τελειωμένη υπόθεση”. Η ατάκα αυτή του Έλληνα Υπουργού, όπως λέει η εφημερίδα, προκάλεσε αναστάτωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μιας και η διατύπωση της απόφασης του Eurogroup τον Δεκέμβριο μιλούσε για “περαιτέρω μέτρα” που θα εξετασθούν, ώστε να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Η λέξη “κούρεμα” δεν αναφερόταν ρητά και η ερμηνεία που δίνει ο Γιάννης Στουρνάρας κάθε άλλο παρά φτιάχνει τη διάθεση των Γερμανών, αφού η επιβεβαίωσή της θα σήμαινε ζημιές δισεκατομμυρίων για τους ίδιους. Ο Έλληνας υπουργός κλήθηκε από την BILD να δώσει εξηγήσεις για την δήλωσή του και απάντησε: “Εγώ απλά λέω αυτό που είναι ξεκάθαρο από το Νοέμβριο. Αν η Ελλάδα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, οι χώρες τις ευρωζώνης θα σκεφτούν νέα μέτρα για να μειώσουν τα ελληνικά χρέη”.
  Μάλλον και ο κ. Στουρνάρας, αν επιθυμεί να μην εξοργίζει τους Γερμανούς, θα πρέπει να αποφεύγει να προφέρει τόσο δυνατά την λέξη “κούρεμα”. Υπάρχει μια κυρία που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και όσο να’ ναι συγχύζεται!

ysterogrfa.gr

Για τη hip hop συναυλία στις 9/2: Τσακίζουμε τον φασισμό με μουσική, ρίμες και αγάπη!

1.jpg2.jpg
Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου η ωριμότητα και τα νιάτα της Κορίνθου ενώθηκαν στον αντιφασιστικό αγώνα χωρίς φόβο, με γελαστά πρόσωπα, με μουσική, χορό, αυτοσχεδιασμούς και ρίμες από τη καρδιά, τραγούδησαν για το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην αξιοπρέπεια, στην ισότητα και στη δικαιοσύνη. Οι αντιφασίστες και αντιφασίστριες της Κορίνθου δεν είναι πια μόνοι. Μέχρι πρότινος περπατούσαμε στον δρόμο, γνωριζόμασταν φυσιογνωμικά αλλά ποτέ δεν είχαμε καταφέρει να γνωριστούμε. Το hip hop ενώνει, η μουσική μας ενώνει, η τέχνη μας ενώνει.
Η μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της Αντιρατσιστικής Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Κορίνθου σε μια Hip Hop γιορτή ενάντια στον φασισμό φανερώνει με τον πιο δυνατό τρόπο πως οι νέοι της Κορίνθου δεν μασάνε το παραμύθι του φασισμού.

Χιλιάδες παραιτήσεις και "εισβολή" της Χρυσής Αυγής στις Ένοπλες Δυνάμεις! Ποιοι φταίνε



Το περιστατικό είναι πραγματικό και μας μεταφέρθηκε από μονάδα της Κρήτης. 25 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια του πρωϊνού καφέ ,συζητούσαν τι άλλο, την κρίση και τις επιπτώσεις της στην χώρα και στο στράτευμα. Μοιραία μετά από κάποια λεπτά και μετά από την κοινή διαπίστωση ότι οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μοιάζουν αδύναμες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, “έπεσε” στο τραπέζι το ερώτημα: “και τι θα ψηφίσουμε στις εκλογές”; Το αποτέλεσμα της “δημοσκόπησης του καφέ” ήταν συντριπτικό. Οι 23 από τους 25 δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή και οι άλλοι δύο ,ότι θα απέχουν!

Δ.Σ. Λέσβου: Πήγαν να συλλάβουν το δήμαρχο επειδή κάπνιζε!

Τελικά, στο δημοτικό συμβούλιο Λέσβου όλα μπορούν να γίνουν, όπως το να πάει η Αστυνομία όχι για να επιβάλλει την τάξη επειδή κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν πιαστεί στα χέρια, αλλά για να… επιβάλει το νόμο περί απαγόρευσης καπνίσματος, και ειδικά
Την Αστυνομία κάλεσε η πρώην αντιδήμαρχος και νυν ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ανθούλα Βαμβουρέλλη, η οποία επέστρεψε στα καθήκοντά της με απόφαση της Αποκεντρωμένης Αιγαίου, όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και εκλεκτός του δημάρχου Παναγιώτης Ζαφειρίου δεν μπορούσε να επιβάλλει την απαγόρευση του καπνίσματος στην αίθουσα. Ανάμεσα σε αυτούς που κάπνιζαν και παραβίαζαν το νόμο και ο δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος.
Όταν πήγε η Αστυνομία, προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, αλλά ο δήμαρχος δεν ήταν στην αίθουσα – κάπνιζε κάπου αλλού, όπως κατήγγειλε η Ανθούλα Βαμβουρέλλη
(to βίντεο στο Aftodiokisi LIVE).
Έτσι, οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν τους χώρους για να βρουν αυτούς που κάπνιζαν, μεταξύ των οποίων και το δήμαρχο.
Με πληροφορίες από lesvosnews.gr
 

H Τουρκία αργοπεθαίν​ει. Μετά το 2050...

Tayyip-Erdogan
Η Τουρκία αργοπεθαίνει, αλλά… μετά το 2050. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο Στατιστικών Μελετών της γειτονικής χώρας, ο πληθυσμός της Τουρκίας θα αρχίσει να εμφανίζει σημαντικά σημάδια γήρανσης, και να μειώνεται, μετά το 2050, και αφού πρώτα θα έχει φτάσει στην κορύφωσή του, με 93,4 εκατομμύρια πολίτες σε όλη την επικράτεια.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2023, ο πληθυσμός της Τουρκίας θα έχει φτάσει στα επίπεδα των 82,4 εκατομμυρίων, και μετά το peak του 2050 με τα 93,4 εκατομμύρια, το 2075 θα έχει μειωθεί στα 89,1 εκατομμύρια.
Η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να προωθήσει μια σειρά από μέτρα που θα ενισχύσουν την τάση των οικογενειών να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά, μιας και σύμφωνα με το Ινστιτούτο Στατιστικών Μελετών, αν ο μέσος όρος για κάθε γυναίκα αυξηθεί στα 2,5, ο συνολικός πληθυσμός το 2075 δεν θα έχει παρουσιάσει τη μείωση που προβλέπεται, αλλά θα έχει εκτοξευτεί σε ύψος ρεκόρ, στα 119 εκατομμύρια πολίτες.
Οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν ότι το σημείο καμπής για την Τουρκία θα είναι το 2030, καθώς από εκείνη την ημερομηνία και μετά θα αρχίσει να… καλπάζει η γήρανση του πληθυσμού, με τους μισούς Τούρκους να είναι άνω των 34 ετών.

ysterografa.gr
 

Εγγραφή των άνεργων γιατρών στον ΟΑΕΔ

oaed
Η δυνατότητα εγγραφής των άνεργων γιατρών στα μητρώα του ΟΑΕΔ εξασφαλίστηκε μετά τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΣΑ, ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ότι στόχος του υπουργείου είναι το νοικοκύρεμα στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης και σημείωσε ότι με τη νομοθέτηση του Συστήματος «Αριάδνη» επιτυγχάνεται η καθολική απογραφή όλων των συνταξιούχων.
Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, δρομολογείται η καθιέρωση Ενιαίου Λογιστικού Συστήματος για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ νομοθετείται το Ασφαλιστικό Πιστοποιητικό για τα θεραπευτήρια του ιδιωτικού τομέα, με αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες.
Τέλος με τη συνεργασία του υπουργείου με τον ΙΣΑ, συγκροτήθηκε Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, που θα καθορίσει τις παθήσεις για τις οποίες ορίζεται η διάρκεια αναπηρίας επ’ αόριστο.

ysterografa.gr

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (video)


Την Παρασκευή, 15/2/2013 βρεθήκαμε σχεδόν όλη την ημέρα στο σημείο της Εθνικής οδού που οι Αγρότες του Νομού διαμαρτύρονται εδώ και μέρες διεκδικώντας και απαιτώντας να βοηθηθούν για να συνεχίσουν να παράγουν. Σήμερα παρουσιάστηκαν στον Εισαγγελέα τα τέσσερα πρόσωπα που συνέλαβε χτες η Αστυνομία αποδίδοντας τους κατηγορίες. Στο 103ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού, από το πρωί, λίγοι αγρότες περίμεναν να μάθουν τις αποφάσεις των Αρχών σχετικά με τους συλληφθέντες, και η παρουσία της Αστυνομίας στον χώρο ήταν διακριτική.

Αξιοπρόσεκτο υπήρξε το γεγονός πώς τις δέκα περίπου ώρες της παρουσίας μας στον χώρο ο αριθμός των αγροτών ήταν πολύ λίγος και δεν ξεπερνούσε τα 20-30 άτομα. Τις απογευματινές ώρες, αφού τελείωσαν οι διαδικασίες στο γραφείο του Εισαγγελέα, όπου αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες, ενώ ο τέταρτος κρατήθηκε για να απολογηθεί την Δευτέρα για τις σοβαρές κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, ο αριθμός των αγροτών έφτασε στα εκατό περίπου άτομα. Φανερά δυσαρεστημένοι οι αγρότες ενημερώθηκαν για την κράτηση του ενός από τους συλληφθέντες και άρχισαν να συζητούν για τον τρόπο που θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους. Μεταξύ άλλων τους αγρότες τους απασχολεί σοβρά η περιφρούρηση των εκδηλώσεων τους αφού πολλοί πιστεύουν ότι γίνεται προσπάθεια να εμπλακούν στην υπόθεση τους άτομα απολύτως άσχετα από το αγροτικό επάγγελμα και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
 Βασίλης Στεργιόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ





 

Πέθανε ο Έλληνας πρέσβης στο Μεξικό

ypeks
Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Έλληνα πρέσβη στο Μεξικό, Δημήτρη Άννινου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΞ. αναφέρει:
«Σήμερα, Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Μεξικό Δημήτριος Άννινος, κατέληξε σε νοσοκομείο της Πόλης του Μεξικού ύστερα από ρήξη ανευρύσματος αορτής.
Ο Πρέσβης Δημήτριος Άννινος υπήρξε ένας διακεκριμένος διπλωμάτης καριέρας, ο οποίος διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη και τη Σαγκάη, καθώς και Πρέσβης της Ελλάδας στη Νέα Ζηλανδία. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, προώθησε σημαντικά τα συμφέροντα της Ελλάδας και του Απόδημου Ελληνισμού και διακρίθηκε για το ήθος, την ευσυνειδησία και την αγάπη του για την πατρίδα.
Ο χαμός του αποτελεί μεγάλη απώλεια για τη Διπλωματική Υπηρεσία της χώρας.
Ο Υπουργός Εξωτερικών, ευρισκόμενος στην Άγκυρα, επικοινώνησε με την σύζυγο του εκλιπόντος και της εξέφρασε την συντριβή και την συμπαράστασή του για τον αδόκητο χαμό του αγαπητού του φίλου και συνεργάτη.
Η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και όλοι οι συνάδελφοι, εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του».

ysterografa.gr

Αποκλειστι​κή συνέντευξη Λιλλήκα σε Έλληνες bloggers


Συνέντευξη στην ομάδα "Aδέσμευτοι bloggers" (στην οποία συμμετέχουν και μέλη του
logia-starata.blogspot, παραχώρησε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.
Δείτε τι απάντησε στις καυστικές ερωτήσεις των bloggers  logia-starata.blogspot.gr

Μια πτήση πάνω από τη Ζήρεια με το φακό του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη



Mount Ziria, 2010.
pilot: Christos Katsaounis. Camera-editing: Konstantinos Arvanitakis.
copyright: digimojo productions

 

Η καρδιά του Πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακού, μίλησε στη Μόσχα

bosfp
Ο Πρωταθλητής Ευρώπης είναι εδώ και το απέδειξε στη Μόσχα, υποχρεώνοντας την Κίμκι στην πρώτη της εντός έδρας ήττα μετά από 2 χρόνια και 3 μήνες. Παρότι βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 13 πόντους, όντας για 35 λεπτα πίσω στο σκορ, έβγαλε ενέργεια στο τέλος παίρνοντας μια τεράστιας σημασίας νίκη με σκορ 87-82.
Οσο εντυπωσιακό κι αν ακούγεται, ο Ολυμπιακός τελείωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς λάθος! Ομως, από το εκπληκτικό αυτό ρεκόρ δεν κατάφερε να πάρει τίποτα, αφού όλα τα σχέδια για την "εξόντωση" του Πλάνινιτς, πήγαν περίπατο. Ο κροάτης είχε 7 πόντους και 8 ασίστ μέχρι την ημίχρονο, το οποίο βρήκε προηγούμενη την Κίμκι των 16 ασίστ (!), με σκορ 43-35.

Ο Παπανικολάου ξεκίνησε εντυπωσιακά στο παιχνίδι, οδηγώντας επιθετικά τον Ολυμπιακό, με 7 πόντους (7-7 στο 4'). Η "τρύπα" που σημιουργούσε ο Πάουελ στην άμυνα, έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να προηγηθούν 13-7 και να παγιώσουν μια διαφορά 6 πόντων μέχρι το 19', όταν έφτασαν στο +10 (43-33).

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός, ο οποίος παρότι είχε μηδέν λάθη σε 20 λεπτά, τελειώσει το ημίχρονο με 0/9 τρίποντα και με αδυναμία να εκμεταλλευτεί τις βοήθειες που "σπαταλούσαν" οι ρώσοι πάνω στο μαρκάρισμα του Σπανούλη. Επιθετικά, στο παιχνίδι τον κράτησε ο Αντιτς, ο οποίος είχε 4 πόντους (με 4/4 δίποντα) και 5 ριμπάουντ.

Με τον Λόντσαρ να κάνει "όργια" στην επίθεση και να φτάνει τους 14 πόντους, η Κίμκι έφτασε και στο +13 τη διαφορά (50-37), την οποία κατέβασε ο Ολυμπιακός με 5 σερί πόντους του Παπανικολάου και 5 του Χάινς, σε ένα επιμέρους 2-10 (52-47 στο 26'). Μάλιστα, έφτασε στο -4 (56-52) στο 28' με τρίποντο Σπανούλη, αλλά δεν έφτασε ποτέ στην ισοφάριση (60-54 η 3η περίοδος).

Ο Ντέιβις έφτανε τους 20 πόντους, αλλά Σλούκας και Σπανούλης με δύο διαδοχικά τρίποντα κατέβασαν τη διαφορά στο καλάθι (64-62) στο 32'. Ο Πλάνινιτς με 4 σερί πόντους, έκανε το 68-62, αλλά τρία συνεχόμενα τρίποντα από Αντιτς - Σλούκα και Λο, έφεραν τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (68-71) στο 35'!

Με εντυπωσιακό επιθετικό ριμπάουντ, καλάθι και φάουλ, ο Χάινς έφερε τον Ολυμπιακό στο +6 (70-76) στο 37'.

Η έλλειψη καθαρού μυαλού στην επίθεση και χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, έφεραν γρήγορα την Κίμκι στο -2 (74-76). Το καλάθι πήγαινε πόντο - πόντο μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, με τους Χάινς και Σπανούλη να πετυχαίνουν καθοριστικά καλάθια στο τέλος και να χαρίζουν μια τεράστια νίκη στον Ολυμπιακό, την οποία υπέγραψαν με βολές στο τέλος οι Σλούκας και Λο.

Οι σκόρερ του Ολυμπιακού, ο οποίος πέτυχε 33 πόντους στην 4η περίοδο: Χάινς 19, Λο 5, Ανιτς 11, Σπανούλης 19, Περπέρογλου 1, Σερμαντίνι 4, Σλούκας 10, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 14

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 43-35, 60-54, 82-87.

Χίμκι (Κουρτινάιτις): Αγκοστίν 7, Φριτζόν 5(1), Κόπονεν 8(2), Βίαλτσεφ, Λόντσαρ 19(1), Ρίβερς, Μόνια 4, Πλάνινιτς 17, Ντέιβις 20, Νίλσεν 2.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 19, Λο 5(1), Άντιτς 11(1), Σπανούλης 19(2), Περπέρογλου 1, Σερμαντίνι 4, Σλούκας 10(2), Πάουελ, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 14(1), Κατσίβελης.

sport.gr

Στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη οι αγρότες της Νεμέας (video)

Δυναμική κινητοποίηση των αγροτών και των εμπόρων της Νεμέας σήμερα το μεσημέρι στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στα Δερβενάκια.
Το Σάββατο αναμένεται να είναι μια μεγάλη μέρα για το αγροτικό κίνημα της Πελοποννήσου.
Οι αγρότες Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας ενωμένοι θα ξεκινήσουν μια μεγάλη πορεία με τα αγροτικά τους μηχανήματα για τα διόδια του Σπαθοβουνίου.
Εκεί θα φτάσουν νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, θα παραταχθούν εκατέρωθεν του Εθνικού δρόμου Κορίνθου – Τρίπολης και η συντονιστική τους επιτροπή θα αποφασίσει για τις παραπέρα ενέργειές τους.
Να τονίσουμε ότι ήδη πάρα πολλοί άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΙΑΤΟΥ, υπάλληλοι και εργαζόμενοι έχουν ταχθεί στο πλευρό των αγροτών και θα βρίσκονται κοντά τους για να στηρίξουν τον αγώνα τους , που όπως τονίζουν είναι αγώνας ολόκληρου του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού!
Βίντεο από το HLEKTRA TV



Πηγή: parakato.gr

Eπιστολή του ΠΑΜΕ Προς: την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ

Η ΔΑΣ και οι δυνάμεις που ΠΑΜΕ ζητούν,χωρίς καμία καθυστέρηση, τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ στις 22 Φλεβάρη για να καθοριστούν άμεσα πρακτικά μέτρα για τη διεκδίκηση της ΕΓΣΣΕ, να ξεκινήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την εργοδοσία και για τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα.
Το ΠΑΜΕ ήδη έχει καταθέσει στο Γενικό Συμβούλιο συγκεκριμένη πρόταση και πλαίσιο για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ.
Μέσα στο 2013 λήγει η ΕΓΣΣΕ, καθώς και η ισχύς δεκάδων κλαδικών συμβάσεων. Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με μια ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών, για την κατάργηση των ΣΣΕ και την επιβολή ατομικών συμβάσεων,ανυπεράσπιστοι μπροστά στην τρομοκρατία της εργοδοσίας. Η πάλη για την ΕΓΣΣΕ και τις κλαδικές συμβάσεις αποτελεί κεντρικό πρόβλημα, είναι μεγάλη αναμέτρηση.
Η ΕΓΣΣΕ αποκτά μεγαλύτερη ακόμη σημασία στις σημερινές συνθήκες, γιατί εκτός των άλλων, είναι η βάση για την υπογραφή των κλαδικών και άλλων συμβάσεων, ακόμη κι επιχειρησιακών.
Η εργατική τάξη δεν πρέπει να κάνει αποδεκτή την κατάργηση των ΣΣΕ, είτε με νόμο της κυβέρνησης, είτε με την εργοδοτική βία.
Αποτελεί κύριο αίτημα της εργατικής τάξης η υπογραφή της ΕΓΣΣΕ.

KKΕ: Η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση για το «λάθος» του ΔΝΤ αποτελεί κοροϊδία του λαού


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΛΑΘΟΣ» ΤΟΥ ΔΝΤ

 
          Η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση για το «λάθος» του ΔΝΤ αποτελεί κοροϊδία του λαού, διότι αποκρύπτει ότι τόσο το ΔΝΤ, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, διακηρύσσουν συνεχώς την απαίτηση για απαρέγκλιτη τήρηση του προγράμματος, δηλαδή για συνέχιση και επιτάχυνση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.

          Ο λαός δεν πρέπει να αποδεχτεί τον εμπαιγμό ότι η διόρθωση του «λάθους» θα τον ανακούφιζε από τα βάσανά του, γιατί αυτά δεν έχουν τη ρίζα τους σε λάθος υπολογισμούς, αλλά στην πολιτική κατεδάφισης των λαϊκών δικαιωμάτων για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων που υπηρετούν και η Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Οι όποιες διαφορές μεταξύ τους για τον υπολογισμό της ύφεσης, το κούρεμα του χρέους κλπ, δεν αφορούν το λαό αλλά τον επιμερισμό της ζημιάς από την κρίση, μεταξύ  ιμπεριαλιστικών κέντρων και τμημάτων του κεφαλαίου.         


ΑΘΗΝΑ  15/2/2013                           ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ