Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Για τη hip hop συναυλία στις 9/2: Τσακίζουμε τον φασισμό με μουσική, ρίμες και αγάπη!

1.jpg2.jpg
Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου η ωριμότητα και τα νιάτα της Κορίνθου ενώθηκαν στον αντιφασιστικό αγώνα χωρίς φόβο, με γελαστά πρόσωπα, με μουσική, χορό, αυτοσχεδιασμούς και ρίμες από τη καρδιά, τραγούδησαν για το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην αξιοπρέπεια, στην ισότητα και στη δικαιοσύνη. Οι αντιφασίστες και αντιφασίστριες της Κορίνθου δεν είναι πια μόνοι. Μέχρι πρότινος περπατούσαμε στον δρόμο, γνωριζόμασταν φυσιογνωμικά αλλά ποτέ δεν είχαμε καταφέρει να γνωριστούμε. Το hip hop ενώνει, η μουσική μας ενώνει, η τέχνη μας ενώνει.
Η μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της Αντιρατσιστικής Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Κορίνθου σε μια Hip Hop γιορτή ενάντια στον φασισμό φανερώνει με τον πιο δυνατό τρόπο πως οι νέοι της Κορίνθου δεν μασάνε το παραμύθι του φασισμού.
Το Κέντρο Νέων Κορινθίας πλημμύρισε από την ζωντάνια και τον παλμό των μαθητών της Κορίνθου που ήρθαν κοντά και τραγούδησαν μαζί, χόρεψαν μαζί, φώναξαν ενάντια στο φασισμό και το σκότος για πρώτη φορά μαζί, σε μια γιορτή ένωσης του αντιναζιστικού-αντιφασιστικού ρεύματος της πόλης. Μιας πόλης που κάτω από τον ζυγό των μνημονίων, της φτώχειας και της μιζέριας της επεβλήθη ένα κέντρο κράτησης μεταναστών και είδε τους εκφοβισμούς και τις επιθέσεις των νεοναζιστών της χρυσής αυγής συνεχώς να αυξάνονται.
Σε μια πόλη όπου το φασιστικό μίσος έχει βρει πρόσφορο έδαφος στα σχολειά και στα ανήσυχα μυαλά των εφήβων πουλώντας αντισυστημικότητα, βία, μίσος και παράγοντας συνεχώς εχθρούς ανάμεσα στα μέλη της μαθητικής κοινότητας, η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου απαντά με μουσική, συντροφικότητα, αλληλεγγύη και πάνω απ΄ όλα αγάπη για κάθε πλάσμα αυτής της γης προτάσσοντας την αλληλεπίδραση, την συνεργασία, την από κοινού δημιουργία μιας κοινωνίας, ενός κόσμου, που ζει και εξελίσσεται με βάση τον σεβασμό και την αξιοποίηση της διαφορετικότητας του κάθε μέλους της.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Κέντρο Νέων Κορινθίας που με την δραστηριότητα του όλα αυτά τα χρόνια δίνει πραγματικές ανάσες πολιτισμού στην πόλη μας και να δηλώσουμε την στήριξη μας ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία όπου σημειώνεται μια συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης του με σκοπό το κλείσιμο του.
Να ευχαριστήσουμε τους Ταυτισμένος Λάθος (Ψυχοδραμα 07), Αυτόνομο Αγκάθι (Κύκνειο Άσμα), Νέα Όρια, Felipe (Moriginal), Shivok (By Da Way) που στήριξαν αφιλοκερδώς την προσπάθεια μας, όπως και τη Διεθνή Αμνηστία που ήταν για ακόμα μία φορά δίπλα μας.
Και φυσικά να ευχαριστήσουμε όλους και όλες εσάς, που πλαισιώσατε την γιορτή μας και εκδηλώσατε με τον τρόπο των ποιητών την αντίσταση σας στο φασιστικό δηλητήριο που προσπαθεί να μας κάνει ξένους και εχθρούς στην ίδια μας την πόλη.
Απέναντι στους διαχωρισμούς και τις διακρίσεις του φασισμού εμείς αντιτάσσουμε την ένωση του διαφορετικού.
Τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τους εφιάλτες τους!

Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Κορίνθου