Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Όπως ακριβώς το έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις. Το τέρας (του λαϊκισμού και του ελιτισμού)…

  https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2020/10/Screenshot-2021-10-23-at-12.33.40-PM.png 

Του Μάνου Οικονομίδη

Twitter@EmOikonomidis

Ένα εκκωφαντικά μη συγκρίσιμο μέγεθος… Να περιγράψει κανείς τον Μάνο Χατζιδάκι, είναι εξαιρετικά δυσχερές, ακριβώς επειδή ανήκε σε μια κατηγορία που δεν συναντάμε στη σημερινή Ελλάδα.

Ήταν ένας μεγάλος Έλληνας… Όχι μόνο λόγω του έργου και της προσφοράς του στον χώρο των τεχνών. Ούτε καν επειδή το όνομά του ταξίδεψε την Ελλάδα σε ωκεανούς χωρίς σύνορα, θυμίζοντας ότι η χώρα στην οποία εν πολλοίς γεννήθηκαν οι βασικές αρχές του δυτικού πολιτισμού, διεκδικούσε μέχρι και πριν από μερικές δεκαετίες το δικαίωμα της ανακυττάρωσης αισθητικών υπεραξιών.

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Κατάφερε και νίκησε στο 92΄.

 Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Ο Σπόραρ... μίλησε στο τέλος! 

Ο Άντραζ Σπόραρ ήταν ο… άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Παναθηναϊκό, καθώς με γκολ του Σλοβένου επιθετικού στο 92’ οι «πράσινοι» κατάφεραν να «λυγίσουν» τον πολύ καλό Άρη και να φτάσουν στις εννέα σερί νίκες στο πρωτάθλημα παραμένοντας αήττητοι.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και μέχρι το 15’ είχε χάσει τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βρουν το ρυθμό

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-2: Σώθηκε στο 97' με Ολιβέιρα

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-2: Σώθηκε στο 97' με Ολιβέιρα  

Με γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα στις καθυστερήσεις του αγώνα ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τον Αστέρα Τρίπολης σε 2-2 και γλίτωσε την ήττα στην Τούμπα από μία ομάδα που παρά τις απουσίες της ήταν όχι απλώς ανταγωνιστική αλλά και έπαιξε εξαιρετικά στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Ο Αστέρας είχε προηγηθεί με 2-0 από τα γκολ του Στάνκο στο τέλος του πρώτου μέρους και του Τιλίκα με πέναλτι στο 54', ενώ ο ΠΑΟΚ μείωσε με πέναλτι του Κούρτιτς στο 81' και δικαιώθηκε στο φινάλε για την έντονη πίεση που

Α' κατηγορία Κορινθίας ( 2η αγωνιστική) Συνέχισαν με "διπλά" Κόρινθος, Λουτράκι, Ελλάς Βέλου , Κύψελος . Μεγάλα σκορ σε Πετρί και Αγίους Θεοδώρους.

 Διπλό τίτλου για τον Τενεάτη στο Κιάτο – αναβολή λόγω κορονοϊού στο Βέλο –  Κόρινθος – korinthia.net.gr

 Σχεδόν ένα μήνα μετά την πρεμιέρα. με τα παιγνίδια της 2ης αγωνιστικής ημέρας ξανάρχισε σήμερα  το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας που είχε ανασταλεί στις 30 Σεπτεμβρίου λόγω του μητρώου των σωματείων. . 

Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός έχασε 2 - 3 από την Ελλάδα Βέλου, την ίδια ώρα ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου συνετρίβη με 4 - 0 στο Πετρί από την τοπική Θύελλα
Στο Κιάτο ο Πέλοπας συνέτριψε με 4 - 0 τον Πανσολυγειακό , ενώ οι Άγιοι Θεόδωροι επικράτησαν με 5 - 2 επί της Θύελλας Κάτω Διμηνιού
Νικηφόρα  με σκορ 5 - 1 πέρασε ο ΑΟ Λουτράκι , από τον Άσσο επί του τοπικού Ολυμπιακού, ενώ στο Λέχαιο ο τοπικός Ηρακλής με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου ανεδείχθηκαν ισόπαλοι 2 - 2.
Στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" ο Ισθμιακός έχασε 1 - 2 από τον Κύψελο Κορίνθου, σκορ με το οποίο έχασε  στα Αθίκια ο περσινός πρωταθλητής Τενεάτης, στο πιό ενδιαφέρον παιγνίδι της ημέρας απότον ΠΑΣ Κόρινθος που στόχο έχει την άνοδό του σε Εθνική κατηγορία,

Η 2η αγωνιστική 

Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2: Γκολάρες οι γηπεδούχοι, το γύρισαν με δύο πέναλτι οι Ηπειρώτες

 Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2: Γκολάρες οι γηπεδούχοι, το γύρισαν με δύο πέναλτι οι Ηπειρώτες 

Ο Ιωνικός προηγήθηκε 2-0 με πανέμορφα τέρματα των Λοβέρα (26’), Άοσμαν (31’) αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε και πήρε τον βαθμό (2-2) με δύο πέναλτι του Εραμούσπε (55’, 85’).

Τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο έκαναν τα δυο καταπληκτικά τέρματα των γηπεδούχων. Το 1-0 του Λοβέρα στο 26’ με σουτ βολέ στην κίνηση μετά το κόρνερ του Άοσμαν, ο οποίος πέντε λεπτά αργότερα με υπέροχη εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 2-0 για τον Ιωνικό που έβαλε τις βάσεις για να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Άρη στο “Απόστολος Νικολαΐδης” για το απόλυτο 9Χ9

  

Η αγωνιστική δράση του πρωταθλήματος της Super League συνεχίζεται σήμερα (23/10, 19:30) με τρεις αναμετρήσεις, εκ των οποίων το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Άρη στη “Λεωφόρο” να δεσπόζει στο πρόγραμμα. Οι “πράσινοι” ψάχνουν τη νίκη για το 9Χ9 στο πρωτάθλημα, ενώ από την άλλη μεριά, οι “κίτρινοι” θέλουν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει κοντά στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα

Μερική έκλειψη Ηλίου στις 25 Οκτωβρίου – Ορατή και στην Ελλάδα.

 Μερική έκλειψη Ηλίου στις 25 Οκτωβρίου – Ορατή και στην Ελλάδα  

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μια μερική έκλειψη Ηλίου που θα είναι ορατή στο βόρειο ημισφαίριο, στην Αφρική, στην Ασία και στην Ευρώπη, μεταξύ άλλων και στη χώρα μας, ξεκινώντας λίγο μετά το μεσημέρι. Η επόμενη ηλιακή έκλειψη, ορατή από τη χώρα μας, θα συμβεί το 2027.

Η μέγιστη φάση της έκλειψης Ηλίου, παρατηρηθεί στην Κεντρική Ρωσία και στη Δυτική Σιβηρία, όπου η Σελήνη θα καλύψει περίπου το 85% του ηλιακού δίσκου. Στην κεντρική Ελλάδα και στην Αθήνα η διάρκεια της έκλειψης θα είναι

Θλίψη στο Αχαϊκό ποδόσφαιρο, έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Σπυρούλιας σε ηλικία 73 ετών.

 https://pelop.gr/wp-content/uploads/2022/10/312139493-898159564497098-4433685941104879835-n-873x432.jpg.webp

Θλίψη στο Αχαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Σπυρούλιας σε ηλικία 73 ετών.

Ενας ποδοσφαιρικός παράγοντας που άφησε έντονο το αποτύπωμά του στο ποδόσφαιρο της περιοχής μας και όχι μόνο. Διετέλεσε μέλος της ΕΠΣ Αχαΐας  και της ΕΠΟ ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε την ομάδα του χωριού του, την Αναγέννηση Ψαθοπύργου.Του άρεσε

Φώφη Γεννηματά: Ετήσιο μνημόσυνο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

 

Σήμερα, Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά τελεί το ετήσιο μνημόσυνο της, στις 11:45 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, μετά το μνημόσυνο, θα μεταβεί στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, όπου θα βρίσκεται η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας διενεργώντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο προκειμένου να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της ΕΑΕ, Ευάγγελο Φιλόπουλο, για την προσφορά του στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, η οποία συνέδραμε πάντα τις προσπάθειες της Εταιρείας για την ευαισθητοποίηση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η Φώφη Γεννηματά άφησε πίσω της ένα τεράστιο κενό, με τη μνήμη της να μένει ζωντανή σε όσους ήταν κοντά της, αλλά κυρίως στις καρδιές των παιδιών της και του συζύγου της, Ανδρέα Τσούνη που στάθηκε στο πλευρό της μέχρι την τελευταία στιγμή.