Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Θλίψη στο Αχαϊκό ποδόσφαιρο, έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Σπυρούλιας σε ηλικία 73 ετών.

 https://pelop.gr/wp-content/uploads/2022/10/312139493-898159564497098-4433685941104879835-n-873x432.jpg.webp

Θλίψη στο Αχαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Σπυρούλιας σε ηλικία 73 ετών.

Ενας ποδοσφαιρικός παράγοντας που άφησε έντονο το αποτύπωμά του στο ποδόσφαιρο της περιοχής μας και όχι μόνο. Διετέλεσε μέλος της ΕΠΣ Αχαΐας  και της ΕΠΟ ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε την ομάδα του χωριού του, την Αναγέννηση Ψαθοπύργου.Του άρεσε

να μιλάει για θέματα της διαιτησίας, της ΕΠΟ και για την Παναχαϊκή. Αλλωστε, είχε περάσει από τους συγκεκριμένους χώρους, είχε προσφέρει πολλά και τους γνώριζε καλά. Συχνή ήταν η αναφορά στον πατέρα του Γιάννη, που υπηρέτησε επίσης την ΕΠΣ Πατρών ως γενικός γραμματέας, ενώ την περίοδο 1963-64 ήταν μέλος στην επιτροπή της Εθνικής ομάδας της ΕΠΟ. Ήταν ο μέντοράς του, ο άνθρωπος που τον μύησε παραγοντικά στο ποδόσφαιρο. Μετά από μια πορεία στη ΓΓΑ, στη Ομοσπονδία, στα διοικητικά της διαιτησίας και στην Παναχαϊκή ως γενικός διευθυντής, το 2001 εκλέχθηκε με την παράταξη του Γιώργου Τσεκλένη και ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα της ΕΠΣΑ. 

Το 2004 ήταν γενικός διευθυντής του αγωνιστικού τομέα στο Ολυμπιακό τουρνουά της Πάτρας και συνεργάστηκε με κορυφαίες προσωπικότητες, όπως τον πρόεδρο της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ και τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ.

Ο Γιώργος Σπυρούλιας είχε μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο κυριολεκτικά μέχρι το τέλος της ζωής του. Ήθελε να είναι δραστήριος, να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και η ενασχόλησή του με την Αναγέννηση Ψαθοπύργου του έδωσε νέο κίνητρο. Από το πρωί μέχρι το βράδυ έτρεχε για την ομάδα, ενώ πρόσφερε και ως παρατηρητής αγώνων σε παιχνίδια των τοπικών πρωταθλημάτων. Ακόμα και όταν μπήκε στο νοσοκομείο, η επικοινωνία του με τους ανθρώπους του σωματείου ήταν σχεδόν καθημερινή. Στις τελευταίες εκλογές της ΕΠΣ Αχαΐας το 2021, έθεσε υποψηφιότητα μετά από 16 χρόνια και εξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ενωσης, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος του.

Ο εκλιπών με την σύζυγό του Ευτυχία, είχαν αποκτήσει δυο κορίτσια την Μυρτώ, έγγαμη με τον Χρήστο Καλοπίση και την Ιωάννα ενώ είχε και δύο εγγόνια τον Μάξιμο και την Καλυψώ. Τον περασμένο μήνα ο Σπυρούλιας είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ξαφνικά και τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Το τελευταίο αντίο είπαν φίλοι και συγγενείς στο Γιώργο Σπυρούλια χθες Σάββατο (22/10) κατά την εξόδιο ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στον Ψαθόπυργο.