Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Δημοσκόπηση «μαχαιριά» για τον Τραμπ! Προηγείται ο Μπάιντεν σε έξι κρίσιμες Πολιτείες

Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία και βιασμό ο 28χρονος

  

Ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών που τον βάρυναν, κρίθηκε ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον που συγκλόνισε την Κρήτη και απασχόλησε τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης το καλοκαίρι του 2019 στα Χανιά.

Η επταμελής έδρα, τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι, του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου, με δεδομένο τα αποδεικτικά στοιχεία και τις μαρτυρικές καταθέσεις κατά την ακροαματική διαδικασία, καταδίκασαν αργά σήμερα το απόγευμα, τον 28χρονο Ιωάννη Παρασκάκη από τον Ταυρωνίτη Χανίων, σε:

Τουρκία: Εγκαλούν την Ελλάδα για… κλιμάκωση της έντασης!

 Τουρκία 

 Η Τουρκία κάνει τα… γνωστά της κόλπα και “πετά το μπαλάκι” στην Ελλάδα, εμφανίζοντας τη χώρα μας ως υπεύθυνη του επικείμενου «ναυαγίου» των διερευνητικών επαφών! 

Κι όλα αυτά την ώρα που το Oruc Reis βρίσκεται ξανά εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με την Τουρκία του Ερντογάν να δείχνει ξανά πως είναι ικανή να ξεπεράσει κάθε όριο.

Πέθανε η Χάιδω Τραϊφόρου, κόρη της Σοφίας Βέμπο και του Μίμη Τραϊφόρου

  

Μια θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook.

Ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ έκανε γνωστό πως η θετή κόρη της Σοφίας Βέμπο και του Μίμη Τραϊφόρου έφυγε από τη ζωή όμως ακόμα δεν έχει κηδευτεί καθώς δεν έχει αναλάβει κάποιος να κινήσει τις διαδικασίες.

Η εμβληματική τραγουδίστρια και ο θρυλικός ποιητής, στιχουργός και συγγραφέας είχαν υιοθετήσει τη Χάιδω όταν εκείνη ήταν τεσσάρων ετών.

Μαζί με την είδηση του θανάτου της Χάιδως Τραϊφόρου, ο Σπύρος Μπιμπίλας γνωστοποίησε και μια ακόμα απώλεια, αυτή της ηθοποιού, Γοργούς Χρέλια.

Κακοκαιρία στην Ελλάδα: Έπεσαν 2.500 κεραυνοί – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

 Κακοκαιρία στην Ελλάδα: Έπεσαν 2.500 κεραυνοί - Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής 

Το ψυχρό μέτωπο που διέσχισε την Ελλάδα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, προκάλεσε ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας. Καταγράφηκαν περίπου 2.500 κεραυνοί.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 σήμερα είχαν καταγραφεί στο Δοξάτο Δράμας (71 χιλιοστά), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (49), στη Θερμή Λέσβου (48) και στον Κορυδαλλό(43).

Το ψυχρό μέτωπο συνοδεύτηκε και από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr κατέγραψε περίπου 2.500 κεραυνούς, η πλειονότητα των οποίων σημειώθηκε πάνω από την ξηρά.

Χρίστος Δήμας : «Έφτασε η στιγμή του ElevateGreece.» * (+ Βίντεο)

  

 

  Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τη λειτουργία του ElevateGreece, παρουσία του Πρωθυπουργού, της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Γενικού Γραμματέα Έρευνας & Τεχνολογίας. Όπως περιέγραψε ο αρμόδιος Υφυπουργός, Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, η νέα πλατφόρμα αποτελεί πλέον την πύλη εισόδου του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας και αποσκοπεί στην ενίσχυση, ανάπτυξη και εξωστρέφεια των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων. Βασικός στόχος του είναι να προωθήσει τη μεταξύ τους δικτύωση, καθώς και την δυνατότητα ανάδειξής

Αυστηρή προειδοποίηση Μητσοτάκη σε Τουρκία: Εάν συνεχίσετε έτσι θα υποστείτε τις συνέπειες

  

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συζητήσει με την Τουρκία με το Όρους Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, πριν από μόλις μια εβδομάδα είπε στον Έλληνα ομόλογό του ότι θα προσκαλούσε την Αθήνα σε διερευνητικές επαφές «και αντί για διερευνητικές επαφές έχουμε το Όρους Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

«Προφανώς δεν θα συζητήσουμε υπό αυτές τις συνθήκες. Προσφέραμε στην Τουρκία μια πολύ σαφή επιλογή, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής: Μια ανανεωμένη εταιρική σχέση ή συνέπειες σε περίπτωση που συνεχιστεί η επιθετική συμπεριφορά. Και φαίνεται πως η Τουρκία έχει διαλέξει τη δεύτερη οδό, τόνισε ο πρωθυπουργός.

 Παράλληλα τόνισε επίσης πως θα θέσει το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στη Σύνοδο Κορυφής.

Στην έναρξη της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κορωνοϊός: Στα 408 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα ( 8 κρούσματα στην Κορινθία).– Έξι νεκροί και 89 διασωληνωμένοι

 Κορωνοϊός: Στα 408 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Έξι νεκροί και 89 διασωληνωμένοι 

Στα 408 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Από αυτά τα 58 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα:

Λωτός το μήλο της Ανατολής με αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές ιδιότητες, πλούσιος σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjK7mF_jiZVmJ1E_q7v-GmsvR9PSxb1PPbhMl5S7HFNGOWhy8uERhxH-_0TYbDo9RhwWKDf-P5XhiVmNmgQFEY-hjplGGp8VYdAcVAqj41qyDuYeWK7OUjTImk2lnhOjBy1qBlzYo2k47rw/s600/IMG_9674+%25281%2529.jpg

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

O Λωτός ήταν γνωστός στην αρχαιότητα, στους μετέπειτα χρόνους σχεδόν λησμονήθηκε και άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός και πάλι μόλις τα τελευταία χρόνια.

Χάρη στη λεπτή και χαρακτηριστική γεύση του, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τους αρχαίους λαούς. Είχε ονομαστεί ως η «τροφή των θεών».

Πατρίδα του Λωτού είναι η Κίνα, όπου ονομαζόταν "μήλο της Ανατολής». Από την Κίνα εξαπλώθηκε και στην Ιαπωνία όπου θεωρείται εκλεκτή λιχουδιά.

Το έφεραν πρώτοι στη δύση, Ισπανοί θαλασσοπόροι από την Άπω Ανατολή. Οι λωτοί που έφαγαν οι σύντροφοι του Οδυσσέα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι ακριβώς φυτό ήταν. Πάντως σίγουρα δεν είναι οι ίδιοι που έφεραν οι Ισπανοί. ..................

read more

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί νοθευμένο μέλι

  https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2020/10/mel1.jpg

Στην ανάκληση νοθευμένου μελιού προχωράει ο ΕΦΕΤ και καλείς τους πολίτες που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για τη νοθεία του μελιού» έτους 2020 ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής έκανε έλεγχο στο «Μέλι ανθέων, εμπορικής ονομασίας «ΜΕΛΑΝΘΗ», καθαρού βάρους 900g, με αριθμό παρτίδας LΟΤ 200425 και ημερομηνία λήξης 25/04/2022.

Το συγκεκριμένο προϊόν συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΜΕΛΙΝΤΑ Ε.Π.Ε.», ενώ ελήφθη από το υποκατάστημα της επιχείρησης «ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ», Χρήστου Μπέκα και Ηλία Μπερτόλη, Τ. Κ 19004 ΣΠΑΤΑ – ΑΤΤΙΚΗ.

Μετά από την εξέταση του δείγματος από την Α’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, Τμήμα Α’, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., διαπιστώθηκε η παρουσία της χημικής ουσίας 4-μεθυλ-ιμιδαζόλιο (4-ΜΕΙ), η οποία αποτελεί δείκτη της παρουσίας των πρόσθετων χρωστικών «καραμελόχρωμα Ε150c και Ε150d», οι οποίες δεν επιτρέπονται στο μέλι και χαρακτηρίστηκε «Μη Κανονικό-Μη Ασφαλές». Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το συγκεκριμένο μέλι και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Οι πολίτες που έχουν προμηθευτεί το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Λεμόνι μυρωδάτο και από το Δερβένι...αφράτο

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXWKUYZF0wl_mvJynreNAlb8bVOj5PatTl8P06Q6MDnie9DeS_yUBoVSz0GeplNtVi-Dt035aUT0C8zDTC3pG1p3jhiJg0OwEc8_jxb4k9bPyTuZ8NQ1XPCQb9EzGUP_5_M4MB7A3P-Zg/s1600/lemon2.jpg 

Δεν υπάρχει κουζίνα στον κόσμο, στην οποία το λεμόνι να μην αποτελεί βασικό συστατικό. Εκτός από το να νοστιμίζει το φαγητό και να αρωματίζει τα γλυκά, έχει αποσμητικές, καθαριστικές ιδιότητες και πολλές εφαρμογές και στην κουζίνα μας που δικαιολογούν το χαρακτηρισμό «θαυματουργό».

Εκτός του EΣΦΑ το πλωτό τερματικό της Motor Oil στην Κόρινθο

 

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε η ΡΑΕ το πρόγραμμα Ανάπτυξης ΕΣΦΑ 2021-2030, όπως αυτό υποβλήθηκε από τον αρμόδιο Διαχειριστή ΔΕΣΦΑ, με τη σχετική διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 30 Οκτωβρίου.

Ωστόσο για δεύτερη φορά μένει εκτός του συγκεκριμένου προγράμματος το πλωτό τερματικό LNG «Διώρυγα Gas», που προορίζεται να υλοποιηθεί στην περιοχή του διυλιστηρίου της Motor Oil στον κόλπο των Αγ. Θεοδώρων.

Δολοφονία στο Λουτράκι: Η μοιραία κίνηση της 45χρονης – Το παιχνίδι της μοίρας που έπειξε και έχασε - Ο δολοφόνος διεφυγε στην Αλβανία

 https://www.tromaktiko.gr/wp-content/uploads/2020/10/Dolofonia--1126659-loutraki-nekri-main-696x418.jpg 

Σε σοκ παραμένει η τοπική κοινωνία στο Λουτράκι από τη διπλή δολοφονία στην περιοχή Φλάμπουρο με θύματα μια 45χρονη μασέζ από την Ουκρανία και έναν 42χρονο φαρμακοποιό, την ώρα που οι Αρχές προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ για να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Οι πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για έγκλημα πάθους όσο κυλά ο χρόνος φαίνεται να επιβεβαιώνονται, αφού οι εκτιμήσεις των αστυνομικών «δείχνουν» ως πιθανότερο δράστη του στυγερού εγκλήματος έναν άνδρα με τον

Από τις 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το Εξοικονομώ - Αιτήσεις για Πελοπόννησο από τις 16 Δεκεμβρίου.

https://www.alphafreepress.gr/wp-content/uploads/2020/03/12-7.jpg 

Στις 30 Νοεμβρίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», με προϋπολογισμό ύψους 850 εκατ. ευρώ και ποσοστά επιχορήγησης των επενδύσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας που φθάνουν σε ορισμένες περιοχές της χώρας ακόμη και στο 95%.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε σήμερα στην προδημοσίευση του Οδηγού του Προγράμματος προκειμένου να διευκολύνει τους

Τρεις τραυματίες από την πρωινή κακοκαιρία στο Νέο Ηράκλειο - Hλικιωμένη στην εντατική

 Τρεις τραυματίες από την πρωινή κακοκαιρ... 

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα το πρωί στο Νέο Ηράκλειο. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τους μετέφεραν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και ΚΑΤ. Η Αττική δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την κακοκαιρία, κυρίως από τον δυνατό αέρα, που προξένησε ζημιές κυρίως στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής.

Η γυναίκα που θα κάνει κουμάντο στην Αμερική, χωρίς… να εκλεγεί Πρόεδρος

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2020/10/Screenshot-2020-10-13-at-12.32.21-PM-300x184.jpg 

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

Η “γυάλινη οροφή” για την οποία μιλούσε η Χίλαρι Κλίντον το 2016, έχει ήδη ραγίσει. Και όχι επειδή μετά από μια ενδεχόμενη επικράτηση του Τζο Μπάιντεν απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα… ετοιμάζεται για να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ, ακόμη και εντός της τετραετίας.

Αλλά επειδή η επικείμενη εκλογή της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο, θα επιτρέψει στην… πνευματική κόρη του θρυλικού συντηρητικού δικαστή Άντονιν Σκαλία, να κάνει κουμάντο στην Αμερική, χωρίς… να εκλεγεί Πρόεδρος.

Από τον πρόλογο κιόλας της διαδικασίας ακρόασής της στη δικαστική επιτροπή της Γερουσίας, η εκλεκτή του Ντόναλντ Τραμπ έδειξε ότι “το έχει”. Και μπορεί να προωθείται ως “συντηρητική”, διαθέτει ωστόσο την προσωπικότητα για να ηγηθεί του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, παρόλο που θα είναι το νεώτερο μέλος του.

Η αποστροφή της για τη Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, επιβλητική και ομιλούσα. “Παίρνω την έδρα της. Δεν μπορώ να την αντικαταστήσω στην καρδιά των Αμερικανών και την Ιστορία”.

Σαν έτοιμη από καιρό…

ysterografa.gr

Την Αννα Διαμαντοπούλου πρότεινε ο Μητσοτάκης για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ

  

Με την πρώην Επίτροπο και Υπουργό και Πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου, την οποία η Ελλάδα θα προτείνει ως υποψήφια για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνθήκες πανδημίας, παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής, θεμάτων ασφαλείας και νέων προκλήσεων όπως το Μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή, ο ρόλος των διεθνών οργανισμών αποκτά κρίσιμη διάσταση. Πολύ περισσότερο, όταν μιλάμε για τον ΟΟΣΑ, τον κατεξοχήν φορέα για τη συνεργασία των κρατών με στόχο την ειρήνη και την κοινή ανάπτυξη.

Η χώρα μας υπήρξε ιδρυτικό μέλος αυτού του σημαντικού οργανισμού. Και μάλιστα ένας Έλληνας, ο Ξενοφών Ζολώτας, ήταν ο εισηγητής της σημερινής μορφής του. Είναι χαρά μου, λοιπόν, που, 60 χρόνια μετά, η πατρίδα μας για πρώτη φορά στην ιστορία της, θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία του. Και εισηγείται για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ μία άξια Ελληνίδα: Την Άννα Διαμαντοπούλου.

Επεισοδιακή καταδίωξη με τέσσερις συλλήψεις και τραυματίες τα ξημερώματα στο Νέο Κόσμο

  

Άγρια καταδίωξη και σύλληψη τεσσάρων Αλβανών κακοποιών, σημειώθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (13.10.2020) στο Νέο Κόσμο, με κατάληξη την λεωφόρου Συγγρού στο ύψος του Φιξ. 

Όλα ξεκίνησαν όταν πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης δέχθηκε σήμα από το κέντρο για απόπειρα διάρρηξης στην περιοχή του Νέου Κόσμου και

Σύλληψη 57χρονου σε χωριό της Κορινθίας για όπλα και πομποδέκτες

  

 

Συνελήφθη σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, 57χρονος ημεδαπός, επειδή σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι απομίμησης (replica), γεμιστήρα, 12 φυσίγγια και τέσσερις φορητοί ασύρματοι (πομποδέκτες).

Mετά από 155 χρόνια μεταφέρεται εκτός Ελλάδος η BSH (PITSOS)

 https://www.newmoney.gr/wp-content/uploads/2018/08/k2_items_src_859013279ef1a570721c6d3e74a89c5c-550x344.jpg
 

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, ζητώντας τη λήψη πρωτοβουλιών, ώστε να μην σταματήσει η λειτουργία της BSH (PITSOS).

Στην επιστολή της ΠΟΕΜ αναφέρονται τα εξής: 

ΠOY: Ανήθικη η ενδεχόμενη εφαρμογή της ανοσίας της αγέλης κατά του κορονοϊού

 https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2020/10/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-681x454.jpg 

Στρασβούργο – Ανταπόκριση για την ΕΡΤ: Κώστας Δαβάνης

Ανήθικη πρακτική χαρακτήρισε ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Δρ. Αντχανόμ Τένδρος την διαδικασία να επιτρέπεται η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορονοϊού έτσι ώστε οι άνθρωποι να μολυνθούν μαζικά σημειώνοντας ότι ποτέ στην ιστορία της παγκόσμιας υγειονομικής περίθαλψης δεν χρησιμοποιήθηκε η ανοσία της αγέλης ως στρατηγική κατά μιας επιδημίας, πόσο μάλλον μιας πανδημίας.

Έκτακτο Εγκληματική Οργάνωση Χρυσή Αυγή: 13 χρόνια φυλακή στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής και ισόβια στον Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας

 

Η ώρα των ποινών έφτασε στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

H εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου έλαβε τον λόγο και πρότεινε την κάθειρξη 13 ετών για τους “7” της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Η μέγιστη ποινή που θα μπορούσε να προταθεί είναι τα 15 έτη. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Αναλυτικά οι ποινές που πρότεινε η κυρία Οικονόμου για τους καταδικασμένους ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης:

Κορωνοϊός: Αυτές οι περιοχές είναι μια ανάσα πριν το «πορτοκαλί» - 51 μολύνσεις στην Κορινθία την τελευταία εβδομαδα.

 Κορωνοϊός - Δημόπουλος: Συνεχής επαγρύπνηση για την αποφυγή «κόκκινου συναγερμού» και «lockdown» 

Ενα βήμα πριν το «πορτοκαλί» βρίσκονται αρκετές περιοχές της χώρας, με το μολυσματικό χάρτη να …γεμίζει σε περιφερειακές ενότητες και εκτός της Αττικής.

Ιωάννινα, Κοζάνη και Αχαΐα συμμετέχουν σταθερά τις τελευταίες ημέρες με πολλά κρούσματα στις καθημερινές επιδημιολογικές εκθέσεις που εκδίδει ο ΕΟΔΥ. Εχουν ανακοινωθεί, άλλωστε, ειδικά περιοριστικά μέτρα τα οποία αναμένεται να επιδράσουν.

Την τελευταία εβδομάδα η κυκλοφορία του κορωνοϊού είναι ιδιαίτερα έντονη στις παραπάνω περιοχές.

Συγκεκριμένα, από την περασμένη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου έως και χθες, τα Ιωάννινα κατέγραψαν 146 νέες μολύνσεις της Covid-19, η Αχαΐα 65 και η Κοζάνη 138 κρούσματα. Και οι τρεις αυτές περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού συναγερμού όπως ορίζεται στο νέο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας. 


https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/10/xartis-koronoios-960x480.jpg

Υπάρχουν, ωστόσο, και περιοχές που ενώ βρίσκονται στο επίπεδο 2, δηλαδή στο μέτριο κίνδυνο, είναι ένα βήμα πριν το τρίτο, δηλώνοντας πλήθος νέων περιστατικών κορωνοϊού. Ενδεικτικά, την τελευταία εβδομάδα, η Κορινθία

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του πρώην ευρωβουλευτή Μενέλαου Χατζηγεωργίου

https://eretikos.gr/wp-content/uploads/2020/10/2009031900462_2770245.jpg  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, για τον θάνατο του πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μενέλαου Χατζηγεωργίου.

Ο κ. Τασούλας δήλωσε:

«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο του Μενέλαου Χατζηγεωργίου, πρώην Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Υπήρξε ένας σπουδαίος, πολυτάλαντος άνθρωπος, με μεγάλη προσφορά τόσο στον αθλητισμό, όπου διακρίθηκε ως πολυαθλητής και Πρόεδρος του Άρη Θεσσαλονίκης, όσο και στην ιατρική, την οποία υπηρέτησε με ευσυνειδησία και κοινωνική ευθύνη»

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική! Σάρωσε Κέρκυρα και Κεφαλονιά η κακοκαιρία

 

Τρίτη και 13 επέλεξε ο καιρός να δείξει… ξανά τα δόντια του. Και το κύμα κακοκαιρίας για το οποίο είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο από το μεσημέρι της Δευτέρας, είναι σε πλήρη εξέλιξη και ήδη το… νιώθει η Αττική.  Ο καιρός είχε αγριέψει από το βράδυ της Δευτέρας, με την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά να δέχονται το πρώτο χτύπημα.  Δύσκολο βράδυ πέρασαν Κέρκυρα και Κεφαλονιά, αφού η κακοκαιρία πριν φτάσει στην Αττική είχε αρχίσει την πορεία της από τα δυτικά. Από τη σφοδρότατη καταιγίδα, η Κέρκυρα έγινε… Βενετία, με δρόμους να πλημμυρίζουν.

Ο Βασίλης Παπασταμόπουλος μιλά στην ΕΡΤ για την εξέλιξη της πανδημίας στον Ευαγγελισμό (Video)

 https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2020/10/papastamopoulos--681x384.jpg

Ο εκ Δερβενίου συμπολίτης μας  Βασίλης Παπασταμόπουλος Πρόεδρος της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων και γενικός συντονιστής του Ευαγγελισμού για τον κορονοιό μίλησε στην εκπομπή «από τις 6» για την εξέλιξη της πανδημίας στον Ευαγγελισμό και για την αντιμετώπιση των μέτρων από την κοινωνία.

Τα πράγματα στον Ευαγγελισμό είναι ελεγχόμενα, ωστόσο η προσπάθεια έχει ξεκινήσει από το Φλεβάρη, σύμφωνα με τον Βασίλη Παπασταμόπουλο. 280 νέα κρούσματα έκαναν την εμφάνιση τους χθες στη χώρα μας, 13 νεκροί ενώ 93 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

«Η αγωνία μας από την αρχή ήταν να μην υπάρξει διασπορά μέσα στον

Πώς θα σταματήσει η δημιουργία μιας νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

  

Το «Μεγάλο Τουράν», κατά τους παντουρκιστές

του Gevorg Mirzayan* από τη σελίδα http://sotiriosdemopoulos.blogspot.com/

* Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο υπό την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Τα γεγονότα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα της επιθετικής εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια. Ο πρόεδρος της χώρας, ο Ερντογάν, καθιστά σαφές ότι προωθεί συγκεκριμένα σχέδια για να αυξήσει δραματικά την πολιτική επιρροή της χώρας του – και να αποκτήσει ίσως και εδαφικά κέρδη. Τι μπορεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση αυτών των σχεδίων; […]