Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Η γυναίκα που θα κάνει κουμάντο στην Αμερική, χωρίς… να εκλεγεί Πρόεδρος

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2020/10/Screenshot-2020-10-13-at-12.32.21-PM-300x184.jpg 

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

Η “γυάλινη οροφή” για την οποία μιλούσε η Χίλαρι Κλίντον το 2016, έχει ήδη ραγίσει. Και όχι επειδή μετά από μια ενδεχόμενη επικράτηση του Τζο Μπάιντεν απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα… ετοιμάζεται για να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ, ακόμη και εντός της τετραετίας.

Αλλά επειδή η επικείμενη εκλογή της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο, θα επιτρέψει στην… πνευματική κόρη του θρυλικού συντηρητικού δικαστή Άντονιν Σκαλία, να κάνει κουμάντο στην Αμερική, χωρίς… να εκλεγεί Πρόεδρος.

Από τον πρόλογο κιόλας της διαδικασίας ακρόασής της στη δικαστική επιτροπή της Γερουσίας, η εκλεκτή του Ντόναλντ Τραμπ έδειξε ότι “το έχει”. Και μπορεί να προωθείται ως “συντηρητική”, διαθέτει ωστόσο την προσωπικότητα για να ηγηθεί του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, παρόλο που θα είναι το νεώτερο μέλος του.

Η αποστροφή της για τη Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, επιβλητική και ομιλούσα. “Παίρνω την έδρα της. Δεν μπορώ να την αντικαταστήσω στην καρδιά των Αμερικανών και την Ιστορία”.

Σαν έτοιμη από καιρό…

ysterografa.gr