Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026

Μποτιλιάρισμα στον Σκαραμαγκά λόγω σύγκρουσης λεωφορείου με αυτοκίνητο

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στον Σκαραμαγκά έπειτα   από   τροχαίο   ανάμεσα σε λεωφορείο και ΙΧ αυτοκίνητο γύρω στις 10:30 το βράδυ της Πέμπτης (05.02.2026).

Σύμφωνα με την αστυνομία, το τροχαίο συνέβη όταν συγκρούστηκαν ένα λεωφορείο και ένα ΙΧ στο σημείο στο ύψος της Λίμνης Κουμουνδούρου. 

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης των δύο οχημάτων ήταν να προκληθεί μποτιλιάρισμα στη νέα εθνική οδό Κορίνθου – Αθηνών στην περιοχή του Σκαραμαγκά. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί τυχόν τραυματισμοί από το τροχαίο.

Ο Παναθηναϊκός συνετρίβη στο Βελιγράδι / Η Βαλένθια πήρε σπουδαία νίκη στο Τελ Αβίβ ( 104 -79) / Η Φενέρμπαχτσε απέδρασε από το Παρίσι και παρέμεινε στην κορυφή

Το σύνολο του Έργκιν Άταμαν πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες του φετινές εμφανίσεις στην έδρα της Παρτίζαν και ηττήθηκε με το "βαρύ" 78-62, σε αναμέτρηση για την 27η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αγνώριστος στην “Stark Arena” και

Πόλο «Χάλκινη» η Εθνική γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Φούνσαλ στην Πορτογαλία διαλύοντας 15-8 την Ιταλία

 
Όπως και δύο χρόνια πριν στο   Αϊντχόφεν , η Eθνική  Γυναικών     κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό  πρωτάθλημα του  Φούνσαλ  στην Πορτογαλία    διαλύοντας 15-8 την Ιταλία στον αγώνα της τρίτης θέσης!               Έτσι η παγκόσμια πρωταθλήτρια

«Μας γέμισαν χαρά και περηφάνια»: Συγχαρητήρια του K. Τασούλα στην Εθνική πόλο γυναικών για το νέο ευρωπαϊκό μετάλλιο

 

 Σε συγχαρητήρια δήλωση προέβη ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή τη νέα μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Πόλο Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο κ. Τασούλας εξήρε τη συνέπεια της ομάδας στις κορυφαίες διακρίσεις, τονίζοντας τη σημασία της ελληνικής παρουσίας στο βάθρο για τρίτη συνεχή διοργάνωση.

Η δήλωση του ΠτΔ, Κωνσταντίνου Τασούλα

Remaining Time 0:00
 

«Η Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών σημείωσε άλλη μια σπουδαία νίκη! Για τρίτη διαδοχική διοργάνωση εξασφάλισε μια θέση στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αποδεικνύοντας την κυριαρχία της χώρας στο άθλημα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες και στον προπονητή τους. Μας γέμισαν χαρά και περηφάνια!»

Μυστηριώδης ασθένεια χτυπά τουρίστες στο Κάμπο Βέρντε: Νοσούν και πεθαίνουν μετά τις διακοπές

 Μετά τον θάνατο τεσσάρων Βρετανών τουριστών και εκατοντάδες αναφορές για σοβαρές ασθένειες, οι αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν σημάνει συναγερμό για την ανησυχητική έξαρση λοιμώξεων στο Κάμπο Βέρντε στη Δυτική Αφρική, ενώ οικογένειες θυμάτων προειδοποιούν ότι η αδιαφορία για βασικούς κανόνες υγιεινής μπορεί να

Κομοτηνή: Νεκρός ο οδηγός που παρασύρθηκε με το όχημά του από τα ορμητικά νερά ποταμού

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Κομοτηνής, όταν αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού, σε σημείο όπου οι ιρλανδικές διαβάσεις ήταν κλειστές λόγω της κακοκαιρίας, με τις τελευταίες πληροφορίες να λένε ότι ο άνδρας είναι νεκρός.

Στο σημείο του ατυχήματος επιχείρησαν

Συνελήφθη παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή των Αχαρνών

 Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ συνελήφθη, μαζί με ακόμη ένα άτομο, για διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών.

Οι συλλήψεις από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος έγιναν κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των συλληφθέντων,

Η Dubai BC έμεινε ζωντανή για τα Play In Κέρδισε και τη Ρεάλ

Ξεκίνημα απόψε στην 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και η Ντουμπάι μετά τον Ολυμπιακό κέρδισε και τη Ρεάλ στα Εμιράτα με 93-85! Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη ήττα για τη «βασίλισσα»! Μούσα (20π. κόντρα στην πρώην ομάδα του), Ράιτ (16π.), Πετρούσεφ (16π.) και Μπέικον (15π.) κορυφαίοι της Ντουμπάι που ανέβασε το ρεκόρ της στο 13-14. Για τους Μαδριλένους (υποχώρησαν στο 16-11) καλύτεροι Καμπάτσο (24π.) και Ταβάρες (17π.).

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

🎀 Αύριο, Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου ώρα 13.30, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας "κόβει" τη βασιλόπιτα του.
🥳Η εκδήλωση πέρα από το εορταστικό της χαρακτήρα , περιλαμβάνει και την καθιερωμένη τελετή βράβευσης των παιδιών των υπαλλήλων , που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το τρέχον Ακαδημαϊκό έτος.
👫Το Δ.Σ. του Συλλόγου, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στα μέλη του , επισημαίνοντας ότι η παρουσία όλων θα συμβάλει στη δημιουργία ενός ζεστού , γιορτινου και ενωτικού κλίματος για τη νέα χρονιά.

 



ΔΕΡΒΕΝΙ : ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 2026 - 🎠10 Λόγοι για να είσαστε και φέτος μαζί μας🎠



🎠10 Λόγοι για να είσαστε και φέτος μαζί μας🎠
🎪Αυθεντική καρναβαλική ατμόσφαιρα – μακριά από το τυπικό και το “στημένο”, εδώ ζεις το καρναβάλι όπως παλιά: αυθόρμητα και αληθινά.
🎪Όλο το χωριό μια μεγάλη παρέα – ντόπιοι και επισκέπτες γίνονται ένα, με χαμόγελα, χορό και κέφι παντού.
🎪Ξεφάντωμα χωρίς όρια – μουσική, χορός και γλέντι μέχρι να μην αντέχεις άλλο.
🎪Ευρηματικές στολές & σατιρικό πνεύμα – γέλιο, φαντασία και χιούμορ που δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους.
🎪Παραδοσιακά δρώμενα & έθιμα – ζεις από κοντά τοπικές καρναβαλικές παραδόσεις που κρατούν ζωντανή την ιστορία του τόπου.
🎪Φαγητό, κρασί και φιλοξενία – γεύσεις που θυμίζουν σπίτι και ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις δικός τους.
🎪Ιδανικός προορισμός για παρέες – λίγα χιλιόμετρα, χαμηλό κόστος, μέγιστη διασκέδαση.
🎪Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες – από παιδιά μέχρι… καρναβαλιστές με εμπειρία ζωής.
🎪Τοπίο που συνδυάζει βουνό & θάλασσα – καρναβάλι με φόντο τη φύση, όχι μόνο την άσφαλτο.
🎪Γιατί το Καρναβάλι Ευρωστίνης δεν το βλέπεις… το ζεις – και κάθε χρόνο αφήνει αναμνήσεις που θες να ξαναζήσεις.
🎠Σας Περιμένουμε και φέτος🎠
 
ΜΕΝΤΟΥΡΓΙΑΝΙΚΑ - ΤΣΟΠΑΝΙΔΕΣ & ΑΡΝΙΑ 
Το καρναβάλι είναι εδώ πάμε να δώσουμε ζωή και ρυθμό!!!.. Τα Μεντουργιάνικα φέτος ντύνονται "Τσοπάνηδες και αρνιά" !!! Για να λάβεις και εσύ μέρος στο γκρουπ μας δήλωσε την συμμετοχή σου στο παρακάτω τηλέφωνο Ελένη 6974251610!! Σας περιμένουμε όλους με χαρά και κέφι 🎊🎊🎊 Κόστος στολής αρνιού στα 30€!!!!  

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής των Ελλήνων

 

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2026


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής των Ελλήνων, παρουσία εργαζομένων από όλες τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους υπαλλήλους για τη νέα χρονιά.

Χειμερινή εξόρμηση ΕΟΣ Κορίνθου στη μαγευτική Μικρή Ζήρεια

 

 Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου τα μέλη και τους φίλους του προσκαλεί σε μια μοναδική χειμερινή εξόρμηση στη μαγευτική Μικρή Ζήρεια, τη βορειοανατολική απόληξη του όρους Κυλλήνη, ένα βουνό με έντονο αλπικό χαρακτήρα, πλούσια ελατοδάση και εντυπωσιακά τοπία.

Θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες διαδρομές (πεζοπορική και ορειβατική), με κοινή εκκίνηση από τον ξενώνα του ΕΟΦ στο Κεφαλάρι. 

Remaining Time 0:00
 

Η διαδρομή

Το νέο διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΣ Κορίνθου

 

Μετά από συνεδρίαση που έκαναν όλα τα μέλη του ΕΟΣ Κορίνθου που εξελέγησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο, με θέμα την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα και την κατανομή των αξιωμάτων, αποφασίστηκε και κατανεμήθηκαν ως εξής:

Στο εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας ο δήμος Κορινθίων

 Στο εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας ο δήμος Κορινθίων

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τη δημιουργία και αναβάθμιση 14 μονοπατιών, μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και δήμου Κορινθίων.

Πρόκειται για πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές, συνολικού προυπολογισμού 601.648 ευρώ. Η χρηματοδότηση είναι απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σκοπός της δράσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Κορινθίας, η προστασία της βιοποικιλότητας, αλλά και η ενίσχυση του εναλλακτικού και βιώσιμου τουρισμού. Στόχος επίσης είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας. Ο Υφυπουργός, Νίκος Ταγαράς,

Η κακοκαιρία «χτύπησε» Πύργο, Αρχαία Ολυμπία . Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μάνη .Εικόνες καταστροφής στη Τριφυλία. – Οι δρόμοι κόπηκαν στα δύο, πλημμύρισαν σπίτια και σχολεία

 

Αντίξοες συνθήκες έχει προκαλέσει η κακοκαιρία ειδικά στην Δυτική Ελλάδα τις τελευταίες ώρες (5/2/2026), με τους κατοίκους του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Σχολεία στον Πύργο πλημμύρισαν, κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και δρόμοι πλημμύρισαν. Ακόμα κατολισθήσεις και καθιζήσεις δρόμων άνοιξαν τρύπες αποκλείοντας τους ανθρώπους στα σπίτια τους, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας. 

Σε πολλές κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας οι κεντρικοί δρόμοι είναι

Επιμορφωτική διάλεξη Μιχάηλ Ι. Μαρίνη, Πέμπτη 05/02, σύνδεση: 18:50

 



 https://harvard.zoom.us/j/4842883435



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ e-ΔΙΑΛΕΞΗ


Τι αλλάζει στην κλίση των ουσιαστικών


Δρ. Μιχαήλ Ι. Μαρίνης
Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας | Center for Hellenic Studies
Masaryk University | Harvard University


Περίληψη

Είναι η γραμματική ένα στατικό σύνολο κανόνων που αποστηθίζουμε ή ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας; Γιατί οι μαθητές (αλλά και οι φυσικοί ομιλητές εν γένει) δυσκολεύονται με συγκεκριμένους τύπους ουσιαστικών, ενώ άλλοι τους φαίνονται «απόλυτα φυσικοί»; Η παρουσίαση απαντά σε αυτά ακριβώς τα ερωτήματα. Αποκωδικοποιεί τις αόρατες δυνάμεις που μεταμορφώνουν διαρκώς την κλίση των ουσιαστικών της ελληνικής γλώσσας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Μέσα από εύληπτα παραδείγματα και οπτικοποιήσεις, θα δούμε πώς οι αλλαγές αυτές δεν είναι τυχαία «λάθη», αλλά συστηματικές τάσεις που συνεχίζουν να δρουν και σήμερα, τόσο στην Κοινή Νεοελληνική όσο και στις νεοελληνικές διαλέκτους. Οι εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν μια νέα, διαισθητική ματιά και κατανόηση του γιατί η γλώσσα αλλάζει και –το κυριότερο– την δυνατότητα να εξηγήσουν στους μαθητές τους τη λογική πίσω από τις γραμματικές αλλαγές. Έτσι,  ένα φαινομενικά δύσκολο γραμματικό φαινόμενο μπορεί να μετατραπεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη ζωή και τις μεταβολές της γλώσσας. Μια οπτική με πτυχές άμεσα εφαρμόσιμες σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Εντοπίστηκε χελωνάκι με δύο κεφάλια στην Αιτωλοακαρνανία

Ένα αξιοθαύμαστο δημιούργημα της φύσης: ένα χελωνάκι με δύο κεφάλια, εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες ζωντανό σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.Είναι σπάνιο φαινόμενο, αλλά όχι στα ερπετά, όσο σε άλλα είδη και αποδίδεται στις επιδράσεις του περιβάλλοντος και όχι σε γενετική μετάλλαξη ή ατελή διαχωρισμό διδύμων, όπως εξηγεί -μιλώντας στο ΕΡΤnews- o Γρηγόρης Μαρκάκης, κτηνίατρος του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ). 

Και αυτό, γιατί ζώα που γεννούν αυγά επηρεάζονται πιο εύκολα από τις αλλαγές του περιβάλλοντος. Τρέφεται και από τα δύο κεφάλια και ναι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τερατογένεση, τονίζει ο κ Μαρκάκης

Πρόκειται για ζώα, που ωστόσο έχουν μικρό προσδόκιμο ζωής, λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν κυρίως στην κίνηση.

Ηλεκτροφωτισμός στο οδικό δίκτυο της Κορινθίας

   Εργολαβική σύμβαση για το μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου της Κορινθίας, υπεγράφη πρόσφατα. Πρόκειται για ένα έργο, ύψους 1 εκατ. ευρώ. Η δράση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Περιφέρειας. Στόχος είναι η πρόληψη των ατυχημάτων, η αναβάθμιση των υποδομών και η ενίσχυση της ασφάλειας στο εθνικό και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Eορτάζουν οι Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας

 Ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, γνωστοποιεί, ότι, θα γίνουν εκκλησιαστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Φεβρουαρίου 2026. Το Σάββατο, στις 5.30 το απόγευμα, θα τελεστεί Εσπερινός και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων. Την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου, στις 7 το πρωί, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Πρόκειται για τοπική εορτή των Αγίων Θεοδώρων. Πολιούχος της περιοχής είναι ο Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης.

Επιδείνωση του καιρού και στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου

 Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανώς, κατά τόπους, χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη νότια Πελοπόννησο. Στη νότια Πελοπόννησο, από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, μέχρι και αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα έχουμε βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Το ίδιο θα συμβεί και στη δυτική Πελοπόννησο. Θα πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Δεν υπάρχει αυτή τη φορά, μέχρι στιγμής, κάποια έκτακτη κινητοποίηση των θεσμικών παραγόντων ή κάποιο έκτακτο μέτρο. Ωστόσο, πάντα οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, βρίσκονται σε εγρήγορση. Αρκετοί δήμοι (π.χ. Ναυπλιέων), εξέδωσαν και σχετικά προειδοποιητικά μηνύματα στον τοπικό πληθυσμό.