Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Επίδομα θέρμανσης: «Κουτσουρεμένο» το 2018 – Όλες οι λεπτομέρειες για τους δικαιούχους

Επίδομα θέρμανσης: «Κουτσουρεμένο» το 2018 – Όλες οι λεπτομέρειες για τους δικαιούχους | Newsit.gr
Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση για να χορηγηθεί στους δικαιούχους το επίδομα θέρμανσης την περίοδο 2017-2018. Η υποβολή των αιτήσεων και η ενεργοποίηση της διαδικασίας πληρωμής θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογής στο TAXISNET. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 15.1.2018, η πληρωμή θα γίνει έως 15.2.2018. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από 16.1.2018 μέχρι 31.5.2018, η πληρωμή θα γίνει έως 30.6.2018.

Τα βασικά σημεία της απόφασης για το επίδομα θέρμανσης έχουν ως εξής:

Τρίκαλα, η μαγεία της ορεινής Κορινθίας

http://www.diakopes.gr/files/1/Media/2014/12/01/20147695_trikala.9.jpg?maxwidth=645&maxheight=400&mode=crop&scale=both&align=middlecenter
http://www.diakopes.gr/files/1/Media/2014/12/01/20147687_trikala.4.jpg?maxwidth=645&maxheight=400&mode=crop&scale=both&align=middlecenterΚεφαλοχώρι σκαρφαλωμένο στις πυκνά δασωμένες βορειοανατολικές πλαγιές της Κυλλήνης (Zήρειας), σε υψόμετρο 900-1.100, τα Τρίκαλα έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα ορεινού και χειμερινού τουρισμού της χώρας μας.

Οι σπάνιες φυσικές ομορφιές και η ιδιαίτερα αξιόλογη τουριστική υποδομή των Τρικάλων ικανοποιούν απόλυτα τους επισκέπτες, οι οποίοι, ακολουθώντας την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών και στρίβοντας στην έξοδο του Ξυλοκάστρου (απόσταση 144 χιλιομέτρων από την Αθήνα και 24 χιλιομέτρων από

Διαλύθηκε η Ιταλική Βουλή – Υπέγραψε το διάταγμα ο Ματταρέλλα

Διαλύθηκε η Ιταλική Βουλή – Υπέγραψε το διάταγμα ο Ματταρέλλα | Newsit.grΟ Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα υπέγραψε το απόγευμα της Πέμπτης (28.12.2017) το διάταγμα για τη διάλυση της βουλής και της γερουσίας. Το δικαίωμα επιλογής της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών ανήκει στην ιταλική κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα. Στη συνέχεια, ο Ιταλός πρόεδρος θα πρέπει να επικυρώσει τη σχετική επιλογή. Σύμφωνα, πάντως, με όλους τους πολιτικούς αναλυτές και με τα όσα διαρρέουν από το επιτελείο του Ιταλού πρωθυπουργού, Πάολο Τζεντιλόνι, οι βουλευτικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν στις 4 Μαρτίου του ερχόμενου έτους.

Πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών το τριήμερο των Χριστουγέννων η ορεινή Πελοπόννησος

http://hotelsline.com/images/blog/1679/xionodromiko-zireias-1.jpg

Πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών έγιναν το τριήμερο των Χριστουγέννων οι χειμερινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο και ειδικότερα οι ορεινές περιοχές της Δυτικής Κορινθίας, της Αχαΐας καιτης Αρκαδίας, όπου λειτουργούν χιονοδρομικά κέντρα. Επίσης, μεγάλη κίνηση καταγράφηκε και σε μη ορεινές περιοχές, όπως η Καλαμάτα και το Ναύπλιο... 
Ειδικότερα,  με την κίνηση σε Κορινθία και Αρκαδία, η αντιπεριφερειάχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου είπε πως ο απολογισμός είναι θετικός.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης - Πρόγραμμα Πρωτοχρονιάς 2018

Πρόγραμμα Πρωτοχρονιάς 2018
1-1-2018   ώρα   10:00 
Επίσημη  δοξολογία  για  τον  καινούργιο  χρόνο στον  Ιερό  Ναό  Αγίου  Βλασίου. Παρακαλούνται όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να προσέλθουν έγκαιρα στον προ της κεντρικής εισόδου του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου χώρο.
1-1-2018  ώρα  από 11:00 έως 12:00
Ο Δήμαρχος θα δεχθεί στο Δημαρχείο τις αρχές του τόπου, τους εκπροσώπους κοινωνικών οργανώσεων, φορέων και τους πολίτες για την ανταλλαγή ευχών για το Νέο Έτος.

Προσκαλούνται όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να προσέλθουν στις 11:00 στο Δημαρχείο.  
Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου
κ. κ. Φόρτης Ιωάννης και Παρίδης Βασίλειος.

 Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
 ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ανακοίνωση για Σύναψη Συμβάσεων Μίσθωσης Έργου Ειδικοτήτων για το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης

Logo.doe
Ανακοίνωση για Σύναψη Συμβάσεων Μίσθωσης Έργου Ειδικοτήτων για το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης
ΣΜΕ 1-2017 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
ΣΜΕ 2-2017 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ΛΗΓΕΙ ΤΗ  ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ¨Ευχαριστίες Δημάρχου σ’ όσους εργάστηκαν για την αντιμετώπιση της πρόσφατης χιονόπτωσης

 Φωτογραφία του Κωστας Κουσουλος.Φωτογραφία του Κωστας Κουσουλος.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgO8_tKIOWZG5wkSO1oh0xYDBxtuDeftyPnO2IwZjJDQCaxfmM892b97afbfzSZWcd4qtzDV7oYC5zRhRttYdpNo5ch9o6x9XGHOO7moYMQWaX0a0sJa0QzFPaJABDTQlMfyQAYStpgbeFg/s1600/andrikopoylos+hlias+kor+orizontes.pngΟ Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος  εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους όσους εργάστηκαν ακατάπαυστα, σε αντίξοες συνθήκες και εν μέσω εορταστικών ημερών, για την αντιμετώπιση των πολυάριθμων και σοβαρών συνεπειών  της εντονότατης χιονόπτωσης στον ορεινό όγκο του Δήμου μας.
Συνεργεία και εργαζόμενοι του Δήμου, της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε., της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Δ.Ε.Η., αστυνομικοί του Α.Τ. Ξυλοκάστρου, Πρόεδροι και κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων συνέβαλλαν

FYROM, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η’ ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ

Της Λέττας Καλαμαρά

Το 1992 το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών της Ελλάδας ήταν ενωμένο ως προς την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Η απόφαση σταθμός, από την Αριστερά μέχρι τη Δεξιά της δημοκρατίας μας, ενέπνευσε το λαό μας και απέδωσε τα μέγιστα φέρνοντας σήμερα το γειτονικό κρατίδιο στην αναθεώρηση της διεθνούς στάσης του εις όφελός του. Τρεις δεκαετίες μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η έμπνευση του Κομμουνιστή δικτάτορα Τίτο της πρώην Γιογκοσλαβίας, η γειτονική μας fyrom, για την επέκταση του Σοβιετικού «Σιδηρούν Περαπετάσματος» στις ελληνικές ακτές της Ασπροβάλτας και της Ολυμπιάδας, παρέμεινε όνειρο απατηλό

Δημοτικά τέλη: Δικαίωμα απαλλαγής και για μη μόνιμους κατοίκους

Και οι οι μη μόνιμοι κάτοικοι ενός δήμου δικαιούνται απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη, μετά από σχετική παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα μετά από διαμεσολάβηση του ΣτΠ ο δήμος Ναυπλιέων τροποποίησε την απόφασή του και δέχθηκε μείωση των τελών για πολίτη που δεν ήταν μόνιμος κάτοικος.
Αναλυτικά: 

Σε διαθεσιμότητα δύο γιατροί γυναικολόγοι - μαιευτήρες για παθητική δωροδοκία


doctor_money.jpg

Σε διαθεσιμότητα δύο γιατροί γυναικολόγοι - μαιευτήρες για παθητική δωροδοκία


Σε διαθεσιμότητα έθεσε η διοίκηση των νοσοκομείων «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα», τους δύο γιατρούς γυναικολόγους-μαιευτήρες που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω για παθητική δωροδοκία.

Σε πτωτικη ταση, η Χριστουγεννιατικη κίνηση στα εμπορικα της Κορινθου [Video] ,

Σε πτωτικη ταση,σε συγκριση με περσυ,η κινηση,στα εμπορικα,κατα τις ημερες των Χριστουγεννων!Η σκληρη φορολογια απο την κεντρικη διοικηση εφεραν μειωση του τζιρου κατα 10% και ανω στην Κορινθο και την Πελοποννησο γενικοτερα.
Στο ενδιαφερον τηλεοπτικο ρεπορταζ του freddotv.gr ο προεδρος του Εμπορικου συλλογου,της πολης,Βασιλης Γεωργαρης.

freddotv.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018

Εμφάνιση ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ 2018.jpg
ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2018, ΜΕ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΙΡΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Επέλεξα σε φωτογραφία της Dr. Maya Angelou, την οποία μετέτρεψα σε blue-black vintage, να τοποθετήσω χαρακτηριστικές ρήσεις της γύρω από τον σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας και την άρση των προκαταλήψεων, ρατσιστικών και άλλων.

Η Dr. Maya Angelou γεννήθηκε στο Saint Louis της Πολιτείας του Missouri το 1928 και μεγάλωσε με το ονοματεπώνυμο Marguerite Annie Johnson. Διακρίθηκε ως πανεπιστημιακή δασκάλα, ποιητής, συγγραφέας, ηθοποιός και ακτιβίστρια των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πέθανε το 2014. Το ονοματεπώνυμο Maya Angelou το καθιέρωσε μετά το γάμο της με τον Αναστάσιο Αγγελόπουλο, έναν Έλληνα ναυτικό.

Ιωάννης Μοίρας

«Μια Φορά κι ένα Τσουκάλι τα Χριστούγεννα…» στο Λεβίδι Αρκαδίας

ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

28/12@ 18:30 - 20:00


Πέµπτη 28 ∆εκεµβρίου 2017
Ώρα 6:30 µ.µ. – Λεβίδι, Μουσείο Αλ. Παπαναστασίου
«Μια Φορά κι ένα Τσουκάλι τα Χριστούγεννα…»
Χριστούγεννα και σ’ έναν πύργο δυο µαγείρισσες ετοιµάζονται να φτιάξουν µελοµακάρονα όταν ξαφνικά βρίσκουν το µαγικό βαζάκι. Το βαζάκι αυτό περιέχει

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς στο Δήμαρχο Τρίπολης - Παρασκευή 29/12/2017

Αποτέλεσμα εικόνας για Δήμαρχος Τρίπολης

Αύριο Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 9.30 στο Δημαρχείο στον 1ο όροφο (Λαγοπάτη & Αταλάντης) , ο Δήμαρχος Τρίπολης υποδέχεται τους στρατιωτικούς - μουσικούς για τα καθιερωμένα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα!!

Σας περιμένουμε! 


Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων 
Δήμος Τρίπολης

Ώρα σύνθεσης….



Εμφάνιση egv.jpgΤης Γιώτας Μπάγκα

Λευκός  καπνός από το Επιμελητήριο. Habemus papam.  Νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας ο Π. Πιτσάκης . Εξ αρχής είχα υποστηρίξει με την αρθρογραφία  μ  ου πως ήταν υγιές, δημιουργικό και δημοκρατικό να υπάρχουν τόσοι συνδυασμοί που να διεκδικούν την διοίκηση του Επιμελητηρίου και ταυτόχρονα πως αυτό εκφράζει την αγωνία του εμπόρου και του επιχειρηματία της Κορινθίας  για το μέλλον τους. Τα χθεσινά αποτελέσματα επιβεβαίωσαν και τις δύο εκτιμήσεις μου. Αφ΄ ενός λόγω της σύνθεσης που προέκυψε, αφ΄ετέρου λόγω των προσώπων που συμμετείχαν στην εκλογική

«Βόμβα» Βαρώτσου: Περιμένει μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα


Ανοιχτό το ενδεχόμενο για σεισμούς της τάξης των…8 Ρίχτερ στη χώρα μας αφήνει ο καθηγητής Φυσικής Παναγιώτης Βαρώτσος! Μιλώντας στα ΤΕΙ της Αθήνας, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ενωσης Φυσικών, ο γνωστός καθηγητής εξήγησε ότι, λόγω της έντονης σεισμικότητας της Ελλάδας, σεισμοί αυτού του

Παίρνετε αντιβιοτικά; Πώς να προφυλαχτείτε από φουσκώματα, διάρροιες, αφυδάτωση, κακοσμία, πονοκεφάλους


 
Τα τελευταία χρόνια οι γνώσεις μας για την αλληλεπίδραση της εντερικής χλωρίδας με το επιθήλιο του πεπτικού σωλήνα σε υγιή άτομα έχουν εμπλουτισθεί σημαντικά.
Το ανθρώπινο έντερο είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα οικοσυστήματα στον πλανήτη

Η γελιογραφία της ημέρας

Φωτογραφία του Basilis Lalos.
του Κώστα Μητρόπουλου (ΤΑ ΝΕΑ 28-12-17)

Ηλέκτρα: Το φαινόμενο από την Ιταλία που φέρνει ραγδαία επιδείνωση του καιρού

http://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2017/12/argentina-1-1024x705.jpg
Tις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται να επηρεάσει ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την Ιταλία, η «Ηλέκτρα», σήμερα και αύριο.
Σημαντική επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, αναμένονται από σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το φαινόμενο Ηλέκτρα.

Κομήτης-νεκροκεφαλή θα περάσει ξυστά από την Γη [βίντεο]



Ένας αστεροειδής που μοιάζει με νεκροκεφαλή, πλησιάζει στην Γη και θα την φτάσει στα μέσα Νοεμβρίου του 2018.
Πρόκειται για τον αστεροειδή 2015 ΤΒ145 που είχε γίνει σχετικά γνωστός στους επιστήμονες όχι απλά για την όψη του αλλά και λόγω του ότι το 2015 πέρασε

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας | Newsit.gr 
Πέθανε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου ο γνωστός και με μεγάλη πορεία δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας.
Ο Βίκτωρ Νέτας γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1938 στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Κατά τη διάρκεια των σπουδών

ΗΠΑ και Καναδάς έγιναν… Ανταρκτική – Φτάνει τους -50 βαθμούς η θερμοκρασία!



Μια εμπειρία... Ανταρκτικής έχουν την "ευκαιρία" να ζήσουν αυτές τις μέρες οι κάτοικοι των ΗΠΑ και του Καναδά. Οι ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες, με σφοδρές χιονοπτώσεις και ένα παρατεταμένο κύμα ψύχους εξακολουθούν "σφυροκοπούν", και οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να

Γιατί οι νεοφιλελεύθεροι αντιπαθούν (και) τον Κώστα Μπακογιάννη…


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η Δημοκρατία είναι, ως γνωστόν, το πιο συναρπαστικό εκ των πολιτευμάτων που επινόησε η ανθρώπινη γνώση, ακριβώς επειδή δεν διστάζει να δίνει χώρο στις… ατέλειές της. Ίσως επειδή, με τον τρόπο αυτό, διδάσκεται από λάθη, επικαιροποιεί τις επιμέρους παραμέτρους της, εκσυγχρονίζεται και ανά εποχή γίνεται περισσότερο συμβιωτική με τις

Ο Θεός να μας ευλογεί… και το 2018

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες του 2017, εξηγεί πολλά για την κατάσταση που επικρατεί στην Αμερική και συνολικά στον πλανήτη. Και… μας προετοιμάζει καταλλήλως για το 2018.

Στις 21 Αυγούστου του 2017, το προεδρικό ζεύγος και ο Μπάρον Τραμπ