Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Καιρός – Ξεκίνησε η κακοκαιρία: Καταιγίδα στην Αττική, χαλάζι στη Καβάλα – Η πρόγνωση της Πέμπτης

Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική – Η πρόγνωση της Πέμπτης 

 Αλλάζει ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης στην Ελλάδα, με τις θερμοκρασίες να υποχωρούν και καταιγίδες να πλήττουν την Εύβοια από το πρωί της Πέμπτης.

Η απομάκρυνση των πολύ θερμών αερίων μαζών από την περιοχή μας θα συνοδευτεί από την ανάπτυξη καταιγίδων αρχικά στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας το απόγευμα της Τετάρτης 11/08 (με τοπικές χαλαζοπτώσεις) και αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 12/08 στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.

Ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης βροχές και καταιγίδες πλήττουν  Αττική,  Στερεά Ελλάδα και Μακεδονία.

 

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώνεται αυτήν την ώρα στην πόλη της Καβάλας. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, το χαλάζι πλήττει ακόμα και σημεία στο κέντρο της πόλης ενώ έχουν αναφερθεί και στιγμιαίες διακοπές ρεύματος.

Η χαλαζόπτωση σε συνδυασμό με την δυνατή βροχόπτωση στην περιοχή, έχει προκαλέσει προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Σημειώνεται πως χαλάζι έπεσε και χθες, Τρίτη, στην Καβάλα και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκλήθηκαν ζημίες σε ηλιακούς θερμοσίφωνες αλλά και σε αυτοκίνητα.

Άγιοι Θεόδωροι: Κεραυνοί προκάλεσαν φωτιά

 Άγιοι Θεόδωροι: Οι κεραυνοί της κακοκαιρίας προκάλεσαν φωτιά 

Ξαφνική αλλαγή παρουσίασε ο καιρός με κεραυνούς και βροχές στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.

Η αλλαγή αυτή έγινε το απόγευμα με δυνατούς κεραυνούς να πέφτουν στο Πράθι, κοντά στο ΡΑΝΤΑΡ. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν για κεραυνούς βόρεια από τον οικισμό Λιοντάρι.

Μάλιστα κοντά στα διόδια του Καλαμακίου, το agioitheodoroi.com, κατέγραψε μία πυρκαγιά μικρής έκτασης, που ξέσπασε εξαιτίας κεραυνού.

Οριστικό: Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο – Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία

 Σχολεία 

η Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, αντί στις 11 θα ανοίξουν φέτος τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Κι αυτό διότι η 11η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα Σάββατο.

Στις προθέσεις του Yπουργείου Παιδείας είναι τα μαθήματα να ξεκινήσουν με τη φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τι πότε ανοίγουν τα σχολεία

“Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει:

Έξι διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε Μάνδρα και Πόρτο Γερμενό

 Η φωτιά από ένα μπαλκόνι στην Ιστιαία   

Σε 6 διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας και στο Πόρτο Γερμενό Αττικής επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και 2 Ε/Π.


Φωτιές: «Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις σε Γορτυνία και Ανατολική Μάνη

 Φωτιές: «Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις σε Γορτυνία και Ανατολική Μάνη 

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην Γορτυνία εξακολουθούν να δίνουν οι ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να σταματήσουν την επέκτασή τους πριν λάβουν διαστάσεις και γίνουν απειλητικές για κατοικημένες περιοχές.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . /358 νέα κρούσματα σήμερα ( 57 στην Κορινθία - ΄38 στην Ηλεία - 56 στην Μεσσηνία - 127 στην Αχαΐα.)

 

Μεγάλη Μείωση , μετά την χθεσινή αύξηση ρεκόρ,   κρουσμάτων κορωνοϊού (- 88 ), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 358 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων  127 στην Αχαΐα, 57 στην Κορινθία, 56 στην Μεσσηνία, 24 στην Αργολίδα, 30 στην Αρκαδία, 38 στην Ηλεία και 26 στη Λακωνία.

Εκατό ενενηντατρία (193 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 57 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 56 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 80 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (24), Αρκαδίας (30) και Λακωνίας (26).

Επίσης άλλα 165 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (127) και Ηλείας (38).   

Σήμερα  11 / 8 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 358 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 32.766 ( 15.176 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τετάρτη  11 / 8 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (127),  Μεσσηνίας  (56) ,  Κορινθίας (57), Ηλείας (38), Αργολίδας (24), Αρκαδίας (30) και Λακωνίας (26)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                14.245

Π.Ε. Κορινθίας             5.580

Π.Ε. Ηλείας                  3.427

Π.Ε. Αργολίδας            2.979

Π.Ε. Μεσσηνίας           2.864

Π.Ε. Αρκαδίας             2.564

Π.Ε. Λακωνίας            1.381