Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Σε δύσβατα σημεία οι αναζωπυρώσεις της Ανατολικής Μάνης – Σε καλύτερη κατάσταση η περιοχή

 Φωτιά στη Λακωνία: Σε δύσβατα σημεία οι αναζωπυρώσεις της Μάνης 

 Συνεχίζει να καίει για ένατη ημέρα η φωτιά στην Ανατολική Μάνη. Χιλιάδες στρέμματα γης και ζώα έχουν γίνει στάχτη, ενώ δεκάδες σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Σύμφωνα με τον «Λακωνικό Τύπο» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Γραφάκος, σημείωσε πως το ένα μέτωπο της φωτιάς στη Λακωνία βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή Δεσφίνας και Μέλισσας, πίσω από τον Άγιο Νικόλαο, το δεύτερο στην περιοχή Σκαμνάκι και το τρίτο στην Ιερά Μονή Τσίγκου.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ήπιες, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως τα μέτωπα βρίσκονται σε δύσβατα σημεία και αρκετά μακριά το ένα από το άλλο. Κατά συνέπεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις διασπώνται και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσέγγιση των εν λόγω σημείων. Επί τόπου επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Κύπρο.Στην περιοχή δρουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από το Γύθειο, Αρεόπολη, Σπάρτη, Μολαούς και Ναύπλιο.

Παράλληλα, στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι σήμερα πολύ καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες».