Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαβρύτων ο συμπολίτης μας γιατρός τ. Πρόεδρος Κοινότητας Δερβενίου κ. Κώστας Κούκιος


Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για τον Δήμο Καλαβρύτων, ανακοίνωσε σήμερα  ο συμπολίτης μας γιατρός , Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και τ. Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου κ. Κώστας Κούκιος. 
Ο κ. Κώστας Κούκιος είναι Ιατρός Παθολόγος- Διαβητολόγος , γεννήθηκε το 1958 στο Δερβένι Κορινθίας. Το 1976 εισήχθη στην ιατρική Αθηνών και αποφοίτησε το 1983. Από το 1994 έως 1998 διατέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Δερβενίου. Από το 1995 έως σήμερα είναι διευθυντής της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Καλαβρύτων με εξειδίκευση στο διαβήτη. Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ευρωστίνης το 1998. Από το 2010 είναι εκλεγμένος έως σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης με τον συνδυασμό "Κίνηση Πολιτών" του νυν Δημάρχου κ. Αντώνη Κλαδούχου  Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Γραμμένη, ιατρό και έχει τρία παιδιά.

 Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούκιος, σκοπό έχει να δώσει μια νέα αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση με κύριο σκοπό την απαλλαγή από τα μικροπολιτικά συμφέροντα και να αναδείξει την πολιτική της ανθρώπινης αλληλεγγύης, αξιοκρατίας και προοπτικής.
Η ανακοίνωση του Κώστα Κούκιου έχει ως εξής:

"Μέσα στη γενικότερη πολιτική συγκυρία της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, στη φτώχια την ανεργία την ανέχεια, στη λαίλαπα που έρχεται, στη μοναξιά και την απογοήτευση.
Η κοινωνία και μπορεί και πρέπει να αντιδράσει.
Είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο.
Για να δημιουργήσει μια τοπική αυτοδιοίκηση απαλλαγμένη από τα μικροπολιτικά συμφέροντα και τη ψηφοθηρία.
Είναι αυτή που θα παίξει τον πλέον καθοριστικό ρόλο σε τοπικό επίπεδο, που θα βάλλει κανόνες, αρχές - αξίες και θέσεις, που θα δώσουν ελπίδα.
Για να φτιάξει, η ίδια η κοινωνία ένα Δήμο ανθρώπινης αλληλεγγύης, αξιοκρατίας και προοπτικής.
Για να μην είναι κανείς μόνος.
Οι οικονομικοί, φυσικοί, ιστορικοί, πολιτιστικοί και λοιποί πόροι της περιοχής είναι γνωστοί σε όλους μας. Η ανάγκη ύπαρξης και ενίσχυσης των σημερινών δραστηριοτήτων στον αγροτικό, τουριστικό, εμπορικό, στον κάθε τομέα απαραίτητη. Η προτεραιότητα στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, η εμψύχωση και στήριξη πρωτοβουλιών, αυτονόητα.
Το ζητούμενο είναι οι άνθρωποι που θα πλαισιώσουν την προσπάθεια αξιοποίησης κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος.
Σε αυτή τη κατεύθυνση μαζί με τη κοινωνία παρεμβαίνουμε
Με στόχο την ενεργοποίηση κάθε υγιούς κυττάρου έξω και πέρα από κομματικές δεσμεύσεις, ιδιοτέλεια , υστεροβουλία, εξαρτήσεις, συμφέροντα και αγκυλώσεις.
Για να σηματοδοτήσουμε και να παλέψουμε μαζί για την πολυπόθητη διέξοδο από τον κατήφορο.
Για να καθορίσουμε και να εξειδικεύσουμε την κατεύθυνση και τις δράσεις που θα υπηρετήσουν όλους τους Καλαβρυτινούς, όλο το Δήμο Καλαβρύτων.
Για να αναδείξουμε και να συγκροτήσουμε το πλειοψηφικό ρεύμα που απαιτεί την ανατροπή στη διαχείριση των Δημοτικών πραγμάτων.
Μπαίνουμε μπροστά, καταθέτουμε την υποψηφιότητά μας και σας καλούμε όλες και όλους μαζί μας."

Κώστας Κούκιος
Γιατρός Παθολόγος/Διαβητολόγος
Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

Μικρό προβάδισμα (2-1) για Ολυμπιακό, “φωνάζει” ο ΠΑΟΚ

osfppaok
Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη και απέκτησε ένα -μικρό- προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.
Αρνητικός πρωταγωνιστής του ματς ο διαιτητής Καλογερόπουλος, που απέβαλλε σωστά τον Στοχ, αλλά χαρίστηκε σε Βαλντές, Φουστέρ, ενώ θα μπορούσε να αποβάλλει και τον Αθανασιάδη για τις κοκορομαχίες ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων μετά το γκολ του Δικεφάλου. Η ρεβάνς στην Τούμπα την Μ. Τετάρτη.
Περισσότερα στο sport.gr

Αθανασίου: Ο Σαμαράς ζήτησε να μην υπάρξει ανάμειξη της κυβέρνησης στο θέμα της Χρυσής Αυγής

a8anasiouu
Κατηγορηματικός ότι για τα αδικήματα που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και μόνο εμφανίζεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης.
Σε δήλωσή του τονίζει πως «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το φαινόμενο του νεοναζισμού και τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα πολιτικά. Η Δικαιοσύνη τα ελέγχει και τα αντιμετωπίζει δικαστικά, μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου».
Όπως επισημαίνει «η ελληνική Δικαιοσύνη είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητη και αυτό το αποδεικνύει κάθε μέρα με το ήθος, την ικανότητα και το έργο των λειτουργών της» και προσθέτει πως η κυβέρνηση πιστή στις αρχές του Κράτους Δικαίου, σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει πως «ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα των συλλήψεων των εμπλεκομένων «χρυσαυγιτών» ζήτησε, κατηγορηματικά: “Η Κυβέρνηση να μην έχει καμία ανάμειξη. Να λειτουργήσουν οι θεσμοί και αν και όποιοι παραπεμφθούν να έχουν δίκαιη δίκη”. Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι δικαστής και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να έχει γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας».
Ο κ. Αθανασίου στη δήλωσή του επισημαίνει ακόμη πως «για το συλλεγέν ανακριτικό υλικό και για τις τόσες προφυλακίσεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, δεν μπορεί να συνωμότησαν τόσοι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση, καθώς και τόσο μεγάλος αριθμός θυμάτων και μαρτύρων».

ysterografa.gr

Η Χρυσή Αυγή "απειλεί" και με νέα βίντεο

video
Μετά το βίντεο του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, πληροφορίες αναφέρουν πως το φως της δημοσιότητας θα δουν κι άλλα βίντεο.
Η Χρυσή Αυγή φέρεται να έχει στην κατοχή της 6 βίντεο με καυτές συνομιλίες και «απειλεί» πως θα τα δώσει στη δημοσιότητα.
ysterografa.gr

"Ρουκέτες" Αντώναρου για Μπαλτάκο στο Twitter

Evangelos-Antonaros
Ο τελευταίος εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, εκτόξευσε “ρουκέτες” για το θέμα του Τάκη Μπαλτάκου, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter.
“Δεν συνεργαζομαστε με τα ακρα.”Η δήλωση αυτή που έκανα ως κυβερνητικός εκπρόσωπος το 2009 αποτελεί διαχρονικα ακρογωνιαίο λίθο της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας.
Κι όποιοςς την αμφισβητεί, με λόγια ή με πράξεις, δεν έχει καμία θέση στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Αντώναρος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

υστερογραφα

«Παίζει» έντονα το σενάριο υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αβραμόπουλο

«Παίζει» έντονα το σενάριο υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αβραμόπουλο
 ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μετά τις σημερινές εξελίξεις ήδη διακινούνται στα δημοσιογραφικά γραφεία τα σενάρια των επόμενων ημερών με το σενάριο που πρωταγωνιστεί να είναι παραίτηση του Σαμαρά και υπηρεσιακη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αβραμόπουλο. Το σενάριο των εκλογών δείχνει πως είναι ακόμη μακρινό μιας και κάτι τέτοιο θα έκαιγε όλο τον σχεδιασμό της συγκυβέρνησης όσο αφορά τις συμφωνίες της με την τρόικα.

hellasforce.com

"Συνάντηση Τατούλη- Ιωσηφίδη: Το μεγαλύτερο συνέδριο στελεχών του τουρισμού της Μεγάλης Βρετανίας έρχεται στην Πελοπόννησο"

Ιωσιφίδης: "15% αυξημένη για φέτος η τουριστική κίνηση στην Πελοπόννησο" 
 Εμφάνιση φωτογραφία.JPG
Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι συναντήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ηγετική ομάδα του Abta (Ο Abta αποτελεί το Σύνδεσμο των tour operator της Μεγάλης Βρετανίας με περισσότερα από 1.200 μέλη) για τη διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου το 2015 των tour operator της Μεγάλης Βρετανίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Noel Josephides, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014.
Ο κ. Josephides εξέφρασε την ικανοποίηση του για το επίπεδο της συνεργασίας ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά την άποψη που έχει εκφράσει και κατά το παρελθόν ότι η Πελοπόννησος είναι μόδα και θα αποτελέσει την επόμενη κινητήρια δύναμη της Ελλάδας. Ο κ. Josephides με την ιδιότητα ως ενός από τους παραδοσιακούς tour operator που συνεργάζονται με Πελοπόννησο, τον Sunvill, ενημέρωσε ότι για το 2014 οι προκρατήσεις για την Πελοπόννησο παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με το 2013 κατά 15%.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε τον κ. Josephides για τη στήριξη και τη βοήθεια που έχει προσφέρει έως τώρα στον προορισμό της Πελοποννήσου. Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι συγκριτικό πλεονέκτημα της Πελοποννήσου αποτελεί το γεγονός είναι ένας παρθένος προορισμός, «όπου έχουμε πλέον τη γνώση και αποφύγουμε τα λάθη άλλων ανεπτυγμένων προορισμών. Επιδιώκουμε με στοχευμένες ενέργειες τον ποιοτικό τουρισμό αλλά και την ανάπτυξη και προσέλκυση ειδικών μορφών τουρισμού (hiking-biking), στηρίζοντας τις παραδοσιακές μας αγορές, προσεγγίζοντας παράλληλα και ειδικές αγορές (NICHE MARKET)». Ενημέρωσε, τέλος, ο Περιφερειάρχης για τη σημαντική ανάπτυξη των υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Εμφάνιση φωτογραφία (2).JPG
Με σκοπό τη διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου του ABTA στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το 2015 ο κ. Noel Josephides, συνοδευόμενος από τον CEO του Abta κ. Tanzer και την κα. Dellar από τη διοργανώτρια εταιρεία πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στη Μεσσηνία με τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου.
Το ετήσιο συνέδριο του Abta αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα παγκοσμίως, με αρκετούς προορισμούς διεθνώς να θέτουν υποψηφιότητα για την φιλοξενία του. Πρόκειται για ένα συνέδριο όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 600 tour operator, travel agents,, εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου GOOGLE, Yahoo, Tripadvisor, καθώς και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα έντυπα όπως η Telegraph, Times κ.α. Η επιλογή του τόπου για την φιλοξενία του ετήσιου συνεδρίου του Abta αποτελεί “ψήφο εμπιστοσύνης” για τους προορισμούς μιας και το σύνολο των tour operator έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό κεφάλαιο αλλά και τους τοπικούς τουριστικούς επαγγελματίες. Οι εγχώριοι τουριστικοί επιχειρηματίες που θα έχουν την ευκαιρία το παρακολουθήσουν θα ενημερωθούν παράλληλα για τις τελευταίες τάσεις της τουριστικής αγοράς.
Οι ενέργειες για την υποψηφιότητα της Πελοποννήσου έχουν ξεκινήσει από την έκθεση WTM Λονδίνου, όπου σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Πρόεδρο του Abta κ. Noel Josephides η κα. Νικολάκου έθεσε την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη. Ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη σύνταξη μιας ολοκληρωμένης και ανταγωνιστικής πρότασης και παράλληλα ετοιμάστηκε μιας εκτενής παρουσίαση του προορισμού στην ηγετική ομάδα του Abta.
Η απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου του Abta για το 2015 θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το φετινό συνέδριο.

Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η υποβολή προσφορών για το Ηλεκτρονικό Καλάθι και την Ψηφιακή Περιφέρεια. Έντονο το ενδιαφέρον των υποψηφίων αναδόχων.



φωτογραφία(2) 
Ολοκληρώθηκε  με  επιτυχία η πρώτη φάση των δύο Δημόσιων Διεθνών Διαγωνισμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα έργα «Ηλεκτρονικό Καλάθι (Πύλη) Αγροτικών – Διατροφικών Προϊόντων Περιφέρειας Πελοποννήσου» και «Ψηφιακή Περιφέρεια Πελοποννήσου», τα οποία έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση. Το έντονο ενδιαφέρον των υποψηφίων αναδόχων αποτυπώθηκε κατά την υποβολή προσφορών, 7 και 11 εταιρειών και κοινοπραξιών εταιρειών αντίστοιχα, γεγονός το οποίο καταδεικνύει την εμπιστοσύνη προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αξιοπιστία της κατά την προετοιμασία, προκήρυξη και υλοποίηση των έργων.  

Συγκεκριμένα :
Α. για το έργο : «Ηλεκτρονικό Καλάθι (Πύλη) Αγροτικών – Διατροφικών Προϊόντων Περιφέρειας Πελοποννήσου», με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ, υποβλήθηκαν 7 προσφορές από εταιρείες και κοινοπραξίες εταιρειών.

Το παρόν έργο έχει σαν στόχο την προβολή και προώθηση των προϊόντων του ‘Καλαθιού της Πελοποννήσου’ στην Ελλάδα και (κυρίως) στο εξωτερικό. Στην υπηρεσία θα συμπεριληφθούν οι περιγραφές όλων των προϊόντων του πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχουν ενταχθεί (ή αναμένεται να ενταχθούν στα πλαίσια του έργου) στο ‘Καλάθι της Πελοποννήσου’, αλλά και γενικότερα κάθε καινοτόμο ‘παράγωγο’ προϊόν (π.χ. φυτικά καλλυντικά), όπως και κάθε άλλο προϊόν που σχετίζεται με τον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας και η παρουσία του μπορεί να ενισχύσει το καλάθι. Στόχος είναι το προτεινόμενο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα να αποτελέσει την Πύλη του Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ιδίως στο εξωτερικό, αναπτύσσοντας της επιχειρηματικότητα, δίνοντας ώθηση στις εξαγωγές και ενισχύοντας την οικονομία της Περιφέρειας, ενώ θέτει τις βάσεις για το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο και το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αγροτών.

Β. για το έργο : «Ψηφιακή Περιφέρεια Πελοποννήσου», με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ,  υποβλήθηκαν 11 προσφορές εταιρειών και κοινοπραξιών εταιρειών.

Το παρόν έργο αφορά το σχεδιασμό και υλοποίηση ενός συστήματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με κεντρική διαχείριση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις αρμόδιες Διευθύνσεις της. Το σύστημα αυτό διακρίνεται τόσο σε επίπεδο κάλυψης λειτουργικών αναγκών, όσο και σε επίπεδο άμεσα επωφελούμενου (π.χ. Δημόσια Διοίκηση, πολίτες, επιχειρήσεις).Η Περιφέρεια θα αναπτύξει σύστημα για την παροχή προηγμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Η παροχή των παρακάτω υπηρεσιών θα γίνεται μέσα από την διαδικτυακή πύλη της Περιφέρειας και την διασύνδεση του με το υφιστάμενο Πληροφοριακό Σύστημα της περιφέρειας.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του έργου διακρίνονται στις παρακάτω κατηγορίες:
1.Υπηρεσίες Διαδραστικής Πληροφόρησης και Διαβούλευσης
2. Υπηρεσίες Υποβολής Αιτημάτων, Χορήγησης Βεβαιώσεων και Διοικητικής Διαφάνειας
3. Υπηρεσίες Ψηφιακών Μητρώων και Διασύνδεσης με αντίστοιχα Μητρώα της Κεντρικής Διοίκησης

Κωνσταντίνα Νικολάκου: «Ο κ. Βουδούρης εγκατέλειψε ακόμη και το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε»



O κ. Βουδούρης αρνείται επισταμένως να εκφράσει τις δικές του απόψεις. Πώς είναι δυνατόν να μιλάει ενάντια στις συμβάσεις παραχώρησης, τις οποίες ο ίδιος έχει υπερασπιστεί σθεναρά; Πώς είναι δυνατόν να μιλάει ενάντια στα ΣΔΙΤ, που ο ίδιος διατυμπάνιζε ότι πιστεύει; Πώς είναι δυνατόν να ζητάει την ακύρωση ενός διαγωνισμού όταν ο ίδιος είχε διατυπώσει την άποψη ότι δεν θα πλήξει το κύρος του; Πώς είναι δυνατόν να λέει στους πολίτες ότι θα πληρώσουν κι άλλα χαράτσια από την επιβολή των προστίμων για τις χωματερές, χαράτσια που εμείς αποτρέψαμε και που  θα έβαζαν λουκέτο στους δήμους μας;
Επειδή ο κ. Βουδούρης αρνείται να μας πει τις δικές του απόψεις και αναπαράγει τις απόψεις των όψιμων συντρόφων του, μπορούν οι πολίτες να ανατρέξουν στο κόμμα του κ. Βουδούρη, «Κοινωνία Πρώτα» για να αντιληφθούν ότι ο κ. Βουδούρης εκτός από γυρολόγος των κομμάτων, εκτός από αλεξιπτωτιστής στην Πελοπόννησο ακολουθεί και το γνωστό απόφθεγμα «αν δεν σας αρέσει αυτή η άποψή μου, έχω κι άλλες».
Κύριε Βουδούρη:
Πώς εξειδικεύεται για εσάς ο όρος «μεικτή οικονομία», στην οποία εσείς πιστεύετε κατά την διατύπωση των βασικών αρχών του κόμματος σας «Κοινωνία Πρώτα»;  Ποια είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία που χρησιμοποιεί;
Πώς μπορείτε να θέτετε εσείς ως βασική αρχή του κόμματος σας, «Κοινωνία Πρώτα», το ασυμβίβαστο βουλευτή- υπουργού και την ίδια ώρα να θεωρείτε πολιτικά ηθικό να μην παραιτείστε από την θέση του βουλευτή για να διεκδικήσετε την περιφέρεια;
Πώς μπορείτε να μιλάτε εσείς για το «πελατειακό σύστημα» (ο «δράκος» που επικαλείστε στην «Κοινωνία Πρώτα»), όταν το υπηρετήσατε απόλυτα από την θέση του διοικητή του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου (όπου με κομματικά κριτήρια επί Σημίτη διοριστήκατε) και όταν από την αρχική μελέτη εξυγίανσης που τέθηκε υπ’ όψιν σας, τελικώς δεν προχωρήσατε σε καμία από τις μεταρρυθμίσεις που η μελέτη σας πρότεινε, υποκύπτοντας πλήρως στις μικροπιέσεις και τα μικροσυμφέροντα; Πώς μιλάτε εσείς για μεταρρυθμίσεις, όταν έχει αποδειχθεί ότι δεν είστε ικανός ούτε να τις διεκπεραιώσετε; Μήπως τελικώς είστε εσείς ο πελάτης των κομμάτων;
Πώς μπορείτε να μιλάτε εσείς για «κοινό πρόγραμμα» των αριστερών δυνάμεων όταν σας χρειάστηκε μόλις ένα βράδυ να  αλλάξτε τις απόψεις σας, προκειμένου να σας αποδεχτούν οι σύντροφοι σας στο νέο πολιτικό σας καταφύγιο;
Ο κ. Βουδούρης είναι από καιρό σαφές ότι δεν γνωρίζει το μεγάλο έργο που κάναμε αυτήν την τριετία. Ούτε και ασφαλώς ενδιαφέρεται να μάθει. Φαίνεται όμως παράλληλα ότι είναι ο μόνος πολιτικός που γνωρίζουμε στην μεταπολιτευτική ιστορία που του πήρε ένα βράδυ να εγκαταλείψει ακόμη και το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε. 
Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Χρήστος Δημητρόπουλος : Ώρα ν' ανοίξει το μονοπάτι της ανανέωσης | H μετριότητα δεν έχει θέση στην πολιτική.

Εμφάνιση dimitropolos_min.png 
Γράφει ο Χρήστος Σ. Δημητρόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. 
Πρόεδρος Νομαρχιακής Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας 


Παίρνοντας διδάγματα από το παρελθόν, οφείλουμε να δούμε την κρίση ως την απαρχή για ένα νέο ξεκίνημα. Είναι καιρός να αντιληφθούμε ότι το μέγεθος μιας χώρας δεν εξαρτάται από τη γεωγραφική διάσταση των εδαφών της, ούτε από τον πληθυσμό της.
Εξαρτάται από την ποιότητα των νέων ανθρώπων της.
Η εποχή μας έχει κάνει επιτακτική την ανάγκη να βρεθούν σε κρίσιμα πόστα άνθρωποι που δεν είναι απαραίτητα επαγγελματίες βουλευτές και σύμβουλοι, αλλά άριστοι στον τομέα τους και έχουν την ικανότητα να αψηφούν το πολιτικό κόστος.

Η ανανέωση του πολιτικού συστήματος -όχι μόνο ηλικιακά, αλλά σε αντιλήψεις και συμπεριφορές- , είναι το βασικό αίτημα της κοινωνίας.
Είναι η ώρα ν' ανοίξει το μονοπάτι της ανανέωσης,  μέσα από θεσμούς αξιολόγησης, για να βγει μπροστά η νεότερη γενιά πολιτικών. Οι θεσμοί άλλωστε κάνουν τη διαφορά, στο μέτρο που ενσωματώνουν αξίες, θεσπίζουν κίνητρα και δημιουργούν ήθος.
Είναι προφανές πως η Χώρα μας χρειάζεται ένα καλύτερα δομημένο πολιτικό σύστημα,  μια νέα γενιά -χρήσιμου- πολιτικού προσωπικού για να διαχειριστεί τις δύσκολες υποθέσεις του μέλλοντος.
Όσες ενέσεις "μπότοξ" και να κάνουμε στις ιδέες του οποιουδήποτε  -παλαιοκομματικής κοπής-  πολιτικού της δεκαετίας του '80, γερασμένες θα παραμείνουν.

Πρέπει -και μάλιστα άμεσα- να επιβεβαιωθεί ότι η μετριότητα δεν έχει θέση στην πολιτική.
Η “Νέα Μεταπολίτευση” γράφει την πρώτη της σελίδα. Η "Νέα Μεταπολίτευση" δεν είναι ούτε ρητορικό εύρημα ούτε επικοινωνιακό τέχνασμα. Πολύ περισσότερο, δεν είναι ένα στενά κομματικό σύνθημα.
Εκφράζει αυθεντικά και υπεύθυνα ένα διάχυτο αίτημα για αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και εξυγιαντικές παρεμβάσεις στην κοινωνία, στην οικονομία, στην πολιτική και στη λειτουργία του κράτους. Εκφράζει ένα φιλελεύθερο μήνυμα για αξιοκρατία και αξιοσύνη.

Στις δημοκρατίες, αρχή της αλλαγής είναι οι πολίτες.
Το αίτημα της κοινωνίας πιέζει για ρήξη. Η ρήξη και οι τομές, απαιτούν απαλλαγή από το «παλιό» και πρόσκληση στη Νέα Γενιά.
Ας δοκιμαστούν οι νέοι σ' όλους τους τομείς. Η ανοχή της κοινωνίας στην απειρία τους θα είναι μεγάλη. Είναι προτιμότερη η απειρία από την αλαζονεία του «Τίποτα» και το στείρο
«Αντίο» ορισμένων. Το παρελθόν διδάσκει.
Οι λύσεις απαιτούν καινοτομία στην παραγωγή πολιτικής, μεταρρύθμιση του εαυτού μας. Τα υγιή κύτταρα της κοινωνίας, όπου και αν αυτά ανήκουν, μπορούν να συνεργήσουν για να δώσουν λύσεις .
Είναι η ώρα που πρέπει η γενιά μου να βγει ένα βήμα πιο μπροστά.

Θα το κάνει. 
Και στην Κορινθία μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ !! - 'ΘΕΟΜΗΝΙΑ' ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ !!


'Θεομηνία' αναμένεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες φαίνεται να δημιουργούν και σοβαρά προβλήματα με πλημμύρες.

Τα φαινόμενα φαίνεται να επηρεάζουν το Ιόνιο πέλαγος, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Θεσσαλία, την Ήπειρο και την Μακεδονία. Λιγότερο ισχυρά φαινόμενα, θα έχουν η Κρήτη, η Θράκη και τα πιο βόρεια τμήματα του Αιγαίου πελάγους.
Χαλάζι προβλέπουμε κυρίως για περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Πολλούς κεραυνούς φαίνεται να έχουμε σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα.
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της κακοκαιρίας, θα είναι ότι σε πολύ λίγες ώρες, θα πέσουν πολλά χιλιοστά βροχής. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον κίνδυνο για πλημμύρες κυρίως από χειμάρρους και ποτάμια.
Πυκνά χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τμήματα και στα βουνά της βόρειας Ελλάδας, αλλά και μόνο σε βουνά της κεντρικής Ελλάδας με μεγάλο υψόμετρο.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση. Γενικά, η κακοκαιρία θα χτυπήσει κυρίως την δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, από το απόγευμα του Σαββάτου, και γενικότερα κατά την διάρκεια της Κυριακής. Κακοκαιρία θα έχουμε το Σαββατοκύριακο και έχετε στον νου σας, ότι τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά ως πολύ ισχυρά !!
 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ !!
greek-weather.org

Ο Μιχάλης Σαββανός νέος περιφερειακός σύμβουλος Πελοπόννησου , μετά την παραίτηση Δέδε


O Μιχάλης Σαββανός ξανά υποψήφιος με το συνδυασμό του Π. Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος»Ο Μιχάλης Σαββανός καταλαμβάνει την θέση του περιφερειακού συμβούλου στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, μετά την παραίτηση του Γ. Δέδε απο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας 
O κ. Σαββανός , διοικητικός υπάλληλος  θα είναι ξανά υποψήφιος  στις περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος»...
Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές του 2010 έλαβε μέρος στον συνδυασμό του Π. Τατούλη "Νέα Πελοπόννησος" και ψηφίστηκε απο 3.165 συμπολίτες μας και κατέλαβε την 2η αναπληρωματική θέση. Μετά την παραίτηση του Γ. Δέδε απο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας καταλαμβάνει την θέση του περιφερειακού συμβούλου στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΒΒΑΝΟΣ
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Νέα Πελοπόννησος - Πέτρος Τατούλης

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο
Γεννήθηκε το 1969 στο Κατακάλι. Έλαβε την βασική εκπαίδευση στην Κόρινθο και αποφοίτησε το 1986. Τελείωσε το τμήμα Νοσηλευτικής στο ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης το 1990.
Το 2011 πήρε το πτυχίο από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών και από το 2012 είναι κάτοχος διπλώματος (Master) στην
Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ). Σήμερα εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου ως Διοικητικός υπάλληλος και κατέχει την θέση του
προϊστάμενου στο Τμήμα Κίνησης Ασθενών.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
• Πρόεδρος εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου 2008 – 2011.
• Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Κορίνθου από το 2005 έως  και σήμερα.
• Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κ.Ε.Σ.Υ.) του Υπουργείου Υγείας 2009 – 2011.
• Μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Κορίνθου 1999-2001.
• Μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο Νομό Κορινθίας 2010
• Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νεολαίας 1997-1998
• Κοινοτικός Σύμβουλος στην κοινότητα Κατακαλίου 1994-1998.
• Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου από τον Απρίλιο του 2014.
- See more at: http://isthmos.gr/index.php/article/o_michalhs_sabbanos_jana_popshfios_me_to_sunduasmo_tou_p._tatoulh_nea_pelop#sthash.HGWPt4l7.dpuf

Ο Σαμαράς “αποκεφάλισε” τον Μπαλτάκο. “Δεν έχει θέση στην κυβέρνηση”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός μετά τον πολιτικό σάλο που προκλήθηκε

Takis-Baltakos
Πολιτικός σάλος ξέσπασε μετά από όσα δήλωσε από βήματος Βουλής ο Ηλίας Κασιδιάρης, εμπλέκοντας τον Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο σε διάλογο μαζί του, αναφορικά με τη στρατηγική εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση.
Οι έντονες αντιδράσεις κορυφώθηκαν, με το ΠΑΣΟΚ να ζητάει την παραίτηση του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος, Δημήτρης Καρύδης, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ο κ. Μπαλτάκος να παυθεί τώρα από Γενικός Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου”.
Ο Τάκης Μπαλτάκος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Αντώνης Σαμαράς του ζήτησε εξηγήσεις.
“Αν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση”, η δήλωση που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού.
Ο Τάκης Μπαλτάκος προχώρησε στη συνέχεια στη σύνταξη της επιστολής παραίτησής του, μετά τη σχετική εντολή του Αντώνη Σαμαρά.
Ακολουθεί η απομαγνητόφωνηση της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, από το βίντεο που ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι είναι αληθινό:
Διαβάστε τη συνομιλία από το βίντεο που ισχυρίζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης ότι είναι αυθεντικό.
Η φερόμενη συνομιλία.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ SHOTOKAN ΚΑΡΑΤE ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

31 Μαρτίου 2014
Αξιότιμε κύριε Αντιδήμαρχε,
Ο Αθλητικός Σύλλογος SHOTOKAN ΚΑΡΑΤΕ  Λουτρακίου- Περαχώρας , σας ευχαριστεί  για τη στήριξή σας  στο 15ο ΚΥΠΕΛΟ ΚΑΡΑΤΕ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ  που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου 2014 στο κλειστό γυμναστήριο των Αγίων Θεοδώρων. Ήταν μία πολύ καλά οργανωμένη και επιτυχημένη διοργάνωση.
Ο Σύλλογός μας συμμετείχε με 12 αθλητές και είχε 11 διακρίσεις:
ΚΑΤΑ ΑΝΔΡΩΝ
Μίχας Παναγιώτης     χρυσό
ΚAΤΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ
Δόσχορος Νίκος            αργυρό
Καρλαύτης Κωνσταντίνος       χάλκινο
ΚΑΤΑ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 Λέκκα Αθανασία      χάλκινο
ΚΑΤΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2001
Μπέσσα Στεφανία   χάλκινο
ΚΑΤΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2003
Ρουστέμη Μαρία   αργυρό
ΚΑΤΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2004
Γέρου Μαρία       χάλκινο
ΚΑΤΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2005
Φελούκα Παρασκευή     χάλκινο
Φελούκα Έλενα       αργυρό
ΚΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ 2003
Μπέσσας Χρήστος     χάλκινο
ΚΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ 2005
Αθανασίου Νικόλαος   χάλκινο
Εκφράζοντας τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες μας ,θέλουμε να πιστεύουμε  ότι θα είστε δίπλα μας και σε λοιπές δράσεις του Συλλόγου μας και εμείς από τη πλευρά μας θα προτείνουμε πάντα την πόλη μας ως τόπο φιλοξενίας ανάλογων αθλητικών εκδηλώσεων .

Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ SHOTOKAN ΚΑΡΑΤΕ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ