Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η υποβολή προσφορών για το Ηλεκτρονικό Καλάθι και την Ψηφιακή Περιφέρεια. Έντονο το ενδιαφέρον των υποψηφίων αναδόχων.



φωτογραφία(2) 
Ολοκληρώθηκε  με  επιτυχία η πρώτη φάση των δύο Δημόσιων Διεθνών Διαγωνισμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα έργα «Ηλεκτρονικό Καλάθι (Πύλη) Αγροτικών – Διατροφικών Προϊόντων Περιφέρειας Πελοποννήσου» και «Ψηφιακή Περιφέρεια Πελοποννήσου», τα οποία έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση. Το έντονο ενδιαφέρον των υποψηφίων αναδόχων αποτυπώθηκε κατά την υποβολή προσφορών, 7 και 11 εταιρειών και κοινοπραξιών εταιρειών αντίστοιχα, γεγονός το οποίο καταδεικνύει την εμπιστοσύνη προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αξιοπιστία της κατά την προετοιμασία, προκήρυξη και υλοποίηση των έργων.  

Συγκεκριμένα :
Α. για το έργο : «Ηλεκτρονικό Καλάθι (Πύλη) Αγροτικών – Διατροφικών Προϊόντων Περιφέρειας Πελοποννήσου», με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ, υποβλήθηκαν 7 προσφορές από εταιρείες και κοινοπραξίες εταιρειών.

Το παρόν έργο έχει σαν στόχο την προβολή και προώθηση των προϊόντων του ‘Καλαθιού της Πελοποννήσου’ στην Ελλάδα και (κυρίως) στο εξωτερικό. Στην υπηρεσία θα συμπεριληφθούν οι περιγραφές όλων των προϊόντων του πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχουν ενταχθεί (ή αναμένεται να ενταχθούν στα πλαίσια του έργου) στο ‘Καλάθι της Πελοποννήσου’, αλλά και γενικότερα κάθε καινοτόμο ‘παράγωγο’ προϊόν (π.χ. φυτικά καλλυντικά), όπως και κάθε άλλο προϊόν που σχετίζεται με τον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας και η παρουσία του μπορεί να ενισχύσει το καλάθι. Στόχος είναι το προτεινόμενο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα να αποτελέσει την Πύλη του Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ιδίως στο εξωτερικό, αναπτύσσοντας της επιχειρηματικότητα, δίνοντας ώθηση στις εξαγωγές και ενισχύοντας την οικονομία της Περιφέρειας, ενώ θέτει τις βάσεις για το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο και το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αγροτών.

Β. για το έργο : «Ψηφιακή Περιφέρεια Πελοποννήσου», με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ,  υποβλήθηκαν 11 προσφορές εταιρειών και κοινοπραξιών εταιρειών.

Το παρόν έργο αφορά το σχεδιασμό και υλοποίηση ενός συστήματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με κεντρική διαχείριση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις αρμόδιες Διευθύνσεις της. Το σύστημα αυτό διακρίνεται τόσο σε επίπεδο κάλυψης λειτουργικών αναγκών, όσο και σε επίπεδο άμεσα επωφελούμενου (π.χ. Δημόσια Διοίκηση, πολίτες, επιχειρήσεις).Η Περιφέρεια θα αναπτύξει σύστημα για την παροχή προηγμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Η παροχή των παρακάτω υπηρεσιών θα γίνεται μέσα από την διαδικτυακή πύλη της Περιφέρειας και την διασύνδεση του με το υφιστάμενο Πληροφοριακό Σύστημα της περιφέρειας.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του έργου διακρίνονται στις παρακάτω κατηγορίες:
1.Υπηρεσίες Διαδραστικής Πληροφόρησης και Διαβούλευσης
2. Υπηρεσίες Υποβολής Αιτημάτων, Χορήγησης Βεβαιώσεων και Διοικητικής Διαφάνειας
3. Υπηρεσίες Ψηφιακών Μητρώων και Διασύνδεσης με αντίστοιχα Μητρώα της Κεντρικής Διοίκησης